یه میکرو مثلا ATMEGA8 رو با کلاک داخلی خودش برنامه ریزی کن که یکی از پایه ها مثل چشمک زن به سرعت خاموش و روشن بشه (بدون وقفه بین خاموش و روشن شدن) حالا پایه ای که داره چشمک میزنه رو بزن به پایه XTAL1 از میکرویی که فکر میکنید سوخته اینطوری میکرو حتی اگر با کریستال خارجی هم پروگرام نشه با این کار پروگرام میشه.
100% فیوز بیت ها رو نادرست دارین پروگرام میکنید...
یه میکرو مثلا ATMEGA8 رو با کلاک داخلی خودش برنامه ریزی کن که یکی از پایه ها مثل چشمک زن به سرعت خاموش و روشن بشه (بدون وقفه بین خاموش و روشن شدن) حالا پایه ای که داره چشمک میزنه رو بزن به پایه XTAL1 از میکرویی که فکر میکنید سوخته اینطوری میکرو حتی اگر با کریستال خارجی هم پروگرام نشه با این کار پروگرام میشه.
عجب روشی ، واقعا حرفه ای هستیدا.
حقیقتش با یونیورسالی که تو دانشگاه بود ، کار کردم و همشون جواب دادن.
دست همه ی کسانی که خوندند و جواب دادند ، درد نکنه.
از همه تشکر می کنم.
و حق با شماها بود ، فیوز بیت هاشون مشکل داشت.
البته حالا هم که درست شدن ، نمی دوونم کدوم فیوز بیت خراب بوده.
بازم ممنون.
سلام
من منظورتون را درست نفهمیدم
بعد از اینکه این سیگنال را به میکرو دادیم قرار است چه اتفاقی بیفته؟؟ بعد از این کار باید میکرو را دوباره پروگرم کنیم؟؟ یا با این کار فیوز بیت ها به حالت قبلی خود برمیگردند؟؟ یا ....
سلام دوست من.
شما وقتی به پایه XTAL میکرو خراب یه چشمک زن با سرعت خیلی زیاد وصل کنید (اونقدر سریع که LED به نظر برسه دایم روشن هست ) باعث میشه به میکرو یه کلاک خارجی بدین و در صورتی که فیوز بیت کلاک خارجی میکرو رو پروگرام کرده باشید میکرو روشن بشه و پروگرامرتون میکرو خراب رو بشناسه.
البته فقط STK200/300 این مشکل رو دارند و نمیتونن میکرویی که با کلاک خارجی تنظیم شده رو بشناسن....
سلام دوستان روشی رو که دوستمون بالا گفتن یک میکرو 4500 تومنی tiny2313 من رو دوباره زنده کرد
وبرای تشکر از ایشون و عملی کردن این کار چند تا عکس هم از کارم گرفتم
اولین بار میکرو من به راحتی پروگرم شد
ولی دفعه دوم به بعد اصلا میکر من رو نمیشناخت (به خاطر فعال بودن فیوزبیت های مربوط به کلاک خارجی)
اول برنامه پیغامی در مورد نشناختن میکرو اعلام میکرد
بعد یک برنامه ساده همون جوری که دوستمون در بالا توضیح داده بودن نوشتم و به پایه کلاکش دادم
حتما باید پایه های مربوط به کلاک از پروگرمر جدا باشه
حتما گراند مدارتون رو به گراند پروگرمر وصل کنید تا درست بشه من هم با سیم آبی این کار رو انجام دادم
بعد کلید RD read رو زدم و پیغام زیر را مشاهده کردم
و بعد کلید yes رو زدم
بعد از اون فیوزبیت ها رو کلاک داخلی گذاشتم و پروگرم کردم و پروگرم شد و برنامه درست کارکرد
وبعد از اون هم به خوبی و خوشی چند باری پروگرمش کردم
سلام.
بابا کارو خیلی سخت کردین. یه میکرو دیگه لازم نیست. با یه مقاومت 100 اهم و یه خازن 22 پیکو حل میشه. مقاومت بین 5 ولت و xtal 1 و خازن هم بین xtal 1 آو زمین.
البته با فانکشن ژتراتور هم میشه.
سلام.
بابا کارو خیلی سخت کردین. یه میکرو دیگه لازم نیست. با یه مقاومت 100 اهم و یه خازن 22 پیکو حل میشه. مقاومت بین 5 ولت و xtal 1 و خازن هم بین xtal 1 آو زمین.
البته با فانکشن ژتراتور هم میشه.
کاملا صحیح هر دوتاش xtal1 هستند
اگر کتاب AVR داشته باشی تو قسمت منابع تولید پالس ساعت این مورد را نوشته
فرکانس میکرو هم از رابطه F = 1/(2RC) محاسبه میشه
دیدگاه