اطلاعیه

Collapse
No announcement yet.

فرکانس نمونه برداری

Collapse
X

• فیلتر
  • زمان
  • Show
Clear All
new posts

فرکانس نمونه برداری

سلام
    فرکانس نمونه برداری در میکرو در قسمت تبدیل انالوگ به دیجیتال طبق چی تعیین میشه؟
    ممنون

پاسخ : فرکانس نمونه برداری

فرکانس بر اثاث مقدار کریستالی که روی میکرو گذاشتی و گزینه کلاکی که تو تب ADC در کدویزاد هست تعیین میشه
    mer30

دیدگاه

Crystal Frequency/ADC Prescaler/13 = Sample Rate
      دلا خو کن به تنهایی که از تنها بلا خیزد

دیدگاه

این کتاب دانلود کن در مورد a/d گفته

باید ریجستر های a/d رو بشناسی و از روی اونا همه چی رو تنطیم کنی
        درضمن برای عملکرد درست فرکانسشو کمترین انتخاب کن

http://www.far30download.com/windows/scientific-learning/ebook/%D8%AF%D8%A7%D9%86%D9%84%D9%88%D8%AF-pdf-%DA%A9%D8%AA%D8%A7%D8%A8-%D9%85%DB%8C%DA%A9%D8%B1%D9%88%DA%A9%D9%86%D8%AA%D 8%B1%D9%84%D8%B1%D9%87%D8%A7%DB%8C-avr-%D9%88-%DA%A9%D8%A7%D8%B1%D8%A8%D8%B1%D8%AF/

دیدگاه

با سلام

اگه نمونه برداری با دقت 10 بیتی مد نضرتونه باید فرکانس نمونه برداری بینه 50 کیلو تا 200 کیلو باشه
          اگه از بسکام است prescaler رو روی auto بزاری دقت 10 بیتی برات انتخاب میشه
          اگه از codvison یا avr stdiuo استفاده میکنی با مقدار دهی به ریجستر ADCSRA میتونی با تقسیم فرکانسی دفت 10 بیتی داشته باشی

یا حق
          .The best question deserves a better answer
          =-=-=-=-=-=-=-=-=-==-=-=-=-=-=-=-=-=
          «پناه»می برم «به خدا»
          از عـیبی که ، «امروز» در خود می بینم، و «دیروز» «دیگران را» به خاطر، «هـمان عیـب» ملامت کرده ام.
          محتاط باشیم، در «سرزنش» و «قضاوت کردن دیگران». وقتی نه از «دیروز او» خبر داریم و نه از "فردای خودمان" .

دیدگاه

سلام
            ممنون از دوستانی که راهنمایی کردن.پروژه من شیب سنج دیجیتالیه با ای سی adxl202 که با شتاب استاتیک رو اندازه بگیره (انالوگ) بده به میکرو دقت هم میخام 10 بیتی باشه ،فرکانس ن.نه برداری ربطی به پهنای باند داره؟
            پهنای باند ورودی انالوگ؟

دیدگاه

سلام
              نوشته اصلی توسط shaiigan
              فرکانس ن.نه برداری ربطی به پهنای باند داره؟
              پهنای باند ورودی انالوگ؟
              بله.
              قضیه نمونه برداری میگه: اگر بیشترین فرکانسی که در سیگنال شماست برابر Fmax باشد آنگاه نرخ نمونه برداری باید حداقل 2Fmax باشد.
              البته دو برابر حداقل مقداره و مقدار 8 تا 10 برابر معمولتر و معقولتره
              پس پهنای باند ورودی آنالوگ رو همیشه باید قبل از نمونه برداری محدود کرد تا Fmax مشخصی وجود داشته باشه.
              اگر قضیه بالا رعایت نشه، اونوقت الیاسینگ رخ میده: یعنی فرکانسهای بزرگ روی فرکانسهای کوچک تا میشن. یعنی ممکنه شما فرکانسی رو اندازه گیری کنی که اصلا وجود نداشته. یا حتی خطای DC مشاهده کنی

شما میخواهید فقط شتاب استاتیک رو اندازه گیری کنید پس حتما باید یک فیلتر پایین گذر قرار بدید(با گذاشتن خازن در پایه های 11 و 12).

دیدگاه

سلام
                دوست من توضیحت خیلی خوب بود.یه سوال دیگه پهنای باند رو طبق چی باید تعیین کنم؟در این پایه هایی که گفتی توی دیتا شیت یکسری مقادیر گفته که برای هر پهنای باندی که میخای چه مقدار بزاری ولی نمیدونم پهنای باندم چقدر باید باشه؟
                این فرمول 2f برای فرکانس نمونه برداری تجربی بدست اومده یا قانونه ؟چون من جایی ندیدم فقط شما و استادم اینو گفتید.
                ممنون

دیدگاه

سلام
                  نوشته اصلی توسط shaiigan
                  دوست من توضیحت خیلی خوب بود.
                  قابلی نداشت
                  نوشته اصلی توسط shaiigan
                  سلام
                  در این پایه هایی که گفتی توی دیتا شیت یکسری مقادیر گفته که برای هر پهنای باندی که میخای چه مقدار بزاری ولی نمیدونم پهنای باندم چقدر باید باشه؟
                  به نظر من فرکانس رو زیر 10 هرتز انتخاب کنید. یا حتی کمتر
                  چون هدف شما شتاب استاتیکی است و عبارت استاتیکی یعنی فرکانس صفر.
                  نوشته اصلی توسط shaiigan
                  این فرمول 2f برای فرکانس نمونه برداری تجربی بدست اومده یا قانونه ؟چون من جایی ندیدم فقط شما و استادم اینو گفتید.
                  همونطور که گفتم یک قضیه است. قضیه نمونه برداری. قضیه نایکویئیست هم گفته میشه. در کتاب سیگنالها و سیستمهای اوپنهایم میتونید اطلاعاتی پیدا کنید

دیدگاه

سلام
                    شتاب استاتیکی یعنی وقتی جسم ثابت و حرکت نمیکنه g رو اندازه بگیره؟
                    پس وقتی سنسور رو میچرخونیم یا حرکت میدیم که شیب رو اندازه بگیره بازم شتاب استاتیک داریم؟
                    ممنون

دیدگاه

سلام
                      نوشته اصلی توسط shaiigan
                      شتاب استاتیکی یعنی وقتی جسم ثابت و حرکت نمیکنه g رو اندازه بگیره؟
                      بله. استاتیک یعنی ایستایی و بدون حرکت بودن
                      نوشته اصلی توسط shaiigan
                      پس وقتی سنسور رو میچرخونیم یا حرکت میدیم که شیب رو اندازه بگیره بازم شتاب استاتیک داریم؟
                      تا وقتی سنسور در حال چرخیدنه شتاب دینامیکه. ولی وقتی ساکن شد و به یک شیب ثابت رسید، اونوقت شتاب استاتیکه

دیدگاه

سلام
                        blue apple ممنون از پاسخهات. یک سوال داشتم اگر بخام مدارم رو با ای سی adxl202 و atmega16رو تو پروتئوس شبیه سازی کنم که خروجیش رو ببینم چون ای سیش تو کتابخونش نیست چکار میتونم بکنم؟اینکه یک منبع dc رو با ac سری کنم و وصل کنم به میکرو کار ای سی رو انجام میده؟ چه مقادیری باید بهش بدم؟
                        ممنون

دیدگاه

سلام
                          ظاهرا adxl202 دو نوع خروجی داره که یکیش آنالوگه و دیگریش duty cycle
                          اگر بخواین از خروجی آنالوگ استفاده کنین میتونین همون کاری که گفتینو انجام بدین.
                          مقدار منبع DC باید 2.5 ولت باشه(با فرض اینکه آی سی رو با 5 ولت تغذیه میکنین)
                          چون شما میخواین شتاب استاتیکی رو اندازه گیری کنین نیازی به منبع ac ندارین. میتونین یک منبع DC دیگه با اولی سری کنین و مقدارش رو تغییر بدین.
                          توجه داشته باشین که حساسیت سنسور 300mv/g هست. میخواین شیب رو اندازه گیری کنین پس حداکثر شتابی که به شتاب سنج وارد میشه بین 1- تا 1g هست. پس منبع DC دوم رو میتونین بین 0.3- تا 0.3+ تغییر بدین.
                          البته من پروتئوس کار نکردم.

دیدگاه

سلام blue apple
                            یک سوال مفهومی کلی در رابطه با پهنای باند و فیلتر داشتم : این سنسور دو محورست یعنی شتاب رو در راستای 2 محور x و y اندازه میگیره درسته؟یعنی فکر میکنم داخل ای سی 2 تا سنسور هست برای هر محور یکی.حالا
                            1- یعنی خروجی این دو سنسور داخل ایسی قبل از خروجش هر فرکانسی دارد و میتونه داشته باشه و ما با خازنهای فیلتر فرکانس رو محدود می کنیم؟
                            2- این فرکانسی که خروجی این سنسورها دارن بر اساس سرعت چرخوندن ای سی هست یا به چیز دیگه ای ربط داره؟
                            3- وقتی میگیم مثلا پهنای باند رو 10 هرتز محدود میکینم یعنی پهنای باندمون از ه هرتز تا 10 هرتز هست؟
                            4- اگر پهنای باند زیاد باشه چی میشه؟
                            5- شما دیتا شیت این ای سی رو خوندین؟من خودم دیتا شیت رو ترجمه کردم و خوندم ولی خیلی جاهاشو متوجه نشدم.
                            6- من سوالام خیلی زیاده تا کی میتونم ازتون بپرسم؟
                            ممنون خیلی

دیدگاه

سلام
                              نوشته اصلی توسط shaiigan
                              1- یعنی خروجی این دو سنسور داخل ایسی قبل از خروجش هر فرکانسی دارد و میتونه داشته باشه و ما با خازنهای فیلتر فرکانس رو محدود می کنیم؟
                              در صفحه 2 دیتاشیت در بخش Frequency Response نوشته شده که پهنای باند 3dB در خروجیهای آنالوگ 5KHz هست. یعنی داخل آی سی تا 5 کیلوهرتزه و ما با خازنها فرکانس رو محدود میکنیم. چرا اینکارو میکنیم؟ چون خروجیهای آی سی دارای نویز سفید هستن. خصلت اصلی نویز سفید اینه که در تمام فرکانسها هست. پس هر چی پهنای باند بیشتر باشه، نویز بیشتره. نویز بیشتر یعنی رزولوشن پایینتر. یعنی شما آی سی رو یک جای ثابت قرار دادید ولی خروجیش داره تصادفی تغییر میکنه. اگر پهنای باندو محدود کنین، دامنه این تغییرات تصادفی کمتر میشه. بنابراین همیشه باید با کمک خازنها، پهنای باند رو به مقدار مطلوب محدود کنیم.
                              نوشته اصلی توسط shaiigan
                              2- این فرکانسی که خروجی این سنسورها دارن بر اساس سرعت چرخوندن ای سی هست یا به چیز دیگه ای ربط داره؟
                              متوجه نشدم. شما سنسور رو دستت بگیر و یکبار در ثانیه به چپ و راست حرکتش بده، اونوقت خروجی با فرکانس 1 هرتز نوسان میکنه. اگر تحریک سریعتر باشه، فرکانس خروجی بیشتر میشه
                              نوشته اصلی توسط shaiigan
                              3- وقتی میگیم مثلا پهنای باند رو 10 هرتز محدود میکینم یعنی پهنای باندمون از ه هرتز تا 10 هرتز هست؟
                              بله، البته 10 هرتز پهنای باند 3dB هست. به نظرم بهتره پاسخ فرکانسی فیلتر رو مطالعه کنید. اگر فیلتر ما ایده آل بود اونوقت پهنای باند دقیقا از صفر تا 10 میبود و بقیه فرکانسها حذف میشدند. ولی فیلتر ما یک فیلتر RC هست که حذف فرکانسی رو از کمتر از 10 هرتز شروع میکنه و فرکانسهای بالاتر رو هم به شکل کامل حذف نمیکنه بلکه فقط تضعیف میکنه.

من دیتاشیت 202 رو نخوندم ولی ADXL203 رو کار کردم و دیتاشیتش رو خوندم
                              شما سوالاتونو بپرسین. من اگر تونستم کمک میکنم
                              موفق باشین

دیدگاه

لطفا صبر کنید...
                              X