اطلاعیه

Collapse
No announcement yet.

راه اندازی دماسنج PT100 با AD7780 در فواصل 30-40 متری

Collapse
X

• فیلتر
  • زمان
  • Show
Clear All
new posts

پاسخ : راه اندازی دماسنج PT100 با AD7780 در فواصل 30-40 متری

سلام .
    از این نمونه کنترلرها خیلی دیدم . نمونه های خارجیشون که حرف نداره . ساخت Omeron یا Autonics . بهشون اطلاحاٌ تو بازار میگن Temperature .
    شما که یکیشو دارید و بازش کردید ، یه زحمت دیگه بکشید و مدار بایاس PT100 و نحوه اتصالش به ADC میکرو رو هم پیدا کنید تا بعدش من یه توضیحاتی در موردشون بدم .
    سخت است حرفت را نفهمند،

سخت تر این است که حرفت را اشتباهی بفهمند

دیدگاه

نوشته اصلی توسط dr_mnf
      شما که یکیشو دارید و بازش کردید ، یه زحمت دیگه بکشید و مدار بایاس PT100 و نحوه اتصالش به ADC میکرو رو هم پیدا کنید تا بعدش من یه توضیحاتی در موردشون بدم .
      سلام
      منکه از این ندارم دوستم داشت ازش گرفتم و بازش کردم اگر تونستم مجداد میگیرمش و بازش میکنم .

صبح امروز از از نمایندگیش قیمت گرفتم گفت 75 تومن.

بنظرت اگر بخام من یه کنترلر مثل اینی که تو بازارا هست بسازم بنظرت می صرفه ؟؟

من حساب کردم 4تا 7segment با 3 تا راه انداز 7seg , bcd حدودا میشه 4 تومن. در صورتیکه یه lcd16*2 میشه 14 تومن .

مدارشم هیچی نداشت با 10 تومن میشه مداروشو پیاده کرد و ساخت فقط جعبش مهم هست که من شیراز چنین چیزی ندیدم
      یا به اندازه آرزوهایت تلاش میکنی یا به اندازه تلاشت ارزو میکنی

دیدگاه

سلام
        از اینکه ارزون تر در میاد،حرفی درش نیست . من به دقت این مدار شک دارم . حتی یه اپمپ هم توی مدار نذاشته که سیگنال PT100 رو تقویت کنه .
        خیلی دلم میخاد ببینم رفرنس ADC رو چقدر گذاشته و چجوری بایاسش کرده .
        مساله وقت هست و صنعتی بودن مدار . اگر وقت بذارید مدارش رو هم میتونید صنعتی کنید . جعبش رو هم اصفهان و تهران دارن . یه سرچی بزنین پیدا میکنید .
        سخت است حرفت را نفهمند،

دیدگاه

نوشته اصلی توسط dr_mnf
          من به دقت این مدار شک دارم . حتی یه اپمپ هم توی مدار نذاشته که سیگنال PT100 رو تقویت کنه .
          خیلی دلم میخاد ببینم رفرنس ADC رو چقدر گذاشته و چجوری بایاسش کرده .

داخل کاتالوگ نوشته که دقت دستگاه 1 درجه هست که به نمایندگیش هم که تماس گرفتم گفت اره دقت اندازه گیرش 1 درجه هست

[color=red]

برام سوال بود که چه جوری خطای کابل و سنسور رو جبران میکنن که اینو تو کاتالوگش دیدم:

طی صحبتی که داشتیم سازنده گفتش که ما سنسور رو مثل 50 متر از مدار دور میکنیم و بعد میبینیم که دمای واقعی با دمای که کنترلر داره نشون میده مثلا 5 درجه اختلاف داره که ما بصورت نرم افزاری و توسط شاسی دما رو تنظیم میکنیم

[/quote]

دیدگاه

سلام
            جناب dr_mnf شما جریان تزریقی به pt100 رو چقدر در نظر گرفتید؟

دیدگاه

( 40 mv / 100 ohm ) = 4uA
              سخت است حرفت را نفهمند،

دیدگاه

نوشته اصلی توسط dr_mnf
                ( 40 mv / 100 ohm ) = 4uA
                سلام
                مطمئن هستید که 4 میکرو امپر تزریق میکنید؟؟

اخه:
                40mv/100=400uA ولی شما نوشتید:4 میکرو

دیدگاه

در مورد مدار دستگاه ترمستات pt100 که در بالا عکسش رو قرار دادم سوال پرسید

دستگاه رو گرفتم و مجداد باز کردم دستگاه دارای دو کارت یا برد هست (روی عکس کلیک کنید تا با وضوح ببینید)

و مدارش رو دیدم مدارش یه خورده پیچیده بود و نشد دقیقا بررسی کنم که چی به چی هست وPT100رو چه جوری بایاس کرده

سه پین گذاشته بود برای PT100 که میشه PT100سه سیمه
                  بعد اومده بود 2 تا از پایهای سنسور روداده به چیزی شبیه به ترانس 4 پایه که به اون ترانس میگن ترانس پالس که یک ترانس یک به یک هست::

اینه :

بعد یه خازن پلی استر رو با PT100 موازی کرده بود که کنار ترانس مشخص هست(ابی رنگ)

بعد از طرف دیگه ترانس کوچولو گرفته بود داده بود به ترانس تغذیه که 5 پایه بود(تو عکس مشخص هست) بعد از پایه وسط ترانس تغذیه برده بود تو مدار که دیگه اینجوری شدم oo:

دقیقا مثل این عکس نگاه کنید (PDFهست )
                  http://upload.tehran98.com/img1/r6z2vtzc8aldbmwjq18.pdf

عکس پشت مدارو گذاشتم و توضیحاتشو هم کشیدم .عکس خام رو هم گذاشتم با دقت نگاه کنید همه چیزیو می فهمید .

http://upload.tehran98.com/img1/rm2rt1rqndx32swnqsch.jpg

سوالی بود درخدمتم

ضمنا اطلاعات تکمیلی در مورد ترانس پالس رو می تونید از تاپیک زیر دریافت کنید
                  http://www.eca.ir/forum2/index.php?topic=22523.0

دیدگاه

نوشته اصلی توسط majid sh

برا دقتی که دوستمون مطرح کردن بهترین گزینه PT100 هستش

نمونه های معمولی این سنسور تا 0.03 +- درجه دقت دارن

با توجه به اینکه دقت مورد نیاز شما 0.1 درجه هست
                    سلام اقا مجید
                    برای من دقت 1. مطرح نیست دمای اندازه گیری تا 300 مطرح هست .خطای 1 درجه هم قابل قبول هست .فقط میخام از adc خارجی برای اینکار استفاده نکنم

نوشته اصلی توسط majid sh

بهتره از یه منبع جریان اکتیو برا جریان دادن سنسور استفاده بشه در اینصورت طول کابل هر چقدر هم که افزایش پیدا کنه ولتاژ دو سر سنسور همواره ثابت میمونه. حالا با دو سیم دیگه ولتاژ دو سر سنسور رو به ورودی تقویت کننده تفاضلیمون وصل میکنیم. و چون امپدانس ورودی adc خیلی زیاده عملا افت ولتاژی رو سیمهای برگشتی از سنسور نداریم

اره من دقیقا همینو میخام .چون امکان داره طول کابل به 40-50 متر برسه میخام درضد خطا بخاطر طوبل کابل افزایش پیدا نکنه

نوشته اصلی توسط majid sh

تا یادم نرفته دو تا نکته مهم در مورد اتصال pt100:

نکته دوم اگه محیطی که توش سنسور رو قرار میدین یه محیط صنعتی و باصطلاح پر نویز بود حتما برا محافظت از خروجی جریان و ورودی adc نیاز به دیود محافظ هستش
                    این دیود محافظ رو کجا باید بذارم ؟؟

در تاپیک زیر شما یه مداری رو ارائه دادید که یکی از دوستان استفاده کردند و جواب گرفتند ولی شماتیک پاک شده .ممنون میشم شماتیک اصلاح شده رو قرار بدید تا منم تست کنم .

http://www.eca.ir/forum2/index.php?topic=54866.30

دیدگاه

حق با شما هست . 400 میکرو صحیح هست .
                      سخت است حرفت را نفهمند،

دیدگاه

فکر کنم یه ترانس ایزوله میذارن که دست رو به فاز میزنی برق نمیگیرت باید فاز و نول رو با هم بگیری تا برق بگیره
                        Plc logo 230rc هم اینجوریه
                        نمایشگر و ترنسمیتر دما زیاد هست
                        با خروجی rs232 ,rs485 خروجی دیجیتال، ارزونم هست
                        تولیدش فایده نداره مگر اینکه خودتون مصرف داشته باشید که معروف کنید قطعتون رو

دیدگاه

راستی اون فروشنده درست گفته طول سیم مهم نیست با کالیبره نرم افزاری حل میشه که در واقع کالیبره همون ظریب adc رو تغیر میده اگه بخواین بدونین این کالیبره کجای برنامه میکرو نوشته میشه

دیدگاه

سلام دوستان
                            من نتایج کارم رو توی این پست قراردادم
                            اندازه گیری دما بدون استفاده از ADC و پ امپ با خطای یک درجه:
                            http://www.eca.ir/forum2/index.php?topic=76704.0
                            امیدوارم با کمک همدیگه بتونیم اشکالات این پروژه رو رفع و یه چیز به درد بخور ازش در بیاریم

دیدگاه

نوشته اصلی توسط علی محمدی
                              راستی اون فروشنده درست گفته طول سیم مهم نیست با کالیبره نرم افزاری حل میشه که در واقع کالیبره همون ظریب adc رو تغیر میده اگه بخواین بدونین این کالیبره کجای برنامه میکرو نوشته میشه
                              سلام
                              اگر امکان داره در مورد این کالیبره بصورت نرم افزاری بیشتر توضیح بدید .ممنون میشیم

دیدگاه

عدد adc مثلأ از 0 تا 1024 هست شما میخواین دما از 0 تا 100 درجه شه عدد adc رو تو 0.1 مثلأ
                                ضرب میکنید
                                میشه یه فرمول نوشت که مشتری دما رو بده که اون دما هم از دمایی که الان داره نشون میده کم میشه و بازهم این عدد adc رو تغیر میده
                                مثلأ 5 درجه اختلاف داره 50 تا به عدد adc کم و زیاد کنید با فرمول
                                یا از خود دما همیشه 5 درجه کم کنید
                                به هر حال این عدد ثابته و همیشه کم و زیاد میشه از عدد اصلی
                                بعد از 1 سال مثلأ دوباره کالیبره شه بد نیست

دیدگاه

لطفا صبر کنید...
                                X