اطلاعیه

Collapse
No announcement yet.

دیمر دیجیتالی چند کاناله با AVR و قابلیت کنترل توسط ریموت کنترل های لوازم خانگی

Collapse
X

• فیلتر
  • زمان
  • Show
Clear All
new posts

دیمر دیجیتالی چند کاناله با AVR و قابلیت کنترل توسط ریموت کنترل های لوازم خانگی

با سلام

دوستان تو این تاپیک قصد داریم تا به کمک اساتید یه دیمر دیجیتال با کنترلر IR بسازیم (پروژه به نظر ساده هست اما در عین حال کاربردی(یه چیز جالب بگم 5 سال پیش توی نمایشگاه اختراعات یه شرکتی اسمش خاطرم نیست این پروژه رو تحت عنوان اختراع آورده بود نمایشگاه (یه لوستر گزاشته بود اونجا با ریموت کنترلش میکرد تنها ویژگی برجسته اش هم این بود که با هر ریموتی میشد باهاش کار کرد))الان تو بازار این دیمر ها موجود هست) بیشتر قصد از انجام این پروژه آشنایی بیشتر دوستان با پروژه SHN_IRC هست .

خوب تا اینجای کار که اساتید تو تاپیک
    استفاده از ریموت کنترل در پروژهها ( IRC remote controls De-Encoder ) نظر دادند قرار بر این شد که برای کنترل دیمر از مدار زیر استفاده کنیم :

البته هنوز مدار قطعی نشده چون باید قسمت IR هم بهش اضافه بشه و شاید میکرو هم عوض شد من منتظرم که اساتید نظر قطعی بدن تا قطعات رو تهیه کنم و PCB اش رو بکشم .

زبان برنامه نویسی هم تلویحا C هست ، کامپایلر هم WINAVR یا AVRStudioX و یا Codevision هست .
    جدیدترین ویرایش توسط علی چمانی; ۱۲:۴۲ ۱۳۹۶/۰۹/۱۹.

پاسخ : (Digital dimmer with IR Controller(SHN_IRC based

با سلام،

همونطور که قولش رو به دوستان محترم داده بودم، دیمر 3 کاناله قابل کنترل با ریموت کنترل لوازم خانگی رو نهایی کردم و براتون میزارم... :mrgreen:

سخت افزاری که من استفاده کردم، اینه :

البته، قسمت آشکار ساز صفر یا Zero Cross یه دونه هست ولی قسمت قدرت، با توجه به اینکه این دیمر سه کاناله هست، سه تاست و من فعلا از SSR استفاده نکردم و اون قدرتی که با ترایاک هست رو بستم.
    شما از هر نوع آشکار ساز و یا قسمت قدرتی که مایلید و یا راحتید استفاده کنید، اصلا مهم نیست! :biggrin:

من از یه ریموت کنترل سی دی درایور قدیمی CREATIVE استفاده کردم، با کلید های 1 و 2 و 3 کانال ها رو بطور مجزا انتخاب میکنم، با کلید صفر همه کانالها رو یکجا انتخاب میکنم و با کلید 5 همه کانال ها رو ریلیز میکنم. با دکمه منو، کانال ها رو خاموش و روشن و با کلیدهای مثبت و منفی، از یک تا نود و نه درصد ( با استپ 3 تایی ) قدرت رو کم و زیاد میکنم..........

استفاده تجاری و آموزشی و اینا، با ذکر منابع، بلامانع است!!!

http://s3.picofile.com/file/7367467525/SHN_DMRIRC_1.rar.html

سوالی بود، در خدمتم :mrgreen:
    مادامی که از شخصی یاد میشود، او و افکارش زنده اند ....

Sh_Nourbakhsh@Yahoo.com

http://s2.picofile.com/file/7170362468/_Wall_e_.jp

دیدگاه

با سلام

چه میکنه این استاد نوربخش!!!!!!

خوب آقا من هنوز درست تفهیم نشدم ، شما الان اونطور که من فهمیدم دارید از اون مدار بالاییه برای آشکار ساز صفر استفاده میکنید و از اون مدار پایینی برای قسمت قدرت ، درسته ؟

و اینکه خروجی های میکرو یعنی PINC1 و PINB0 و PINA2 (به ترتیب کانال 1 تا کانال 3) رو مستقیم میدید به ورودی مدار پایینیه یعنی اونجا که نوسته SSR (چرا نوشته SSR این که SSR نیست؟)، درسته ؟

بعد یه سوال ، الان من از این شمانیک شما چیزی که فهمیدم اینه که ، در اصل به این شکل بوده که مدار گذر ازصفر میاد نقطه صفر رو برای کنترلر تعیین میکنه بعد کنترلر به یه SSR ((رله الکترونیکی) که تو شکل تو مدار وسطی میشه S202T01 ) فرمان میده درسته ؟ حالا اونی که بین مدار بالایی و وسطی هست چیه ؟ ترانس ایزوله است ؟ شما الان برای این مدار پایینی که بستید از این استفاده کردید ؟

دیدگاه

با سلام،

ببخشید، عجله داشتم، پست قبلی رو هولهولکی گذاشتم و رفتم!

یه توضیح مختصری در مورد این پروژه بدم، اولا که سعی کردم نرم افزار ماژولار باشه تا به راحتی کانال ها قابل افزایش و یا کاهش باشه و به راحتی بشه از اون برای مگا 8 هم استفاده کرد ( وگرنه خیلی راحت تر هم اجرا میشد! )، در محیط های WinAVR و CodeVision کامپایل و تست شده، تنظیمات سخت افزاری طبق معمول در هدر فایل های config.h... هستند! حداقل خروجی یکی هستش و اون هم کانال یکه، برای کاهش کانال فقط کافیه که در هدر فایل DMRconfig.h تعاریف define DMR2_BIT و define DMR3_BIT رو ریمارک کنید. سایر تنظیمات تایمر و اینتراپت هم در همین فایله، سوالی بود، بپرسید .....

من برای قسمت " آشکار ساز گذر از صفر " از این مدار استفاده کردم که مختصر و مفیده و خوب هم جواب میده، شما اجباری ندارید که از این استفاده کنید، هر چی که میخواد باشه، فقط باید در تمامی گذر از صفرها لبه بالا رونده داشته باشه، در غیر اینصورت، باید تنظیمات اینتراپت رو اصلاح کنید :

برای قسمت قدرت هم از این مدار استفاده کردم :

که در نهایت شد این :

و از این ریموت برای کنترل کردنش استفاده شده :

و برد MCU و کنترلش هم از این استفاده کردم ( چونکه دم دست بود! :surprised: ) :

در ضمن، در اون مدار پست اولی، اون ترانسه یه سلف دوبل برای فیلتر کردن نویز ها هستش که من ازش استفاده نکردم!

به نظر میاد که کسی به جزئیات علاقه ای نداره، اگر کسی علاقمند بود و یا سوالی داشت، در حد بضاعت در خدمت دوستان هستم. بهتره سوالات و بحث ها در تاپیک باشه تا سایرین هم استفاده کنند .....

:mrgreen:

Sh_Nourbakhsh@Yahoo.com

دیدگاه

سلام شهرام جان
          این ریموتی رو که برای این کار انتخاب کردی چطوری درایو کردی ؟ دیتاشیتی داره که تعداد پالس های هر دکمه رو داده باشه ؟ (منظورم نوع کدینگ این ریموت ها هست)
          در ضمن این SSR چی هست ؟
          تاپیک جامع سیستم مدیریت ساختمان BMS و خانه هوشمند Smart Home
          دانلود مجموعه آموزشی شرکت Altium ا (Altium Training)
          مقالات و فایل های آموزشی نرم افزار Labview
          حل مشکل درایور و راه اندازی FT232 های غیراورجینال

دیدگاه

نوشته اصلی توسط محمد م
            سلام شهرام جان
            این ریموتی رو که برای این کار انتخاب کردی چطوری درایو کردی ؟ دیتاشیتی داره که تعداد پالس های هر دکمه رو داده باشه ؟ (منظورم نوع کدینگ این ریموت ها هست)
            در ضمن این SSR چی هست ؟
            با سلام،

این ریموتی که من استفاده کردم پروتکلش NEC هستش، لطفا برای اطلاعات بیشتر به این تاپیک مراجعه بفرمائید :

http://www.eca.ir/forum2/index.php?topic=61857.0

SSR هم مخفف Solid State Relay هستش که جوان الکترونیک یه نوع 2 آمپری 600 ولتش رو داره و قیمتش هم 2500 تومنه ( به شمارهS202T01 ) که البته توی این پروژه ازش استفاده نشده! ( در اصل این SSR ، پک شده همون قسمت قدرت ترایاکه که من در این پروژه استفاده کردم )

Sh_Nourbakhsh@Yahoo.com

دیدگاه

با سلام،

اینم نسخه نهایی که تغییرات چندانی نسبت به نسخه اولی نداره! فقط کمی کدها بهینه شده اند تا کم و زیاد کردن کانال ها ماژولار تر و راحت تر باشه و چون از الگوریتم ریموت کنترل قبلی خوشم نیومد! در فایل main هم الگوریتم ریموت کنترل رو به شکل زیر تغییر دادم :

دکمه 1 : روشن و خاموش کردن کانال یک ( با مقدار آخرین درصد روشنایی )
              دکمه 2 : روشن و خاموش کردن کانال دو ( با مقدار آخرین درصد روشنایی )
              دکمه 3 : روشن و خاموش کردن کانال سه ( با مقدار آخرین درصد روشنایی )
              دکمه 5 : معکوس کردن وضعیت روشن و خاموش همه کانالها ( با مقدار آخرین درصد روشنایی )
              دکمه + : زیاد کردن درصد روشنایی کانال های روشن ( روی کانال های خاموش تاثیری ندارد )
              دکمه - : کم کردن درصد روشنایی کانال های روشن ( روی کانال های خاموش تاثیری ندارد )

http://s3.picofile.com/file/7367987739/SHN_DMRIRC_3.rar.html

( اگر فرصت کنم، بزودی یه فیلم از عملکرد مدار براتون میزارم :biggrin: )

Sh_Nourbakhsh@Yahoo.com

دیدگاه

آقا من کشته مرده این عکسای هنری شمام ! :applause:
                آقا این عکسای هنری رو با چی میگیرید ؟ میگم یه گالری عکس با این عکسا رابندازید بد نیستا !
                اگه فیلمتونم مثل عکساتون باشه که دیگه واجبه یه سانس اختصاصی براش بزارید . :mrgreen:

ر اون مدار پست اولی، اون ترانسه یه سلف دوبل برای فیلتر کردن نویز ها هستش که من ازش استفاده نکردم!
                میشه در مورد این سلفه بیشتر توضیح بدید ؟ :-?

به نظر میاد که کسی به جزئیات علاقه ای نداره، اگر کسی علاقمند بود و یا سوالی داشت، در حد بضاعت در خدمت دوستان هستم. بهتره سوالات و بحث ها در تاپیک باشه تا سایرین هم استفاده کنند .....
                آقا اگه میشه روالی که برای اتش کردن ترایاک استفاده کردید رو هم یه توضیحی بفرمایید. :redface:

ممنون

دیدگاه

با سلام،

آقا من کشته مرده این عکسای هنری شمام ! :applause:
                  آقا این عکسای هنری رو با چی میگیرید ؟ میگم یه گالری عکس با این عکسا رابندازید بد نیستا !
                  اگه فیلمتونم مثل عکساتون باشه که دیگه واجبه یه سانس اختصاصی براش بزارید . :mrgreen:
                  برادر، من همه مدلی پایه ام :mrgreen:

میشه در مورد این سلفه بیشتر توضیح بدید ؟ :-?
                  اون سلفه هم یه چیز توی این مایه هاست که برای کاهش نویز حاصل از سوئیچ ترایاک استفاده میشه و معمولا یک زوج سیم پیچ هستش که روی یه هسته تروید پیچیده میشه ( توی ورودی مدارات سوئیچینگ و اینا معمولا دیده میشه! پی نوشت : در این مورد، یه سری به جلسه 21 آموزش های ویدئویی استاد کی نژاد بزنید )

آقا اگه میشه روالی که برای اتش کردن ترایاک استفاده کردید رو هم یه توضیحی بفرمایید. :redface:
                  خوب، این قسمت ماجرا دو قسمت مجزا داره، قسمت اول تئوری کاره و قسمت دوم روش کاری ما!
                  در هر صورت، همونطور که قبلا هم گفتم، سخت افزار مورد استفاده دو بخشه، یکی قسمت تشخیص " گذر از صفر " و دیگری قسمت قدرته، عملکرد قسمت قدرت، عینا یه کلید ON/OFF جریان متناوبه ( AC ) که ما هم بهش مثل یه کلید نگاه میکنیم و توضیح اضافه نمیخواد ولی قسمت " گذر از صفر " به نوعی قلب تپنده این مداره که برای ایجاد همزمانی در روشن و خاموش کردن قسمت قدرت، به یک پایه اینتراپت خارجی میکرو متصل میشه و با توجه به نوع سخت افزارش، عملکرد خاص خودش رو داره ( که اونم دو مدله! :biggrin: )

نوع اول اینه :

که شکل موج تولید شده میشه این و با این مدار، وقوع اینتراپت باید هم در لبه های بالا رونده و هم در لبه های پائین رونده اتفاق بیافته :

نوع دوم که ما هم استفاده کردیم و بیشتر هم مرسومه، اینه :

و شکل موج تولید شده هم میشه این و با این مدار، وقوع اینتراپت باید فقط در لبه های بالا رونده اتفاق بیافته :

حالا با وقوع اینتراپت ( با توجه به توضیحات اخیر، به هر روشی! ) نقاط صفر موج ورودی شناسایی میشه و فقط کافیه که در این لحظه قسمت قدرت خاموش بشه و در بازه زمانی بین 100 تا حداکثر 9900 میکرو ثانیه ( که میشه بین 1 تا 99 درصد نیم موج برق شهر ورودی ) روشن بشه و این سیکل ادامه پیدا کنه.....

در مورد برنامه میکرو هم در پست های بعدی توضیحاتی رو ارائه میدم

Sh_Nourbakhsh@Yahoo.com

دیدگاه

سلام استاد
                    برادر، من همه مدلی پایه ام
                    آقا فقط سانستون قبل از 10شب باشه . :mrgreen:

خوب من هیچی برای گفتن نداشتم ، گفتم یه چیز بگم تا دوباره احساس تنهایی نکنید :evil:

آقا تو این عکسه ، منظور از 10 میکرو ثانیه ، 10 میلی ثانیه است ؟

دیدگاه

نوشته اصلی توسط mojtaba_led
                      سلام استاد آقا فقط سانستون قبل از 10شب باشه . :mrgreen:

خوب من هیچی برای گفتن نداشتم ، گفتم یه چیز بگم تا دوباره احساس تنهایی نکنید :evil:

آقا تو این عکسه ، منظور از 10 میکرو ثانیه ، 10 میلی ثانیه است ؟

با سلام،

ظاهرا تنها مشتری شمایی اخوی! یواش-یواش باید کرکره ها رو بدیم پائین!!! :sad:
                      تازه میخواستم کلی زور بزنم ورژن tiny بدم بیرون که با ATtiny13 کار کنه، با این اوضاع، منصرف شدم......
                      ( حالا اگر یه کلیپ نمایشی میگذاشتیم و بعدش میگفتیم یه مبلغی واریز کنید تا سورسش رو بدیم، همه خلق الله صف کشیده بودن!!! )
                      ولی در هر صورت، تا هرجا که بری باهاتم، داداششش :mrgreen:

در ضمن، این عدده هم 10 میکرو ثانیه نیست، 10000 میکرو ثانیه است که میشه همون 10 میلی ثانیه شما، با توجه به توضیحاتی که دادم، و کسادی مشتری! سورس برنامه رو خودت یه تحلیلی بکن، سوالی داشتی در خدمتم! :biggrin:

Sh_Nourbakhsh@Yahoo.com

دیدگاه

نوشته اصلی توسط aivhl
                        ظاهرا تنها مشتری شمایی اخوی! یواش-یواش باید کرکره ها رو بدیم پائین!!! :sad:
                        من شخصا از زحمات شما برای قرار دادن تجربیات ارزشمندتان تشکر می کنم. شاید یک دلیل عدم توجه به محتوای تاپیک نوع نامگذاری آن است که احتمالا برای دوستان کم تجربه تر کاملا روشن نبوده است. در صورت تکمیل مطالب هم این تاپیک به بخش "پروژه های تکمیل شده AVR" منتقل خواهد شد.
                        اوژن: به معنای افکننده و شکست دهنده است
                        دانایی، توانایی است-Knowledge is POWER
                        برای حرفه ای شدن در الکترونیک باید با آن زندگی کرد
                        وضعمان بهتر می شود، اگر همه نسبت به جامعه و اطراف خود مسوول باشیم و نگوئیم به ما چه
                        قوی شدن و خوب ماندن - خوبی کردن به دیگران یک لذت ماندگار است
                        اگر قرار باشد نفت و منابع خام را بدهیم و چرخ بگیریم، بهتر است چرخ را از نو اختراع کنیم
                        ساعت کار بدن اکثر انسان ها کمتر از 800000 ساعت است و بعد از آن از کار می افتد

دیدگاه

نوشته اصلی توسط طراح
                          من شخصا از زحمات شما برای قرار دادن تجربیات ارزشمندتان تشکر می کنم. شاید یک دلیل عدم توجه به محتوای تاپیک نوع نامگذاری آن است که احتمالا برای دوستان کم تجربه تر کاملا روشن نبوده است. در صورت تکمیل مطالب هم این تاپیک به بخش "پروژه های تکمیل شده AVR" منتقل خواهد شد.
                          با سلام،

حضور جنابعالی، تشویق ها و رهنمودهای اساتیدی چون شما موجب افتخار و دلگرمی همه ماست.....

Sh_Nourbakhsh@Yahoo.com

دیدگاه

نوشته اصلی توسط voyager2020
                            با تشکر از پروزه خوبتون! منم سعی میکنم با قطعات smd سایز کوچک درستش کنم!
                            با سلام،

ورژن ATtiny در دست اقدام است...
                            البته دیمر یک کاناله اش با روتاری یا کلید آماده است، دارم ریموت رو بهش اضافه میکنم.
                            محدودیت حافظه برنامه و کانتر تایمر هست! باید روتین ها رو با شرایط فعلی اصلاح و بازنگری کنم ( راستش مشغله ام زیاده، نمیتونم رووش تمرکز کنم، کار کند پیش میره! ) ...

( اگر بدون ریموتش به کارتون میاد بگید پ کنم )

Sh_Nourbakhsh@Yahoo.com

دیدگاه

پاسخ : دیمر دیجیتالی چند کاناله با AVR و قابلیت کنترل توسط ریموت کنترل های لوازم خانگی

با سلام،

دیمر دیجیتالی ورژن ATtiny13 در تاپیک زیر قرار گرفت :

http://www.eca.ir/forum2/index.php?topic=62806.msg355496#msg355496

Sh_Nourbakhsh@Yahoo.com

دیدگاه

لطفا صبر کنید...
                              X