اطلاعیه

Collapse
No announcement yet.

تابلو و برنامه نویسی اش

Collapse
X

• فیلتر
  • زمان
  • Show
Clear All
new posts

پاسخ : تابلو و برنامه نویسی اش

یه سوال تغذیه کل مدار چنده یعنی اختلاف بین کلکتور ترانزیستور بالایی و امیتر ترانزیستور پایینی
    من به جای ترانزیستو پایینی از ULNها استفاده می کنم چون نسبت به ترانزیستور ها ارزون تر در می اد
    من همین دیروز تکه ی بالایی مدار شما رو بستم واون یکی پایه ی ال ای دی رو دادم به زمین و به کلکتور ترانزیستور 12v دادم تو بحث جریان مشکلی ندارم مشکلم تو ولتاژه
    چرا زمانی که تو کلکتور 12v رگوله شده ی پاور رو داریم تو امیتر باید همون ولتاژ 0.6v بیس رو داشته باشیم البته در این حالت جریان افزایش پیدا می کنه و ال ای دی هم یه مقدار جون می گیره ولی خداییش نورش قابل قبول نیست چون ولتاژ ثابت مونده خواهش می کنم خودتون یه بار همین مدار رو ببندی و با رفرش 8 اون رو امتحان کنید

دیدگاه

یه سوال میپرسم خواهشن برای چند ثانیه که شده روش فکر کنید.

دوسر این led چند ولت افتاده؟ آیا نوره کافی رو بهتون میده؟ در عمل برای led اتفاقی نمی افته؟

www.icesi.ir

دیدگاه

از توجهتون واقعا ممنونم
        با رفرش 8 تایی خروجی میکرو از 5v به 0.6v کاش پیدا میکنه
        4.8=0.6*8
        این رابطه چیزیه که خودم به صورت تجربی بدست آوردم و هم برای جریان برقراره و هم برای ولتاژ
        و وقتی به خروجی میکرو که 0.6v هست یه ال ای دی وصل می کنم ولتاژ به 0.3v کاهش پیدا میکنه
        حالا مدار که شما تو پست قبلی گذاشتی رو تحلیل می کنم من وقتی این مدا رو بستم دیدم که ولتاژ دو سر ال ای دی 0.4v (فقط 0.1v افزایش ) بعد اومدم ال ای دی رو از مدار حذف کردم وکلکتور رو مستقیم به 12 دادم و امتر رو از زمین جدا کردم واون رو به ولت متر وصل کردم و با کمال تعجب دیدم که 0.8v یعنی فقط 0.2v افزایش :angry:

دیدگاه

اصلا یه چیز دیگه اومدم کلکتور ترانزیستور رو دادم بی 12 رگوله شده وبیس هم دادم به 5رگوله شده و باکمال تعجب دیدم که تو امیتر فقط 5 ولت هست :angry:

دیدگاه

نوشته اصلی توسط mojee
            با رفرش 8 تایی خروجی میکرو از 5v به 0.6v کاش پیدا میکنه
            4.8=0.6*8
            این رابطه چیزیه که خودم به صورت تجربی بدست آوردم و هم برای جریان برقراره و هم برای ولتاژ
            و وقتی به خروجی میکرو که 0.6v هست یه ال ای دی وصل می کنم ولتاژ به 0.3v کاهش پیدا میکنه
            حالا مدار که شما تو پست قبلی گذاشتی رو تحلیل می کنم من وقتی این مدا رو بستم دیدم که ولتاژ دو سر ال ای دی 0.4v (فقط 0.1v افزایش ) بعد اومدم ال ای دی رو از مدار حذف کردم وکلکتور رو مستقیم به 12 دادم و امتر رو از زمین جدا کردم واون رو به ولت متر وصل کردم و با کمال تعجب دیدم که 0.8v یعنی فقط 0.2v افزایش :angry:
            دوست عزیز شما با چه ولتمتری ولتاژ خروجی icرو اندازه میگیرید.؟

اصلا تعجب نکنید که چرا ولتاژ خروجی 0.8 یا 1 ولت است این کار دقیقا مانند موج pwm میماند.خروجی ic هفت زمان صفر و یک زمان 5 ولت است.

اگه خروجی رو به اسیلوسکوپ بدی میبینی که یک شکل مربع با دامنه 5 ولت داری.

شما وقتی اون مدار رو بستید نور led تغییری نکرد؟ جریان چقدر تغییر کرد؟

www.icesi.ir

دیدگاه

سلام نور ال ای دی یه خورده بیشتر شد ولی هنوز قابل قبول نیست
              جریان عبوری از ال ای دی رو میشه افزایش داد ولی ولتاژ رو نمی شه . مگه قانون اهم نمیگه R*I=V
              ولی با افزایش جریان عبوری از ال ای دی ولتاژ دو سر اون افزایش پیدانمی کنه شاید دلیلش اینه که دیود از قانون اهم پیروی نمی کنه :angry: :angry: :angry:
              اگه جواب نداد نظرتون چیه از تریستور استفاده کنم ترایاک چی میشه یا نه

دیدگاه

دوستای آخر تابلو روان من اون پست قبلی رو برای خودم نگفتم بلکه
                برای کمک به شما گفتم( حالا هی میگن کم پست میزنی oo: )
                در موردش کمی دقت کنید کارتون رو راه میندازه : :NO:

دیدگاه

نوشته اصلی توسط mojee
                  جریان عبوری از ال ای دی رو میشه افزایش داد ولی ولتاژ رو نمی شه . مگه قانون اهم نمیگه R*I=V
                  ولی با افزایش جریان عبوری از ال ای دی ولتاژ دو سر اون افزایش پیدانمی کنه شاید دلیلش اینه که دیود از قانون اهم پیروی نمی کنه :angry: :angry: :angry:
                  هر چیزی یک مقاومتی داره .قانون اهم نگفته که حتما اون R باید قطعه مقاومت باشه.بالاخره جریان که ازش عبور کنه نسبت به مقاومتی که داره یه ولتاژی دو سرش افت میکنه.جریان رو زیاد کن باید نور led زیاد بشه.
                  www.icesi.ir

دیدگاه

سلام
                    خداییش بعضی ها تو این انجمن استادن
                    اساتیدنظرتون چیه به جای ترانزیستور از تریستور استفاده کنم اگه تریستور ی هست که 6A رو تامین کنه
                    لطفا با ترتیب پایه هاش و طریقه بستنش رو بهم بگین

دیدگاه

دوست عزیز منبع جریان شما 6 آمپر میده که شما میخواید از این نوع تریستور استفاده کنید.

bd911 این ترانزیستور جریان کلکتورش 15 آمپره اگه میبینی منبع تغزیه ساپورت میکنه همینو بذار. :icon_razz:

www.icesi.ir

دیدگاه

سلام
                        دوست عزیز از معرفی ترانزیستور ممنون
                        چطوری میشه خروجی 5v میکرو رو به 10v تبدیل کرد در صورتی که یه منبع تغذیه 15v داشته باشیم

دیدگاه

ببین دوست عزیز
                          شما می خوای وقتی میکرو خروجی 5 ولت شد ولتاژ 10 ولت رو برای یک قسمت دیگه بفرسته اگه اینو می خوای به نظر من اگه جریان شما بیشتر از 20 میلی آمپر است بهتر است از رله 5 ولتی استفاده کنی که میکرو رله رو فعال می کنه و رله ولتاژ 10 ولت رو سویچ می کنه.
                          ولی اگه جریان کمی لازم داری می تونی از ترانزیستور هم استفاده کنی به این صورت که پایه بیس رو با یک مقاومت 1 کیلو به میکرو وصل کنی و پایه امیتر رو +10 ولت وصل کنی (با فرض این که ترانزیستور PNP باشد) حالا شما می تونی از خروجی کلکتور بگیری. شما وقتی پایه میکرو رو صفر کنی ترانزیستور سویچ میشه و شما ولتاژ 10 ولت دارید.

دیدگاه

رله نباشه بهتره.

www.icesi.ir

دیدگاه

مرسی میلاد جون فکر کنم ترانزیستور تیپ + جواب مساله ام هست

دیدگاه

سلام
                                مثل اینکه باید نام تاپیک رو عوض کرد و گذاشت تقویت جریان با ترانزیستور نه برنامه نویسی تابلو...
                                هنوز مشکل من حل نشده... دوست عزیزم می تونستی یک تاپیک دیگه باز کنی نه اینکه اینجا رو اشغال کنی
                                من به جواب ندسیدم
                                اسم تاپیک رو بخون ببین اصلا ربطی به موضوع داره
                                من امروز پروژ ه ام را برداشتم
                                یعنی تابلو روان با led دورنگ با قابلیت شیفت به چپ و راست و بالا و پایین که با زدن یک میکرو سوئیچ رنگ تابلو عوض بشه
                                کمکم کنید
                                قیمت led دورنگ 5میلی چنده عمده و خرده
                                ایا می تونید در مورد برنامه نویسی اش کمکم کنید

دیدگاه

لطفا صبر کنید...
                                X