اطلاعیه

Collapse
No announcement yet.

توسعه پورت میکرو و افزودن یک LED در هر ثانیه

Collapse
X

• فیلتر
  • زمان
  • Show
Clear All
new posts

توسعه پورت میکرو و افزودن یک LED در هر ثانیه

با سلام

من میخوام یه ساعت مثل همینی که پلود کردم رو بسازم ولی یه مشکلی دارم...سوال من این هست که من میخوام برای قسمت ثانیه این ساعت 60 عدد LED بذارم و مثل ساعت آنالوگ درست کنم
    اگر بخوام در هر ثانیه فقط یکی از LED ها روشن بشه مشکلی ندارم و میتونم مثلا از آیسی 74154 استفاده کنم
    اما سوال من این هست که من چطور میتونم LED هار رو به ترتیب یکی یکی روشن کنم ؟ یعنی در هر ثانیه یک LED دیگر روشن و LED های قبلی خاموش نشن
    فکر نکنم یه همچین آیسی باشه و باید روشی ابتکار کرد

برای درک بهتر سوالم مثال زیر رو توجه کنید لطفا :
    مثلا 15 تا LED دارم
    وقتی خروجی میکرو 0000 شد LED اول روشن بشه :arrow:
    یک ثانیه بعد وقتی خروجی میکرو 0001 شد LED های اول و دوم روشن بشه :arrow:
    یک ثانیه بعد وقتی خروجی میکرو 0010 شد LED های اول و دوم و سوم روشن بشه :arrow:
    یک ثانیه بعد وقتی خروجی میکرو 0011 شدLED های اول و دوم و سوم و چهارم روشن بشه :arrow:
    .
    .
    .
    .
    یک ثانیه بعد وقتی خروجی میکرو 1111 شد LED های اول و دوم و سوم ......تا پانزدم روشن بشه :arrow:

http://uploadtak.com/images/e7958_b918_Pho.jpg
    هیچ چیز در طبیعت برای خود زندگی نمیکند.رودخانه ها آب خود را مصرف نمیکنند درختان میوه خود را نمی خورند خورشید گرمای خود را استفاده نمیکند گل، عطرش را برای خود گسترش نمی دهد...نتیجه: زندگی برای دیگران،قانون و سنت الهی است...

پاسخ : توسعه پورت میکرو و افزودن یک LED در هر ثانیه

سلام دوست من جای تو باشم روی شیفت رجیستر و لچ کار میکنم ایسی های لچ به راحتی کمکت میکنن که هم پورت زیادی که نیاز داری رو ردیف کنی و هم این وظیفه که گفتی انجام بدی در ضمن با شیفت رجیستر هم میتونی اونم روش جالبیه و خیلی هم به نظرم حرفه ای تر باشه در هر صورت اگه چیزی نفهمیدی از این ایسی ها بگو برات بگم خوش باشی :nice:

دیدگاه

نوشته اصلی توسط 2++
      سلام دوست من جای تو باشم روی شیفت رجیستر و لچ کار میکنم ایسی های لچ به راحتی کمکت میکنن که هم پورت زیادی که نیاز داری رو ردیف کنی و هم این وظیفه که گفتی انجام بدی در ضمن با شیفت رجیستر هم میتونی اونم روش جالبیه و خیلی هم به نظرم حرفه ای تر باشه در هر صورت اگه چیزی نفهمیدی از این ایسی ها بگو برات بگم خوش باشی :nice:
      راستش زیاد تحقیق کردم ولی چون از تابلو زیاد سر در نمیارم (چون این بحث به تابلو ها هم مربوط میشه)نمیتونم جلو ببرمش...اگه میشه در این باره بیشتر توضیح بدین.....تا هم بتونیم یه بحث جالبی در این مورد داشته باشیم....و هم آخر کار یه ساعت خوشگل. :wow:
      هیچ چیز در طبیعت برای خود زندگی نمیکند.رودخانه ها آب خود را مصرف نمیکنند درختان میوه خود را نمی خورند خورشید گرمای خود را استفاده نمیکند گل، عطرش را برای خود گسترش نمی دهد...نتیجه: زندگی برای دیگران،قانون و سنت الهی است...

دیدگاه

بزاری بریم سراغ لچ اگه میخوای کار یک ایسی لچ رو بفهمی برو سراغ دیتا شیت یکیشون . ما از ایسی لچ برای افزایش پورت استفاده میکنیم البته میشه کارای هوشمندانه تری هم باهاش کرد هر ایسی لچ یک جدول درستی داره که میتونی داخل دیتاشیت پیداش کنی جدول درستی وضعیت خروجی رو به ازای حالات مختلف ورودی رو مشخص کرده. لچ مثل یک حافظه عمل میکنه یعنی میشه 5 تا لچ رو به یک پورت که 8 تا پین میشه وصل کرد تا تبدیل بشه به 40 پین اما باید در نظر داشته باشیم که هر لچ خودش به یک پایه فعال ساز نیاز داره که یعنی در ازای 8 پین دیتا و 5 پین فعال سازی که از میکرو اشغال میکنه به ما 40 پین دیتا میده که ما نمیتونیم هر 40 تا رو همزمان مقدار بدیم فقط میتونیم 8 تا 8تا با فواصل خیلی کوتاه اینکارو انجام بدیم در حد 1 میلی ثانیه حالا بزار یک مرحله رو بگم شما به فرض میخوای 40 پین رو مقدار بدی اول 8 تای اول رو مقدار شو میرزی روی پورت میکرو لچ اول رو فعال میکنی تا مقدارش با پورت شما یکی بشه بعد مقدار 8تای دوم رو میریزی روی پورت میکرو و لچ دوم رو فعال میکنی و همین طور الی اخر ایتو داشته باش تا اگه فرست کردم یا شما کارت راه نیفتاد شیفت رجیستر رو هم بگم خوش باشی مهندس

دیدگاه

فرض کنیم شما 60 تا led داری و میخوای تو هر ثانیه یک led روشن بشه و led های قبلی روشن بمونه.....با این حساب لچ به کارمون نمیاد درسته که تعداد پورتها رو افزایش دادیم ولی وقتی میاییم لچ بعدی رو فعال میکنیم لچ قبلی از کار می افته و در نتیجه led های قبلی خاموش میشن :cry2: درسته ؟ یا کار دیگه ای هم میشه کرد .....من که ایده ای ندارم.....

دیدگاه

نه برای چی خاموش بشه لچ تاز مانی که مقدار جدیدی بهش ندی تغییر نمیکنه اینکاری که میخوای بکنی به راحتی با لچ شدنیه دوست من

دیدگاه

سلام
              استفاده از latch برای این کار ساده منطقی نیست.
              بهترین راه استفاده از شیفت رجیستر هست.
              این قسمت رو تو پروتئوس ببند همه چی دستت میاد.
              دقیقا همون چیزی هست که شما میخواهید فقط با 2 پایه از میکرو.
              پایه دیتا بذار یک و کلاک بزن.
              تولید کننده انواع تابلو فرمان آسانسور با تکنولوژی روز دنیا

دیدگاه

همونطوری که من گفتم و دوستمون هم اشاره کرد کار با شیفت رجیستر شدنیه و گفتم که کار با شیفت رجیستر حرفه ای تر و بهتره اما بازم میگم کار با دوتاش شدنیه دوست من دیتا شیت هردوتا روبخون یکبار راه بنداز خودت به نتیجه میرسی که شیفت رجیستر بهتره :read:

دیدگاه

نوشته اصلی توسط mehdi_nxp
                  سلام
                  استفاده از latch برای این کار ساده منطقی نیست.
                  بهترین راه استفاده از شیفت رجیستر هست.
                  این قسمت رو تو پروتئوس ببند همه چی دستت میاد.
                  دقیقا همون چیزی هست که شما میخواهید فقط با 2 پایه از میکرو.
                  پایه دیتا بذار یک و کلاک بزن.
                  سلام ممکنه بفرمایید از چه قطعاتی باید استفاده کنیم ؟

دیدگاه

شرمنده عکس اول عکس رو ندیدم . متوجه شدم مرسی

دیدگاه

با سلام و تشکر....میبندم نتیجه رو اعلام میکنم... :applause:

دیدگاه

لطفا صبر کنید...
                      X