اطلاعیه

Collapse
No announcement yet.

خواندن ولتاژ سینوسی (تجریه شما )

Collapse
X

• فیلتر
  • زمان
  • Show
Clear All
new posts

پاسخ : خواندن ولتاژ سینوسی (تجریه شما )

من راستش هنوز به چیزی رو در مورد فرکانس کاری میکرو نمی تونم بفهمم
    مثلا فرض کنید ما داریم با اوسیلاتور 8 مگ کار می کنیم طبق اون توضیحات اگر prescaler روی auto باشه بیشترین فرکانس کاری بعنی 8 مگ تقسیم بر 2 بیشترین فرکانس کاری یعنی 4 مگ
    حالا این رو نمی تونم بفهم که فرضا ما یه getadc کردیم
    این یک نقطه رو برای ما ارسال می کنه دیگه فرکانس کاری چه معنی میده ؟؟

دیدگاه

نوشته اصلی توسط re_bita
      من راستش هنوز به چیزی رو در مورد فرکانس کاری میکرو نمی تونم بفهمم
      مثلا فرض کنید ما داریم با اوسیلاتور 8 مگ کار می کنیم طبق اون توضیحات اگر prescaler روی auto باشه بیشترین فرکانس کاری بعنی 8 مگ تقسیم بر 2 بیشترین فرکانس کاری یعنی 4 مگ
      حالا این رو نمی تونم بفهم که فرضا ما یه getadc کردیم
      این یک نقطه رو برای ما ارسال می کنه دیگه فرکانس کاری چه معنی میده ؟؟
      خب فرض کن به جای یک بار، 10 بار getadc کردی!
      حالا چی میشه؟
      فاصله بین اینا چی میشه؟
      یعنی اگه توی یک حلقه، مثلا 10 بار getadc بکنی،
      این حلقه چقدر طول میکشه تا اجرا بشه؟
      اگه یادت باشه، گفته بودم که برای این که از یک سیکل کاری سیگنال ورودی که 2 کیلوهرتزه، به طور کامل بخوای نمونه برداری بکنی، اگر سرعت نمونه برداریت 125 کیلوهرتز باشه، برای داشتن یک پریود (تناوب) از سیگنال اصلی، باید 63تا نمونه از سیگنالت برداری!
      تا اینجا که مشکلی نیست؟
      حالا فرض کن به صورت پیش فرض با سرعت 8مگ میکرو، سرعت ADC میشه 4 مگ. بنابراین، در هر ثانیه 4000000 نمونه از سیگنالت برمیداره! فرض کن سیگنال تو هم 2000 هرتز باشه. پس با تقسیم 4000000 بر 2000 میرسیم به عدد 2000. یعنی اگه 2000 تا نمونه از سیگنال اصلیت برداری، در واقع هرچقدر سرعت نمونه برداری بیشتر باشه، دقت کار هم بالاتر میره.
      دو تا تصویر در پست بعد میزارم، نگاه کن
      1: اللهم صل علی محمد و آل محمد و عجل فرجهم و ...
      2: دانش بهتره یا ثروت؟ بدون شعور هیچکدوم!
      3: دلا معاش چنان کن که گر بلغزد پای *** فرشته‌ات به دو دست دعا نگه دارد (حافظ)

دیدگاه

اون دو تا تصویری که گفتم، در لینک های زیره:
        اول:
        http://www.labtronix.co.uk/images/Sc...mpling%201.gif
        دوم:
        http://human.tru.ac.th/elearning/mus...c/SYNTH5-1.gif
        ...

(میخواستم خود تصاویر رو بذارم به علت بزرگ بودنشون، لینکشونو گذاشتم)

دیدگاه

الان افتاد آی خدا خیرتون بده اصلا جا نمی افتاد
          پس اگر یه حلقه داشته باشیم و مثلا گفته باشیم 500 بار نمونه بگیریم سرعت بین هر نونه برداری همون فرکانس کاری میکرو هست
          امید وارم الان درست فهمیده باشم
          حالا که بحثش اینجا شد راجع به یه مطلب دیگه خواستم نظر شما رو بگیریم
          ببینید من می خوام از یه سیگنال 220 ولت شهری مونه بگیریم
          استادندارد این کار چیه باید ترانس بزارم ولتاژ رو بیارم پایین و بعد با تقسیم مفاومتی ولتاژ رو تا ولتاژ رفرنس بیارم پایین یا اینکه یک راست میشه با تقسیم مقاومتی از اول این کار رو کرد
          اگه ترانس باید گذاشت از چه ترانسی باید استفاده کنم می دونم جریان نمی کشه و لی من هرچی ترانس دارم مثلا 220 به 12 هر کدامشون یه عدد تبدیل میکنه هیچ کدام 12 ولت دقیق نیست
          می خوام مطمئن باشم

دیدگاه

نوشته اصلی توسط re_bita
            الان افتاد آی خدا خیرتون بده اصلا جا نمی افتاد
            پس اگر یه حلقه داشته باشیم و مثلا گفته باشیم 500 بار نمونه بگیریم سرعت بین هر نونه برداری همون فرکانس کاری میکرو هست
            امید وارم الان درست فهمیده باشم
            حالا که بحثش اینجا شد راجع به یه مطلب دیگه خواستم نظر شما رو بگیریم
            ببینید من می خوام از یه سیگنال 220 ولت شهری مونه بگیریم
            استادندارد این کار چیه باید ترانس بزارم ولتاژ رو بیارم پایین و بعد با تقسیم مفاومتی ولتاژ رو تا ولتاژ رفرنس بیارم پایین یا اینکه یک راست میشه با تقسیم مقاومتی از اول این کار رو کرد
            اگه ترانس باید گذاشت از چه ترانسی باید استفاده کنم می دونم جریان نمی کشه و لی من هرچی ترانس دارم مثلا 220 به 12 هر کدامشون یه عدد تبدیل میکنه هیچ کدام 12 ولت دقیق نیست
            می خوام مطمئن باشم

در مورد اون چیزی که مطرح کردی در باره ی سرعت نمونه گیری، اگه 500 بار نمونه گیری انجام بدی، پشت سرهم، سرعت نمونه برداری، همون سرعتیه که خودت تعیینش میکنی!
            مثلا اگه سرعت میکروت 8 مگ باشه، و تنظیمات سرعت هم در بسکام انجام ندی، سرعت نمونه برداریت میشه 4 مگ. حالا اگه از اون ضریب های 2 و 4 و8 و 16 و 32 و 64 و 128 لستفاده کنی، سرعت نمونه برداری بین این 500 تا داده میشه فرکانس کاری میکرو تقسیم بر یکی از این اعدادی که انتخاب کردی. مثلا اگه سرعت میکروت 8مگ باشه و از عدد 64 استفاده کرده باشی، سرعت نمونه برداری بین این نمونه ها میشه 8000000 تقسیم بر 64 که میشه 125000 (125 کیلوهرتز).

اما در مورد برق شهر:
            اول اینکه ماشالله برق شهر توی ایران انقدر تثبیت ولتاژش خوبه :eek: که به جای اینکه 220 باشه، از 210 تا 235 تغییر میکنه!!! :NO:
            دوم اینکه فرض کنیم تثبیتش خوب بود ( :read: ) حالا باید چه کار کنیم که توسط میکرو بتونیم بخونیمش؟

همون روش هایی که شما گفتی روش های خوبیه!
            منتهی اگه میخوای کارت دقیق باشه باشد باید در اندازه گیری هات دقت کنی!
            اندازه گیری ه چی؟
            اول اینکه: بدونی برق شهر تقریبا در چه محدوده ای داره کار میکنه. مثلا اگه بین 218 تا 223 در حال تغییر باشه، مسلما دقت بهتری داری تا اینکه بین 210 و 230 تغییر کنه
            دوم اینکه: ترانسی که داری، دقیقا به چه نسبتی داره این کار رو انجام میده؟ با فرض دقیق بودن برق شهر، با یک اندازی گیری ساده میتونی دقت ترانست رو هم حساب کنی (با فرض اینکه ترانس خطیه و با گرم شده افت ولتاژ نمیده (البته قرار نیست در این کاربرد گرم بشه زیاد چون جریانی نمیکشه به اون صورت) ) برای محاسبه هم میتونی از ولتمتر استفاده کنی! مثلا فرض کن برق شهر رو اندازه گرفتی شد 225، خروجی ترانس هم اندازه گرفتی، شد 12.1، پس نسبتش میشه 225/12.1 که میشه 18.595 . که در محاسبات بعدی میتونی استفاده کنی.
            سوم اینکه: از یک تقسیم مقاومتی استفاده کنی که تغییرات رو بیاره توی محدوده ی 0 تا VREF. مقدار این تقسیم مقاومتی رو ابتدا محاسبه میکنی، بعد از اینکه مدار رو بستی، چون مقاومت ها معمولا کمی خطا دارن، دوباره با ولتمتر تستش میکنی! مثلا فرض کن 12.1 رو رسوندی به 4.5، پس مقدار تقسیم مقاومتی میشه 2.688 .
            چهارم اینکه: دو بار از تقسیم استفاده کردی، یکی برای ترانس یکی هم برای برق شهر. و ولتاژ رو از مثلا 225 به 4.5 رسوندی. پس با تقسیم 225 به 4.5 داری: 50. یعنی ولتاژ اصلیت، یک پنجاهم شده!

نکته: ولتاژی که به میکرو میدی برای خوندنش توسط ADC باید بیت 0 تا مقدار VREF باشه! اگه مقدار ورودیت منفی باشه، باید تغییراتی انجام بدی! و از مدارهایی استفاده کنی که ولتاژ منفی رو به سطح 0 برسونن و متناسب با اون ولتاژ مثبت رو افزایش بدن! :nice:
            ...
            موفق باشی :applause:

دیدگاه

آقای رستمی میشه یه نمونه برنامه بزارین که مقدار موثر ولتاژ سینوسی رو حساب کنه :rolleyes: من تاپیکو خوندم ولی اگه شما لطف کنین یه نمونه برنامه بزارین عالی میشه :redface:
              آقای re_bita در تکمیل مطالبی که آقای رستمی نوشتم باید بگم یک سری ترانسها تو بازار هست که به ترانسهای CT (ترانسهای مخصوص اندازه گیری جریان _سری به مدار متصل میشه) و ترانسهای PT ( مخصوص اندازه گیری ولتاژ _ موازی به مدار متصل میشه) معروف اند میتونی از اونا استفاده کنی .
              خداوند بی نهایت است اما به قدر نیاز تو فرود می آید ، به قدر آرزوی تو گسترده می شود و به قدر ایمان تو کارگشاست.
              [hr]

دیدگاه

در مورد محاسبه ی ولتاژ rms با توجه به مطالب لینک زیر:
                http://www.kpsec.freeuk.com/acdc.htm
                اگه ولتاژ کاملا سینوسی (و یا حداقل به میزان خوبی) باشه
                میشه از این فرمول استفاده کرد:
                ماکزیمم ولتاژ (پیک ولتاژ) تقسیم بر رادیکال دو
                یا به عبارت دیگه پیک ولتاژ ضربدر 0.7071
                با این نکته ی ساده فقط کافیه که پیک ولتاژ رو بدست بیاری
                برای بدیت آوردن ماکزیمم (یا مینیمم) در یکسری از داده ها
                میشه یه برنامه ی بسیار ساده نوشت.
                فرض کن 500 تا نمونه داری
                یک حلقه ی for مینویسی
                از 1 تا 500 یکی یکی اضافه میشه
                یک متغیر مثلا به نام max تعریف میکنی و یک مقدار اولیه بهش میدی
                این مقدار اولیه به داده هات بستگی داره
                مثلا اگه بازه ی داده هات بین 0 تا 255 باشه
                مقدار اولیه ی max رو میذاری 0
                درون حلقه، هربار یکی از اون 500 تا عدد رو با max مقایسه میکنی
                و اگه مقدارش از max بیشتر بود
                مقدار جدید رو درون max میریزی.
                به همین سادگی وقتی که حلقه ت تموم شد
                بیشترین مقدار درون max ذخیره شده
                :wow:
                ...
                :read:

دیدگاه

لطفا صبر کنید...
                X