اطلاعیه

Collapse
No announcement yet.

راه اندازی رله با ترانزیستور و اوپتوکوپلر.و رفع نویز

Collapse
X

• فیلتر
  • زمان
  • Show
Clear All
new posts

راه اندازی رله با ترانزیستور و اوپتوکوپلر.و رفع نویز

دوستان من میخام یه رله رو با اوپتوکوپلر راه بندازم ولی جریانی که رله میکشه تقریبا 70 میلی آمپر هست و خوب اوپتوکوپلر همونطور که میدونید میتونه 50 میلی آمپر رو بگذرونه.خوب در این وسط من میخام از ترانزیستور bc547 هم استفاده کنم.خوب میخاستم بدونم آیا نویز کمترتر تاثیر میزاره رو میکرو؟
    و یکم راهنمایی برای انجام دادن اینکار یعنی چجوری ترانزیستور رو به وسیله اوپتو راه اندازی کنم؟
    ممنون :applause: :nerd:
    به سمت نور خورشید حرکت کن،تو میتونی تابش خورشید رو حس کنی ،حتی اگه کور باشی.
    (پیش به سوی هدف)

پاسخ : راه اندازی رله با ترانزیستور و اوپتوکوپلر.و رفع نویز

خیر تاثیری نداره
    نویز از چیه ؟ جرقه کنتاکتها ؟ که اگر 220 ولته با تریاک کار کن یا فاصله بزار بین میکرو و رلت ، بین کنتاکت com,no خازن 10 n بزار 400 ولت و...
    اگر هم روشن شدن رله که دیود هرزگرد و خازن و تغذیه مناسب داشته باشی مشکلی پیش نمیاد
    همه دوست دارند به بهشت بروند اما جالب اینجاست کسی دوست ندارد بمیرد
    کانت

دیدگاه

ببخشیدآ این تیغه های no و com منظور چیه؟یکم واضحتر بگید.ممنون.
      مگه اوپتوکوکوپلر جدا نمیکنه بین رله و پایه میکرو؟یعنی تاثیری نداره؟
      ببینید رله من فقط تغذیش تو مدار هست .کنتاکتهای قدرت اصلا به مدار اتصال نداره و حکم یه کلید رو برای کلر داره.
      (پیش به سوی هدف)

دیدگاه

رله را که با ترانزیستور راه اندازی میکنید و جریان رله را ترانزیستور تامین میکنه فقط رله ها را 12 ولت بزاربد

وقتی رله سوئیچ میکنه دو تا تیغه به هم متصل میشند که اسم یکی com , و دیگری no هست ، چون باهاش 220 را قطع و وصل میکنید جرقه میزنه و این جرقه باعث میشه میکرو ریست بشه ، که خازن 10 نانو بین این دو پایه بزارید تا حدی جرقه را میگیره
        باید فاصله بین رله و میکرو را زیاد بزارید تاثیر جرقه کم بشه چون الکترومغناطیسیه

کانت

دیدگاه

ممنون از کمکت.
          مثلا باید چقدر دور تر باشه ؟
          حدودی هم بگی ممنونم.
          به متر باید برسه ؟یا در حد چند سانتیمتر خوبه؟
          (پیش به سوی هدف)

دیدگاه

10 cm باشه کافیه
            اما دقت کن به راحتی میتونی تریاک را جایگزین رله کنی خیلی هم ارزونتر میشه
            کانت

دیدگاه

بله با ترایاک خوبه منم اول میخاستم همین کار رو بکنم ولی خوب من میخام کلر رو روشن و خاموش کنم با این رله، ویعنی بار من موتوری هست و همانطور ئه میدونید ترایاک هارمونیک هایی به موتور میفرسته و باعث گرم شدن موتور شدن موتور و سوختنش میشه برا همین من از رله استفاده کردم.
              10
              سانتی متر که برد منو بزرگش میکنه که.اگه رله رو برد سوتر نکنم چی؟ و یا دوسر بوبین نمیشه خازن گزاشت؟پیشنهاد دیگه ای ندارین؟
              (پیش به سوی هدف)

دیدگاه

اگر تریاک دائم در حال تحریک باشه تقریبا 100 درصد ولتاژ را عبور میده و داغ نمیکنه ، معمولا توی کنترل دور هست که این مشکل به وجود میاد مثل مشابه دیتا شیت اپتو تریاک ببندید moc3021 و همیشه اپتو روشن باشه
                اما برای رله :
                1- بین com -no خازن 10n - 400v بزارید جرقه هنگام خاموش شدن را میگیره

2- مدار تشخیص عبور از سطح صفر ولتاژ 220 را درست کنید و دقیقا لحظه ایی که ولتاژ نزدیک صفر شد رله سوئیچ کن ولتاژ در کمترین حد خودش باشه

3- اگر بتونی یک پوشش فلزی زمین شده کاملا دور میکرو قرار بگیره نویزش را میگیره

4- رله های خوب جرقه کمتری دارن مثل finder حتی رله بدون جرقه هم وجود داره اما گرونه

کانت

دیدگاه

سلام/ببخشیدآ میشه درمورد 2 یکمی توضیح بدین ،منظور از تشخیص ولتاژ چی هست؟
                  در ضمن ترایاک پیشنهادی شما برای حدودا عبور 20 آمپر چیه؟
                  اینطور که به ما گفتن ترایاک از تریستور تشکیل شده و خوب تریستور ولتاژی که باید بهش بدن تا جریان و از خودش عبور بده از 25 تا 45 ولت هست،یعنی ترایاک در بازه ی مثلا -45 تا 45 جریانی عبور نمیده یعنی قطع هست،و خوب تو موج سینوسی در این بازه (-45 تا 45)بریده میشه،و از سمت بار این بازه صفر دیده میشه و از 45 ولتاژ شروع میشه ،و همین باعث هارمونیک و هارمونیک هم باعث گرم شدن بار سلفی یا همون موتور کلر ،و در نهایت باعث سوختنش میشه.
                  این اطلاعات درسته؟آیا ترایک اینگنه نیست؟
                  ممنون از راهنماییهاتون.
                  (پیش به سوی هدف)

دیدگاه

1- ولتاژ برق شهر سینوسی هست از صفر شروع میشه تا 110 مجدد کاهش پیدا میکنه صفر میشه تا -110 و مرتب ادامه داره ، حالا وقتی یک وسیله برقی را روشن مسکنیم همون لحظه ممکنه ولتاژ روی 90 باشه مثلا یا روی 220 باشه یا روی صفر باشه خوب وقتی ولتاژ همون لحظه که وسیله را روشن میکنیم روی صفر باشه با افزایش ولتاژ کم کم جریان میکشه و روشن میشه اما اگر همون لحظه روی 220 باشه با حداکثر جریان کاریش روشن میشه و شروع به کار میکنه
                    حالا اگر مثلا با رله روشنش کنی اگر لحظه ایی که دقیقا دو تا کنتاکت رله به هم وصل میشه ولتاژ روی صفر باشه هیچ جرقه ایی نداری و وقتی ولتاژ بره بالا دیگه کنتاکتها وصله و جرقه ایی وجود نداره ، برای همین باید تشخیص بدی که برق شهر صفر شده یا نزدیک صفره با محاسبه تاخیر کنتاکت رله ات ، رله را روشن کنی که دقیقا نزدیک صفر باشه و جرقه نداشته باشه

2- من تا 16 آمپر کار کردم و بیشتر از این جریان نکشیدم که بتونم درست راهنمائیت کنم اما bta25cw یا bta40cw باید مناسب باشه ، حتما هم پسوند cw یا bw داشته باشه که مدار محافظ اسنابر داخلی دارند .و خیلی دیر آسیب میبینند .

3- قطعه ایی که ولتاژ بالای 30 ولت شد عبور میده دیاک هست که در ساخت دیمر استفاده میکنند اما تریاک اینطور نیست و دو شرط برای روشن شدن داره :
                    شرط اول : جریان گیت به حد مناسب باشد با ایجاد اختلاف ولتاژ بین گیت و mt1
                    شرط دوم : جریان نگه دارنده از حد خاصی بستگی به مدل تریاک داره بیشتر باشه ،( برای تریاکهای معمولی در حد 50 ma )

منظور از جریان نگهدارنده یعنی جریانی که از mt1,mt2 عبور میکنه ، یعنی مثلا یک لامپ 100 وات گذاشتی تریاک روشن کنه که لامپ در اصل نیم آمپر جریان
                    میکشه پس به راحتی روشن میشه چون تریاک فقط تحریک گیت را نیاز داره و جریان نگهدارنده در حد میلی آمپر و اگر گیت دائم تحریک بشه کل ولتاژ را به لامپ میده
                    یعنی یک لامپ 100 وات تقریبا معادل یک مقاومت 400 اهمی هست حالا اگر برق ورودی شهر 20 ولت هم باشه جریانی که از تریاک عبور میکنه میشه 50 ma که باز هم تریاک روشن میشه ، شما مثلا شاید 0 تا 10 ولت را از دست بدی که چون بارت موتوره و سلفی باز تریاک روشن میمونه مشکلی پیش نمیاد .
                    برای این کار هم گفتم دیتا شیت moc3021 را نگاه کن باهاش تریاک را تحریک کرده دقیقا همون را ببند و دائم اپتوتریاک را روشن بزار کل ولتاژ به بارت اعمال میشه ، برای تریاک هم هیت سینگ بزار
                    کانت

دیدگاه

دوست عزیز واقعا از راهنمایی هات و وقتی که گذاشتی ممنونم. :applause: :applause: :nerd:

(پیش به سوی هدف)

دیدگاه

من تو تجربه ای که داشتم این کارها رو انجام دادم
                        1) خازن 10 نانو دو سر رله و تغذیه
                        2) استفاده از اپتوکوپلر و ترانزیستور برای روشن کردن رله
                        3) استفاده از تغذیه جدا برای رله ترانزیستور و قسمت ترانزیستوری اپتوکوپلر
                        البته من جریان زیادی ازش نکشیدم در حدود 3 آمپر
                        و هیچ گونه مشکلی تا الان نبوده تقریباً 4 ماه

موفق باشید
                        برای آنکه کاری امکان پذیر گردد دیدگان دیگری لازم است، دیدگانی نو

دیدگاه

سلام
                          اگه از این مدار استفاده کنی هم ایزوله میشه هم خوبه :biggrin:
                          http://upload7.ir/uploads//293dcf7cf...8af47f462c.jpg
                          (=*_^=)

دیدگاه

نوشته اصلی توسط hesam zamani
                            سلام
                            اگه از این مدار استفاده کنی هم ایزوله میشه هم خوبه :biggrin:
                            http://upload7.ir/uploads//293dcf7cf...8af47f462c.jpg
                            سلام
                            مقدار مقاومت R6 خیلی کمه ...
                            حداقل باید 12 کیلو اهم باشه ...
                            [b]چگونه همه پایه های میکروکنترلر AVR را PWM کنیم؟
                            معرفی نرم افزارEasy 7segment (برای راه اندازی آسانتر 7segment )
                            معرفی نرم افزار Codewizard PWM
                            با من بیشتر آشنا شوید

دیدگاه

سلام
                              من خودم 10 کیلو استفاده میکنم. خوبه
                              خودم نمیدونم چرا 1000 زدم، اگه هم 1000 اهم درست باشه چرا نزدم یک کیلو :angry:
                              (=*_^=)

دیدگاه

لطفا صبر کنید...
                              X