اطلاعیه

Collapse
No announcement yet.

کنترل فن cpu با avr ؟

Collapse
X

• فیلتر
  • زمان
  • Show
Clear All
new posts

کنترل فن cpu با avr ؟

سلام

میخواستم دور یه فن cpu رو کنترل کنم

یه فن cpu هم خریدم که سیم هاش رو هم تو عکس بالا مشخص کردم طبق جستجو در گوگل نمیدونم درسته یا نه

با avr هم در سطح ابتدایی کار کردم

لطفا کمکم کنید تا بتونم در مرحله اول به وسیله یک ولوم سرعت فن رو کنترل کنم :redface:

پیشاپیش ممنون

پاسخ : کنترل فن cpu با avr ؟

درود دوست عزیز :
    پایه هارو درست مشخص کردید .
    اصلا لازم نیست فن 4 پین باشه ! سه پین یا 2 پین هم باشه میشه .
    با PWM میکرو کار کردید ؟
    شما pwm میکرو رو راه بنداز و بعد باهاش یه ترانزیستور یا ماسفت رو درایو کن و سیم زمین فن رو از ماسفت بگیر .
    به همین سادگی !.

دیدگاه

نوشته اصلی توسط tofan8
      درود دوست عزیز :
      پایه هارو درست مشخص کردید .
      اصلا لازم نیست فن 4 پین باشه ! سه پین یا 2 پین هم باشه میشه .
      با PWM میکرو کار کردید ؟
      شما pwm میکرو رو راه بنداز و بعد باهاش یه ترانزیستور یا ماسفت رو درایو کن و سیم زمین فن رو از ماسفت بگیر .
      به همین سادگی !.
      سلام ، ممنون که وقت گذاشتید
      راستش برام مهم شده که از 4 پین استفاده کنم ، به خاطر اینکه در مرحله های بعد بتونم سرعت فن رو هم اندازه بگیرم
      نه با pwm کار نکردم ، اگر ممکنه pdf یا لینک در این زمینه بهم معرفی کنین :smile:

دیدگاه

خواهش میکنم .

http://pcbheaven.com/circuitpages/PWM_3_Wires_Fan_Controller_with_RPM_feedback/

دیدگاه

سلام.
          اگه با PWM و استفاده ماسفت ویا (ارزان) BGT =TIP122 و یا آی سی درایورL298(گران) به کنترل دور بپردازی و برای کنترل و خواندن دور فن نیز می توانی یه تکه آهنربای کوچک روی محور فن بچسبانی و با کمک سنسور مغناطیسی UGN3113 و یا..... دور فن را بدست بیاورید .
          همچنین می توانید از پک های فرستنده و گیرنده مادون قرمز (CNY70,....)و اتصال ورقی برق روی محور فن دور را بخوانیدو...

موفق باشید.

دیدگاه

نوشته اصلی توسط electrohoss
            سلام.
            اگه با PWM و استفاده ماسفت ویا (ارزان) BGT =TIP122 و یا آی سی درایورL298(گران) به کنترل دور بپردازی و برای کنترل و خواندن دور فن نیز می توانی یه تکه آهنربای کوچک روی محور فن بچسبانی و با کمک سنسور مغناطیسی UGN3113 و یا..... دور فن را بدست بیاورید .
            همچنین می توانید از پک های فرستنده و گیرنده مادون قرمز (CNY70,....)و اتصال ورقی برق روی محور فن دور را بخوانیدو...

موفق باشید.
            ممنون دوست گرامی

فن cpu سرعتش به وسیله pwm قابل کنترله مستقیما ، برای خوندن سرعت فن هم از پایه tach فن استفاده میشه و نیازی به شمارنده نداره
            طبق جستجو های جدیدم فرکانس pwm باید بین 21 تا 28 کیلو هرتز باشه و سرعت فن هم از طریق کم و زیاد کردن مدت زمان 1 بودن pwm در هر سیکل کنترل میشه ،

الآن مشکلم فقط اینه که بتونم یه pwm با فرکانس 25 کیلو هرتز با میکرو تولید کنم و درصد pwm رو با یک میکرو سوییچ کنترل کنم :cry: هلپ می :rolleyes:

دیدگاه

لطفا صبر کنید...
            X