اطلاعیه

Collapse
No announcement yet.

سیستم عامل برای میکرو avr

Collapse
X

• فیلتر
  • زمان
  • Show
Clear All
new posts

سیستم عامل برای میکرو avr

با سلام
    سایت زیر در مورد سیستم عامل برای میکرو کنرلر ها (avr) توضیح داده یه سری بزنید بد نیست :eek:
    http://helium.sourceforge.net
    آنکه در تنهاترین تنهاییم تنهای تنهایم گذاشت کاش تنها کسش در تنها ترین تنهایش تنهای تنهایش نهد!

پاسخ : سیستم عامل برای میکرو avr

ARM این قابلیت رو داره
    خدا گفت : به جهنم ببریدش، او برگشت و با تعجب به خدا نگاه کرد. خدا گفت : به بهشت ببریدش. فرشتگان پرسیدند: چرا؟! خدا گفت : او هنوز به من امیدوار است...

دیدگاه

سیستم عامل تجاری UCOS-II با قابلیت نصب بر روی ATmega128 و ATmega2560 با پورت های IAR و ImageCraft هم موجود است.
      There is nothing so practical as a good theory. — Kurt Lewin, 1951

دیدگاه

این نرم افزار کجا هست رضا جان؟
        خدا گفت : به جهنم ببریدش، او برگشت و با تعجب به خدا نگاه کرد. خدا گفت : به بهشت ببریدش. فرشتگان پرسیدند: چرا؟! خدا گفت : او هنوز به من امیدوار است...

دیدگاه

سلام
          میشه کلا یکی به من بگه اصلا منظور از سیستم عامل رو AVR چی هست؟
          من تا حلا نشنیده بودم
          ممنون میشم

دیدگاه

با سلام
            من هم با ma_bazrafshan موافقم اگر در مورد موضوع بیشتر توضیح بدین.
            هیچ آیینی با نادانی رشد نمی کند . امام علی (ع) * فعال صنعت * www.elno.ir
            --> تولیدکننده بردها و روباتهای آموزشی <-- شرکت شبکه فعال صنعت لیان

دیدگاه

منم می خوام بدونم ! اگر نرم افزاره ، بروبچ لینکشو بزارن ! اگر هم حجمش زیاده ، بزاریم فروشگاه تا همه استفاده کنند

دیدگاه

سلام
                میشه کلا یکی به من بگه اصلا منظور از سیستم عامل رو AVR چی هست؟
                من تا حلا نشنیده بودم
                خوب. بذار با یه مثال بگم مه یه کرنل واسه میکرو به چه دردی میخوره
                فرض کن میخوای دستگاهی درست کنی که قراره سه تا کار مختلف رو که هیچ ربطی هم به هم ندارن با همدیگه انجام بده.
                واسه انجام اینکار دوتا فکر به ذهن آدم میتونه خطور کنه. یا اینکه هر کدوم از این برنامه ها رو مجزا نوشته بشه و هر کدوم رو رویه یه میکرو جداگانه پروگرم بشه یا اینکه الگوریتیمی توی برنامه پیاده بشه که با اون بشه به فاصله های زمانی معین به هر برنامه اجازه اجرا داده بشه .
                یه راهه سومی هم وجود داره. اونم اینه که بجای اینکه هر کسی از هر روشی که عشقش میکشه این کار رو انجام بده اجرای این سه تا کار به یه کرنل واگذار بشه. چون یکی از وظایف یه کرنل چندوظیفه ای که اصطلاحا به اون Multi Tasking هم میگن اینه که بیاد و وقت CPU رو بین برنامه های مختلف نوشته شده و در حال اجرا تقسیم کنه .

حالا به فرض اینکه خودت اومدی با یه الگوریتمی توی برنامت وقت CPU رو بین این سه تا برنامه تقسیم کردی. یه مشکل کوچولوی دیگه هم هست. فرض کن رو میکرویی که این سه تا برنامه در حال اجرا هستن یه دونه پورت سریال وجود داره. خوب ، مثلا قراره این برنامه ها وضعیت خودشونو با پورت سریال به اطلاع یه کامپیوتر برسونن . اگر قرار باشه هرکدوم از این سه تا برنامه به دلخواه خودش و هر وقت که دلش خواست پیغامشو روی این یه دونه پورت سریال بفرسته ممکنه پیغامها با هم قاطی پاتی بشن. چو ن ممکنه وسط ارسال پیغام برنامه اول ، وقت CPU به برنامه دوم داده بشه و از قضا برنامه دوم هم قسط ارسال پیغامشو داره. معلومه که پیغامی که در نهایت روی پورت سریال داریم درهمی از پیغام برنامه اول در برنامه دوم. حالا هر چی تعداد برنامه ها بیشتر باشه احتمال قاطی شدن این پیغامها بیشتر میشه.
                در همین لحظه هست که یه کرنل خوب به داد ما میرسه. چون یکی دیگه از کارهایی که کرنل باید انجام بده مدیریت روی منابع هست که این منابع میتونن هرچیزی باشن. از یه LED بگیر تا پورت سریالو و LCD و ...
                کرنل با چیزی بنام سمافور و میوتکس این کار مفید و جالب رو انجام میده.

این دو تا کاری که در بالا اشاره شد قسمتی از کارهای مفیدی که یه کرنل میتونه انجام بده هست. و خیلی از برنامه نوسیها دوست دارن بجای نوشتن برنامه های پس زمینه ای ، پیش زمینه ای که همون کاری هست که واسه نوشتن معمولی برنامه ها واسه میکرو بکار گرفته میشه از یه کرنل واسه مدیریت روی برنامه ها و چیزای دیگه استفاده کنن. جالب اینجاست که حتی شرکتی مثل Cisco هم روی بعضی از روترهای خودش از uCLinux استفاده میکنه.

دوستان اگر اشکالی تو عرایض بنده حقیر بود لطفا اصلاح کنن. خوشحال میشم. البته من سعی کردم ساده توضیح داده باشم .
                چگونه هوشمندانه بپرسیم

دیدگاه

سلام ...
                  اگه سوالام خیلی خیلی سطح پایین هست معذرت می خوام !! چون اصلا در مورد این کرنل که میگین هیچ اطلاعی ندارم و اصلا کار نکردم !!!
                  چند تا سوال :
                  اول اینکه این کرنل چطوری روی میکرو نصب میشه ؟ پروگرام میشه ؟ توی برنامه Header مشه ؟
                  دوم اینکه بعد که نصب شد چی ؟
                  مثلا همین 3 تا برنامه ای که میگین رو چطوری باید روی میکرو پروگرام کنی ؟
                  یه جورایی میاد میکرو رو بلوک بندی و Time Synchronization میکنه ؟
                  تکلیف وررودی و خروجی ها و پرت ها چی میشه ؟
                  یعنی توی هر برنامه میتونی از I/O های خودش استفاده کنی ؟؟
                  اینجوری با یک Mux میتونی پورت هاتو افزایش بدی و چندین I/O رو وصل کنی به یک پورت ! درسته ؟
                  بازم اگه سوالام ................................ معذرت !! :redface:
                  ¸.•`¯`•.¸¸. S.A.E.I.D .¸¸.•`¯`•.¸
                  ~~ ~~> M~S~K <~~ ~~

دیدگاه

خواهش میکنم. سوال کردن عیب نیست ، نپرسیدن عیبه ! :smile:

من خودمم تازه شروع به درک مفاهیم سیستم عامل و بکار گرفتنش کردم و ممکنه مطالبی رو که در جواب سوال شما مینویسم بخاطر تازه کار بودنم جامع نباشه.

----------------

در جواب سوال شما باید بگم که ، برنامه ای که در این روش برای میکرو نوشته میشه حاوی تمام اون دستوراتی که برای کار با پورت و هر چیز دیگه ای که بلدید میشه ، بعلاوه (این مهمه) یکسری سرویسهایی که کرنل بهتون ارایه میده. اگه نخوام قضیه رو گنده کنم سرویسهای سیستم عامل هم دقیقا یکسری توابع هستند که شما باید به برنامتون Include کنید ( امیدوارم با زبان C آشنا باشید ) و اونهارو از داخل برنامه ای که نوشتید فراخوانی کنید و بکار ببندید. که در انتها کلهم اجمعین با هم کامپایل میشن

اگر با زبان C کار کرده باشید میدونین که در زبان C باید یه تابع main داشته باشیم.
                    خوب ، در حالت معمولی (یعنی در همون برنامه نویسی پس زمینه ای و پیش زمینه ای ) شما از همون اول شروع به کارهای عادی مثل کنترل پورت و چیزای دیگه میکنید و بعد برنامه رو کامپایل و پروگرم میکند و تموم .

ولی در حالت استفاده از یک کرنل ،مثلا شما سه تا برنامه رو با دستوراتی که بلدید مینویسید و البته توی این برنامه ها از سرویسهای کرنل ( همون توابع خودمون ) برای مدیریت روی منابع مختلف استفاده میکند و در تابع main این سه تا برنامه رو با یکی از توابع کرنل اجرا میکنید. یعنی بجای اینکه مستقیما اون توابع رو فراخوانی کنید و احیانا دیگه ازش بیرون نیاین اسم تابعی رو که نوشتید به کرنل میگید تا حواسش به اون باشه و اونرو برای شما زمانبدنی و مدیریت کنه .

بعد کل برنامه رو کامپایل میکنید و بعدش هم پروگرم .

البته ظاهرا این با کاری که توی سیستم عاملی که ما همین الان داریم ازش استفاده میکنیم فرق میکنه. چون در چیزی که من در بالا گفتم برای اضافه کردن یه برنامه جدید که بهتره از همین الان بگم Task جدید باید کل کرنل و Task ها دوباره کامپایل بشن. این برای من هم جای سواله که چجوری میشه وقتی کرنل در حال اجرا هست یه Task رو برای زمانبندی و مدیریت بهش داد.

لطفا دوستان یاری کنن .
                    چگونه هوشمندانه بپرسیم

دیدگاه

نوشته اصلی توسط روباه
                      این نرم افزار کجا هست رضا جان؟
                      سلام،

پورت های مختلف این سیستم عامل رو می تونید از اینجا دانلود کنید:
                      http://www.micrium.com/downloads/ports/ucos-ii/

در ضمن برای دوستانی که علاقه مند به اطلاعات بیشتر در این زمینه هستند من قبلا یک کتاب در مورد ucos-ii در این تاپیک پلود کرده بودم که می تونید مطالعه کنید:
                      http://www.eca.ir/forum2/index.php/topic,9565.0.html
                      There is nothing so practical as a good theory. — Kurt Lewin, 1951

دیدگاه

آقای رستمی ممنون و متشکر از توضیحاتتون !! ( تشکر + )
                        من با زبان C و Codevision کار کردم و اطلاع کامل دارم ولی قضیه ی سیستم عامل واسم خیلی گنگ بود !! که با توضیحات قشنگتون ......................... :agree: :wow:
                        گنگ بود واسم که چیه ؟
                        تابع ؟
                        FrameWare هست و کلا چطوری کار میکنه ؟
                        ولی الان تقریبا متوجه شدم که کل کارش چطوری هست .
                        بازم ممنون ...
                        حالا یک چندتا سوال دیگه :redface:
                        این کار سرعت میکرو رو به اندازه ی چشم گیری تغییر نمیده ؟
                        ( البته سرعت میکرو انقدر زیاد هست که .............................. )
                        بعد حجم برنامه ها چی ؟ حدودا چقدر تغییر میکنه ؟
                        بعد اینطوری که شما میگین که Task های مشخصی داره 2 تا سوال پیش میاد :
                        اول اینکه این Task ها مخصوص زبان خاصی هست ؟ این سرویس کرنل ها مخصوص زبان خاصی هست ؟ اگه هست چه زبانی ؟
                        و سوال دوم اینه که این سرویس کرنل هارو چطوری باید یاد بگیری ؟
                        یعنی این دستورات مخصوص کرنل منبعش کجاست ؟؟

بازم ممنون ....
                        ~~ ~~> M~S~K <~~ ~~

دیدگاه

من رفتم و یه نگاه انداختم به تاپیک های دیگه ...
                          کلی ســـــــــــــــــــــــــــوال دیگه درست شد .... :rolleyes:

RTOS چیه ؟؟
                          ~~ ~~> M~S~K <~~ ~~

دیدگاه

سلام
                            چی شد پس ما منتظریم در مورد سیستم عامل توضیح بدین لطفا

دیدگاه

سلام.من با RTOS کامپایلر CCS مربوط به میکروهای PIC خیلی ور رفتم وکلی برنامه با اون نوشتم و تست کردم برام خیلی جالب بود چون با فقط یک تایمر تمام Task هامو انجام میداد.من تا 13تا Task هم بکار بردم و بخوبی جواب داد وتمامشون رو برام انجام میداد ولی تنها مشکل پایین اومدن سرعت میکرو بود که بعضی از Task هارو سر زمان واقعی خودش انجام نمی داد.شاید این بخاطر زیادی Taskهای بکارگرفته شده بوده ولی خدایش Taskهام تغریبا سنگین بودن از تولید پالس گرفته تا نمایش بروی LCD و چشمک زدن 5 تا LED در زمان های مختلف ،برنامه ی ساعت،خوندن وضعیت 6تا کلید،با 5 تا وقفه و... :redface:
                              ولی برای کارهای کوچیک خوبه
                              خداوند جهاد را برای سرافرازی اسلام واجب کرد.
                              حضرت فاطمه (س)

دیدگاه

لطفا صبر کنید...
                              X