اطلاعیه

Collapse
No announcement yet.

adc و حل مشکل کار با ان

Collapse
X

• فیلتر
  • زمان
  • Show
Clear All
new posts

adc و حل مشکل کار با ان

سلام
    اقا من برا یه پروژه صنعتی 3 تا سنسور فشار رو به یه adc ای سی mega16 دادم اما دیتا بر روی lcd بازی میکنه یعنی بین سه تا مقدار نوسان داره
    سنسورهای من سنسور جریان هستند و با 4-20 کار میکنند من این سنسور ها رو به یه مقاومت 250 اهمی دادم و ولتاژ اون رو به adc دادم
    اولین سوالم این هست که ایا این کار درست هست؟اگه نه چرا؟و چه راهی پیشنهاد میکنید؟
    دوم این که مقدار روی lcd بازی داره یعنی نویز سوار سیگنال هست یه راه این هست که فیلتر نرم افزاری بذارم درسته؟خوب حالا چه جوری این کار رو بکنم ؟من با bascom مینویسم
    سوم این که چه پیشنهادی دارید برا هر چه کم کردن نویز؟
    ممنونم

پاسخ : adc و حل مشکل کار با ان

مقاومت 250 اهم تو رنج استاندارد هست؟

ورودی های ADC به نویز خیلی حساسند. یه راه اینه که از روش میانگین گیری نمونه ها استفاده کنی.

دیدگاه

سلام.

اول اگه اینکه از مقاومت هایی استفاده کن که 1% خطا باشن یعنی سه تا مقاومتات دقیقا هم اندازه باشند.

دوم اینکه بین ولتاژ + و - یه خازن 104 مولتی لایز بذار.

اگه بین AVCC و GND هم این خازن رو بذاری بد نیست.

بعدشم تو برنامت مقدار سنسور های رو برای مثال 10 بار بخون و مقادیر رو با هم جمع کن و در آخر بر 10 تقسیم کن بعد عدد رو روی lcd نمایش بده.
      www.icesi.ir

دیدگاه

سلام دوست من
        این سنسور ها مال کارخانه Indumart کانادا هستند و خروجیشون بین 4 تا 20 میلی آمپر متغیر هست.
        من با این سنسور یک پروژه برای سد دز اجرا کردم که تبدیل به نوعی Loadsel میشد.
        کاری که باید انجام بدی اینه :

یک مقاومت 0.1 اهم با دقت 0.1% بین مسیر جریانت قرار میدی.ولتاژی حدود 700 میکرو ولت در حالت بار صفر روش افت ولتاژ داری.از دو سر این مقاومت یک سر به زمین و یک سر به ورودی مثبت Opamp AD620 میدی و گین رو با یک مولتی ترن تنظیم میکنی.ورودی منفی رو هم زمین میکنی.خروجی Opamp رو با یک خازن 100 میکرو زمین میکنی و به ADC میدی.یک چیزی حدود 44 میلی ولت بهت میده و بسیار حساس حتی با این روش میتونی تا فشار گرمی رو اندازه بگیری.با کوچکترین فشار روش تغییر رو میبینی.
        تو برنامه نویسیت هم باید بیشترین مقدار ولتاژ و کمترین مقدار ولتاژ که ADC میده رو با چند خط برنامه بدست بیاری و با هم جمه کنی و تقسیم بر 2 کنی.تو یک Loop هزار بار این کار رو بکن اونوقت ببین چه دقتی خواهی داشت.
        در اصطلاح به این مدارات تبدیل جریان به ولتاژ Zero span اطلاق میشه
        موفق باشی
        خدا گفت : به جهنم ببریدش، او برگشت و با تعجب به خدا نگاه کرد. خدا گفت : به بهشت ببریدش. فرشتگان پرسیدند: چرا؟! خدا گفت : او هنوز به من امیدوار است...

دیدگاه

سلام اقای روباه!
          ببینید
          صفرم اینکه سنسور من فشار هست (1bar)و مارکشم این نیست :smile:
          اول اینکه من از مقاومت 1% استفاده کردم اما خروجی رو مستقیم به adc دادم این مشکلی ایجاد میکنه؟
          دوم اینکه در مورد این شیوه بستن بیشتر برام توضیح بدین لطفا
          سوم اینکه چرا باید max وmin رو با هم جمع کرد؟
          چهارم اینکه شما از فیلتر نرم افزاری استفاده نمیکنید؟
          پنجم واقعا ممنونم :applause:

دیدگاه

از نظر سنسور فرق نداره مهم خروجی که همونه.
            اگه opamp نزاری پرش ولتاژ داری و مقدار ولتاژی که بهت میده خیلی کمه.
            به دیتاشیت AD620 رجوع کن.کاملا به عظمت این قطعه گاه میشی.جالب اینه که میتونی گین تقویت رو با یک مولتی ترن به حدی برسونی که میخوای مثلا میتونی طوری تنظیم کنی که 20 میلی آمپر رو 200 میلی ولت بده و به همین نسبت 4 میلی آمپر رو 40 میلی ولت میده. اما بعد از دیدن دیتا شیت به یک مشکل میخوری که ولتاژ دقیق مثبت و منفی رو از کجا بیاری؟ این مشکلت هم با آی سی 7660 که ولتاژ تغذیه خودش رو عینا تبدیل به منفی میکنه حل میشه.این آی سی یک اینورتور ولتاژ دقیق هست.
            برای دقت بیشتر میانگین گیری min و max رو کنترل میکنی.
            فیلتر نرم افزاری منظورت چیه؟
            خدا گفت : به جهنم ببریدش، او برگشت و با تعجب به خدا نگاه کرد. خدا گفت : به بهشت ببریدش. فرشتگان پرسیدند: چرا؟! خدا گفت : او هنوز به من امیدوار است...

دیدگاه

سلام از اطلاعات فوق العادت ممنونم
              منظورم از فیلتر نرم افزاری اینه که چون دیتا نویز داره ما مثلا 10 بار دیتا رو بخونیم و مینگین این مقدار رو برا نمایش رو lcd بفرستیم تا دیکه حالت پرشی نداشته باشه
              در ضمن منظورت چیه که مقاومت 250 اهمی بدم افت ولتاژ دارم؟قبول دارم که من اگه جریان خروجی سنسور فشار رو به مقومت 250 اهمی 1% بدم (یعنی برا 4 1ولت و برا 20 5 ولت بگیرم)و سپس رو lcd نشون بدم مقداری که رو lcd میاد پرش داره که برا این کار هم میخوام از همین فیلتری که گفتم استفاده کنم اما این که با روش من افت ولتاژ پیدا میشه رو سختمه بپذیرم :sad: :redface:
              در ضمن چرا مقاومت پیشنهادی شما این همه کوچیکه؟
              ببینید من چون pcb زدم یه کم سختمه برم رو تغییر سخت افزار اما اگه واقعا قانع بشم که با این روش من جواب نمیگیرم خوب مجبورم برم

دیدگاه

این کارو میکنی چون همیشه مقدار پرش در یک بازه ولتاژ.یعنی مثلا ولتاژ بین 2.33 و 2.40 پرش داره حالا اگه 10 بار بگیری بعد میانگین بگیری باز پرش داری چون خود مقدار ها بالا پایین میره اما همیشه بالا و پایین ثابت وخیلی راحت از میانگین این دو یک روند ثابت بدست میاری.
                یک نوصیه میکنم جاهایی که به این شکل نوسان داری نمودار ولتاژت رو رسم کن به نتایج خیلی خوب و حرفه ایی میرسی.
                شما باید تا جایی که میشه تو مسیر جریان مقاومتی که میزاری کم و در عین حال با دقت بالا باشه تا مثل یک سیم عمل کنه.کمترین افت ولتاژ روش برای کارمون بسه چون وارد Opamp میشه تقویت میشه.اگر مقاومت زیاد باشه حالت مقاومت پیدا میکنه و هم دقت رو بهم میریزه هم اصول کار رو.
                ببین دوست من طبق قانون اهم شما وقتی یک مقاومت رو درون یک مدار قرار میدی با تغییر جریان افت ولتاژ دو سر مقاومت تغییر میکنه.حالا ما نمی خوایم این مقاومت واقعا نقش مقاومت رو بازی کنه فقط میخوایم مثل یک سیم باشه و اهم کمی داشته باشه تا مقدار خیلی کوچیکی ولتاژ روش افت کنه.با تقویت این ولتاژ به ضریبی مناسب برای تبدیل اون به نمایش جریان میرسیم.من خودم برای این گونه مدارات از یک مقاومت 0.1 اهم 1.0 % و یک اپ امپ AD620 در ورودی مثبت برای تقویت ولتاژ استفاده میکنم که این قطعه قابلیت کنترل گین تقویت رو داره و میشه طوری که میخوای تنظیمش کنی.

برای تشکر از دکمه تشکر استفاده کنید

دیدگاه

جانا سخن از زبان ما میگویی

همین مشکل یه 2 روزی من سرکار گذاشته من برایه load cell این مشکل رو دارم از ad620 استفاده کرم روی خروجیش خازن گذاشتم
                  نرم افزاری هم 40 تا sample میگیرم و لی باز هم پرش دارم :angry:

کار دیگه ای هست که بشه انجام بدم.
                  از جمله ی رفتگان این راه دراز
                  باز آمده ای کو که به ما گوید راز
                  هان بر سر این دو راهه از روی نیاز
                  چیزی نگذاری که نمی آیی باز

دیدگاه

شما اصلا دیتا شیت این قطعه رو میخونید؟
                    کلی فیلتر داره.
                    همین الان من یک پروژه دستمه که دما و ولتاژ و جریان رو با دقت 0.01 اندازه میگیره با همین آی سی هم کار کردم.دریغ از کوچکترین پرشی.
                    نمی گم نیست.هست. گرفتمش

دیدگاه

این شماتیکه مداریه که من بستم.

اگه اشتباهی هست بگید
                      از جمله ی رفتگان این راه دراز
                      باز آمده ای کو که به ما گوید راز
                      هان بر سر این دو راهه از روی نیاز
                      چیزی نگذاری که نمی آیی باز

دیدگاه

روباه جان من هم مشکله سنس با دقت 0.01 دما رو داشتم ....چطوری سنس کردی؟؟؟
                        ایمان

دیدگاه

دما رو نه.جریان رو گفتم.
                          برای دما باید سنسور دقیق گیر بیاری.

دیدگاه

سلام
                            دوست من پست ها و نقشه ای که دادی رو دیدم مشکل عمده شما نویز است.
                            اما راه حل ها :
                            اولین کار اینکه نویز رو حتی الامکان در منابعش کاهش بدی از جمله مسیرهای انتقال سنسور اگه سنسورمورد استفاده جریانی اگه میخوای به ولتاژ تبدلیش کنی در نزدیکترین جا به تقویت کننده باشه چون شما اگه جریان رو به ولتاژ تبدیل کنی نویز پذیر تره.دومین نکته طراحی PCBکه میتوانی تومنابع مختلف چک کنی که چه نکاتی رو از جمله نداشتن لوپ های جریان ،داشتن گراند های مستقل شیلدینگ مناسب ونکاتی از این قبیل که در واقع سخت افزارتون خودش نویز تولید نکنه.
                            حالا شما سخت افزارتون رو طراحی کردید وبقول خودتون خیلی نمیتوانید تغییرش بدید چکار کنیم که اثر نویز رو کمش کنیم ساده ترین کار استفاده از یک انتگرال گیر است:
                            اکثرا اینگونه پروسه ها طبیعتی کندتر از نویز دارند شما اگه یه مدار RC بذاری که سیگنالهای با تغییرات کند بتوانند از آن عبور کنند این نویزها امکان عبور را نخواهند داشت که شما در خروجی AD620یک خازن گذاشتید ولی خازنی که مستقیما به خروجی یک تقویت کننده وصل شو هیچ خاصیتی نداره شما باید آن را از طریق یک مقاومت وصل کنی که حالت فیلتر رو پیدا کنه شما تراک برد رو از خروجی ad620 وخازن قطع کن وبجاش یک مقاومت مثلا 10 یا 20 کیلو بذار و تاثیرش رو ببین.
                            اما راههای نرم افزاری ازجمله میانگین گیری اونم چهار پنج تا نمونه نه چهل تا ،راه دیگه محدود کردن تعداد ریدینگ A/D که میتواند مثلا جای هر 100میلی ثانیه ریفرش کردن مقدار شما هر 500 میلی ثانیه اونو ریفرش کنید راه دیگه هم که کمی پیچده است اینکه شما همان انتگرال سیگنال رو به صورت نرم افزاری پیاده کنید که واقعا من تا حالا اینکار رو انجام ندادم چون با همان راههای قبلی و بخصوص اصلاحات سخت افزاری جواب گرفتم.
                            موفق باشی

دیدگاه

رضا جان به نکات خیلی خوبی اشاره کرد.
                              در مورد فیلتر نرم افزاری من خودم همیشه 100 تا نمونه میگیرم میانگین اینها رو در میارم.حالا 10 تا از این میانگین ها رو بیشترین مقدار و کمترین مقدارش رو بدست میارم و از این دو میانگین میگیرم.
                              ثباتی فرای تصور میده.
                              حالا اگه فرکانس ADC رو در رنج پایین و Noise Canseler رو فعال کنید و هر 500 میلی ثانیه نمونه برداری کنید.با تضمین میگم کوچکترین پرشی نخواهید داشت.
                              برای گرفتن افت ولتاژ دو سر مقاومت اهم پایین یک سر این مقاومت رو زمین کن و سر دیگه به ورودی مثبت بده.حالا این مقاومت رو در مسیر جریان بزار.
                              فقط یک چیزی AD620 ولتاژ منفی میخواد و پایه REF باید گراند باشه

دیدگاه

لطفا صبر کنید...
                              X