اطلاعیه

Collapse
No announcement yet.

چند تا سوال در باره شماتیک پروژه اسیلوسکوپ + عکس

Collapse
X

• فیلتر
  • زمان
  • Show
Clear All
new posts

چند تا سوال در باره شماتیک پروژه اسیلوسکوپ + عکس

سلام به همگی

چند وقت پیش دوستی یک پروژه اسیلوسکوپ آماده رو بمن معرفی کرد تا از اون استفاده کنم و پروژه خودم رو که اسیلوسکوپی دوکاناله هست را با کمک اون تعمیم بدم.
    http://www.serasidis.gr/circuits/AVR_oscilloscope/avr_oscilloscope.htm

سوالاتی درباره شماتیک این پروژه برام پیش اومده که میخواستم با شما مطرح کنم... این عکس رو ببینید:

بین ورودی پروب اسیلوسکوپ و پورت A میکرو که همان ورودی ADC هست دوتا opamp بکار رفته... چرا از این opamp ها استفاده شده...؟

در توضیحات این پروژه گفته شده سوئیچ S1 باعث میشه ولتاژ ورودی که بین 0 و 5 هست به رنج 2.5 تا 2.5- تغییر پیدا کنه.... من از روابط گین اپ امپ یه چیزهایی بلدم ولی متوجه نشدم این مورد چجوری انجام میشه... یه توضیحی محبت میکنید...؟

چرا در مقاومتهای نصب شده در اپ امپ سمت چپ مقدار مقاوت باید اینقدر زیاد باشه...؟؟ (( یک مگااهم ))

و آخرین سوال اینکه در توضیجات این پروژه گفته شده از طریق کار با پتانسیومتر P1 میشه موج رو در glcd بالا و پایین کرد...چگونه..؟

ممنونم از محبتوون.

پاسخ : چند تا سوال در باره شماتیک پروژه اسیلوسکوپ + عکس

با سلام،

به نظر میاد کسی علاقه ای به جواب دادن نداره!!! خوب، مسئله ای نیست.... :surprised:

:question: نکته مهم : محدوده مجاز ولتاژ آنالوگ اعمال شده به ورودی های ADC میکرو ، حداقل صفر تا حداکثر ولتاژ رفرنس تنظیم شده برای ADC میکرو میباشد. ( برای اطلاعات بیشتر، به دیتاشیت میکروی مورد نظر مراجعه بفرمائید! )

و اما در شماتیک ارائه شده ...
    با توجه به نکته فوق، مدار OpAmp مورد سوال، وظیفه تغییر رنج ولتاژ ورودی به محدوده مجاز ADC میکرو را بعهده دارد!
    هر دو OpAmp در حالت Inverting Amplifier بسته شده اند.
    OpAmp شماره IC1B با ضریب تقویت 1، فقط موج اعمال شده به ورودی خود را معکوس میکند.
    OpAmp شماره IC1A با ضریب تقویت 1 یا 1/2 ( قابل انتخاب توسط کلید S1 ) ولتاژ ورودی را معکوس و در 1 یا 0.5 ضرب میکند.
    پتانسیومتر P1 به ولتاژ ورودی آفستی معادل صفر تا 8.2 ولت اعمال میکند ( با توجه به تنظیم آن )
    در صورتی که کلید S1 باز باشد، مقادیر DC موج ورودی حذف می شوند.
    از آنجایی که بر همگی ما واضح و مبرهن است که بهترین وسیله اندازه گیری، وسیله ای است با امپدانس ورودی بالا، مقاومت های R1, R2 و R4 یک مگا اهم انتخاب شده اند.

بطور مثال، در صورت اعمال موج سینوسی با دامنه منفی 5 تا مثبت 5 ولت به ورودی مدار ( موج سبز رنگ در شکل زیر )، در صورت بسته بودن کلید S1 ( ضریب 0.5 ) و تنظیم بودن P1 برای اعمال آفست 2.5 ولتی به موج ورودی( حد فاصل خطوط افقی صورتی در شکل زیر )، نهایتا در ورودی ADC میکرو یک موج سینوسی با دامنه صفر تا 5 ولت مثبت خواهیم داشت. ( موج زرد رنگ در شکل زیر )

برای آشنایی بیشتر با OpAmp ها، به لینک زیر مراجعه کرده و تمام 8 صفحه را بدقت مطالعه بفرمائید!

http://www.electronics-tutorials.ws/opamp/opamp_1.html
    مادامی که از شخصی یاد میشود، او و افکارش زنده اند ....

Sh_Nourbakhsh@Yahoo.com

http://s2.picofile.com/file/7170362468/_Wall_e_.jp

دیدگاه

پاسخ : چند تا سوال در باره شماتیک پروژه اسیلوسکوپ + عکس

سلام دوست عزیز،منم همین پروژه رو دارم روش کار میکنم اما باید تا100 کیلو هرتز جواب بده که برنامه اصلی خودش فک کنم تا 7کیلو باشد اگه این پروژه رو انجام دادی یه کمکی هم به من بکن.پیشاپیش تشکر میکنم.

دیدگاه

لطفا صبر کنید...
      X