اطلاعیه

Collapse
No announcement yet.

سوال در مورد موتور پله

Collapse
X

• فیلتر
  • زمان
  • Show
Clear All
new posts

سوال در مورد موتور پله

با سلام خدمت دوستان عزیز
    چند تا سوال در مورد راه اندازی موتور پله دارم.

1-تفاوت موتور پله تک قطبی و دو قطبی چیه؟

2-اگر بخواهیم موتور پله را به صورت دو جهته راه اندازی کنیم آیا بایستی حتما از l298 یا l293 استفاده کنیم یا اینکه
    آی سی های ULN هم کفایت می کند؟

3-من دو نوع موتور پله در اختیار دارم یکی 4.7 ولت و 1.8 آمپر و دیگری 5.5 ولت و .9 آمپر
    به نظر شما برای راه اندازی این موتور ها چه ولتاژی بایستی تامین کنم(من فقط یک خروجی 12 ولت از یک آداپتور دارم)؟
    خدایا! از من در گذر آنچه را از من بدان داناتری و اگر بار دیگر به آن بازگردم، تو نیز به بخشایش باز گرد.
    خدایا! آنچه از اعمال نیکو تصمیم گرفتم و انجام ندادم ببخشای.
    خدایا! ببخشای آنچه را که با زبان به تو نزدیک شدم ولی با قلب آن را ترک کردم.
    خدایا! ببخشای نگاه های اشارت آمیز و سخنان بی فایده و خواسته های بی مورد دل و لغزش های زبان را.

پاسخ : سوال در مورد موتور پله

برادران عزیز.
    منتظر نظرات کارساز شما هستم :rolleyes:
    خدایا! از من در گذر آنچه را از من بدان داناتری و اگر بار دیگر به آن بازگردم، تو نیز به بخشایش باز گرد.
    خدایا! ببخشای نگاه های اشارت آمیز و سخنان بی فایده و خواسته های بی مورد دل و لغزش های زبان را.

دیدگاه

سلام
      تصادفا الان کتاب 10 پروژه با AVR تالیف آقای مهندس مهدی کاظم لو و مهندس سید مهدی حسینی کنارم هستش
      متن کتاب تو صفحه 268
      موتور های دو قطبی دو سیم پیچ مجزا دارند که انتهای هر یک از آنها به صورت دو رسته سیم از موتور بیرون آمده است.
      { یعنی چهار رشته سیم دارند }
      حال آنکه در موتور های تک قطبی، چهار سیم پیچ مجزا وجود دارند و مجموعا 5 یا 6 رشته سیم از موتور خارج شده اند.
      در موتور های تک قطبی، شارش جریان در سیم پیچ ها همیشه در یک جهت است، ولی در موتور های دو قطبیریال باید به طور مداوم جهت جریان در سیم پیچ ها عوض شود.

واسه راه اندازی موتور های 5 یا 6 سیم ( تک قطبی ) میشه از ULN استفاده کرد. البته این درایور تو هر پایه فقط حدود 300 میلی آمپر میتونه تامین کنه.
      از اونجایی که این درایور کلکتور باز هستش تو این روش اون سیم یا سیم های مشترک استپ موتور باید به تغذیه مثبت وصل بشه
      ولی واسه راه اندازی استپ موتور تک قطبی ( چهار سیم ) حتما باید از درایور کاملتری چون L298 استفاده بشه

دیدگاه

ممنون از پاسختون.

یعنی موتور های دو قطبی در دوجهت می تونند حرکت کنند ولی تک قطبی ها فقط در یک جهت حرکت می کنند؟

ضمنا اینکه باید از l298 استفاده کرد صرفا بخاطر جریان دهی بالاتر منظورتون هست؟

و اینکه برای راه اندازی موتور پله بایستی از چه ولتاژی استفاده کرد؟

دیدگاه

از قبل یه مطلب در رابطه با استپ موتور تک قطبی تهیه کرده بود که واست می زارمش. از اینکه خیلی مقدماتی توضیح داده شده شرمنده. الان فقط کپی و پیست میکنمش

استپ موتوری که در این مطلب آموزشی استفاده شده است از نوع تک قطبی ( Unipolar ) میباشد.
          موتور های تک قطبی دارای دو سیم پیچ مجزا هستند که انتهای هر یک از آنها به صورت دو رشته سیم از موتور بیرن آمده است.
          این دو رشته سیم در شکل بالا همان شماره های 5 و 6 می باشد. در استپ موتور این دو رشته سیم با رنگ قرمز قابل شناسایی هستند. این دو رشته باید به تغذیه +12V و یا +9V وصل شوند.
          برای راه اندازی نیاز به چهار رشته سیم دیگر خواهد بود.
          با فرض اینکه منظور ما از 1 یعنی سطح ولتاژ مثبت و 0 یعنی سطح ولتاژ GND به توضیحات ادامه می دهیم.
          برای شروع راه اندازی استپ موتور ، از حالت زیر آغاز میکنیم.
          موتور های استپ به صورت پله پله حرکت میکنند . موتور استفاد شده در این پروژه 15 درچه می باشد. یعنی در هر گام فقط 15 درجه به جلو حرکت میکند.
          در ادامه راه اندازی استپ موتور به روش موجی شرح داده می شود.
          برای این روش باید سطح 0 را از بالا به پایین شیفت داد. با اعمال هر پالس استپ موتور یک گام به جلو حرکت خواهد کرد.
          بعد از اتمام STEP 4 چرخه باید از STEP 1 دوباره تکرار شود.
          برای تغییر جهت چرخش کافیس تا سطح 0 را از پایین به بالا شیفت دهیم.
          برای اعمال این پالس ها به پایه های میکروکنترلر نیاز به یک میکروکنترلر می باشد. چهار رشته سیم استپ موتور جهت کنترل به یکی از پورت های میکروکنترلر متصل می شود. هر پورت میکروکنترلر 8 پین دارد که ما فقط از چهار پین اول استفاده خواهیم کرد:
          ولی متصل کردن یک استپ موتور مستقیما به میکروکنترلر اشتباه است. جریانی که سیم پیچ های داخلی استپ موتور برای راه اندازی نیاز دارند خیلی بیشتر از تحمل پایه های میکروکنترلر است. هر پایه میکروکنترلر فقط تا 10 میلی آمپر قادر به جریان دهی میباشد. چنانچه بیشتر از این مقدار جریان کشیده شود آن پایه خواهد سوخت. بنابراین برای راه اندازی استپ موتور نیاز به یک درایور داریم. با اتصال استپ موتور به درایور، جریان موتور توسط درایور تعمین خواهد شد و میکروکنترلر با واسطه درایور، استپ موتور را کنترل خواهد کرد.
          در این پروژه از تراشه ULN2003 به عنوان درایور استفاده شده است.
          هر یک از پایه های این درایور میتوان تا 500mA جریان را تامین کند. خروجی این درایور نسبت به ورودی حالت معکوس دارد.
          با اعمال سطح منطقی 1 به ورودی، در خروجی سطح منطقی 0 را خواهیم داشت.
          برای استفاده از این درایور، اطلاعاتی را که تا کنون جهت اعمال به استپ موتور شرح داد شد باید معکوس شوند.
          نکته: از این پس کد های اعمال شده بر روی استپ موتور را Control Byte می نامیم.
          جدول راه اندازی موجی از قرار زیر خواهد بود:
          اگه مطلب دیگه ای پیدا کنم واست میزارمش

دیدگاه

سلام.دوست عزیز من فکر نمیکنم uln پاسخگو باشه بهتره از درایور l298 استفاده کنی چون جریان موتورهات زیاده در ضمن من یه پروژه در این مورد انجام دادم اگه خواستی براتون پ میکنم.
            هیچ چیز در طبیعت برای خود زندگی نمیکند.رودخانه ها آب خود را مصرف نمیکنند درختان میوه خود را نمی خورند خورشید گرمای خود را استفاده نمیکند گل، عطرش را برای خود گسترش نمی دهد...نتیجه: زندگی برای دیگران،قانون و سنت الهی است...

دیدگاه

لطفا صبر کنید...
            X