اطلاعیه

Collapse
No announcement yet.

کریستال خارجی

Collapse
X

• فیلتر
  • زمان
  • Show
Clear All
new posts

کریستال خارجی

سلام
    چرا در برخی مدارها از کریستال خارجی برای میکرو استفاده می شه؟
    کریستال داخلی میکرو مگر چه مشکلی داره؟(نگید دقت خارجی بیشتره چون منطقی نیست.اگر این طور بود کلاک داخلی اصلا ساخته نمی شد و همیشه میگفتن خارجی بزارید)
    مرسی

پاسخ : کریستال خارجی

نوشته اصلی توسط saate777
    کریستال داخلی میکرو مگر چه مشکلی داره؟(نگید دقت خارجی بیشتره چون منطقی نیست.اگر این طور بود کلاک داخلی اصلا ساخته نمی شد و همیشه میگفتن خارجی بزارید)
    مرسی
    اول از همه مساله اینه که همه به اشتباه به نوسانساز میگن کریستال. متاسفانه من اونایی هم که ادعای حرفه ای بودن رو داشتن رو هم دیدم که از این سوتی ها دادن.
    دوما که کی گفته نوشانساز داخلی میکرو کریستال هستش؟
    شما می دونی نوسانسازها چند نوع هستن؟
    اصلا می دونی نوسان واسه چی میکرو هستش؟

دیدگاه

سر اسمش بحثی نیست. فرض کنید من اینجوری پرسیدم:
      چرا با وجود آنکه در میکرو یک نوسان ساز داخلی(با هر اسمی که شما بگید) هست در برخی از مدارات از نوسان ساز خارجی(با هر اسمی که شما بگید) استفاده می شود؟
      جواب:؟؟؟

دیدگاه

مال سه تا منبع واسه AVR داریم. نوسانساز کریستالی، نوسانساز سرامیکی و نوسانساز RC (اوسیلاتور هم میشه)

نوسانساز کریستالی دقیقتره و پایدارتره نسبت به دما در مقابل با نوسانساز سرامیکی.

کریستال) دقت: متوسط به بالاست - مزایا: ارزونه - معایب: حساسیت به
        EMI و لرزش و رطوبت ؛ مدار تطبیق امپدانس پیچیده

اوسیلاتور کریستالی) دقت: متوسط به بالا - مزایا: عدم حساسیت به EMI و رطوبت، عدم نیاز به اجزاء اضافی و تطبیق امپدانس - معایب: قیمت بالا، مصرف انرژی زیاد، حساسیت به لرزش و پکیج بزرگ

نوسانساز سرامیکی) دقت: متوسط - مزایا: قیمت کمتر - معایب: حساسیت به لرزش و رطوبت و EMI

نوسانساز سیلیکونی مجتمع(Integrated Silicon Oscillator)) دقت: کم تا متوسط - مزایا: عدم حساسیت به EMI و لرزش و رطوبت، استارت پ سریع، اندازه کوچیک، عدم نیاز به اجزاء اضافی و تطبیق امپدانس

نوسانساز RC) دقت: بسیار کم - مزایا: کمترین قیمت نسبت به بقیه - معایب: معمولا حساس به رطوبت و EMI حساسیت نسبت به دما و انرژی مصرفی غیر قابل قبول

دیدگاه

نوشته اصلی توسط saate777
          سلام
          مرسی
          سلام
          شما که خودتون جواب رو دادید، دقیقا علت همین هست. سازنده یه مدار نوسان ساز RCداخل میکرو قرار داده برای کاری هایی که نیاز به دقت کلاک بالایی ندارند. توصیه من به شما تا جایی که امکان دارد از کریستال خارجی استفاده کنید.

دیدگاه

خوب مشکل اینجاست.
            من با atmega 8 کار می کنم وقتی می نویسم delay_ms(1000( واقعا 1 ثانیه دستور زمان می بره مثلا یک ال ای دی روشن و خاموش بشه!
            ولی وقتی با atmega 32 دقیقا همون مدار رو می بندم و همون کد رو میزنم از نظر زمانی درست کار نمی کنه. یعنی همون دستور در حدود 5 تا 6 ثانیه طول میکشه!!! روی چند تا 32 مختلف هم امتحان کردم همین بود!
            این داستان نمی تونه دلیلی داشته باشه جز اینکه مدار نوسان ساز داخلی بسیار بی دقت است. حالا سوال اینجاست که شرکت عریض و طویلی مثل اتمل نمی دونه اینو؟؟؟؟؟؟یا میدونه ولی تو 8 درست کرده و تو atmega32 یادش رفته؟؟؟؟

بازم تاکید می کنم مدار و برنامه نویسی درسته!

دیدگاه

نوشته اصلی توسط saate777
              خوب مشکل اینجاست.
              من با atmega 8 کار می کنم وقتی می نویسم delay_ms(1000( واقعا 1 ثانیه دستور زمان می بره مثلا یک ال ای دی روشن و خاموش بشه!
              ولی وقتی با atmega 32 دقیقا همون مدار رو می بندم و همون کد رو میزنم از نظر زمانی درست کار نمی کنه. یعنی همون دستور در حدود 5 تا 6 ثانیه طول میکشه!!! روی چند تا 32 مختلف هم امتحان کردم همین بود!
              این داستان نمی تونه دلیلی داشته باشه جز اینکه مدار نوسان ساز داخلی بسیار بی دقت است. حالا سوال اینجاست که شرکت عریض و طویلی مثل اتمل نمی دونه اینو؟؟؟؟؟؟یا میدونه ولی تو 8 درست کرده و تو atmega32 یادش رفته؟؟؟؟

بازم تاکید می کنم مدار و برنامه نویسی درسته!
              با کریستال هم امتحان کنید ببینید هم موضوع وجود داره؟ مثلا همون 5 تا 6 ثانیه طول بکشه؟

دیدگاه

چه کریستالی؟(برم مغازه دقیقا بگم چی بده؟)
                چه خارن هایی می خواد؟
                چطور باید پروگرم کنم؟(نگید فیوزبیت ها رو تغییر بده چون سر در نمیارم دقیقا بگید برم تیک کدوم رو بردارم و کدوم رو بزارم)
                چه پایه از میکرو و چه پایه از خازن رو به چی وصل کنم؟

دیدگاه

نوشته اصلی توسط saate777
                  حالا سوال اینجاست که شرکت عریض و طویلی مثل اتمل نمی دونه اینو؟؟؟؟؟؟یا میدونه ولی تو 8 درست کرده و تو atmega32 یادش رفته؟؟؟؟
                  دقت یک تابع کتابخانه ای deleay به طول و عرض شرکت سازنده میکرو ربطی نداره .
                  طرف دعوی شما شرکت کامپایلر نویس ( در این مورد شما انگار بسکام ) است.
                  تنها موردی که همه آدما یقین دارن خدا در حقش زیاد لطف کرده
                  داشتن عقله زیادتر از دیگر آدم ها است

دیدگاه

من با کدویژن کار می کنم
                    از میکرو چیزی سر در نمی آرم
                    رشتم هم نرم افزاره ولی اینو خوب می فهم اگه تابع delay توی مگا8 داره درست جواب میده پس تابع درسته ولی اگه توی مگا 32 جواب نمیده پی مشکل از مگا32 هست!
                    کسی میدونه مشکل کجاست؟
                    نگفتید چه کریستا و چه خازنی بخرم و کجا رو به vcc و کجا رو به gnd وصل کنیم.
                    کلا یه توضیح جامع در خصوص خریدن کریستال و تعیین فرکانس مناسب به زبان ساده (یکی که نرم افزاریه هم بفهمه)کسی داره بگه؟
                    مرسی

دیدگاه

نوشته اصلی توسط saate777
                      چه کریستالی؟(برم مغازه دقیقا بگم چی بده؟)
                      چه خارن هایی می خواد؟
                      چطور باید پروگرم کنم؟(نگید فیوزبیت ها رو تغییر بده چون سر در نمیارم دقیقا بگید برم تیک کدوم رو بردارم و کدوم رو بزارم)
                      چه پایه از میکرو و چه پایه از خازن رو به چی وصل کنم؟
                      نوشته اصلی توسط saate777
                      من با کدویژن کار می کنم
                      از میکرو چیزی سر در نمی آرم
                      رشتم هم نرم افزاره ولی اینو خوب می فهم اگه تابع delay توی مگا8 داره درست جواب میده پس تابع درسته ولی اگه توی مگا 32 جواب نمیده پی مشکل از مگا32 هست!
                      کسی میدونه مشکل کجاست؟
                      نگفتید چه کریستا و چه خازنی بخرم و کجا رو به vcc و کجا رو به gnd وصل کنیم.
                      کلا یه توضیح جامع در خصوص خریدن کریستال و تعیین فرکانس مناسب به زبان ساده (یکی که نرم افزاریه هم بفهمه)کسی داره بگه؟
                      مرسی
                      من نمی دونم چرا همه فکر میکنن میشه AVR رو در عرض 1 الی 2 روز یاد گرفت! شما باید اول خوب C رو بلد باشید. خب من فرض میکنم خوب بلد هستید. در مورد میکرو شما باید اول بدونید چی دارید. همه چیز راجب میکروتون. به عبارتی دیتاشیت رو بخونید اگه عاجز هستید کتاب خوب هست. فیلم آموزشی هم که جناب کی نژاد تهیه کردن و مجانی هستش ولی ازش استفاده نکردید!(کردید؟)
                      میرید مغازه و میگید کریستال بهتون بده به اندازه فرکانسی که می خوایید. فرکانسی که میکرو رو تعیین کردید چی بوده؟
                      خازن هم نذار.
                      البته من می تونم حدث بزنم شما مقدار فرکانس رو در کدویژن برای مگا32 یا تعیین نکردید یا تغییر ندادید!
                      امکان نداره این چیزی که شما میگید! در واقع اتفاق میفته ولی مشکل از شماست که خیلی چیزا رو نمی دونید.
                      فیلم آموزشی برای کدویژن هم تو نت هست. فکر کنم توی سایت مهندس یار.
                      در آخر دوباره میگم شما یه جایی اشتباه کردید!!!

دیدگاه

این که میگید فرکانس مگا 32 رو باید تغییر بدید خوب باید روی چند بذارمش؟
                        فرض یک مگا 32 را به یک ال ای دی وصل کرده ایم.
                        هیچ کریستال یا چیز دیگه ای هم نیست X هم هر پورتی که شما دوست داشته باشید هست .

برنامه همه فقط اینه:
                        while(1)
                        {
                        PORTX.0=1;
                        delay_ms(1000);
                        PORTX.0=0;
                        delay_ms(1000);
                        }

دیدگاه

نوشته اصلی توسط saate777
                          این که میگید فرکانس مگا 32 رو باید تغییر بدید خوب باید روی چند بذارمش؟
                          فرض یک مگا 32 را به یک ال ای دی وصل کرده ایم.
                          هیچ کریستال یا چیز دیگه ای هم نیست X هم هر پورتی که شما دوست داشته باشید هست .

برنامه همه فقط اینه:
                          while(1)
                          {
                          PORTX.0=1;
                          delay_ms(1000);
                          PORTX.0=0;
                          delay_ms(1000);
                          }
                          وقتی می خوای از تابع delay استفاده کنید علاوه بر حالت عادی که کلاک میکرو رو با فیوز بیت تعیین میکنید باید توی خود کدویژن هم تنظیم کنید. توی تنظیمات. کنار دکه کامپایلر فکر کنم هستش.
                          ولی دوباره میگم فیلم آموزشی رو دانلود کنید.

دیدگاه

مشکل یک جای دیگست! مسئله رو کاملا شرح می دم:
                            من قبلا توی کد ویژن فرکانس میکرو مگا32 رو می ذاشتم 8M و از اسیلاتور داخلیش هم استفاده می کردم و مشکلم هم اینجا بود که یک تاخیر یک ثانیه ای توی این میکرو در عملا 5 تا 6 به طول می انجامید. مثلا من کد می زدم LED یک ثانیه یک بار روشن خاموش بشه ولی در عمل 5 ثانیه یک بار این اتفاق می افتاد.
                            خوب این مورد حل شد، چون وقتی فیوز بیت ها رو چک کردم دیدیم فیوز بیت هاش برای اسلاتور داخلی روی فرکانس 1M ست شدن و وقتی توی کدویژن هم فرکانس رو 1M گذاشتم حالا یک ثانیه دقیقا یک ثانیه شده.

اما مشکل جدید پیدا شده!!!

قبلا توی کد ویژن فرکانس یک میکرو مگا8 رو 8M می ذاشتم و از اسیلاتور داخلیش هم استفاده می کردم . با توجه به این که فیوز بیت های داخلیش برای اسیلاتور روی 1M تنظیم شدن ( که البته من تا الان چک نکرده بودم و خبر نداشتم) و من توی برنامه 8M می ذاشتم باید قاعدتا جواب غلط می داد. مثل مشکل من با مگا 32. یعنی یک ثانیه تاخیرش نباید 1 ثانیه طول می کشید ولی در عمل کاملا جواب درست می داد یعنی LED دقیقا هر یک ثانیه یک بار روشن و خاموش می شد.
                            حالا که فرکانس کاریش رو توی کد ویژن می ذارم 1M که طبق فیوز بیت های داخلی که اون ها هم روی 1M هستن باید درست کار کنه - کار نمی کنه!!!!!!!!. جالبه این بار 1 ثانیه تاخیرش بر عکس قبل که خیلی طول می کشید خیلی زود تموم می شه! مثلا یک ثانیه تاخیر حدود یک پنجم ثانیه طول میکشه!

دیدگاه

سلام به دوستان عزیز آقا من یک ساعت دیجیتال ساختم با atmega16 از کریستال ساعت روی پایه های TOSC1 , TOSC2 استفاده کردم موقع پروگرم اشتباها فیوز بیت های CKSEL0 تا سه را یک کردم از اون به بعد دیگه میکروی من تو نرم افزار PROGISP شناخته نمیشه شنیدم که میکرو مشکلی نداره ولی چون دیگه روی کریستال خارجی تنظیم شده و از کلاک داخلی خودش نمی تونه استفاده کنی برای همین میکرو شناخته نمیشه و در یک جای دیگه هم شنیدم که اگر یک فرکانس یک مگا هرتز روی پایه Xtal1 مشکل حل میشه میخواستم ببینم اول اینکه کریستال یک مگا دقیقا به چه شکل باید به میکرو وصل بشه ؟ شکلش رو اگر زحمتی نیست بزارید

نکنه میکرو سوخته ؟
                              یافته هایت را با باخته هایت مقایسه کن اگر خدا را یافتی هر چه باختی مهم نیست .

فریم ورک تحت وب ایرانی گتنا نسخه هشتم منتشر شد در این نسخه کتابخانه PDO اضافه شده است .

دیدگاه

لطفا صبر کنید...