اطلاعیه

Collapse
No announcement yet.

مقایسه بین PIC و AVR

Collapse
X

• فیلتر
  • زمان
  • Show
Clear All
new posts

مقایسه بین PIC و AVR

سلام خدمت دوستان گرامی
    می دونم این بحثی که می خوام شروع کنم یکمی تکراریه ولی توی شرایطی که چند وقته پیش اومده به نظر رسید دوستانی که چه با PIC و چه با AVR کار می کنند این جا جمع بشوند یکمی باهم گپ بزنیم بد نباشه
    خب می رم سر اصل مطلب این روزها با افزایش قیمت میکروها شاید هرکسی که با AVR کار می کنه به فکر این بیافته که بره با PIC ها که قیمتشان خیلی کمتر هستش کار کنه(خدایش من که به این فکر افتادم :mrgreen
    خب می خوام اینجا این دو خانواده را مقایسه کنیم من نمی خوام بگیم این بهتره یا اون مسلما هر کدام مزایاو معایبی دارند :redface:
    حتی توی مقایسه اینها با ARMوXMEGAهر کدام مزایا ومعایب خود را دارند
    دوستانی که با PIC ها هم کار کردند بیان اینجا و دلیایل انتخابشان را بگویند بد نیست
    من چند مدل از IC ها PIC را که امکاناتشان را دیدم خیلی حال کردم نسبت به قیمتی که دارند
    از آقای کی نژاد و بقیه اساتید هم تقاضادارم ما را همراهی کنند :nerd:
    835
    AVR
    0%
    462
    PIC
    0%
    373
    I'm Very Question and I have more Question,Please Answer All of my Questions

[img width=156 height=100]http://uploadtak.com/images/u3536_555_Timer_as_Astable.gif[/img]

پاسخ : مقایسه بین PIC و AVR

در مورد کامپایلرها و کتابخانه ها ومحبوبیت و میزان استفاده از هر کدام در سطح جهانی نیز بحث کنیم
    بچه ها همکاری کنید :applause: :applause:

[img width=156 height=100]http://uploadtak.com/images/u3536_555_Timer_as_Astable.gif[/img]

دیدگاه

من با PIC فقط کار کردم و AVR رو اصلا نمیشناسم. اون موقعی هم که داشتم انتخاب میکردم با کدوم کار کنم قیمت PIC بالا تر بود وبرای اینکه شرکت ادعا میکرد که نویز کمتری روش تاثیر میزار انتخاب رو کردم. پروژه هایی رو هم که انجام دادم فقط روی سری 16 بوده .

دیدگاه

نوشته اصلی توسط arvinfx
        من با PIC فقط کار کردم و AVR رو اصلا نمیشناسم. اون موقعی هم که داشتم انتخاب میکردم با کدوم کار کنم قیمت PIC بالا تر بود وبرای اینکه شرکت ادعا میکرد که نویز کمتری روش تاثیر میزار انتخاب رو کردم. پروژه هایی رو هم که انجام دادم فقط روی سری 16 بوده .
        ممنون Arvin جان که در بحث شرکت کردید @};- @};-
        این که قبلا قیمتشان بالا بوده و الان پایین اومده نسبت به AVR خودش هم بحثی هست :biggrin:
        در مورد نویز پذیری هم صحبت کنیم بد نیست صحبتهایی که من شنیدم هر گروه در این زمینه برای خودشان ادعا ها و دلیل هایی دارند مثلا:
        کسانی که با PIC کار می کنند می گویند این میکرو برای محیط های صنعتی بهتره و نویز پذیریش کمتره
        درمقابل کسانی که مثل من با AVR کار کردیم می گوییم اگه تمحیدات لازم برای این خانواده نیز در نظر گرفته بشه و چندتا فیلترو چندتا خازن جاهای مختلف مدار بزارید AVR هم مناسبه (با هر میکروایی که نمی شه یک جور برخورد کرد PIC مستقیم می زنی AVR با چندتا خازن بزن :biggrin
        بچه ها همکاری کنید :applause: :applause: :applause:

دیدگاه

بیشتر میکرو های AVR حافظه (کد-دیتا) و اسیلاتور داخلی بهتری نسبت به PIC دارن
          در مقابل PIC تعداد دستورات کمتری داره بنابراین از نظر حجم برنامه نسبت به AVR خیلی پایین تره. مثلا برای انتقال یه دیتا روی پورت PIC نیاز به 2 دستور داره ولی در AVR یک دستور کافی هست.
          PIC ها قبلا خیلی سریع تر از AVR بودن ولی الان تقریبا یکسان هستن.
          اینکه گفته میشه PIC بیشتر تو صنعت استفاده میشه بخاطر نویز پذیری نیست و علت دیگه ای داره. اگه به اسم این خانواده ها توجه کنیم میبینیم PIC از اول برای مدارهای صنعتی طراحی شده بود و کلا بازار خودش اونجا برپا کرده بود (مثلا 16F84 توی کارت های هوشمند وجود داره) ولی AVR سمت آموزش بود.
          خیلی از آی سی هایی که به عنوان آی سی واسط کار میکنن در واقع میکرو PIC هستند. همین آی سی واسط کی پد 4*4 یا واسط سریال LCD اگه به ترتیب پایه ها توجه کنین میبینین دقیقا مثل 16F84 هستن.
          حالا چون PIC سابقه بیشتری داره میگن صنعتی هست وگرنه فرقی با AVR نداره.
          PIC سخت افزار خیلی ساده تری نسبت به AVR داره در حالی که هر دو عملکرد یکسانی دارند.
          کامپایلر های هر دو شرکت خوب هستن ولی ایرادی که به هر دو وارده اینه که فقط روی زبان C کار شده و برای زبان بیسیک گزینه زیادی وجود نداره.
          کتابخانه های هردو هم کامل هست و خوب ولی دسترسی به کتابخانه های PIC کمی دشوارتر هست.
          در مورد منابع آموزشی چون در ایران بیشتر AVR کار شده (اونم بخاطر قیمت پایین اونها) الان منابع آموزشی فارسی بیشتری وجود داره و گرنه منابع لاتین PIC اگه بیشتر نباشه کمتر هم نیست

ببخشید همش درباره PIC بود چون میبینم کسی زیاد بهش توجه نمیکنه و همیشه در مقام مقایسه با AVR ازش حرف زده میشه.
          [glow=red,2,300]تاپیک های ایجاد شده[/glow]

دیدگاه

ممنون ADMIN جان
            به عنوان کسی که هم AVR کار کرده و هم PIC کدوم خانواده را بیشتر استفاده می کنی و کدوم شماره بیشتر مورد نظر شماست؟ :biggrin:
            توی سایت های خارجی و جاهای دیگه بیشتر می بینیم که با PIC کار می کنند حتما دلیلی داره :eek:
            فکر کنم توی ایرانه که فقط AVR این همه طرف داراش بیشتر هستند نسبت به PIC(نمی دونم کی اولین بار این AVR وارد کرده ولی فکر کنم دستش باATMEL توی یه کاسه بوده :mrgreen

دیدگاه

نظر سنجی هم اضافه کردم لطفا دوستان در نظر سنجی شرکت کنید و اگر پیشنهادی در مورد نظرسنجی دارید اعلام کنید :nerd:
              می خواستم XMEGA,DSPIC هم اضافه کنم نظرتان چیست؟

دیدگاه

یه ویژگی خوب دیگه PIC منابع وقفه خوب اون هست
                من عاشق وقفه پورت B هستم چون میشه خیلی راحت یه دیپ سویچ 4 تایی بهش وصل کرد و بدون هیچ مداری از وقفه اون استفاده کرد. کارش فوق العاده هست :nice:

برای PIC من به ترتیب از 16F628 , 16F876 , 18F452 معمولا استفاده میکنم
                برای AVR هم Mega8 , Mega32 , Mega128 بیشتر استفاده میکنم
                البته بستگی به پروژه داره که چقدر حافظه یا سخت افزار نیاز داشته باشه. معمولا خیلی وقت ها بخاطر حافظه و قیمت مجبورم برم سراغ AVR
                راستی اینم بگم به نظرم AVR دستورات شرطی و حلقه ها خیلی بهتر از PIC انجام میده و در مورد روش های آدرس دهی خیلی خیلی کامل تر از PIC هست
                خودم طرفدار PIC هستم اونم از نوع اسمبلی اما خیلی جاها شده فقط از AVR استفاده کردم
                تنها چیزی که برام مهم نیست تعداد پورته چون یه دوجین روش برای دورزدنش دارم
                الانم دارم روی یه پروژه توپ کار میکنم که دیگه قید PIC و AVR و ARM بزنم

دیدگاه

نوشته اصلی توسط ADMlN
                  بیشتر میکرو های AVR حافظه (کد-دیتا) و اسیلاتور داخلی بهتری نسبت به PIC دارن
                  در مقابل PIC تعداد دستورات کمتری داره بنابراین از نظر حجم برنامه نسبت به AVR خیلی پایین تره. مثلا برای انتقال یه دیتا روی پورت PIC نیاز به 2 دستور داره ولی در AVR یک دستور کافی هست.
                  PIC ها قبلا خیلی سریع تر از AVR بودن ولی الان تقریبا یکسان هستن.
                  اینکه گفته میشه PIC بیشتر تو صنعت استفاده میشه بخاطر نویز پذیری نیست و علت دیگه ای داره. اگه به اسم این خانواده ها توجه کنیم میبینیم PIC از اول برای مدارهای صنعتی طراحی شده بود و کلا بازار خودش اونجا برپا کرده بود (مثلا 16F84 توی کارت های هوشمند وجود داره) ولی AVR سمت آموزش بود.
                  خیلی از آی سی هایی که به عنوان آی سی واسط کار میکنن در واقع میکرو PIC هستند. همین آی سی واسط کی پد 4*4 یا واسط سریال LCD اگه به ترتیب پایه ها توجه کنین میبینین دقیقا مثل 16F84 هستن.
                  حالا چون PIC سابقه بیشتری داره میگن صنعتی هست وگرنه فرقی با AVR نداره.
                  PIC سخت افزار خیلی ساده تری نسبت به AVR داره در حالی که هر دو عملکرد یکسانی دارند.
                  کامپایلر های هر دو شرکت خوب هستن ولی ایرادی که به هر دو وارده اینه که فقط روی زبان C کار شده و برای زبان بیسیک گزینه زیادی وجود نداره.
                  کتابخانه های هردو هم کامل هست و خوب ولی دسترسی به کتابخانه های PIC کمی دشوارتر هست.
                  در مورد منابع آموزشی چون در ایران بیشتر AVR کار شده (اونم بخاطر قیمت پایین اونها) الان منابع آموزشی فارسی بیشتری وجود داره و گرنه منابع لاتین PIC اگه بیشتر نباشه کمتر هم نیست

ببخشید همش درباره PIC بود چون میبینم کسی زیاد بهش توجه نمیکنه و همیشه در مقام مقایسه با AVR ازش حرف زده میشه.
                  از جوابتون ممنونم اما میکروهای پیک از نظر قابلیت و انجام کارهای صنعتی از میکروهای AVR خیلی قویتر هستن ودر عین حال با قیمتی رقابتی در حد AVR هستن مثلا سری 18F پیک یک سری میکرو داره که 28 پایش 15 تومن و 40 پایش دورو بر 25 تا 30 هستش اما 64 کیلو بایت حافظه برنامه داره 3096 بایت رم داره و 1024 بایت EEprom داره و دارای سه تایمر 16 بیتی ویکی هم 8 بیتی هست دارای CAN و EUSART که می تونه RS-485 رو ساپورت کنه در مدل 3.3 ولتی تا 64 مگاهرتز بدون کریستال می شه سرعت رو افزایش داد و در مدل 5 ولتی تا 40 مگاهرتز و...
                  پیک یک سری میکرو درایور LCD داره که می شه برای کارهای عمومی هم ازش استفاده کرد و در بازار هم موجوده وقیمتش 7 تومن 16F1937 که ایران میکرو داره و4 تا تایمر 8 بیتی ویکی هم 16 بیتی داره
                  یکی از بهترین میکروهای پیک سری 18F8722 که قابلیت های زیادی در کار صنعت داره
                  یکی دیگه از پیک های موجود در بازار که در چند مدل هم هست برای کنترل دور موتورهای سه فازه و در تهران این میکرو موجوده اما شمارش رو نمی دونم اما از خانواده 18F هست
                  دیگه از DsPIc ها وPIC24 و PIC32 ها همین سرعت بالا و A2D برای 10 بیت تا سرعت 1 مگاسمپل و برای 12 بیت تا 500 کیلو سمپل فکر کنکم کافی باشد
                  که برتری PIC را در کار صنعتی ثابت کند
                  آیا تا به حال به این فکر کرده ایم که نبود قانون کپی رایت در کشور ما چه لطمه بزرگی به کشور ما زده است؟؟؟؟؟؟؟؟؟

دیدگاه

نوشته اصلی توسط mohsen_microcontronic
                    از جوابتون ممنونم اما میکروهای پیک از نظر قابلیت و انجام کارهای صنعتی از میکروهای AVR خیلی قویتر هستن ودر عین حال با قیمتی رقابتی در حد AVR هستن مثلا سری 18F پیک یک سری میکرو داره که 28 پایش 15 تومن و 40 پایش دورو بر 25 تا 30 هستش اما 64 کیلو بایت حافظه برنامه داره 3096 بایت رم داره و 1024 بایت EEprom داره و دارای سه تایمر 16 بیتی ویکی هم 8 بیتی هست دارای CAN و EUSART که می تونه RS-485 رو ساپورت کنه در مدل 3.3 ولتی تا 64 مگاهرتز بدون کریستال می شه سرعت رو افزایش داد و در مدل 5 ولتی تا 40 مگاهرتز و...
                    پیک یک سری میکرو درایور LCD داره که می شه برای کارهای عمومی هم ازش استفاده کرد و در بازار هم موجوده وقیمتش 7 تومن 16F1937 که ایران میکرو داره و4 تا تایمر 8 بیتی ویکی هم 16 بیتی داره
                    یکی از بهترین میکروهای پیک سری 18F8722 که قابلیت های زیادی در کار صنعت داره
                    یکی دیگه از پیک های موجود در بازار که در چند مدل هم هست برای کنترل دور موتورهای سه فازه و در تهران این میکرو موجوده اما شمارش رو نمی دونم اما از خانواده 18F هست
                    دیگه از DsPIc ها وPIC24 و PIC32 ها همین سرعت بالا و A2D برای 10 بیت تا سرعت 1 مگاسمپل و برای 12 بیت تا 500 کیلو سمپل فکر کنکم کافی باشد
                    که برتری PIC را در کار صنعتی ثابت کند
                    حرف شما کاملا درسته
                    چیزی که من گفتم قبلا بیشتر صدق میکرد تا الان
                    ببینین چیزی که واضح هست اینه که میکرو چیپ بیشتر سطح تراشه به ماژول های مختلف داده و در مقابل حافظه کمتری قرار داده
                    فکر کنم اصل هم باید بر همین اساس باشه چون نوشتن یه برنامه سنگین و حجیم در صنعت کار چندان درستی نمیتونه باشه
                    امکاناتی که شما گفتید در میکروهای دیگه دیده شده و اینطور نیست که فقط خاص PIC باشه مثلا همین امکانات mega128 هم داره
                    dsPIC و PIC24 و PIC32 هم حسابشون جداست و باید در جای خود برسی بشن مثلا بهتر PIC32 با AVR32 برسی بشه

دیدگاه

بچه هایی که با dsPICو PIC32وAVR32 کار کردند هم بیایند نظر بدهند و بگویند از این میکروها راضی بودند ؟ و برای چه کارهایی ازش استفاده کردند که با مدل های پایین تر نمی شده :redface:

دیدگاه

بهتر بود تاپیک مشابه پیدا میکردی و اون بست میدادی تا اینکه پست جدید بزنی

معماری AVR نسبت به هم رده های PIC خودش بهتر است،از لحاظ برنامه نویسی سی فکر میکنم AVR با محدودیت های کمتری روبرو باشی
                        پریفرال های که رو AVR هم هست به نسبت از هم نوع قیمته PIC بالاتره
                        مگا 88 اتمل به قیمت 4 تومان موجوده ولی مشابه همون در PIC تقریبا دوبرابره
                        فقط یک ضعف بزرگ در avr وجود داره که در xmega حل شده و اونم اینتراپت خارجی هست
                        از نظر نویز هم شما شرایطی نامناسب برای هر میکرویی ایجاد کنی هردو نویزپذیرتر هستند
                        فقط avr اصلی به بازار برسه و جنس های fake مصرف نکنید مگا در کل قابل ادامه دادن است
                        ولی خب بخوایم از نظر پریفرال و کلا مکیرو 8 بیتی مقایسه کنیم xmega ختم هست که تو pic هم نمونه با این قیمت پایین پیدا نمیشه
                        هرچه سعی کنیم لایه های نرم افزاری زیاد کرده و از سخت افزار دور کنیم مشکلات(باگ ها) کمتر خواهد شد(امنیت بیشتری خواهید داشت)
                        بهترین جواب دهنده برای سوال شما، خود شما هستید البته بعد تلاش،پشتکار و مطالعه بیشتر
                        میدونی مشکل ما کجاست؟سرمایه و مغز ها رو نمیتونیم یکجا جمع کنیم...

تعدادی ماژول GPS GP5MX1513F1 با بالاتریت حساسیت -170db به قیمت خرید بفروش میرسد

دیدگاه

بعد یک حسن دیگر میکروهای پیک به AVR اینه که شما در هر تعداد پایه ای می تونی قابلیت بال رو پیدا کنی اما تو AVR با افزایش قابلیت ها تعداد پایه های میکرو افزایش پیدا می کنه و کمم نمی شه اما تو پیک اینطور نیست
                          حداقل توکتاب AVR که من دارم اینجوریه
                          آیا تا به حال به این فکر کرده ایم که نبود قانون کپی رایت در کشور ما چه لطمه بزرگی به کشور ما زده است؟؟؟؟؟؟؟؟؟

دیدگاه

نوشته اصلی توسط n340
                            بهتر بود تاپیک مشابه پیدا میکردی و اون بست میدادی تا اینکه پست جدید بزنی
                            سلام ممنونم که دربحث شرکت کردید ولی بقیه پست هایی که زده شده بود قدیمی بودند وهمچنین من می خواستم نظرسنجی نیز بزارم
                            نوشته اصلی توسط n340
                            فقط یک ضعف بزرگ در avr وجود داره که در xmega حل شده و اونم اینتراپت خارجی هست
                            یک ضعف دیگه AVR نداشتن اولویت وقفه هستش ، آیا PIC ها هم همین گونه هستند :rolleyes:

دیدگاه

نوشته اصلی توسط very question
                              از آقای کی نژاد و بقیه اساتید هم تقاضادارم ما را همراهی کنند :nerd:
                              یک نفر در سایت AVRFreaks سوال کرده بود که بهترین کامپایلر کدام است. و من در پاسخ برای ایشان نوشته بودم که شما باید بهترین باشید. برای انتخاب یک خانواده از میکروکنترلرها، ملاک های زیادی وجود دارد و به صرف مقایسه یکسری اطلاعات فنی نمی توان در جهت تصمیم گیری برای انتخاب به نتیجه رسید. به غیر از امکانات سخت افزاری یک میکروکنترلر، مواردی مانند قیمت، Package و شکل پایه ها، در دسترس بودن و Availability، کامپایلرهای پشتیبانی کننده، پروگرامرهای موجود و قیمت آنها، سورس ها و کتابخانه های موجود، Application note ها، بردهای آموزشی در دسترس و مواردی نظیر آن هم برای انتخاب یک خانواده و شماره مهم است. بنابراین هرکس متناسب با این موارد می تواند به انتخاب شماره مورد نظر بپردازد و هدف نهایی، انجام صورت مسئله مورد نظر و خانواده ای است که پاسخ گوی نیازهای صورت مسئله باشد. اگر کارخانه های تولیدکننده میکروکنترلر برای محصولات خود مشتری و مخاطب نداشتند، حتما خط تولید خود را تعطیل می کردند و وجود گروه های مختلف از میکروکنترلها نشان دهنده این است که هریک در جایگاه خود برای یک مصرف کننده خاص می توانند بهترین باشند.
                              (یکی از دوستان هم در مورد کلاک 64 مگاهرتز برای PIC مطلبی را نوشته بودند که برای احتراز از اشتباه و علیرغم اینکه اصولا با PIC کار نمی کنم، ذکر این نکته لازم است که در PIC های سری 16 و 18 به دلیل وجود یک مکانیزم تقسیم بر 4 در اجرای دستورات، سرعت موثر عملا یک چهارم فرکانس کلاک است. مثلا برای pic18F26K20 علیرغم ذکر 64 مگاهرتز برای کلاک، سرعت 16MIPS برای CPU آن ذکر شده است.)
                              اوژن: به معنای افکننده و شکست دهنده است
                              دانایی، توانایی است-Knowledge is POWER
                              برای حرفه ای شدن در الکترونیک باید با آن زندگی کرد
                              وضعمان بهتر می شود، اگر همه نسبت به جامعه و اطراف خود مسوول باشیم و نگوئیم به ما چه
                              قوی شدن و خوب ماندن - خوبی کردن به دیگران یک لذت ماندگار است
                              اگر قرار باشد نفت و منابع خام را بدهیم و چرخ بگیریم، بهتر است چرخ را از نو اختراع کنیم
                              ساعت کار بدن اکثر انسان ها کمتر از 800000 ساعت است و بعد از آن از کار می افتد

دیدگاه

لطفا صبر کنید...
                              X