اطلاعیه

Collapse
No announcement yet.

WINAVR

Collapse
X

• فیلتر
  • زمان
  • Show
Clear All
new posts

پاسخ : WINAVR

اینکه میگن WINAVR داکیومنت نداره به چه معناست؟

دیدگاه

تا منظورش از داکیومنت چی باشه . اگر منظورش رفرنس و هلپ باشه که بیخود گفته . منبع اصلیش اینترنت .
      فتو بلاگ من
      کاردستی ها :
      روبات شطرنج باز ( یادگار دوران جوانی )
      فارسی نویسی مستقیم در نمایشگر های گرافیکی
      کتابچه خود آموز زبان توصیف سخت افزار Verilog

دیدگاه

سلام،

این بحث یه سوژه ی تکراریه و محدود به فاروم های فارسی هم نمیشه، اگر جستجو کنید موارد زیادی در این مورد تو اینترنت وجود داره. با اینحال یک مسئله ی مهمی که هست اینه که بدون شک بهترین کامپایلر C برای تمام ماشین ها (8، 16 و 32 بیتی) IAR Embedded Workbench هست. حالا اینکه چرا gcc محبوب تره به خاطر مجانی بودنشه و توابع کتابخانه ای زیادی که براش وجود داره. امتیازات منحصر به فرد IAR: سازگاری کامل با ANSI C (مهترین مزیت)، سرعت اجرای بسیار بالا، سیمولاتور داخلی، پشتیبانی از برنامه نویسی شی گرا، نداشتن باگ، و ...

این برنامه ای رو ملاحظه می کنید یک فلاشر ساده است که LED روشن یک مسیر رفت و برگشت را طی می کند، برنامه رو با کامپایلر های IAR، GCC، CodeVision، ImageCraft و BASCOM کامپایل کرده ام، سرعت اجرا را مقایسه کنید!! (فایل پروتئوس موجود است اما اگر پروگرام کنید بهتره)

http://www.avr.ir/eca/Benchmark.rar

کد:
        [left]// function prototype
        void wait(void);

// Include definition file
        #include <ioavr.h>
        #include <inavr.h>

int main( void )
        {
          unsigned char led;

PORTB  = 0xFF; //Give PORTB and "led" a initial startvalue
          led   = 1;

DDRB  = 0xFF; //Set PORTB as output

while(1){    // Eternal loop
            PORTB = ~led;   // Invert the output since a zero means: LED on
            led <<= 1;     // Move to next LED by performing a rotate left

if (!led) led = 1; // If overflow: start with led1 again

wait();      // Uncomment this line for the 'Release' build...
          }
        }

// *** Primitive wait() function ***
        void wait(void){
        unsigned char i,j;

for(i=0;i<255;i++)
         for(j=0;j<255;j++);
        }[/left]
        There is nothing so practical as a good theory. — Kurt Lewin, 1951

دیدگاه

مرسی ، تاحالا IAR رو تست نکرده بودم ولی مثله اینکه بهتر از بقیه جواب میده . باید یکم بیشتر دربارش تحقیق کنم و سعی میکنم تو این بنچمارک شرکت کنم . اما چند نکته :

2 تا حلقه معیار خوبی برای بنچمارک نیست .
          gcc هم از استاندارد ANSI C پیروی میکنه .

خانواده GNU GCCآ‌ هم خیلی بزرگه ، تقریبا برای همه ماشین ها و همه معماری ها و همه پردازنده ها محیط برنامه سازیش محیا شده و فقط محدود به AVR نیست )
          AVR یه عضو کوچیک از خانواده میکرو هاست ( شاید اصلا در برابر رقبا به حساب هم نیاد ) اما پردازنده های خیلی قویتر مثل AXIS ها یا NXP ها و یا ARM Based ها که بر اساس Linux Kernel کار میکنن ، سیستم عامل میانی شون با همین اعضای خانواده گنو ساخته شده . پس برای برنامه نویس ساختن برنامه gcc خوشایدند تر و در مواردی راحت تر از برنامه نویسی درمحیط دیگه ای میمونه . ( AVR که کلا از این بحث بی بهره ست ) . مثل این میمونه که شما تو لینوکس برای ویندوز برنامه بنویسی .

GCC هم از برنامه نویسی شی گرا پشتیبانی میکنه منتها من دیگه حالو حوصلشو ندارم که برم سمت ++ ش . همین C کارمونو تا العان بخوبی راه انداخته . و تاجایی هم که حالیم میشه برای یه پردازنده ضعیف مثل AVR که حداکثر کارای بزرگی که میشه باهاش انجام داد ساخت اسباب بازی های علمی و پایان نامه و چند تا وسیله کاربردی هست ، برنامه نویسی شی گرا زیاد لازم نمیشه .

هر وقت خواستیم بریم با یه میکرو کنترلر نسبتا قوی مثلا برنامه کنترل و فرمان یه دوربین هندیکم که کلی جنگولک بازی و این حرفارو داره و قراره که یک تیم ! برای این سیستم برنامه بنویسن اون وقت شی گرای لازمه کاره ! به اصتلاح هر وقت یه مورد Commercial پیش اومد .

ببین یه پروژه اپن سورس چون کد باز هست باگ هاش از لحاظ صحت کارکرد سریع تر معلوم میشه تا اینکه افرادی بخوان از طریق ازمون و خطا باگ های یه کامپایلر رو پیدا کنن !

--

در مورد سرعت با مثالی که زدید حرف شما کاملا متین ، برای منم خیلی جالب بود . من یه لایبراری CRC16 Genration دارم که محاسبات سنگینی رو به پردازنده متحمل میشه . بزارید بگردم پیداش کنم تا این رو هم به عنوان بنچمارک بروی این چند کامپایلر تست کنیم .

غیر از حرف های زده شده جدا خود شما از چه کامپایلری استفاده میکنید .

بحث خوبی داره میشه اگر ادامه پیدا کنه و بقیه دوستان هم شرکت کنند .
          فتو بلاگ من
          کاردستی ها :
          روبات شطرنج باز ( یادگار دوران جوانی )
          فارسی نویسی مستقیم در نمایشگر های گرافیکی
          کتابچه خود آموز زبان توصیف سخت افزار Verilog

دیدگاه

وقتی این بحث را آغاز کردم فکر نمی کردم به اینجا برسه!
            تازه جالب شده
            من با ICC و CodeVision کار می کنم و تاحالا به مشکلی بر نخوردم اما مثل اینک IAR بهتره
            از دوستانی که با IARآ‌کار کرده اند خواهش می کنم این بحث را ادامه بدند

دیدگاه

نوشته اصلی توسط shankimout
              مرسی ، تاحالا IAR رو تست نکرده بودم ولی مثله اینکه بهتر از بقیه جواب میده . باید یکم بیشتر دربارش تحقیق کنم و سعی میکنم تو این بنچمارک شرکت کنم . اما چند نکته :

2 تا حلقه معیار خوبی برای بنچمارک نیست .
              gcc هم از استاندارد ANSI C پیروی میکنه .

خانواده GNU GCCآ‌ هم خیلی بزرگه ، تقریبا برای همه ماشین ها و همه معماری ها و همه پردازنده ها محیط برنامه سازیش محیا شده و فقط محدود به AVR نیست )
              AVR یه عضو کوچیک از خانواده میکرو هاست ( شاید اصلا در برابر رقبا به حساب هم نیاد ) اما پردازنده های خیلی قویتر مثل AXIS ها یا NXP ها و یا ARM Based ها که بر اساس Linux Kernel کار میکنن ، سیستم عامل میانی شون با همین اعضای خانواده گنو ساخته شده . پس برای برنامه نویس ساختن برنامه gcc خوشایدند تر و در مواردی راحت تر از برنامه نویسی درمحیط دیگه ای میمونه . ( AVR که کلا از این بحث بی بهره ست ) . مثل این میمونه که شما تو لینوکس برای ویندوز برنامه بنویسی .

GCC هم از برنامه نویسی شی گرا پشتیبانی میکنه منتها من دیگه حالو حوصلشو ندارم که برم سمت ++ ش . همین C کارمونو تا العان بخوبی راه انداخته . و تاجایی هم که حالیم میشه برای یه پردازنده ضعیف مثل AVR که حداکثر کارای بزرگی که میشه باهاش انجام داد ساخت اسباب بازی های علمی و پایان نامه و چند تا وسیله کاربردی هست ، برنامه نویسی شی گرا زیاد لازم نمیشه .

هر وقت خواستیم بریم با یه میکرو کنترلر نسبتا قوی مثلا برنامه کنترل و فرمان یه دوربین هندیکم که کلی جنگولک بازی و این حرفارو داره و قراره که یک تیم ! برای این سیستم برنامه بنویسن اون وقت شی گرای لازمه کاره ! به اصتلاح هر وقت یه مورد Commercial پیش اومد .

ببین یه پروژه اپن سورس چون کد باز هست باگ هاش از لحاظ صحت کارکرد سریع تر معلوم میشه تا اینکه افرادی بخوان از طریق ازمون و خطا باگ های یه کامپایلر رو پیدا کنن !

--

در مورد سرعت با مثالی که زدید حرف شما کاملا متین ، برای منم خیلی جالب بود . من یه لایبراری CRC16 Genration دارم که محاسبات سنگینی رو به پردازنده متحمل میشه . بزارید بگردم پیداش کنم تا این رو هم به عنوان بنچمارک بروی این چند کامپایلر تست کنیم .

غیر از حرف های زده شده جدا خود شما از چه کامپایلری استفاده میکنید .

بحث خوبی داره میشه اگر ادامه پیدا کنه و بقیه دوستان هم شرکت کنند .
              سلام،

اینجا رو ببینید: http://www.iar.com/index.php?show=44816_ENG&&page_anchor=http ://www.iar.com/p44816/p44816_eng.php

اما مشکل لایسنس IAR به این راحتی حل شدنی نیست، بنابراین فعلا بهترین گزینه همین avr-gcc هست :smile:
              There is nothing so practical as a good theory. — Kurt Lewin, 1951

دیدگاه

لطفا صبر کنید...
              X