اطلاعیه

Collapse
No announcement yet.

چند سوال ساده در ATMEGA16

Collapse
X

• فیلتر
  • زمان
  • Show
Clear All
new posts

چند سوال ساده در ATMEGA16

سلام دوستان ،

من استارت زدم و دارم یه پروژه LED آبشاری درست میکنم ، تو پروتئوس درستش کردم و کدش را هم نوشتم حالا میخوام مدار را ببندم ! اما !

1- ATMEGA16 استفاده کردم اما تو پروتئوس منبع تغذیه نمی خواد !! ، حالا موندم تو مدار مثبت منفی را به کجا وصل کنم ؟!

2- چه ولتاژی وصل کنم ؟ (میکرو + 5 تا ال ای دی موازی ! )

3- ایسی من ATMEGA16 A هست اما تو پروتئوس A نداره ! اصلا یعنی چی این A آخرش ؟

4 - چه کار کنم میکرو و LED ها حین کار نسوزن چون من از نظر تهیه قطعات مشکل دارم !!

ممنون :biggrin:

پاسخ : چند سوال ساده در ATMEGA16

نوشته اصلی توسط مجتبی یگانه
    سلام دوستان ،

من استارت زدم و دارم یه پروژه LED آبشاری درست میکنم ، تو پروتئوس درستش کردم و کدش را هم نوشتم حالا میخوام مدار را ببندم ! اما !

1- ATMEGA16 استفاده کردم اما تو پروتئوس منبع تغذیه نمی خواد !! ، حالا موندم تو مدار مثبت منفی را به کجا وصل کنم ؟!

2- چه ولتاژی وصل کنم ؟ (میکرو + 5 تا ال ای دی موازی ! )

3- ایسی من ATMEGA16 A هست اما تو پروتئوس A نداره ! اصلا یعنی چی این A آخرش ؟

4 - چه کار کنم میکرو و LED ها حین کار نسوزن چون من از نظر تهیه قطعات مشکل دارم !!

ممنون :biggrin:
    1 تو عمل پایه 10 vcc و 11 gnd هست.
    2 5 ولت واسه میکرو. واسه خروجی میکرو به led ها مقاومت 220 بذار
    3 فرقی نمیکنه همین که مگا16 باشه کار میکنه
    اگه مقاومت بذاری نمیسوزن
    تکاور شدن جرات افزون کند.....هراس از دل مرد بیرون کند....

تا تکاور به تن زخمی خود جان دارد....مرز اسلام در این ملک نگهبان دارد.........

دیدگاه

پاسخ : پاسخ : چند سوال ساده در ATMEGA16

نوشته اصلی توسط SaeedMcu
      1 تو عمل پایه 10 vcc و 11 gnd هست.
      2 5 ولت واسه میکرو. واسه خروجی میکرو به led ها مقاومت 220 بذار
      3 فرقی نمیکنه همین که مگا16 باشه کار میکنه
      اگه مقاومت بذاری نمیسوزن
      سلام
      علت اینکه میگید مقاومت 220 بذارند چی هست ؟ چون من خودم استفاده نکردم . مشکلی پیش میاد؟ ممکنه جریان زیادی وارد بشه ؟

دیدگاه

نوشته اصلی توسط navid.h
        سلام
        علت اینکه میگید مقاومت 220 بذارند چی هست ؟ چون من خودم استفاده نکردم . مشکلی پیش میاد؟ ممکنه جریان زیادی وارد بشه ؟
        من خودم تازه کارم اما ان را یکم میدونم !

فکر کنم مقاومت یکم از ولتاژ را هدر میده تا ولتاژ قوی وارد LED نشه ، معمولا از مقاومت 470R استفاده میشه تو پروتئوس که تست میکنی یکم از نو LED را کم میکنه !

استاتید بگید درست میگم ؟

دیدگاه

فکر کنم مقاومت یکم از ولتاژ را هدر میده تا ولتاژ قوی وارد LED نشه ، معمولا از مقاومت 470R استفاده میشه تو پروتئوس که تست میکنی یکم از نو LED را کم میکنه !

استاتید بگید درست میگم ؟
          طبق قانون اهم عمل کنین.ولتاژ led ها اغلب از 2 ولت تا 3 ولت است.تو پروتیوس مقادیر را تغییر داده و ولتاژ دو سر led را مشاهده کنید

دیدگاه

استاتید بگید درست میگم ؟
            البته من فکر نمیکنم مساله ی ولتاژ باشه. شما میتونید با یک منبع تغذیه سوئیچینگ 5 ولت یا با استفاده از یک رگولاتور (به شرطی که منبع 7 ولت باشه) ولتاژ صاف بدین به آی سی . مساله یا سر جریان هست یا مساله ی نویز . حالا دوستان اگه اشتباه میکنم بگید استفاده کنیم ...

دیدگاه

نوشته اصلی توسط navid.h
              البته من فکر نمیکنم مساله ی ولتاژ باشه. شما میتونید با یک منبع تغذیه سوئیچینگ 5 ولت یا با استفاده از یک رگولاتور (به شرطی که منبع 7 ولت باشه) ولتاژ صاف بدین به آی سی . مساله یا سر جریان هست یا مساله ی نویز . حالا دوستان اگه اشتباه میکنم بگید استفاده کنیم ...
              در بخش تغذیه بعد از رگلاتور یک عدد خازن 104 عدسی گذاشته شود.در این مدار کوچک مسئله نویز تاثیر مهمی نخواهد داشت.اگر محیط پر نویز بود باید پایه های avcc , agnd نیز به پایه های مربوطه وصل شوند

دیدگاه

نوشته اصلی توسط SaeedMcu
                در بخش تغذیه بعد از رگلاتور یک عدد خازن 104 عدسی گذاشته شود.در این مدار کوچک مسئله نویز تاثیر مهمی نخواهد داشت.اگر محیط پر نویز بود باید پایه های avcc , agnd نیز به پایه های مربوطه وصل شوند
                تفاوت پایه avcc و vcc در چیه ؟ جریان مورد نیاز برای روشن کردن led چقدر است؟ طبق قانون V=RI با مقاومت 220 و ولتاژ 3 ولت مورد نیاز برای led. جریان حدود 0.01 میشه درسته ؟
                ممنون

دیدگاه

نوشته اصلی توسط navid.h
                  تفاوت پایه avcc و vcc در چیه ؟ جریان مورد نیاز برای روشن کردن led چقدر است؟ طبق قانون V=RI با مقاومت 220 و ولتاژ 3 ولت مورد نیاز برای led. جریان حدود 0.01 میشه درسته ؟
                  ممنون
                  وصل کردن این دو پایه یه ترفند هست.واسه کم کردن اثر نویز محیطی.شما خروجی میکرو که 5 ولت است رو به مقاومت و بعدش به led بدین.مقادیر رو اگه میتونین عملی امتحان کنین.وگرنه پروتیوس بهترین گزینه هست

دیدگاه

تا اونجایی که من میدونم ، هر پایه میکرو حداکثر جریانش ، در حد 20 میلی آمپر هست ، حالا باید ببینی این LED ، از چه جریانی بیشتر میسوزه ، یا بهش آسیب میزنه .. بر طبق همون مقدار و البته ولتاژ تغذیه ات ، که معمولا 5 هست ، یه مقاومت بذاری ..

راه محاسبه کردنیش اینه ..

دیدگاه

سلام
                      من خودم با LEDکار کردم اگه مقاومت هم نذاری مشکلی پیش نمی یاد
                      من اینا رو واسه LED ها ی سفید و ابی گفتم برا قرمز یا سبز ...بهتره به مقاومت همون 220یا 270بزاری تا جریان زیادی به LED ها نیوفته!!
                      به جای اینکه جای کسی را بگیرید سعی کنید جای واقعیه خود را بیابید

TABRIZ

دیدگاه

نوشته اصلی توسط TABASOOMTZ
                        سلام
                        من خودم با LEDکار کردم اگه مقاومت هم نذاری مشکلی پیش نمی یاد
                        من اینا رو واسه LED ها ی سفید و ابی گفتم برا قرمز یا سبز ...بهتره به مقاومت همون 220یا 270بزاری تا جریان زیادی به LED ها نیوفته!!
                        یعنی led قرمز با led آبی جریانش فرق داره ؟!!

دیدگاه

نوشته اصلی توسط navid.h
                          اره ولتاز و جر یانشون فر ق می کنه برا ابی تا جایی که من می دونم 3.2ولتو و برا ی قرمز 2.3ولته

TABRIZ

دیدگاه

نوشته اصلی توسط navid.h
                            هم ولتاژش متفاوته هم جریانش
                            گفت که دیوانه نهی لایق این خانه نهی

دیدگاه

نوشته اصلی توسط moslem1368
                              هم ولتاژش متفاوته هم جریانش
                              بله عزیز

TABRIZ

دیدگاه

لطفا صبر کنید...
                              X