کسی راجب نحوه ی راه اندازی سنسورهای ژیروسکوپ و ارتباط آنها با میکروکنترلر اطلاعات داره؟واسه ساخت کوادروتور این سنسور عضو حیاتی هستش.کارم گیره راه اندازیشه.لطفا کمک کنین
مرسی
قضیه فقط خروجی گرفتن از این ژایرو ها نیست
همون طور که آقای Rohalamin گفتند کد برای گرفتن مقادیر ژایرو زیاد هست. اما از بین بردن دریفت و تبدیل خروجی ژایرو به زاویه که شما باهاش کار داری مصیبت میشه
روی اتوپایلوت هم فقط ژایرو نیست شتابسنج و کامپس هم هست. که ترکیب کردن خروجی این 3 تا سنسور با هم که جمعا 9 درجه آزادی میدن دیگه کار حضرت فیله :mrgreen:
دوست عزیز roboreza من چند تا تاپیک دیگه هم در مورد این سنسورا خوندم شما اونجا هم در مورد مشکل دریفت گفتین میشه یه توضیحی در مورد این دریفت بدین :redface:
من کلا از نظر اطلاعات در مورد این نوع سنسورا تعطیلم میشه یه توضیح اجمالی بدین
آره حرفتون درس سخته ولی ما اینجا دوره هم جم شدیم کاری رو انجام بدیم که حضرته فیلم از پسش برنمیاد :biggrin:
انشاالله که به نتیجه برسیم. چون تا حالا کسی توی ایران این کار رو به طور کامل انجام نداده گفتم
نوشته اصلی توسط 4850
دوست عزیز roboreza من چند تا تاپیک دیگه هم در مورد این سنسورا خوندم شما اونجا هم در مورد مشکل دریفت گفتین میشه یه توضیحی در مورد این دریفت بدین :redface:
من کلا از نظر اطلاعات در مورد این نوع سنسورا تعطیلم میشه یه توضیح اجمالی بدین
وقتی خروجی ژایرو رو میگیری انتظار داری که سرعت زاویه ای یعنی امگا رو بهت بده اما میبینی که حتی وقتی هیچ حرکتی نداره و شما انتظار داری 0 بده یه سری عدد به صورت نامنظم و رندم توی خروجی ظاهر میشه. این عدد ها به صورت رندم یعنی هیچ نظم خاصی نداره.برای همین میان یه سری فیلتر براش مینویسن که من هنوز نفهمیدم چطوری این کارو میکنن
اکثرا هم ژایرو رو وصل میکنن به یه برد رابط و وصلش میکنن به کامپیوتر تا بتونن خروجی رو به صورت یه نمودار توی متلب ببینن و روش محاسبات انجام بدن
این عکس رو ببینید:
خط آبی خروجی ژایرو بدون هیچ فیلتریه
خط نارنجی خروجی با استفاده از یه فیلتر دیجیتال هستش
خط قرمز هم خروجی با دومین فیلتر دیجیتال هستش
حالا حساب کنید که بدون استفاده از فیلتر و مستقیما بخواید خروجی ژایرو رو به زاویه تبدیل کنیدش. که هیچ حسابی روی خروجی نیست
من شنیدم که ژایرو های آنالوگ مثل adxrs300 کمتر این مشکل رو دارند.مثل فیلم زیر:
http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=dn9O7adrO_M
اما این ژایرو ها هم گرون اند و سرعتشون کمتر از دیجیتاله و ژایرو های جدید هم همشون دیجیتال هستند. برای همین همه روی اونا کار میکنن
این فیلتر ها رو نمیشه با میکرو برنامشونو نوشت :nerd:
چرا
اما اول با متلب کار میکنن که نمودار رو هم ببینن و انگار یه سری از پردازش هارو هم خود اون انجام میده. بعد که کار در اومد میتونید پروسسور ببندید
اتفاقا imu های توی بازار روشون میکرو یا پروسسور نصبه
من تو چند تا کلیپ دیدم که این سنسور ها رو راه انداختن ولی خروجی عدد ندیدم فقط خروجیشون رو داده بود به یه شکل سه بعدی تو کامپیوتر و اون رو کنترل میکرد با این سنسور ها-
ولی به قیافه ی طرف نمیخورد این کارها رو کرده باشه با سنسور- شاید کد های اماده ای براشون وجود داشته باشه مثلا در سایت شرکت سازنده سنسور
چرا تو کوادروتور ها باید از این سنسور استفاده بشه؟اصلا کار این سنسنور چیه؟چی رو اندازه میگیره؟قرار ما ازش چه استفاده ای کنیم هزار سوال دیگه؟
مگه قطب نما شتاب سنج زاویه سنج و ارتفاع سنج کار این جایرو نمیکنند؟ oo:
imu همون ترکیب سنسور های ژایرو ، شتابسنج، قطب نما هستش
مدل 6 محور داره و 9 محور که اولی فقط دوتا سنسور ژایرو و شتابسنج رو داره و دومی هر سه سنسور رو
نوشته اصلی توسط vahidsport
چرا تو کوادروتور ها باید از این سنسور استفاده بشه؟اصلا کار این سنسنور چیه؟چی رو اندازه میگیره؟قرار ما ازش چه استفاده ای کنیم هزار سوال دیگه؟
مگه قطب نما شتاب سنج زاویه سنج و ارتفاع سنج کار این جایرو نمیکنند؟ oo:
برای این که تعادل سازه های پروازی رو بتونن حفظ کنن از این سنسور ها استفاده میکنند. این سنسورها با دورانشون حول محور های x و y و z اعدادی رو بهمون میدن که یکی از موارد استفاده از این اعداد تبدیل اونها به زاویه هستش تا بدونیم یه سازه پروازی مثلا کوادروتور چقدر از حالت تعادلش خارج شده تا بتونیم دوباره اونو به حالت تعادل برگردونیم. اگه بدون imu بخواید یه کوادروتور بسازید هنوز 1 متر بلند نشده سازه میخوره زمین
شتابسنج خوبه ولی فقط x و y رو میده. دیگه z رو به صورت زاویه نمیده.
قطب نما خیلی به محیط حساسه و تمام اجسام فلزی و مغناطیسی روش تاثیر میذارن
ارتفاع سنج منظورتون چیه؟
و این مورد هم هم هست که هر کدام از این سنسور ها به عواملی همچون فشار و دما هم حساس هستند که فقط در صورت ترکیب شدن خروجیهاشون با هم میتونن عدد های قابل اطمینان و درستی رو به ما بدن
نوشته اصلی توسط voyager2020
من تو چند تا کلیپ دیدم که این سنسور ها رو راه انداختن ولی خروجی عدد ندیدم فقط خروجیشون رو داده بود به یه شکل سه بعدی تو کامپیوتر و اون رو کنترل میکرد با این سنسور ها-
ولی به قیافه ی طرف نمیخورد این کارها رو کرده باشه با سنسور- شاید کد های اماده ای براشون وجود داشته باشه مثلا در سایت شرکت سازنده سنسور
اگه از یه ماژول imu استفاده کرده باشه که فقط اطلاعات رو نمایش داده
اگه هم از سنسور برد مثل gy80 استفاده کرده باشه یا خودش نوشته یا از کدهای آماده که اکثرشون هم با آردنیو هستند استفاده کرده. اما اونو هم باید تغییراتی داده باشه تا بتونه استفاده کنه. چون ژایروی من با ژایروی شما وضعیت های یکسانی نداره و یه سری ضزیب ها نهایتا فرق میکنه
دیدگاه