اطلاعیه

Collapse
No announcement yet.

لچ

Collapse
X

• فیلتر
  • زمان
  • Show
Clear All
new posts

لچ

سلام دوستان
    منظور از لچ کردن چیست
    در تابلو روان به چه منظوری استفاده میشه ؟؟؟؟؟؟؟؟؟
    میشه طریقه اتصال ای سی های لچ را به ماتریس led تابلو روان توضیح دهید

پاسخ : لچ

سلام دوست عزیز
    لچ نوعی تراشه است که اگر به ورودیش 8 بیت دیتا بدی با یک پالس ساعت اونو تو خروجیش نگه میداره تا پالس ساعت بدی و دیتای جدید.در تابلو های روان به این خاطر استفاده میشه که چون تعداد سطر ها و ستونها زیاده و نمیتونی از یک میکرو استفاده کنی(بخاطر تعداد پرتها) مجبوریم از لچ استفاده کنیم.با این روش شما میتونی یک پرت 8 بیتی رو به دهها پرت 8 بیتی تبدیل کنی.حتی برای زیاد کردن تعداد پین های پرت پارالل این بهترین روشه.در کل روش بسیار عالی برای کارهایی که احتیاج به خروجی زیاد داره از جمله تابلو روان و در تابلو ها تنها اتصال مهم نیست بلکه لچ فقط تعداد پرتها رو زیاد میکنه و همه چیز به برنامه نویسیت بر میگرده.در تابلو های روان از روش مالتب پلکسر زمانی استفاده میشه یعنی هر سطر شاید 500 بار در ثانیه خاموش روشن میشه تا دیتا تغییر کنه.دقیقا مثل راه اندازی 7 سگمنت بوسیله مالتی پلکس زمانی.باز هم هر سوالی داری من در خدمتم
    موفق باشی
    خدا گفت : به جهنم ببریدش، او برگشت و با تعجب به خدا نگاه کرد. خدا گفت : به بهشت ببریدش. فرشتگان پرسیدند: چرا؟! خدا گفت : او هنوز به من امیدوار است...

دیدگاه

سلام
      ممنون که جوابمو دادی
      تو مدار طریقه اتصال لچ چه جوری و چه جوری بر نامه اش را می نویسند
      میشه تابلوی لاچینی را با لچ رسم کنی

دیدگاه

سلام
        البته آقای مهندس لاچینی سرور ماست.
        لچ ها همگی یک پین Enable دارن که وقتی اون اکتیو بشه میتونن دیتا رو نگه داری کنن که تو دیتا شیتش کاملا مشخص. ببین شما هر چنتا لچ رو که احتیاج با هم پارالل میکنی و پین اکتیو کردن هر کدوم رو به یه پین میکرو وصل می کنی البته با کمی تغییرات که تو دیتاشیتش مشخص.به عنوان مثال شما یک دیتای 64 بیتی برای 64 ردیف LED میخای استفاده کنی.احتیاج به 8 لچ 8 بیتی داری و 2 تا از پرتهای میکر(یک پرت برای دیتا و یک پرت برای کنترل لچها)
        حالا 8 لچ رو با هم پارالل میکنی و به یک پرت وصل میکنی و 8 پین کنترلش رو به پرت دوم.حالا تو برنامت باید طوری بنویسی که 64 بیت رو به 8 نیبل 8 بیتی تبدیل کنی.حالا پین اکتیو لچ اول رو فعال میکنی و8 بیت اول دیتا رو روش قرار میدی و یه پالس ساعت میدی تا لچ بشه و بعد از این عملیات 8 بیت دوم رو روی پرت قرار میدی و پین اکتیو لچ دوم رو فعال میکنی و یه پالس ساعت میدی تا 8بیت دوم لچ بشه.همین کار رو تا لچ هشتم انجام میدی.البته اینها سریع و بدون فواصل زمانی انجام میشن.مثل اینکه یه پرت 64 بیتی داری
        موفق باشی
        خدا گفت : به جهنم ببریدش، او برگشت و با تعجب به خدا نگاه کرد. خدا گفت : به بهشت ببریدش. فرشتگان پرسیدند: چرا؟! خدا گفت : او هنوز به من امیدوار است...

دیدگاه

البطه لچ در اصل یعنی همون نگه داشتن وضعیت بصورت ثابت . حالا جا های زیادی کاربرد داره . مثلا بیشتر ِDACآ‌ ها ولتاژ خروجی یا دیتای ورودی رو لچ میکنن . ویا شیفت رجیستر ها و .... نه اینکه لچ یه ایسی یا هرچیزی دیگه ای باشه .

واسه تابلو های روان از این مورد به عنوان یک تکنیک کاری استفاده میکنن . و تو اصتلاحات خودشون بهش به اختصار میگن لچ .
          فتو بلاگ من
          کاردستی ها :
          روبات شطرنج باز ( یادگار دوران جوانی )
          فارسی نویسی مستقیم در نمایشگر های گرافیکی
          کتابچه خود آموز زبان توصیف سخت افزار Verilog

دیدگاه

درباره لچ دوستان توضیحات کاملی دادن.
            منم یک آی سی لچ معرفی میکنم اگه دوست داشتی بری دنبالش و باهاش کار کنی
            74373 : یک لچ 8 بیتی با یک پایه فعالساز(E) یک پایه فعالساز خروجی(OE)
            موفق باشی :job:

دیدگاه

دوستان من یه سوال برام پیش اومد تو تابلو روان
              مثلا ما 16 بیت اطلاعات داریم خوب اینو میدیم به دوتا 74573 خوب
              حالا فرض کنید 8 بیت اول رو دادیم
              خوب 8 تا ستون اول ادرس دهی شد
              خوب حالا سطر ها عمودی رو ادرس دهی می کنیم
              خوب چون من با 74573 کار کردم می دونم بعد از یک کردن پایه انیبل پایه ها یکی پس از دیگری شروع میکنن به خاموش شدن یعنی مثلا کلمه به جلو میره
              خوب تو هین اینکه کلمه داره جلو میره ما میایم 8 بیت ذوم میدیم و 8 تا ستون دوم رو میچینیم خوب حالا باید سطر هارو ادرس دهی کنیم
              خوب اینجا مشکل بوجود میاد
              هنوز 8 بیت اول رو داریم و داریم انتقال می دیم به هشت بیت دوم خوب سطر عمودی باهم یک جور نیستنس بهم میریزن
              خوب حالا تکلیف چی میشه تو تابلو روان
              هرچه سعی کنیم لایه های نرم افزاری زیاد کرده و از سخت افزار دور کنیم مشکلات(باگ ها) کمتر خواهد شد(امنیت بیشتری خواهید داشت)
              بهترین جواب دهنده برای سوال شما، خود شما هستید البته بعد تلاش،پشتکار و مطالعه بیشتر
              میدونی مشکل ما کجاست؟سرمایه و مغز ها رو نمیتونیم یکجا جمع کنیم...

تعدادی ماژول GPS GP5MX1513F1 با بالاتریت حساسیت -170db به قیمت خرید بفروش میرسد

دیدگاه

نوشته اصلی توسط n340
                دوستان من یه سوال برام پیش اومد تو تابلو روان
                مثلا ما 16 بیت اطلاعات داریم خوب اینو میدیم به دوتا 74573 خوب
                حالا فرض کنید 8 بیت اول رو دادیم
                خوب 8 تا ستون اول ادرس دهی شد
                خوب حالا سطر ها عمودی رو ادرس دهی می کنیم
                خوب چون من با 74573 کار کردم می دونم بعد از یک کردن پایه انیبل پایه ها یکی پس از دیگری شروع میکنن به خاموش شدن یعنی مثلا کلمه به جلو میره
                خوب تو هین اینکه کلمه داره جلو میره ما میایم 8 بیت ذوم میدیم و 8 تا ستون دوم رو میچینیم خوب حالا باید سطر هارو ادرس دهی کنیم
                خوب اینجا مشکل بوجود میاد
                هنوز 8 بیت اول رو داریم و داریم انتقال می دیم به هشت بیت دوم خوب سطر عمودی باهم یک جور نیستنس بهم میریزن
                خوب حالا تکلیف چی میشه تو تابلو روان
                بنام خدا
                با سلام

در فرمایشات شما ، مقداری ابهام وجود داره ، در چیپهایی مانند 74373 یا 74573 ، پس از قرار دادن 8 بیت اطلاعات روی پورت ورودی ، با فعال نمودن پایه LE ( بصورت یک پالس ) ، اطلاعات در چیپ ذخیره و سپس با فعال نمودن پایه EN ( صفر نمودن پایه ) ، تمامی 8 بیت اطلاعات ذخیره شده در چیپ ، به یکباره در خروجی های چیپ ، ظاهر میشود .

شاید منظورتون ، 74595 باشه !!

بهر حال

اگر شماتیک مدارتون رو در اینجا قرار دهید ، بهتر میتوان بحث و تبادل نظر نمود .

با احترام
                18/11/88

دیدگاه

این تیکه خودمم نمی دونم اما بعضی وقتها اینجوری میشد
                  هرچه سعی کنیم لایه های نرم افزاری زیاد کرده و از سخت افزار دور کنیم مشکلات(باگ ها) کمتر خواهد شد(امنیت بیشتری خواهید داشت)
                  بهترین جواب دهنده برای سوال شما، خود شما هستید البته بعد تلاش،پشتکار و مطالعه بیشتر
                  میدونی مشکل ما کجاست؟سرمایه و مغز ها رو نمیتونیم یکجا جمع کنیم...

تعدادی ماژول GPS GP5MX1513F1 با بالاتریت حساسیت -170db به قیمت خرید بفروش میرسد

دیدگاه

لطفا صبر کنید...
                  X