اطلاعیه

Collapse
No announcement yet.

کنترل موتو پنکه(میکرو avr)

Collapse
X

• فیلتر
  • زمان
  • Show
Clear All
new posts

با سلام
    من می خوام با میکرو کنترلر avr یک کنترل کننده دور موتور درست کنم دوستانی که اطلا عاتی دارند خواهشا کمک کنید (کنترل 180 درجه)

سلام . خوبی دوست عزیز ؟
    تا جایی که من خاطرم هست زمانی که قرار که یه سیگنال AC رو کنترل کنیم ، میتونیم سطح زیر نمودارش رو کاهش بدیدم تا ولتاژ RMS کمتری به مصرف کننده برسه . این کار رو با یه تریاک ( تا جایی که یادمه) انجام میدادیم . به این معنی که با تغییر یه مقاومت فرکانس تریگر کردن یا آتش کردنش تغییر میکرد بنا براین زمان های خاصی اجازه عبور به سیگنال رو میداد که این باعث کاهش RMS ولتاژ میشد و دور موتور میومد پایین . حالا شما به جای پتانسیومتر از یه میکرو استفاده کنید که یه عدد دریافت کنه و فرکانس خاصی رو به تریگر تریاک بفرسته .
    من عملی این رو یه بار 3 سال پیش توی آزمایشگاه بستم . ببخشید اگه خیلی دست و پا شکسته گفتم . دوستانی که بیشتر کار کردن کمک کنن .
    موفق باشید .
    شأن انسان در ایمان و هجرت و جهاد است و هجرت، مقدمهآ‌ی جهاد فیآ‌سبیلآ‌الله.
    هجرت، هجرت از سنگینیآ‌هاست و جاذبهآ‌هایی که تو را به خاک میآ‌چسباند.
    چکمهآ‌هایت را بپوش، رهآ‌توشهآ‌ات را بردار و هجرت کن.

دیدگاه

با سلام
      من یک مدار دیمر با کنترل هدایت 90 درجه می گذارم
      با توجه به اینکه یک سیکل برق شهر مدت زمان 20 میلی ثانیه طول میکشه من با میکرو یک تاخیر 5ms ایجاد کردم بعد 5ms هدایت کردم
      do
      portd.0=0
      waitms 5
      portd.0=1
      waitms 5
      loop
      نمونه برنامه من اینکارو کردم (البته با زمان های دیگر هم)
      ولی هیچ کدوم جواب نمیده زمان که زیاد باشه مثلا 10ms به صورت خاموش و روشن نشون می ده عملی این کار هم بستم :roll:
      من می خوام بدونم من تقریبا کار کار خازن و مقاومت و دیا ک رو انجام می دم ولی چرا به صورت چشمک زن نشون میده(دیمر که بدون میکرو بستم دقیقا کار میکنه نور لامپ رو کم کم و زیاد می شه کرد البته به جای مقاومت &یک پتانسومتر 500k و خازن 1. میکرو فاراد استفاده کردم کمی چشمک زن هست نه اینقدر زیاد که با میکرو بستم)
      اگه اشکالی توی مدار هم هست بگین ممنون میشم
      http://www.4shared.com/file/1648985/dc901ca9/dimer.html

دیدگاه

با سلام
        دوست عزیز مدار شما دحالت کلی کار می کنه ولی یه مشکل کوچولو یی داره
        اونم اینه که زمانا&یی که برا&ی روشن و خاموش شدن تریاک لازمه کاملا دق&یق نم&ی شه
        و باید از کموتاسیون استفاده بکنی یعنی باید یه جورائی از اثرات القائی معکوس روی تریاک جلوگیری بکنی تا در زمانهای معین عمل روشن و خاموش شدن انجام بگیره
        البته اینا همه تئوریات کاغذیه وباید روی مدارتست کرد
        البته اگه اشتباه کردم شرمنده

دیدگاه

اول باید شما مدارتون با فرکانس شهر سنکرون کنید وبعد برای حفاظت از میکروتون از Optoisolators Triac MOC3031M استفاده کنید و برای کنترل تریاکم بهتره از موج pwm استفاده کنید و برای سنکرون کردنم میشه از ترانس استفاده کرد
          فهبنی صبرت علی عذابک فکیف اصبرعلی فراقک
          گیرم که برعذاب توصبر کنم ،چگونه بر جدایی ات شکیبایی ورزم

دیدگاه

با سلام
            مر سی از جواب
            من فعلا مدار رو اون جوری تست کردم نمی دونم چشمک زدن در زمان بالا به چه دلیل&ی هستش؟
            در ضمن اگه از uln2003 استفاده کنم چطوره؟
            در مورد سنکرون کردن اگه میشه &یه کم توضیح بدین
            من بدون سنکرون کردن برنامه رو نوشتم
            موقعی که ترایاک هدایت میشه مهمه که سیگنال برق شهر در چه وضعییی باشه؟

دیدگاه

با سلام
              اگه می خواهیدبین میکرو و پایه تریگرتریاک ازیک بافر استفاده بکنیدهم می تونید از uln2003وuln2803aهم استفاده بکنید.

مشکل چشمک زدن تو چه حالتی ایجاد میشه شرمنده ها یه کم توضیح بدی ممنون میشم

دیدگاه

سلام
                همانطوری کهَ میدونید یک سیکل برق مدت زمان 20ms طی می شود من می خوام یک دیمر برای پنکه درست کنم که با میکرو کنترلر فرمان داده بشه در قسمت فرمان مداری که دادم توسط دیاک خازن و دیاک و یک مقاومت کنترل میشه مداری که من دادم کنترل فاز 90 درجه هستش
                در کنترل 90 درجه خازن پس از 5ms شارژ شده و ترایاک تریگر میشه و ما بقی سیکل عبور میکنه در نیم سیکل منفی هم همین طور
                من اومدم کار فرمان رو میکرو انجام دادم ابتدا 5ms ترایاک رو خاموش نگه داشتم بعدش 5ms وصل کردم و به همین ترتیب دقیقا کار فرمانی که توسط خازن و... انجام میشه
                مشکل اینجاست که اونی که بدون میکرو بستم جواب می ده ولی با میکرو :cry:
                و مداری که با میکرو هستش به درستی جواب نمی ده برای مثال من یک لامپ در خروجی مدار برای تست قرار دادم این لامپ اصلا نورش کم نشد بلکه به صورت چشمک زن شد .
                وقتی که من به جای زمان 5ms از 10ms استفاده کردم چشمک زدن لامپ بی شتر شد یعنی اصلا
                کنترلی صورت نمیگیره
                من می خوام بدونم من کار دیاک و خازن و...(فرمان) رو انجام میدم ولی چرا کنترل نیمشه؟
                یکی دیگه اینکه چون سنکرون نیست با برق شهر همچین اتفاقی می افته یا نه؟
                الان هم با اپتوکوپلر بستم تا جر&یا برگشت&ی اثرنگذاره ولی بازم همینه
                :?: :roll:

دیدگاه

دوستان سلام .
                  من رسما غلاف کردم .
                  موفق باشید .

دیدگاه

سلام
                    چرا آقا ی نحو&ی ما به شما احتیاج داریم
                    با هم هم فکری کنیم اینو حل کنیم
                    مثله ابرو&ی منه کمک کنید سوتی ندم :roll:

دیدگاه

سلام . خوبی دوست عزیز ؟
                      فکر کنم اسم رو اشتباه نوشتید من محمد هستم .
                      نکته دیگه اینکه من آنالوگم در عمل خیلی قوی نیست همینطور الکترونیک صنعتی ، تا الان پروژه عملی در این زمینه ها انجام ندادم . زمانی هم که اطلاعات دوستان رو دیدم ، دیدم حرفی برای گفتن ندارم بنابراین غلاف کردم چون خیلی نوکش کند بود . .
                      انشاالله با کمک بقیه دوستان به نتیجه خوبی میرسید .
                      موفق باشید .

دیدگاه

سلام
                        شرمنده از اشتباه اسمی
                        از کمکتون ممنون انشاءا.. دوستان کمک کنن به نتیجه برسیم

دیدگاه

سلام
                          من یک چیزی شبیه این برای کنترل نور لامپ ساختم البته اون یک سسیستم حلقه باز بود قضیه اینطوری بود که یک عدد با کیبورد به میکرو می دادیم و متناسب با اون میکرو یک تریاک را سوییچ می کرد تا rms سیگنال تغذیه لامپ تنظیم بشه البته یک سری بوده ازش گرفتیم و بحث اصلی تخمین تابع تبدیل و نمودار صفر و قطب بود ولی برای کنترل موتور باید حتما با یک پسخورد سرعت را در هر لحظه بخوانید و بعد کلید زنی را متنا سبا انجام بدین البته تو پرژه های کار شناسی که تو این ضمینه دیدم اول مدل سازی شده بعد کنترلر طراحی شده و روشهای کلاسیکی هم داره
                          اگه کلید قوی می خواهی از تریاک bt137 600E استفاده کن

دیدگاه

سلام مجدد
                            در مورد سنکرون کردن ما از برق شهر که همان تغذ&یه مورد نظر برای کنترل بود نمنه گیری کردیم برق َهر را با ترانس و تقسیم ولتاژ به صفر تا 5 ولت رسوندیم و در برنامه مثلا بین 45 تا 60 درجه بودن سیگنال را مبدا کلید زنی قرار دادیم
                            در مورد چشمک زدن هم ممکنه شما فاصله کلید زنی رو حدود 20 میلی ثانیه گذاشته با شید که با تاخیری که ممکنه از تریاک یا یک جای دیگه باشه کلید زنی تداخل می کنه و بعضی سیکل ها کلید نمی خوره

دیدگاه

سلام
                              ممنون از جواب
                              خودم هم فکر می کنم که چون با برق شهر سنکرون نیستم تریگر درست در زاویه مورد نظر صورت نمی گیره
                              حا لا برای سنکرون کردن هم من اینطوری فکرش کردم
                              سیگنال برق ترانس با برق شهر برابر هستش یک پایه میکرو رو بذارم برای تشخیص سیگنال واضح تر بگم:
                              از یک سیم ترانس قبل از یکسو شدن (AC ) رو با یک دیود معمولی وصل یک پایه میکرو کنم و دیود هم فقط نیم موج مثبت به میکرو برسونه
                              خوب وقتی سیگنال داره شروع میشه (نیم موج مثبت) من طریق میکرو تشخیص بدم و کنترل کنم و دیگه در طی برنامه نیازی به اندازه گیری نیست با توجه به اینکه هر سیکل در 20MS طی میشه
                              حالا یک مشکلی هست
                              من اگه حتی از میکرو ATMEGA8L هم استفاده کنم 3ولت لازم لازم داره تا ابتدای سیکل رو تشخیص بده خوب بازم دقیقا ابتدای سیگنال تشخیص داده نمیشه :?:
                              شما چطوری این سنکرون کردن رو انجام دادید اگه می شه بیشتر تو ضیح بدین
                              :idea:

دیدگاه

لطفا صبر کنید...
                              X