اطلاعیه

Collapse
No announcement yet.

راه اندازی 7Segment با AVR

Collapse
X

• فیلتر
  • زمان
  • Show
Clear All
new posts

راه اندازی 7Segment با AVR

راحترین روش و راه برای راه اندازی و درایو کردن 7segment دو تائی یا 4 تائی چیه ؟

پاسخ : راه اندازی 7Segment با AVR

سلام
    مهم نیست برات پرتهای میکروت اشغال بشه ؟
    یا میخای فقط به 4 پین وصل کنی؟
    خدا گفت : به جهنم ببریدش، او برگشت و با تعجب به خدا نگاه کرد. خدا گفت : به بهشت ببریدش. فرشتگان پرسیدند: چرا؟! خدا گفت : او هنوز به من امیدوار است...

دیدگاه

هرچی کمتر بهتر
      ولی تا 6 پورت اشکال نداره .
      2- چجوری باید یک عدد چهار رقمی رو همزمان روی یک 7segment چهارتائی نمایش داد ؟

دیدگاه

اگه مشکل کمبود پرت نداری خیلی راحته
        ببین شما 4 تا 7 سگمنت داری که هر کدومش 7 تا پایه برای عدد و 1 پایه برای ممیز داره.حالا 7 پایه 7سگمنت اول رو از a تا g به ترتیب به به اولین پرتت (بعنوان مثال از پرت A میگم) از پین PA.0 تا PA.6 که اگه ممیز هم میخای PA.7 وصل میکنی.3 سون دیگه رو هم همینطور به 3 پرت دیگه وصل میکنی.حالا تو برنامت اول باید یک آرایه 10 تایی بسازی که این با این آرایه بتونی عدد یک رقمی رو تبدیل به عدد 7 سگمنتی کنی ودقیقا به ترتیب آرایه صفرم باید صفر 7 سگمنت و آرایه نهم باید نه 7سگمنت باشه.به عنوان مثال : unsigned char Digit_7s[10]={ 0B01111111,0B00000011,...};o تو این مثال اگر آرایه صفرم رو روی یکی از پرتا که سون بهش وصل هست رو بزاری عدد صفر رو سون میادحالا برنامت رو باید طوری بنویسی که عدد چهار رقمی باید 4 تا عدد یک رقمی باشه و هر کدومش رو روی یک پرت قرار بدی.البته میتونی تایع بنویسی که 4 تا عدد یک رقمی رو به تابع بدی و تابع خدش برات بچینه
        مثال:
        PORTA=Digit_s7[9];o
        PORTB=Digit_s7[7];o
        PORTC=Digit_s7[3];o
        PORTD=Digit_s7[8];o

با این حرکت عدد 9738 روی سون ها نمایش داده میشه.البته سون هاتو کاتد مشترک بگیری بهتره که کاتد هر 4 سون باید به GND وصل کنی.
        اگه آرایه نوشتن اینا واسط سخته میتونی 4 تا آی سی 7448 که فقط برای هر سون فقط 4 پین از پرت رو میگیره استفاده کنی که کلا تو پرت مصرف میکنی.البته این حرکت احتیاج داره که هر دو عدد رو به دو نیبل 4 بیتی تبدیل کنی و هر دو را با our و Shift به صورتی که احتیاج داری تبدیل کنی و روی پرت قرار بدی.

روش دیگه ایی هم هست به نام مالتی پلکس زمانی که میتونی حتی 10 تا سون رو فقط با 4 پین به میکروت وصل کنی و کنترل کنی.اگه توضیح اینام خواستس بگو برات بگم
        موفق باشی

خدا گفت : به جهنم ببریدش، او برگشت و با تعجب به خدا نگاه کرد. خدا گفت : به بهشت ببریدش. فرشتگان پرسیدند: چرا؟! خدا گفت : او هنوز به من امیدوار است...

دیدگاه

نحوه اتصال سخت افزاری 7segment آند مشترک 4 تائی به میکرو به وسیله 7447 یا 7448 را میخوام

دیدگاه

اولا که 7SEG های آند مشترک با 7447 کار می کنن. دوم اینکه برای راه اندازی اونا کافیه پایه COM اونها رو با یه مقاومت کوچیک( برای محدود کردن جریان و جلوگیری از آسیب رسیدن به 7SEG ) به Vcc وصل کنی.
            پایه های a تا g رو هم طبق دیتاشیت به سگمنت متصل می کنی. ورودی ها هم که از میکرو اعمال میشن.
            خیلی سادس.

دیدگاه

7segment رو به 7447 وصل کردم 4 تا پایه select یا همون آدرس سون ها رو هم با یک مقاومت دادم به میکرو .
              حالا اگه بخوام رو سون بنویسم 1234 چجوری این کارو بکنم ؟؟؟ چون هرچی رو a تا g بنویسم روی 4 تاش یکی میشه

دیدگاه

سلام
                نه دیگه اصلا احتیاج نیست این آی سی رو هم بزنی.مستقیم به 4 تا پرت وصل کن که راحت تر بتونی باهاش کار کنی.فقط آند مشترکشون رو با یک مقاومت به vcc بزن.فقط یکاری باید بکنی عدادی رو که روی پرتها میزاری باید صفر و یکشون invert بشه.حالا یعنی چی و چرا اینکارو میکنی؟ببین اینها آند مشترکند پس vcc رو دارن حالا ب0 صفر احتیاج دارن تا روشن بشن.حالا مپلا میخوای عدد 9 رو روی پرت بزاری بصورت زیز باید عمل کنی:
                این کد باینری عدد 9 : 0001001 حالا اگر اینرو رو پرت بزاری چون آند مشترک یه چیز عجیب غریب بهت میده حالا باید invert کنی یعنی صفر ها یک و یکه صفر بشن.پس عدد 9 برای کار شما میشه : 1110110 حالا این عدد نه رو نشون میده.و در ضمن باید پرتها رو بصورت out 1 منطقی قرار بدی تا در حالت عادی همشون خاموش باشن
                موفق باشی

دیدگاه

آقا من 2 ساعته دارم میگم پورت کم دارم میخوام با 7447 درایو کنم ولی یک سون پک 4 تائی هستش
                  که بجای 8 تا پورت 4 تا استفاده میکنه و چون سون 4 تائی 4 تا پایه آند مشترک یا همون آدرس داره آونا هم باید به میکرو وصل بشن

دیدگاه

دوست عزیز این مدل که شما داری حالت مالتی پلکسی زمانیه.این به اون صورت که شما میخوای نیست.در این مورد شما باید از یه پورت استفاده کنی که دیتارو بدی به 7 تا پایه دیتا و بصورت مالتی پلکس زمانی پایه های com رو با یک ترانزیستور که بصورت سویچ بسته شده کنترل کنی.یعنی تو هر چهار سون یک دیتا میره اما فقط یکیش روشن میشه مثلا در مدت زمان 1 میلی ثانیه و بعد دیتای بعدی و اکتیو کردن سون بعدی بعنوان مثال:
                    مثلا میخوایم 1234 رو نشون بدیم.ابتدا عدد 1 رو روی پورت دیتا قرار میدیم و پایه ایی که به بیس ترانزیستور تیپ مثبت کنترل com وصل شده رو صفر میکنی اینی به مدت 1 میلی ثانیه و پس از این عدد 2 رو پورت دیتا قرار میدی و پین اکتیو بعدی رو فعال میکنی.ولی من یه نظر دارم فکر کنم این کار برات سخت باشه چون احتیاج به برنامه نویسی زیاد داره.4 تا سون کاتد مشترک بگیر بزن خودت رو راحت کن
                    موفق باشی

دیدگاه

یه نگاه به اینم بنداز. به دردت می خوره
                      http://www.4shared.com/file/27755345...ENT_74164.html

دیدگاه

لطفا صبر کنید...
                      X