اطلاعیه

Collapse
No announcement yet.

راه اندازی سنسور TGS2444 آمونیاک

Collapse
X

• فیلتر
  • زمان
  • Show
Clear All
new posts

پاسخ : راه اندازی سنسور TGS2444 آمونیاک

نوشته اصلی توسط mohsenmax70
    درود
    منم موافقم باید عملی شروع کنیم.
    در مورد خرید آمونیاک باید بگم بهتره از این آمونیاکهای فله ای که غلظتشون معلوم نیست نخری معمولا تو بازار اینا بصورت محلول مادر با غلظت 1000 ppm تو دسترسه و فکر کنم محلول استانداردشم وجود داره که اگه یه همچین چیزی گیر بیاری که دیگه عالیه چون میتونیم از اون محلول استاندارد 1000ppm با یه بالن 100سی سی و استوانه مدرج یه محلول 100ppm استوک درست کنیم
    اما اگه این گیر نیومد راه حل دیگه ای هم هست که دردسرش یکم بیشتره که باید از اون محلولی که غلظتش معلوم نیستو به یه سنجشگر بدی و ppm دقیقشو بدست بیاری و در صورت لزوم اونو رقیقتر و یا غلیضترش بکنی تا چند پوینت برا تست بتونی داشته باشی

و اصلا استرس نداشته باش اگه موارد ذکر شده در درایو کردن سنسورو رعایت کنی محاله هیچ مشکلی پیش بیاد که خوشبختانه ما تو این قضیه که هیچ ابهامی نداریم و ابهامات مربوط به محاسبات هست که مقداری به آزمون و خطا نیاز داره درست میگم؟
    فقط رعایت نکات ایمنی و اینکه هر کاری خواستی انجام بدی قبلش مشورت بگیری باعث تضمین کار خواهد شد.
    حتما قبل از هرکاری یه مشورت میکنم....واسه کم شدن خطای adc هم از AD584 برای ولتاژ رفرنس استفاده میکنم...و امشب راجب مقاومت RL هم یه ایمیل میزنم ببینم اونا چی میگن....فرمول محاسبه هم که معلومه . اون pdf رو دانلود کردین ؟ پس فقط کافیه یه آمونیاک با دو غلظت بگیرم ...
    چیز دیگه ای میمونه ؟ تغذیه مدار هم lm2576 5v استفاده میکن...چیز دیگه ای میمونه ؟

دیدگاه

سلام و درود
      عللیه :applause: . با کار خوب آقا کیوان که دیگه محاسبات رو هم داریم من همین الان دانلودش کردم ولی هنوز روش فکوس نکردم حتما مطالعش میکنم.
      ضمنا حتما لازم نیست 2 غلظت مختلف بگیری مگر اینکه تو دردسرت نندازه معمولا یه غلظت مادر وجود داره که اونو با آب رقیقش میکنن که اگه بخوای میتونم اینو کامل برات توضیح بدم که چطور میشه از 1000ppm به مثلا 10PPM رسید .
      و برای تغذیه دقت کن رنج خطا باید خیلی کم باشه در حدود + و - 0.2 ولت فقط مجازه برای همین پیشنهاد میکنم تو دستگاه از تغذیه های سوییچینگ استفاده بکنی.
      راستی یه کیت دولوپر هم گیر آوردم برا همین سنسور که لینکشو میزارم ( جالبه هم درایو کردنش فرق میکنه و هم فرمول RSش) البته تفاوت در حد مورچه هست.
      http://www.4shared.com/office/KlSuZmXs/TGS2444-_Evaluation_circuit.html

mer30

دیدگاه

دیگه چیزی نمونده بریم برا ساخت عملی :wow: :wow: :applause: :applause:
        mer30

دیدگاه

نوشته اصلی توسط mohsenmax70
          دیگه چیزی نمونده بریم برا ساخت عملی :wow: :wow: :applause: :applause:
          تا اینجا خوب پیش رفتیم :applause: :job:
          پس من تا 1 مهر یا حتی شاید زودتر خبرشو میدم که چیکار کردم...29 30ام میرم که بگیرم پیدا نشه از همین سایته میخرم یروزه میفرسته
          اگه خدا بخواد و اینو راه بندازیم یه سنسور فشار HSGF010 هم هست که میخوام راش بندازم .

http://www.eca.ir/forum2/index.php?t...5372#msg505372

اگه شد یه نگاه بندازین.من اینو هم میخرم که یکدفعه کار بشه ، اگه راجب این موضوع هم میتونین کمک کنید ،
          چه قبل خرید چه واسه راه اندازی منتظرم تو همون پست اطلاع بدین اگه کمکی از دستون بر میاد ، یا اگه سنسور بهتری سراغ دارین

مرسی :agree: :applause:

دیدگاه

سلام
            تشکر دارم از دوستان و این pdf اخری :applause:
            امااااااااااااااااا من هنوز سوال دارم ؟این دیتاشیته مال همه سنسور های گاز ؟
            r1? r2? ,و r ? == ؟
            r همون rs ماست ایا ؟
            _________
            اون عدد 1000 و 3500 و 2کیلو و 20 کیلو مثال ؟
            من زبانم خرابه خراب :biggrin:

دیدگاه

نوشته اصلی توسط sahel2013
              سلام
              تشکر دارم از دوستان و این pdf اخری :applause:
              امااااااااااااااااا من هنوز سوال دارم ؟این دیتاشیته مال همه سنسور های گاز ؟
              r1? r2? ,و r ? == ؟
              r همون rs ماست ایا ؟
              به هر حال مشکلات دارن رفع میشن و من خوشحالم بعضی ها در حال سوزشن :wow:
              سوزش از ان کسانی هست که علم را کتمان میکنند
              خداوندا شکرگذارم من و دیگر دوستانم را که با کتمان علم میجنگند از گزند سوزش در امان خود محفوظ فرماییدی
              _________
              من زبانم خرابه خراب :biggrin:
              راجب این pdf آخری بعد از اینکه راه انداختمش بحث میکنیم چون وقتی وارد عمل میشیم باز باید تکرار بشه همه اینا...
              اون نمودار مقدار RS بدست اومده از اون فرمولی که تو دیتاشیتا بود...صفحه دوم آخر صفحه سمت چپ...اونه...
              که نسبت به مقدار غلظت 1000 و 3000 دو مقدار بدست آورده به عنوان رفرنس(همون کالیبره کردنه)
              و اون R هم مقدار RS ما در محیط آزمایش ماست ، که میخوایم مقدار آمونیاک رو بدست بیاریم...با اون دو مقدار که رفرنس داریم هر مقدار مچهول بدست میاد
              مجاسبات ریاضیشو توضیح داده... :read:

دیدگاه

ولی قیمتش خیلی بالاس.من دیدم تو اکثر مرغداریها از MQ137 میکنند .
                یا به اندازه آرزوهایت تلاش میکنی یا به اندازه تلاشت ارزو میکنی

دیدگاه

سلام
                  باشه میذاریم واسه بعد سنسور ؟
                  اما من هنوز خوب متوجه pdf اخری نشدم ؟ ایا این مربوط به سنسور خودمون یا یه مطلب کلی برای سنسور های گاز ؟
                  اسمی از امونیاک توش نیست اینگار کلی گفته ؟ اخه معمولا سنسور های گاز همه شون یه جورن فقط محدوده هاشون فرق داره

گویا این اعداد فقط مثال هستن
                  اخه ما 2 و 20 کیلو نداریکم که
                  بعد اخر جریان اینا چی شد من که گیج شدم

Sensor resistance RS 2.0kΩ ~ 40.6kΩ in 30ppm of ammonia
                  change ratio of Rs) β Rs
                  (NH3 100ppm)
                  Rs(NH3 30ppm)
                  0.08 ~ 0.84
                  ______
                  خب صبر میکنیم اقا سنسور بیاد ببینیم باید چیکار کرد
                  میگم اگه تونستی mq137 هم بگیر ببین چقدر اختلاف دارن

دیدگاه

نوشته اصلی توسط اقای دکتر
                    ولی قیمتش خیلی بالاس.من دیدم تو اکثر مرغداریها از MQ137 میکنند .
                    توی دستگاهایی که من دیدم واسه دما از sht10 و آمونیاک از tgs استفاده میکنن...
                    برای مرغ کم و زیاد شدن دما و آمونیاک و... خیلی حساس تر از انسان هس...
                    ممکنه توی اعلام co2 lpg و...از این سنسور استفاده کنن ولی وقتی قراره یه محصول رقابتی تولید بشه ، دیگه قیمت مطرح نیست...
                    هرکی کیفیت بهتر میخواد پول بیشتر میده...بعد از بسته شدن این بحث سراق سنسور MQ هم میریم برای سیستم اتفا حریق
                    نوشته اصلی توسط sahel2013
                    سلام
                    باشه میذاریم واسه بعد سنسور ؟
                    اما من هنوز خوب متوجه pdf اخری نشدم ؟ ایا این مربوط به سنسور خودمون یا یه مطلب کلی برای سنسور های گاز ؟
                    اسمی از امونیاک توش نیست اینگار کلی گفته ؟ اخه معمولا سنسور های گاز همه شون یه جورن فقط محدوده هاشون فرق داره

این pdf رو شرکت داده، طی ایمیلی که من بهشون زدم.
                    بله مثال زدن واسه کالیبره کردن سنسور ! اون خروجی Vout رو هم وقتی توی اون فرمول میزاریم RS در میاد...
                    این همون فرمولی هست که مقدار RS رو به PPM تبدیل میکنه
                    و احساس میکنم نباید روی RL هم حساسیت به خرج بدیم ، چون توی اون فرمول RL هم ذکر شده...
                    لطفا دوستانی هم که در این ضمینه اطلاعات دارن به صورت مکتوب شیر کنن ، شماتیک ، دیتاشیت ، برنامه ... :read:
                    لطفا عجله نکنین

دیدگاه

درود بر دوستان عزیز
                      دوستان بر اساس اون فایل pdf محاسبات غیر خطی که لینکشو قبلا براتون گزاشتم و همچنین pdf آقای کیوان روال کلی محاسبات اینشکلیه :
                      ما برای محاسبات غیر خطی اول میایم نقاطی که تو نمودار خطی بودن رو بهم میزنن رو پیدا میکنیم و حالا که این تقسیم بندی رو انجام دادیم هر وقت مقاومت اندازه گیری شده بدست اومد اول میبینیم تو کدوم رنج هستش و بعد شیب خط اون دو نقطه ای که پوینت اندازه گیری شده مون توش قرار داره رو بدست میاریم
                      و بعد تو فرمول عمومی میزاریم و بعد از حل معادله جواب بدست میاد
                      کیوان جان سنسورو گرفتی خبر بده بیریم برا ادامه...
                      mer30

دیدگاه

سلام
                        :smile:
                        یه گیری بدم بهت باز بری فکر کنی

نه جدی میگم
                        اون جدول که دقیق نیست و نمودار درست حسابی نداره // منظورم اعدادی که میخوایم بدست بیاریم از جدول
                        دقیق نیست یه جورایی فقط نمایش داده
                        نمیشه دقیق از جدول چیزی برداشت کرد
                        وووو اینکه ما اول باید سنسور کالیبره کنیم که مقاومت 30 ppm مشخص بشه که بین 2 تا 40 کیلو هست
                        خب معلوم نیست تا کالیبره نشه تا بفهمیم شروع کار کجاست که بخوایم از نقاط تو جدول بهره ببریم
                        درضمن ستون جدول رقم خاصی نداره از یک دهم فکر کنم تا 10 // اینکه مقاومت ما نیست؟؟؟
                        باید سنسور اقا بیاد //
                        بنظرم باید بین حد 30 تا 300 ppm کالایره بشه و مقاومتش بدست بیاد که میشه اون مقاومتا تو فرمول جدیده
                        بعد r هر کجا که بود خفتشو میگیریم میبریمش تو فرمول ppm میگیریم ردش میکنیم بره
                        :icon_razz:
                        به هر حال از همه دوستان که شرکت میکنن تشکر دارم
                        باید سنسور بیاد

دیدگاه

سلام بچها
                          سنسورو پیدا کردم 290 ت...
                          فقط یکم طول میکشه به دستم برسه...فک کنم 3 4 روز دیگه...
                          مشکلم اینه گاز آمونیاک از کجا گیر بیارم !
                          یکی اینکه 5ام امتحان دارم بعدش باز یه امتحان دیگه....محسن جان وقت داری برنامه tgs رو بنویسی؟من pcb شو دادم بزنن :
                          pb0 << vh
                          pb1<< vc
                          pc2 << rs
                          از tip 41 , 42 هم استفاده کردم.
                          دیتاشیتشم که دارین دیگه ؟
                          فقط قسمت راه اندازی و نمونه گیری رو بزارین کافیه ، من اضافاتشو مینویسم .فقط یکم درگیره کارای دیگم...

آمونیاک از کجا بیارم ! تازه غلظت 25ppm به بالا فک کنم واسه ریه ضرر داره...

دیدگاه

نوشته اصلی توسط کیوان قاسمی
                            سلام بچها
                            سنسورو پیدا کردم 290 ت...
                            فقط یکم طول میکشه به دستم برسه...فک کنم 3 4 روز دیگه...
                            مشکلم اینه گاز آمونیاک از کجا گیر بیارم !
                            یکی اینکه 5ام امتحان دارم بعدش باز یه امتحان دیگه....محسن جان وقت داری برنامه tgs رو بنویسی؟من pcb شو دادم بزنن :
                            pb0 << vh
                            pb1<< vc
                            pc2 << rs
                            از tip 41 , 42 هم استفاده کردم.
                            دیتاشیتشم که دارین دیگه ؟
                            فقط قسمت راه اندازی و نمونه گیری رو بزارین کافیه ، من اضافاتشو مینویسم .فقط یکم درگیره کارای دیگم...

آمونیاک از کجا بیارم ! تازه غلظت 25ppm به بالا فک کنم واسه ریه ضرر داره...
                            خوشحالم گیرش اوردی
                            کیوان جان اول از همه یه تذکر بدم راجع به آمونیاک : این محلول بی خطری نیست و در PPM های بالا میتونه طرف رو بیهوش کنه اونم با سرعت بالا و اگه یه مدتی هم تو محیطش قرار بگیره میتونه طرفو به کما ببره (یادمه زمان دانشجوییم تو آزمایشگاه یکی از بچهها در بطری آمونیاکو باز کرد و فقط یه بو کشید و بعد یه لحظه بیهوش شد و تا آخر کلاسم بیحال بود ) پس در استفادش سعی کن یا زیر هود قوی یا تو هوای آزاد کاراشو انجام بدی. در هر صورت ماسک فراموش نشه.(آمونیاکو زیر نور مستقیم آفتاب قرار نده ).
                            در مورد نوشتن برنامه حقیقتش من درگیر 2 تا پروژه بصورت همزمان هستم ضمن اینکه هر روز باید سر کارم هم حاضر باشم (اگه دقت کنی بعضی جوابام مال ساعت 2 نصف شبه) فکر کنم اگه خودت با تمام درگیریهای درسی که داری شروع کنی و از اینور هم من شروع کنم شما باز زودتر ازمن تمومش میکنی بهرحال من تو مراحل همونطور که قبلا هم گفتم باهات هستم .
                            آمونیاکم که میدونم تو ناصرخسرو تو اون پاساژایی که وسایل آزمایشگاهی میفروشن موجود هست .
                            mer30

دیدگاه

سلام
                              جریان راه اندازی سنسور اخر به کجا رسید .کسی تونست راه اندازیش کنه ؟
                              یا به اندازه آرزوهایت تلاش میکنی یا به اندازه تلاشت ارزو میکنی

دیدگاه

نوشته اصلی توسط اقای دکتر
                                سلام
                                جریان راه اندازی سنسور اخر به کجا رسید .کسی تونست راه اندازیش کنه ؟
                                سنسور، مدار ... آمادس فقط آمونیاک نیس ، واسه همین فعلا دارم رو کارای دیگم کار میکنم تا سرم خلوت تر بشه...ارشد هم یکم فکرمو درگیر کرده به همه کارا نمیرسم...
                                باید دورنج گاز آمونیاک گیر بیارم بقیش فک نکنم زیاد سخت باشه.
                                برم سراغش خبر میدم.
                                شما چیکار کردین ؟

دیدگاه

لطفا صبر کنید...
                                X