اطلاعیه

Collapse
No announcement yet.

معما برای تیزهوشان ساخت تابلوی روان با یکATMEGA 8 بدون استفاده از آی سی دیگری

Collapse
X

• فیلتر
  • زمان
  • Show
Clear All
new posts

معما برای تیزهوشان ساخت تابلوی روان با یکATMEGA 8 بدون استفاده از آی سی دیگری

سلام من میخام با یک آی سی ATMEGA 8 بدون استفاده از هیچ آی سی دیگری یک تابلوی روان 8* 50 بسازم کسی میتونه این معما رو حل کنه؟
    بعدا یه جمله قشنگ مینویسم

پاسخ : معما برای تیزهوشان ساخت تابلوی روان با یکATMEGA 8 بدون استفاده از آی سی دیگری

هیچکس نظری نداره

دیدگاه

پاسخ : معما برای تیزهوشان ساخت تابلوی روان با یکATMEGA 8 بدون استفاده از آی سی دیگری

مشکل شما در کدوم قسمتش هست اون رو بگین تا برای رفع اون قسمت نظر بدیم
      I ❤️ ECA

دیدگاه

با سلام
        این کار امکان پزیره ولی فقط با 8 mega که نمیشه باید از بافر هم استفاده کنید
        این کار به این صورت امکان داره که دو تا از پورت های میکرو رو به عنوان دیتا باسهای 8 بیتی در نظر بگیری ((یکی برای سطر ویکی برای ستون )) و از پورت های بعدی هم به عنوان کنترل بافر ها استفاده کنید حالا با قرار دادن عداد مناسب(( که میتونید از رویی ماتریسی که میخواهید نمایش بدین بدست بیارین )) در باس های اطلاعات و فعال کردن بافر مناسب با مکان مورد نظر نوشتار های مناسبی رو تابلو روان بدست بیارید (( با اسکن تابلو روان یعنی حساسیت چشم انسان 1/10 ثانیه است و اجسام سریتر از این روو پیوسته میبینه مثل تلویزون و فیلم )) بدون بافر حداکثر یک تابلو روان 8*32 میشه ساخت (( با m8))

دیدگاه

شما از هر قطعه ای میتونید استفاده کنید به غیراز ای سی
          را شما تا حدی قابل قبول من اصول کارو میدونم
          به سوال دقت کنید جالبه

دیدگاه

هیشکی پیشنهادی نداره :cry2:

دیدگاه

پاسخ : معما برای تیزهوشان ساخت تابلوی روان با یکATMEGA 8 بدون استفاده از آی سی

سلام!
              شاید استفاده از منطق منفی و مثبت برای روشن کردن دیود ها کارساز باشه! یعنی مثلا اگر دو سطر داشته باشی یکی را با منطق منفی ببندی یکی را با مثبت. اونوقت میشه با یه پایه کنترل کرد. سطر آند مشترک با یکی و سطر کاتد مشترک با یکی!!! هر چند مسخره به نظر میاد! oo:

دیدگاه

جالبه ولی برنامه نویسی اون سخته

دیدگاه

این کار خیلی راحته فقط کافیه از یک پین دو تا خروجی بگیری با ترانزیستور ؛ اون وقت خروجی هات دو برابر میشه .
                  :wow:
                  { خلاف قوانین - پاک شد }

دیدگاه

اونوقت میشه 30 تا اما چه طور سیمبندی میشه

دیدگاه

:cry:
                      راستش رو بخواهید من الآن 17 دقیقست که عضو شدم میتونم در این باره کمک کنم من پروژه مورد نظر شما رو با 8*16 دیود انجام دادم با توجه به سوال شما احتمالا میشه از این تعداد بالاتر هم راه اندازی کرد اگه ممکنه شرایط اولیه رو دقیقتر بفرمایید :eek:
                      sewmhr@yahoo.co.uk
                      نمیدونم اصلا دیر شده یا شما این سوالارو فقط برای یاد گرفتن انجام میدید که به نظر من وقت تلف کردنه یا ازش پول در میارید که به نظر من تلف کردن عمره :angry:پس من در هر صورت منتظرم

دیدگاه

ای ولا
                        ولی یه بار دیگه شمارش کن ATMEGA 8 فقط 24 پورت داره میشه 7*16 اشتباه نمیکنی اگه انجام داده باشی نصف راه حله
                        شرایطی که هست :
                        1- شما از هرقطعه ای مجاز به استفاده ای بغیر از آی سی
                        2- مدار به گونه ای باشه که برنامه نویسی اون دردسر نشه :bye

دیدگاه

سلام،

به نظر میاد کسی از دوستان راه حلی نداره. بنابراین من جواب رو میگم:

روشی برای راه اندازی LED وجود داره به نام Charlieplexing که مبتکرش آقای Charlie Allen از شرکت Maxim است. در این روش جالب که در اکثر درایورهای LED معروف مثل MAX6950، MAX6951 و ... استفاده میشه امکان راه اندازی n^2-n با n پین I/O وجود داره. به عنوان مثال با این روش می تونید 8 سون سگمنت رو فقط با 9 پین راه اندازی کنید. به طور کلی با n پبن I/O امکان راه اندازی n^2-n تا LED وجود خواهد داشت.

بنابراین شما که برای ساخت تابلوی 50 در 8 نیاز به کنترل 400 LED دارید تقریبا 21 خط I/O کافی است. البته مشکل جریان رو هم باید با یک سوییچ الکترونیکی مثل ترانزیستور حل کنید. :smile:

اطلاعات بیشتر در مورد روش Charlieplexing:

http://www.maxim-ic.com/appnotes.cfm/appnote_number/1880
                          http://en.wikipedia.org/wiki/Charlieplexing
                          http://www.instructables.com/id/ELZV33LCXLEP287IT4/
                          There is nothing so practical as a good theory. — Kurt Lewin, 1951

دیدگاه

سلام
                            روش آقای shockley یعنی همون Charlieplexing خیلی روش جالبیه منتها فکر کنم تو کارهای بزرگ
                            آدم رو بیچاره کنه چون اولا آرایش تابلو مشخص نمیکنه که هر دسته از led ها چندتایی اند و رابطه حاکم این
                            رو تحمیل می کنه یعنی در حالت multiplexing تابلو مورد بحث 50 خط کنترل که هرکدوم یه بایت اطلاعات
                            می خواد و برنامه راحتی داره منتها اینجا ما باید n^2-n خط رو حتما به صورت بلوک هایی با تعداد معین بچینیم
                            یعنی اینجا که برای 420 led ما 21 خط می خواهیم هر بلوک هم 20 led می شود یعنی 21 خط که هم کنترله
                            هم هر کدوم از حالت ها 20 بیت می خواهد که به هر حال دردسر بیشتری برای برنامه نویس دارد
                            ثانیا در خالت multiplexing ما فقط 1 و 0 داریم یعنی دو حالت اما اینجا 3 حالت داریم
                            یعنی 0 و 1 و Z که باز هم دردسر بیشتری برای برنامه نویس دارد

در کل در مدارات کوچک روش خوبی برای کوچک تر کردن مدار است اما در مدارات بزرگ آن هم با وجود میکروهای
                            ارزانی مثل 8051 فکر کنم استفاده از این روش کار درستی نباشد.

دیدگاه

سلام، فرمایش شما صحیحه، استفاده از این روش پیچیدگی نرم افزار رو بالا می بره که در مورد کارهای تک یا تیراژ کم وقت برنامه نویس ارزش بیشتری داره و به قول شما میشه از میکروهای با I/O بیشتر استفاده نمود.
                              اما در مورد محصولاتی که بیشتر از 1000 تا تولید می شوند و گاها Cost Effective هستند، مینیمم کردن سخت افزار توجیه اقتصادی داره. چون یک بار نرم افزار نوشته میشه و وقتی این صرفه جویی مثلا ضربدر صدهزار میشه رقم قابل توجهی خواهد بود. :smile:
                              There is nothing so practical as a good theory. — Kurt Lewin, 1951

دیدگاه

لطفا صبر کنید...
                              X