اطلاعیه

Collapse
No announcement yet.

راه اندازی سنسور TGS2444 آمونیاک

Collapse
X

• فیلتر
  • زمان
  • Show
Clear All
new posts

پاسخ : راه اندازی سنسور TGS2444 آمونیاک

سلام دوستان
    اخه ما چه کاری میتونیم بکنیم ؟
    دو رنج هم فکر نکنم لازم باشه // فقط همون 30 ppm لازمه انگار
    طبق گفته دوستمون از جدول باید استفاده کنیم // اما متوجه اون نمودار ستون جدول نشدم
    به احتمال مال همون چنج رایت که تو دیتاشیت زده !!!! و از روی اون رنج بعدی رو تقریب میزنیم
    اول باید تو 30 ppm کالیبره بشه تا بفهمیم نقطه شروع کجاست ؟
    ببر یه جایی کالیبره ش کن اماده

تمام مشکل ما اینجاست فقط

change ratio of Rs) β Rs
    (NH3 100ppm)
    Rs(NH3 30ppm)
    0.08 ~ 0.84

از روی این باید فهمید که مثلا 100 ppm چند میشهمقاومتش و دیگر نقاط
    با عقل جور درنمیاد که ما تمام نقاط کالیبره کنیم
    بغیه ش که فرمول
    فقط باید نقاط تو جدول تقزیب زد با چنج رایت فقط باید تو 30ppm کالیبره بشه

اگه میشه یه جوری 30 ppm کالیبره کن // نمیشه همه کاراو با هم انجام داد
    وگرنه کاری از دست ما بر نمیاد // :redface:
    من که کلا از زندگی نا امید شدم
    دست دلم به هیچ کاری نمیره

دیدگاه

دوستان با توجه به سولات مطرح شده لازم دیدم در مورد فرمول کالیبراسیون و روش کار کمی دقیقتر توضیح بدم:
      ببینین ما یه سنسوری داریم که در ازای دریافت آمونیاک مقاومتش تغییر میکنه ولی این تغییرات بصورت خطی نیست. یعنی این تغییرات در رنجهای غلظتی مختلف با شدت یا فلو یا جریان ثابتی حرکت نمیکنن . اگه به آخرین دیتاشیت خود سنسور هم نگاه کنین متوجه این موضوع در قسمت نمودار خواهید شد. پس حالا کاری که میشه کرد استفاده از روشی هست که بتونه غلظت مجهول رو برای ما به نسبت رنجی که در اون قرار گرفته برامون محاسبه کنه . برای این محاسبه باید از روش فرمولهای غیر خطی استفاده کرد منتها قبل از اون اول ما باید از سنسورمون یه نمودار کالیبراسیون تهیه کنیم ( یعنی بدونیم شدت تغییراتش در کجاها کم و در کجاها زیاد شده) خوشبختانه این نمودار توسط شرکت سازنده سنسور ارایه شده و در اون برای آمونیاک 3 رنج رو خودش مشخص کرده که ملاک ما هم بر اون 3 رنج هست . حالا اون سه رنج چین و باهاش ما باید چکار کنیم ؟
      اگه به اون نقاط مشخص شده روی نمودار کالیبراسیون خود سنسور توجه کنین متوجه دلیل انتخاب اون نقاط میشین . بله دقیقا اومده جاهایی رو نقطه قرار داده که در اونجا شیب خط تغییر کرده(با توجه به غیر خطی بودن کل نمودار) .این درسته که نمودار ما غیر خطیه ولی اگه بین نقاط رو نگاه کنین متوجه میشین که شیب خط بین نقاط ثابت هست پس میتونیم شیب رو در ناحیه بین دو نقطه که اسمشون رو نقاط کالبراسیون میزاریم محاسبه کنیم از طریق فرمولی که در pdf فرمول کالیبراسیون اومده(فرمول عمومی). خوب سوال پیش میاد اگه مقاومت سنسور خارج از این دو نقطه بود اونوقت چی؟ دقیقا بخاطر همین هست که ما نقاط کالیبراسون دیگه ای هم داریم و میایم مقاومت اندازه گیری شده توسط سنسور رو تو رنجی که قرار گرفته در نمودار قرار میدیم و حالا بر اساس نقاط کالیبراسیون جدید مجهول رو از طریق فرمول عمومی بدست میاریم دقیقا مثل مثالی که خودش زده.
      حالا چطور همه اینها رو تو برنامه نویسی بیاریم؟
      ما نقاط کالیبراسیون رو داریم(تو دیتاشیت سنسور)
      اول میایم RS که همون مقاومت سنسور هست رو میخونیم بعد با استفاده از دستور IF یا select case و هر دستور مقایسه ای که بلدیم میایم rs بدست اومده رو مقایسه میکنیم با نقاط کالیبراسیونی که داریم و میبینیم بین کدوم یک از نقاط کالیبراسیون هست بعد که رنج مشخص شد بر اساس شیب خط همون رنجی که rs درش قرار گرفته میایم محاسبه رو طبق فرمول عمومی و بر اساس اعداد رنجی که rs ما توش قرار گرفته معادله رو حل میکنیم و از اونور غلظت بدست میاد که اونو گزارش میکنیم.
      mer30

دیدگاه

سلام دارم

اقای محسن // کاملا حرف شم درست و موافقم باهاش // فقط یه مشکلی که هست اینه
        نمودار به ما مقاومت ثابتی نداده وگرنه کار تموم بود // ما مقاومت های که هر کدوم از شیب ها دارن نیاز داریم
        تا بتونیم توی فرمول ازشون استفاده کنیم // بدبختی ایناست مقاومت یکسان نیست / تو هر سنسوری فرق داره
        فقط نسبت تغییرات مثل همه و عین جدول
        توی جدول مقاومتی نداده // و توی ستون جدول از عدد 0.1 تا 1 استفاده کرده که فکر کنم یه نسبت

بازم میگم با عقل جور در نمیاد ما همه نقاط کالیبره کنیم و مقاومت هاشونو دربیاریم و جالب تراینه این مقاومت هم باز توی زمان و عمر سنسور تغییر میکنه و باز باید کالیبره بشه
        اما اون چیزی که باید حتما کالیبره بشه نقطه اغاز همون 30 ppm که مقاومتش میتونه بین 2 تا 40 کیلو باشه
        خب وقتی این مشخص نست دیگر نقاط هم جابه جا میشن و رنج ثابتی ندارن فقط نسبت تغییرات تو همه سنسور ها ثابت طبق جدول
        اون قسمت چنج رایت توی دیتاشیت که توی همه دیتاشیت های سنسور های گاز هست اون باید فهمیده بشه یعنی چی
        ولا اون معمای ماست

حرف شما درسته اما مگر اینکه ما مقاومت دو سر هر شیب را داشته باشیم
        من متوجه ستون نمودار نمیشم ؟
        خدا باشون نسازه با این دیتا شیتاشون //

2 نکته مبهم یکی چنج رایت یکی ستون جدول که نوشته rs/r air
        وگرنه نظریه شما درسته // خب فقط من متوجه نمیشم مقاومت های دو سر هر شیب رو از کجا میارید
        و اینو میدونم به احتمال ما فقط باید تو 30 ppm کالیبره ش کنیم تا مقاومت بدست بیاریک که بین 2 تا 40 کیلو ست
        ؟؟؟
        دیگه خارج از این گنگ مبهوتم

دیدگاه

نوشته اصلی توسط تیک تاک
          سلام دارم

اقای محسن // کاملا حرف شم درست و موافقم باهاش // فقط یه مشکلی که هست اینه
          نمودار به ما مقاومت ثابتی نداده وگرنه کار تموم بود // ما مقاومت های که هر کدوم از شیب ها دارن نیاز داریم
          تا بتونیم توی فرمول ازشون استفاده کنیم // بدبختی ایناست مقاومت یکسان نیست / تو هر سنسوری فرق داره
          فقط نسبت تغییرات مثل همه و عین جدول
          توی جدول مقاومتی نداده // و توی ستون جدول از عدد 0.1 تا 1 استفاده کرده که فکر کنم یه نسبت

بازم میگم با عقل جور در نمیاد ما همه نقاط کالیبره کنیم و مقاومت هاشونو دربیاریم و جالب تراینه این مقاومت هم باز توی زمان و عمر سنسور تغییر میکنه و باز باید کالیبره بشه
          اما اون چیزی که باید حتما کالیبره بشه نقطه اغاز همون 30 ppm که مقاومتش میتونه بین 2 تا 40 کیلو باشه
          خب وقتی این مشخص نست دیگر نقاط هم جابه جا میشن و رنج ثابتی ندارن فقط نسبت تغییرات تو همه سنسور ها ثابت طبق جدول
          اون قسمت چنج رایت توی دیتاشیت که توی همه دیتاشیت های سنسور های گاز هست اون باید فهمیده بشه یعنی چی
          ولا اون معمای ماست

حرف شما درسته اما مگر اینکه ما مقاومت دو سر هر شیب را داشته باشیم
          من متوجه ستون نمودار نمیشم ؟
          خدا باشون نسازه با این دیتا شیتاشون //

2 نکته مبهم یکی چنج رایت یکی ستون جدول که نوشته rs/r air
          وگرنه نظریه شما درسته // خب فقط من متوجه نمیشم مقاومت های دو سر هر شیب رو از کجا میارید
          و اینو میدونم به احتمال ما فقط باید تو 30 ppm کالیبره ش کنیم تا مقاومت بدست بیاریک که بین 2 تا 40 کیلو ست
          ؟؟؟
          دیگه خارج از این گنگ مبهوتم
          بنظرم برای بدست آوردن مقاومتهای ثابت مورد نظر شما باید اول سنسور تهیه بشه بعد ما در 4 رنج ppmی باید rs رو بدست بیاریم و باید چند بارهم تکرار بشه تا از میزان مطلوب تکرارپذیری هم اطمینان حاصل بشه.(رنج تلرانس در حد چند اهم باید باشه احتمالا)
          این 4 رنج منظور همون 4 نقطه ای که تو دیتاشیت سنسور در قسمت نمودار sensitivity قرار گرفته هست.
          mer30

دیدگاه

باز سلام

بازم میگم درسته اقا محسن
            منم همون چهار نقطه رو نقاط دو سر شیب بیان کردم
            اما اگه ما بیا این چهار نفطه رو کالیبره کنیم و مقاومت هاشونو بدست بیاریم خب اره دیگه کاری نمیمونه ؟
            اما با عقل جور در نمیاد // کار سختی ؟ و شاید هزینه بر //
            بنظر من فقط باید همون 30 ppm کالیبره بشه و از روی همون نقاط مجهولی که گفتم خودمون نقاط دیگه رو حساب کنیم
            change ratio of Rs) β Rs
            (NH3 100ppm)
            Rs(NH3 30ppm)
            0.08 ~ 0.84
            و ستون جدول که نوشته مقاومت rs بر هوا ؟؟؟
            مثلا ما فرض میکنیم نقطه 30 ppm کالیبره کردیم و مقاومتش شده 10 کیلو اهم ؟
            از روی این میفهمیم که اره
            (NH3 100ppm)
            Rs(NH3 30ppm)
            0.08 ~ 0.84
            10 کیلو ضرب بر 0.08 میشود 800در 100 ppm
            حالا واقعا نمیدونم چرا تقریبی زده 0.08 ~ 0.84
            اگه فقط یک عدد بود میشد مثل مثال من !!!!!!!!!!!
            ولا نمیدونم الان اینگار تنها راه ما همین گرفتن چهار نقطه ست ( مقاومتشون ) که کار سختی میشه؟؟؟

شما متوجه منظور دیتا شیت از ستون جدول میشید ؟
            اون اعدادش یعنی چی
            ؟
            پس باید تو 10 و 30 و 100 و 300 ppm کالیبره بشه ؟؟؟
            چرا تو دیتاشیت فقط گفته 30ppm 2~ 40 کیلو هست و تو تمام سنسور ها متفاوت و همچنین دیگر نقاط
            اما بنظرم فقط مهمه این 30 ppm بدست بیاد نقاط دیگه رو همون 3 نقطه دیگه رو خودمون بدت بیاریم ؟

از همه دوستان میخوام هر کسی اگه چیزی میدونه تو این تاپیک شرکت کنه ... میتونه کمک شایانی بشه
            دیدگاه

نوشته اصلی توسط تیک تاک
              باز سلام

بازم میگم درسته اقا محسن
              منم همون چهار نقطه رو نقاط دو سر شیب بیان کردم
              اما اگه ما بیا این چهار نفطه رو کالیبره کنیم و مقاومت هاشونو بدست بیاریم خب اره دیگه کاری نمیمونه ؟
              اما با عقل جور در نمیاد // کار سختی ؟ و شاید هزینه بر //
              بنظر من فقط باید همون 30 ppm کالیبره بشه و از روی همون نقاط مجهولی که گفتم خودمون نقاط دیگه رو حساب کنیم
              change ratio of Rs) β Rs
              (NH3 100ppm)
              Rs(NH3 30ppm)
              0.08 ~ 0.84
              و ستون جدول که نوشته مقاومت rs بر هوا ؟؟؟
              مثلا ما فرض میکنیم نقطه 30 ppm کالیبره کردیم و مقاومتش شده 10 کیلو اهم ؟
              از روی این میفهمیم که اره
              (NH3 100ppm)
              Rs(NH3 30ppm)
              0.08 ~ 0.84
              10 کیلو ضرب بر 0.08 میشود 800در 100 ppm
              حالا واقعا نمیدونم چرا تقریبی زده 0.08 ~ 0.84
              اگه فقط یک عدد بود میشد مثل مثال من !!!!!!!!!!!
              ولا نمیدونم الان اینگار تنها راه ما همین گرفتن چهار نقطه ست ( مقاومتشون ) که کار سختی میشه؟؟؟

شما متوجه منظور دیتا شیت از ستون جدول میشید ؟
              اون اعدادش یعنی چی
              ؟
              پس باید تو 10 و 30 و 100 و 300 ppm کالیبره بشه ؟؟؟
              چرا تو دیتاشیت فقط گفته 30ppm 2~ 40 کیلو هست و تو تمام سنسور ها متفاوت و همچنین دیگر نقاط
              اما بنظرم فقط مهمه این 30 ppm بدست بیاد نقاط دیگه رو همون 3 نقطه دیگه رو خودمون بدت بیاریم ؟

از همه دوستان میخوام هر کسی اگه چیزی میدونه تو این تاپیک شرکت کنه ... میتونه کمک شایانی بشه
              راستش در مورد راه حلی که دادی بهتره یکم دقیقتر بگی که روال به چه صورتی هستش
              اما در مورد سوالات باید بگم این سنسور در مجاورت هوا و گاز آمونیاک و یکسری از گازهای دیگه کار میکنه که تو دیتاشیت هم اومده اسم اون گازها .
              طبیعتا اگه هرکدوم از اونا میزان غلظتشون بخواد تغییر کنه(مثلا فکر کن همراه آمونیاک و اکسیژن ناخالصی دیگه ای هم تو اون منطقه وجود داره و گهگاهی به سنسور میرسه) مشخصه که رو rs که در واقع همون sensor resistance هست تغییرات اهمی رو خواهیم دید پس بنظرم اصلا نمیشه براش یه عدد ثابت تعریف کرد و بخاطر همینم هست که تو دیتاشیت عدد ثابتی رو ننوشته
              تو دیتاشیت معنی RS/AIR اینه :
              اگه دقت کنی تمامی تستها (تستهای استاندارد) شرایط تستشون فقط در مجاورت هوا و رطوبت کنترل شده بعلاوه مقدار مشخصی از آمونیاک هست که جواب ثابتی رو هم قاعدتا سنسور بیرون داده ولی در محیطهای کشاورزی که خود دیتاشیت اولش گفته ممکنه این سنسور استفاده بشه که خوب طبیعیه که شرایط میزان رطوبت و گازهایی بغیر از آمونیاک و اکسیژن و غیره ... ممکنه تغییراتی داشته باشه که این امر معمولا میطلبه که سنسور حتما در همون محل نصبش کالیبره بشه(احتمالا- مطمئن نیستم هنوز).
              بنا بر این تغییرات منطقه ای خوب طبیعیه تو دیتاشیت باید بیاد رنج min و max رو ذکر کنه و گزاشتن یه عدد ثابت که فقط در یه شرایط خاص و ایده آل بدست آومده زیاد کاربردی نیست.
              mer30

دیدگاه

یه مثال زدم // که شاید 3 نقطه دیگه رو با همچین روالی بدست بیاریم
                چون بنظرم فقط همون نقطه 30ppm نیاز به کالیبره داره
                من زبانم خوب نیست // متاسفانه
                ولا من که تو کارش موندم // چیزی هم به عقلم نمیرسه
                از لطف همه دوستان ممنون

دیدگاه

نوشته اصلی توسط تیک تاک
                  یه مثال زدم // که شاید 3 نقطه دیگه رو با همچین روالی بدست بیاریم
                  چون بنظرم فقط همون نقطه 30ppm نیاز به کالیبره داره
                  من زبانم خوب نیست // متاسفانه
                  ولا من که تو کارش موندم // چیزی هم به عقلم نمیرسه
                  از لطف همه دوستان ممنون
                  دوست عزیز بنظرم از روی یک نقطه (30ppm) کالیبره کردن در اینجا امکان پذیر نیست چون بدست آوردن نقاط دیگه با توجه به غیر خطی بودن نمودار دچارمشکل میشیم.اگه صحبتهایشما رو درست متوجه شده باشم گفتین که باید این یه نقطه رو اول کالیبره کنیم بعد بقیه نقاط رو از روی این بدست بیاریم (با یه روشی که من هنوز متوجه نشدم) بازم میگم نمودار وقتی غیر خطی باشه فقط تنها راه برای بدست آوردن استفاده از نقاط کالیبراسیون هست(در جاهایی که شیب خط تغییر کرده ) حالا فقط میمونه اینکه در داخل هر کدوم از این نقاط ممکنه که یکم تغییرات داشته باشیم که با استفاده از لگاریتم در فرمول عمومی این مشکل برطرف شده.
                  اما یکی دیگه از مباحثی که مطرح کردین در مورد RS هست که این مورد چون با توجه به تلرانس و شرایط محیطی سنسور متفاوت هست باید سنسور در محل راه اندازی بشه اول (یعنی اول باید سنسور بیاد)بعد با چند محلول آمونیاکی که ما از قبل غلظتشونو میدونیم در چند مرحله تکرار بشه تا میانگینی از rs برای 4 نقطه رو بتونیم محاسبه کنیم.
                  فالحال که هنوز به مرحله راه اندازی نرسیده ایم. لازمه که آقا کیوان یک قدم دیگه رو بردارن برای ادامه کار.
                  :applause:
                  mer30

دیدگاه

سلام
                    ببخشید من تازه واردم . و البته د ر ابتدای راه . دوستان نتیجه کار چی شد ؟

دیدگاه

نوشته اصلی توسط mehdi_ghp
                      سلام
                      ببخشید من تازه واردم . و البته د ر ابتدای راه . دوستان نتیجه کار چی شد ؟
                      :smile:
                      6 ماه گذشت و این داستان هنوز ادامه دارد
                      قاصدک هان ؟ چه خبر اوردی ؟
                      اخرش نمیدونم این کلاغه به خونه ش رسید یا نه ؟
                      اقا کیوان عزیز مثل اینکه گویا با شما کار دارن

با ارزوی موفقیت

دیدگاه

سلام
                        به نظرتون تو اون فایل محاسبه که دوستمون گذاشته اون مثال که زده اعدادش فرضیه یا واقعی ؟

دیدگاه

سلام
                          کجائیییییییید بابا ؟ :angry:
                          تو اتاق امونیاک چند PPM باید باشه . من یه کارایی کردم اما فکنم مشکل کالیبره دارم :cry:

دیدگاه

سلام
                            دوستان تو دیتا شیت اون تایمینگ که داده اگه ما عین اون عمل کنیم برا ترانزیستوری که تو مسیر هیتره چون مثبته با اون پالس و تایمینگ 14 میلی ثانیه ترانزیستور خاموش میشه و 236 میلی ثانیه روشن ! یعنی باید همینجور باشه یا برعکس ؟ یعنی منظور این بوده که 14 میلی ثانیه هیتر برقدارباشه و 236 میلی ثانیه خاموش ؟ فکنم دومی نه ؟

دیدگاه

:cry2:

دیدگاه

نوشته اصلی توسط mehdi_ghp
                                درکت میکنم
                                اما کاری از دستم بر نمیاد
                                اگه کامنت ها رو خونده باشی منم اخرش نفهمیدم چی شد
                                برو خوب کامنت ها رو بخون
                                و بگو الان دقیقا مشکلت چیه ؟
                                :cry: :cry:
                                خیلی دوست داشتم کمکت کنم
                                افسوس که خودمم به دردت دچارم

دیدگاه

لطفا صبر کنید...
                                X