اطلاعیه

Collapse
No announcement yet.

محاسبه ولتاژ AC با ADC میکرو AVR

Collapse
X

• فیلتر
  • زمان
  • Show
Clear All
new posts

محاسبه ولتاژ AC با ADC میکرو AVR

سلام
    من یه پروژه ساختم که توی اون باید ولتاژ ac را اندازه گیری کنم ولتاژ بیشتر از 5 ولته ومن هم مقسم ولتاژ گذاشتم و به همین دلیل دیکه adc میکرو نمیتونه ولتاژ AC من را بخونه و روی ال سی دی نمایش بده باید چکار کنم میکروم MEGA8 است.
    ممنون میشم راهنمایی کنید ...
    :nerd:
    قندیل، تندیس قطره هایی است که تسلیم جاذبه زمین نشدند. "چگوآرا"

پاسخ : محاسبه ولتاژ AC با ADC میکرو AVR

نوشته اصلی توسط mohsen_22
    سلام
    من یه پروژه ساختم که توی اون باید ولتاژ ac را اندازه گیری کنم ولتاژ بیشتر از 5 ولته ومن هم مقسم ولتاژ گذاشتم و به همین دلیل دیکه adc میکرو نمیتونه ولتاژ AC من را بخونه و روی ال سی دی نمایش بده باید چکار کنم میکروم MEGA8 است.
    ممنون میشم راهنمایی کنید ...
    :nerd:
    سرچ بزنی بیش از 100 تا تاپیک با همین موضوع پیدا میکنی که همشون به جواب رسیدن
    حتی خودم مداری برای اندازه گیری 220 ولت AC گذاشتم
    درایور شبکه و nRF24L01
    کاتالوگ محصولات
    کنترلر CNC شش محوره برای پرینتر 3D و Pick n Place
    شبیه ساز تک تیرانداز و سیبل دیجیتال با پردازش تصویر
    فروش اسیلوسکوپ GWinstek GOS-630FC

دیدگاه

یعنی چی مقسم گذاشتم ولی دیگه نمی تونه بخونه؟

دیدگاه

نوشته اصلی توسط Rohalamin
        یعنی چی مقسم گذاشتم ولی دیگه نمی تونه بخونه؟
        یعنی با دوتا مقاومت رنج ولتاژ را کاهش دادم ولی دیگه نمیتونه میکرو به خاطر این تقسیم ولتاژ مقدار Ac را بخونه
        مثلا من ولتاژ 12V که AC بود با فرکانس 50 دادم ولی میکرو نمیتونه بخونه...
        یه راهنمایی کنید توی تایپیک ها چیزی پیدا نکردم.....

ممنون

دیدگاه

نوشته اصلی توسط mohsen_22
          یعنی با دوتا مقاومت رنج ولتاژ را کاهش دادم ولی دیگه نمیتونه میکرو به خاطر این تقسیم ولتاژ مقدار Ac را بخونه
          مثلا من ولتاژ 12V که AC بود با فرکانس 50 دادم ولی میکرو نمیتونه بخونه...
          شما باید تقسیم مقاومتی رو طوری بذارید که نهایتا بین 0 الی 5 ولت بشه. مشکلی نیست که!
          اگه هست بگین، چون اصلا معلوم نیست مشکل شما دقیقا چیه(من متوجه نمیشم چی میگین).

دیدگاه

فکر کنم فهمیدم مشکل چیه من ac را مستقیم وصل می کردم به ADC اما توی تایپیک ها گفته اول باید ac را dc کنی بعد بدی به میکرو ...
            حالا من میخوام بدونم نمیشه مستقیم بدی به میکرو .مگر زمان نمونه برداری از سیگنال توی adc میکرو چقدر است نمیتونه50 هرتز را محاسبه کنه...

من تقسیم ولتاژ را طوری گذاشتم که نهایتا بین 0 الی 5 ولت بشه این مشکلی نداره...

دیدگاه

سلام
              باید به dc تبدیل بشه منبع تامین میکرو و adc میکرو ولتاژشون dc هست و ورودی adc هم باید ولتاژ dc باشه
              امام مهدی(عج): اگر شیعیان ما ، که خداوند طاعتشان دهد. در عهد ما وفادار و همدل بودند، هرگز دیدار ما (ظهور) به تاخیر نمی افتاد.(کدام عهد ؟)

دیدگاه

ببین دوست من اگه شما می خوای مشخصات یک ولتاژ AC رو دربیاری اینجوری عمل کنی بهتره: (نظر شخصی)
                1- با تقسیم مقاومتی رنج ولتاژ رو بین 0 و 5 کن.(حتی کم تر مثلا 0 و 4 ولت AC )
                2- ولتاژ َAC رو با پل دیود به DC تبدیل کن.(ولتاژ DC مساوی با رادیکال دو برابر ولتاژ AC )
                3- با ADC ولتاژ رو اندازه بگیر.
                4- ولتاژ اندازه گیری شده رو ضرب در عدد مرحله ی 2 کن تا ولتاژ اصلیت به دست بیاد.(RMS)
                5-با تایمر میکرو فرکانس سیگنال رو هم اندازه بگیر.
                حالا شما هم فرکانس و هم مقدار RMS یک پالس سینوسی مث برق شهر رو تونستی اندازه بگیری.
                برای جوینده ی علم محدودیتی نیست. "ولو بالسین"

دیدگاه

نوشته اصلی توسط m52r65
                  2- ولتاژ َAC رو با پل دیود به DC تبدیل کن.(ولتاژ DC مساوی با رادیکال دو برابر ولتاژ AC )
                  من فکر میکنم فیلتر پایین گذر بهتره چون ریپل هم نداره.

دیدگاه

با سلام
                    میتونی جریان متناوب خروجی قسمت تقسیم مقاومتی رو با مدار یکسو ساز op amp مستقیم کنی و به میکرو بدی
                    روزی که درک کردیم همه چیز به خدا تعلق دارد . آن روز .روز طلوع دانش است

دیدگاه

قسمت اندازه گیری ولتاژ AC به صورت بلوک زیر میباشد که ولتاژ ac را دریافت میکند و به ولتاژ dc تبدیل میکند و در صورت افت یا افزایش ولتاژ ac ورودی مقدار ولتاژ dc تغییر میکند که این ولتاژ به ADC میکرو متصل شده و همچنین جهت تنظیم کردن ولتاژ خروجی از یک مولتی ترن در خروجی مدار استفاده شده است توجه داشته باشید که خازن ۰٫۳۹ میکرو فاراد ۴۰۰ ولت که در مسیر وردی به پل دیودی قرار دارد حتما از نوع سرامیکی باشد نه از نوع شیمیایی که در صورت شیمیایی بودن ،خازن منفجر میشود.

نکته:هنگام وصل بودن برق ۲۲۰ به مدار کمال احتیاط را انجام دهید تا دچار برق گرفتگی نشویدچون برق ۲۲۰ ولت در مدار چاپی قرار دارد.

دیدگاه

لطفا صبر کنید...
                      X