اطلاعیه

Collapse
No announcement yet.

دیمر دیجیتالی چند کاناله با AVR و قابلیت کنترل توسط ریموت کنترل های لوازم خانگی

Collapse
X

• فیلتر
  • زمان
  • Show
Clear All
new posts

پاسخ : دیمر دیجیتالی چند کاناله با AVR و قابلیت کنترل توسط ریموت کنترل های لوازم خانگی

با سلام خدمت شهرام عزیز:

-1اقا شهرام شمایی که با این مدارا و تریاک و تریستور اشنایی دارین
    میشه یه رله حالد جامد هم طراحی کنین ؟ یعنی مثل رله باشه وقتی گیت فعال کنی خروجی فعال بشه
    و برعکس همون ssr یا رله حالد جامد
    اگه امکانش هست هم با تریستور هم تریاک

-2و اینکه توی مدار فبلی (دیمر) واسه حداقل 500 و حداکثر 9500 (مقدار تایمر) اگه 500 بریزیم ایا مدار ما صفر نمیشه
    یعنی خاموشی کامل
    چرا صفر نمیدید یعنی اصلا گیت تحریک نکنید واسه مقدار صفر همون خاموشی؟
    ایا حتما باید پایه گیت تا اخر سیکل فعال بمونه تا خروجی فعال بمونه یا یه پالس هم کافیه مثلا 50 میکرو؟

-3 ایا ما بخوایم توان دیمر بیشتر کنیم میتونیم از چند تا تریاک موازی استفاده کنیم ؟و مقدار مقاومت ها چقدر تغییر میکنه؟ یا بهتر چجوری بدست میان؟

-4چرا این مدارا تریاک و تریستور توی پریتیوس اجرا نمیشه و خطا میده؟
    -5 چرا تمام فایل های که پروتیوسی که دانلود میکنم نشون نمیده و خطا میده ؟ :eek:

-6 ایا توی مدار شما بجای bt139 ... bt 136 بذارم اشکالی نداره؟

-7 ایا همین مدار با تریستور بسازید (2 تریستور موازی ) چه تغیراتی بوجود میاد میتونید؟

اگه بتونید زحمت بکشید و پاسخ بدید تقریبا به اندازه یه کوه به من کمک کردین
    پیشاپیش ممنون و تشکر بابت زحمات قبلی (خدا شما رو برای قدر شناس ها نگه داره)

دیدگاه

پاسخ : دیمر دیجیتالی چند کاناله با AVR و قابلیت کنترل توسط ریموت کنترل های لوازم خانگی

نوشته اصلی توسط pejman181818
      سلام
      آقا شهرام کارت خیلی درسته اما مدارش واسه ما تازه واردا سخته و پیچیده هست :eek:
      ای کاش یکی مدار و قطعاتش رو بصورت شماتیک ساده اینجا میذاشت! :cry2:
      با سلام،

مدار که ساده است، اگر جایی ابهام داره، بفرمائید تا توضیحات لازم رو ارائه کنم.
      این یک شماتیک خلاصه و تجمیع شده هستش :
      http://s2.picofile.com/file/7835981719/ATtiny_Dimmers.jpg

قسمت Transformer-less power supply یک عدد، در صورت نیاز ( اگر از برق شهر بطور مستقیم برای تغذیه استفاده میکنید! )
      قسمت Zerro-Cross detection unit یک عدد، که ورودی آن برق شهر و خروجی به یک پایه اینتراپت خارجی متصل میشود.
      قسمت MCU (controller) unit یک عدد، که میتونه هر میکرو و یا مدار میکرویی باشه!
      قسمت IR input unit که در صورت نیاز ( استفاده از ریموت کنترل ) یک عدد مورد نیازه و به یک ورودی اینتراپت خارجی میکرو متصل میشه. همونطور که ملاحظه میکنید، با توجه به نوع کنترل ( ولوم - روتاری انکودر - ریموت کنترل ) و تعداد کانال ها، در برخی مدل ها یک یا دو عدد لوم متصل به ورودی آنالوگ میکرو و یا یک روتاری انکودر متصل به یک پین ورودی و یک اینتراپت خارجی به جای قسمت IR وجود داره، حتما به حالات و پشن های مختلف سخت افزاری نگاهی بندازید. ( به همین دلیله که نمیشه یک شماتیک واحد ارائه کرد! )
      قسمت Output power unit یک تا سه عدد، بستگی به تعداد کانال های مورد استفاده در دیمر داره
      و نهایتا هم سلف ورودی جهت حذف نویز های ناشی از سوئیچ مدار بر روی خط اصلی برق که گذاشتنش کاملا اختیاری هستش!

با توجه به محدود بودن پین های Attiny ، برای هر حالتی از آرایش خاصی استفاده شده ( اتصال به میکرو ) که در تمامی مدل ها بصورت یک شماتیک خلاصه ذکر کردم ....
      مادامی که از شخصی یاد میشود، او و افکارش زنده اند ....

Sh_Nourbakhsh@Yahoo.com

http://s2.picofile.com/file/7170362468/_Wall_e_.jp

دیدگاه

با سلام،

-1اقا شهرام شمایی که با این مدارا و تریاک و تریستور اشنایی دارین
        میشه یه رله حالد جامد هم طراحی کنین ؟ یعنی مثل رله باشه وقتی گیت فعال کنی خروجی فعال بشه
        و برعکس همون ssr یا رله حالد جامد
        اگه امکانش هست هم با تریستور هم تریاک
        استفاده از SSR در این پست ذکر شده : http://www.eca.ir/forum2/index.php?topic=62077.msg351786#msg351786
        لازم هم نیست کار خاصی انجام بدید، فقط کافیه که قسمت Output power unit رو با SSR جایگزین کنید.
        ولی برای استفاده از تریستور لازمه که قسمت قدرت طراحی بشه و تغییرات کوچکی هم در برنامه داده بشه
        -2و اینکه توی مدار فبلی (دیمر) واسه حداقل 500 و حداکثر 9500 (مقدار تایمر) اگه 500 بریزیم ایا مدار ما صفر نمیشه
        یعنی خاموشی کامل
        چرا صفر نمیدید یعنی اصلا گیت تحریک نکنید واسه مقدار صفر همون خاموشی؟
        ایا حتما باید پایه گیت تا اخر سیکل فعال بمونه تا خروجی فعال بمونه یا یه پالس هم کافیه مثلا 50 میکرو؟
        500 میکرو ثانیه برای حداکثر شدت نوره و 9500 میکرو ثانیه برای حداقل شدت نوره، اگر قصد دارید که خروجی بطور کلی خاموش بشه، باید اون رو OFF و یا همون صفرش کنید. ( کدها رو ببینی، همین کار هم شده! )
        اجباری نیست که به گیت یک ولتاژ ثابت متصل بشه، میتونید فقط تحریکش کنید.

-3 ایا ما بخوایم توان دیمر بیشتر کنیم میتونیم از چند تا تریاک موازی استفاده کنیم ؟و مقدار مقاومت ها چقدر تغییر میکنه؟ یا بهتر چجوری بدست میان؟
        -6 ایا توی مدار شما بجای bt139 ... bt 136 بذارم اشکالی نداره؟
        خیر، نمیشه، با توجه به توان مورد نظر، باید از المانها و قسمت قدرت مناسب استفاده کنید.

در مورد پروتئوس هم ممکنه که ورژن پروتئوس شما با فایل هایی که دارید متفاوت باشه....

در صورتی که تجربه کافی در این موارد ندارید، در استفاده از این مدار کاملا دقت کنید، چون خطر برق گرفتگی محتمل خواهد بود!

Sh_Nourbakhsh@Yahoo.com

دیدگاه

با سلام
          من از مدار دتکتور گذر از صفرتون استفاده کردم ولی مقاومت 33کیلو خیلی داغ کرد مشکل از چیه
          آیا به نظرتون نباید یک دیود با اپتو کوپلر سری کرد؟
          منتظر جوابتون هستم با تشکر
          شاد بودن تنها انتقامی است که انسان میتواند از زندگی بگیرد"چگوارا"

دیدگاه

نوشته اصلی توسط a302866a
            با سلام
            من از مدار دتکتور گذر از صفرتون استفاده کردم ولی مقاومت 33کیلو خیلی داغ کرد مشکل از چیه
            آیا به نظرتون نباید یک دیود با اپتو کوپلر سری کرد؟
            منتظر جوابتون هستم با تشکر
            با سلام،

جریانی که از مقاومت ها عبور میکنه حدودا 5 میلی آمپره و توان مقاومت هم کمتر از 800 میلی وات میشه.
            نباید مقاومت داغ کنه، شاید کمی گرم بشه! مدار و قطعات رو بررسی کنید ....

دیودی که گفتید برای چی باید اضافه بشه؟!

Sh_Nourbakhsh@Yahoo.com

دیدگاه

سلام
              مهندس واقعا ازت ممنونم خیلی علمی وکامل هست امیدوارم از این مسائل بیشتر داشته باشیم تو این تاپیک ها

راستش یک سوال تخصصی هم داشتم در مورد نویز
              شما گفتین که برای اینکه رو مدارای دیگه نویز نیفته از سلف استفاده کنیم ولی این مدارای دیگه که رو مدار ما نویز میندازه چی
              مثلا وقتی یک مهتابی داره روشن میشه مدار ریست میشه و همه چی بهم میریزه از خازن و این جور چیزا هم گذاشتیم ولی نشد
              چه باید کرد ؟
              من خودم به ذهنم رسید که برنامه رو حافظه دار کنم تا وقتی ریست میشه دوباره مدار برگرده به حالت اولش و خروجی ها همونا باشن وتغییر حالت ندن :read:

یک سوال دیگه
              این مدار برای بارهای سلفی چطوری ؟؟ جواب میده (البته با تریاک)
              ممنون

آنان که خاک را به نـــــظر کیمیا کنند
              آیا بود که گوشه چشمی به ما کنند

دیدگاه

با سلام،

شما گفتین که برای اینکه رو مدارای دیگه نویز نیفته از سلف استفاده کنیم ولی این مدارای دیگه که رو مدار ما نویز میندازه چی
                مثلا وقتی یک مهتابی داره روشن میشه مدار ریست میشه و همه چی بهم میریزه از خازن و این جور چیزا هم گذاشتیم ولی نشد
                چه باید کرد ؟
                بهتره که برای مسئله نویز و این چیزا، این مقاله که توسط جناب کی نژاد ارائه شده رو مطالعه بفرمائید.
                http://knowledgeplus.ir/userfiles/AVR_Noise.pdf

البته اگر منظورتون این مدار بخصوص هست، من حتی در شرایط صنعتی هم از این مدار استفاده کردم و هیچ مشکلی وجود نداشته ( فقط در دو سر ورودی ) تغذیه مدار یک VDR گذاشتم! )

این مدار برای بارهای سلفی چطوری ؟؟ جواب میده (البته با تریاک)
                در این شرایط مورد استفاده ای نبوده و نمیتونم اظهار نظر بکنم ....

Sh_Nourbakhsh@Yahoo.com

دیدگاه

سلام
                  اون مسائلی که تو پی دی اف مطرح شده خیلی کمک میکنه ولی مسئله اصلی نویزی که از طرف خط برق میادو نمیشه کاریش کرد
                  مثل همین مهتابی یک نویزی میندازه که 10 خازن هم بذاری جواب نمیده
                  من یک مسئله ای رو تو یک انجمن دیگه مطرح کردم دوستانم تا حدی تایید کردن
                  اونم نویز گیری با استفاده از برنامه نویسی
                  نویز وقتی میاد میکرو ریست میشه وقتی میکرو ریسست شد خروجی هاش تغییر حالت میدن و ما متوجه میشیم که نویز افتاده مدار بهم میریزه
                  حلا اگر تو برنامه ما بنویسیم که خروجی ها رو سیو کن و موقع ریست شدن باز بیا اونارو بخونو بذار تو خروجی(ظاهرا تو PIC خودش همین کارو میکنه)
                  فکنم جواب بده
                  تست میکنم :read:
                  آنان که خاک را به نـــــظر کیمیا کنند
                  آیا بود که گوشه چشمی به ما کنند

دیدگاه

مرسی داداش.این مقاومتا که استفاده کردی چند واتن؟

دیدگاه

نوشته اصلی توسط elecfa
                      مرسی داداش.این مقاومتا که استفاده کردی چند واتن؟
                      با تشکر بسیار از اقای نوربخش : سلام دارم

خب من الان مدار عملی دارم دنبال میکنم . مقاومت ها بهتره 2 یا 3 وات باشن
                      چون با حالی که من مقاومت 2 وات گذاشتم (33 کیلو) برای اشکار ساز عیور از صفر
                      با حالی که 2 وات هستن داغ شدن
                      حالا نمیدونم اسمشو داغی بذارم یا گرم شدن
                      اما داغی رو انتخاب میکنم چون بعد چند ثانیه دیگه دستمو نمیتونم روشون نگه دارم و میسوزه

میگم شاید باید ولتاژ 310 براشون در نظر بگیریم نه 220 ؟؟؟نیدونم ولا

با حالی که برنامه درسته و سخت افزار مطابق نقشه ست اما تو مقدار های کم مثلا از 800 تا 3000 لامپ چشمک میزنه
                      و تو مقدار 8000 به بالا یکنواخت روشن؟!!!

احساس میکنم زیر سر اون خازن و مقاومت اسنوبره !
                      مقاومت 39 و خازن پولیستری 10 نانو فاراید 1 کیلو ولت گذاشتم
                      وقتی مقدار خازن رو بیشتر کردم و 100 نانو گذاشتم بهتر شد!!!!!!!
                      خب شاید بنظر بیاد که برنامه سنکرون نیست ولی توی پروتیوس دنبال میکنم هیچ اشکالی نداره!!!
                      و چرا مقدار خازن زیاد کردم بهتر شد ؟
                      مدار رو هم درست بستم بار ها چک کردم
                      و گویا وقتی ولتاژ کل کمتر میشه مدار بهتر عمل میکنه
                      ؟؟؟
                      چیزی به ذهنتون نمیرسه ایا ؟

دیدگاه

به این نتیجه رسیدم که به این مقدار های 500 اول اخر ربط داره
                        چرا ما میاییم این کارو انجام میدیم
                        رنج مونو تو بالای 500 و زیر 9500 قرار میدیم
                        ایا ترایاک توی این ولتاژ نمیتونه تحریک بشه ؟؟؟؟؟؟؟؟
                        چرا؟؟؟

و اینکه چرا من مقدار خازن اسنوبر کردم 100 نانو بهترشد ؟
                        چرا ؟؟؟
                        ممنون دوستان :question:
                        [move]چرا اخه ؟ چرا[/move]

دیدگاه

آقا این مقاومت های گذر از صفر باید چند وات باشن ؟!

دیدگاه

نوشته اصلی توسط enghamed
                            آقا این مقاومت های گذر از صفر باید چند وات باشن ؟!
                            واسه اینکه خیالت راحت باشه 2 وات بذار
                            [tt]2 w[/tt]

دیدگاه

مهندس اگه میشه منو راهنمایی کنید
                              من یه دیمر ساختم که کار میکنه ولی نوسان نور لامپ زیاد هستش
                              طرز کارش اینطوریه که : مدار عبور از صفر در هر 20 میلی ثانیه(یک دوره تناوب برق شهر ) یه پالس به اینتراپت میده . با توجه به فرکانس تایمر 0 که 7.813 کیلوهرتز هست و هینطور مُد fast pwm کار میکنه در هر 20 میلی ثانیه 156 شمارش انجام میده . با هر پالس به اینتراپت من TCNT0 رو 100 قرار میدم (که از 100 تا 256 میشه 156 شمارش و فرکانس 7.813 میشه 20ms ). و سپس با تغییر OCR0 از 100 تا 255 و اعمال به ترایاک (مدار ترایاک کامله ) نور رو کنترل میکنم .
                              ایراد چیه که نور نوسان داره ؟
                              ممنون
                              :read:

دیدگاه

مهندس اگر ورودی مدار عبور از صفر ، خروجی ترانس 220/12 باشه که مشکلی پیش نمیاد ؟!
                                ترانس که اختلاف فاز ایجاد نمیکنه ؟!

دیدگاه

لطفا صبر کنید...
                                X