اطلاعیه

Collapse
No announcement yet.

atmega1284 جایگزین قدرتمند atmega128

Collapse
X

• فیلتر
  • زمان
  • Show
Clear All
new posts

atmega1284 جایگزین قدرتمند atmega128

ATMEGA1284 تقریبا عضو جدیدی برای خانواده اتمل هست ، این میکرو جایگزین مناسبی برای atmega128 برای کسانی هست که مایل نیستند از قطعات smd استفاده کنند.
    برخورداری از 128 Kbytes حافظه فلش ، 16 کیلو بایت SRAM یعنی 4 برابر atmega 128 ، ولتاژ تغذیه 1.8 تا 5.5 ولت از برتری های این میکرو نسبت به atmega128 هست .
    فرکانسش هم 20 مگ هست .
    منتها یه مشکلی وجود داره اونم اینه که کامپایلر بسکام اون رو نمیشناسه ؟!
    دوستان کسی اطلاعاتی داره ؟
    چون من گدایی بی نشان مشکل شود یاری چنان
    سلطان کجا عیش نهان با رند بازاری کند...
    [حافظ]

پاسخ : atmega1284 جایگزین قدرتمند atmega128

تو ایران جایی میفروشنش؟ چند؟
    ;()((void (*)(void))0x0000))

دیدگاه

مشکل حل شد
      کد:
      $regfile = "m1284pdef.dat"
      صحیح هست
      بله حدود 20 هزار تومان - جوان الکترونیک

http://www.javanelec.com/Products.aspx?code=020&site=231
      [حافظ]

دیدگاه

حقیقتا به نظر من اس ام دی بودن مگا 128 یه مزیته چون قیمتش خیلی پایین تر میشه
        قیمت دو برابر؟به نظر من ارزشش رو نداره
        پکیج AVR هم که انقدر ماشالا بزرگه که فکر کنم کمتر کسی باشه باهاش مشکل داشته باشه
        خریدن یه تبدیل SMD به دیپ معقول تره
        ولی از 16 کیلوبایت رمش نمیشه گذشت!خیلی خوبه

دیدگاه

دوستان اگه کسی اطلاعاتی در رابطه با مدل های جدید avr داره اینجا بگذاره استفاده کنیم.
          [حافظ]

دیدگاه

سلام

جناب طراح در اولین یا دومین فیلم آموزشی خود در یک سال پیش اشاره به آن کردند به آن مراجعه کنید

http://knowledgeplus.ir/

دیدگاه

میکروی بی نهایت فوق العاده ایه، اما مشکل اینه که نمونه های DIP چهل پایه (که جایگزین ATMEGA32 می شود)، تو بازار ایران اریجینال نیستند اما به احتمال زیاد، نمونه های با بسته بندی TQFP-44 اصل هستند البته با قیمتی وحشتناک و خارج از صرفه (بین 50 تا 60 هزار تومان !) و البته بعضی جاها 8.1 دلار.

دیدگاه

پاسخ : پاسخ : atmega1284 جایگزین قدرتمند atmega128

نوشته اصلی توسط محسن 1404
                مشکل حل شد
                کد:
                $regfile = "m1284pdef.dat"

با سلام؛

من هم یک میکروی ATmega1284P (که به صورت pin-for-pin جایگزین ATmega32 می شود) از نوع DIP-40 Pin تهیه کردم و با ورژن 2.0.7.6 بسکام، کدها رو hex کرده و با نرم افزار PROGISP 1.7.2 روی میکرو بارگذاری کردم. اما مشکل اینجاست که اگر چه در ظاهر برنامه روی فلش میکرو ریخته می شود، اما برنامه کار نمی کند! همین برنامه روی ATmega32 به خوبی کار می کند، (در اینجا فقط دستور Regfile$ را تغییر دادم و فیوزبیتها را هم برای حالت Full Swing طبق تصویر زیر تنظیم کردم)

ضمنا در مدار از کریستال خارجی 16MHz و ولتاژ 5V برای میکرو استفاده می کنم. نکته جالب تری که پیدا کردم اینکه اگر برنامه کمتر از 32Kb فضای فلاش را اشغال کند، برنامه روی میکرو به خوبی کار می کند اما اگر حجم آن بیشتر شد، میکرو به کلی از کار می افتد (میکروی ATmega1284P حدود 128Kb حافظه فلاش قابل برنامه ریزی دارد). خودم فعلا یکی از 3 اتفاق زیر را حدس می زنم:

1_ اینکه مثلا نسخه کرک شده برنامه بسکام من دارای محدودیت در کمپایل کدنویسیهای بزرگتر از 32 کیلوبیت (هگز) است.

2_ اینکه برنامه Progisp 1.7.2 دارای محدودیت در انتقال کدهای بزرگ به میکرو است.

3_ اینکه برادران چینی یا ایرانی، گنجشک را رنگ کرده و به جای قناری به ما فروخته باشند و شاید میکروئی که خریده ام (از فروشگاه چهره الکترونیک خیابان جمهوری)، در واقع تقلبی است و همان ATmega32 است!

البته مورد سوم فعلا به نظرم بعید است چون فیوزبیتهای این دو میکرو فرق می کند و زمانی هم که منبع کلاک را روی اسیلاتور داخلی (8MHz) تنظیم می کنم، با پروگرام کردن فیوزبیت CKDIV8، فرکانس به خوبی تقسیم به 8 می شود. خاصیتی که در ATmega32 وجود ندارد.
                به جز این؛ خواندن مقدار chip signature میکرو، مقدار "0x1e 0x97 0x05" را برمی گرداند که ظاهرا برای ATmega1284P درست است.

خواستم بپرسم شما بدون مشکل این میکرو را پروگرام می کنید؟ برای برنامه ریزی این میکرو، تکنیک خاصی را رعایت می کنید؟

دیدگاه

دوستان گرامی در مورد مشکل مطرح شده در بالا یعنی عدم پروگرام درست کدهای با حجم بیشتر از 32Kb روی میکروی ATmega1284P متوجه شدم که مشکل از وجود یک باگ در نرم افزار PROGISP نسخه 1.7.2 بود (که از قضا توسط ECA ارائه شده) و امروز موفق شدم برنامه با حجم بالا را توسط بخش Programmer خود نرم افزار BascomAVR و از طریق همان دستگاه پروگرامر USPASP روی حافظه فلاش میکرو بارگذاری کنم که به خوبی هم کار می کند.

دیدگاه

لطفا صبر کنید...
                  X