باسلام. با میکرو چگونه میتونم دو موج سینوسی یا بیشتر را با هم ترکیب کنم.
اطلاعیه
Collapse
No announcement yet.
چگونگی ترکیب دو موج سینوسی
Collapse
X
-
پاسخ : چگونگی ترکیب دو موج سینوسی
برای اینکار ابتدا باید طرز ساختن یک موج سینوسی رو بدونید. اگر تا این مرحله رو بلدید که بقیه اون یه مقدار کار ریاضی و نرم افزاری ساده است فرض کنید دو موج با تابع y1=k1sin(w1t
y2=k2sin(w2t
رو داریم که فرکانس دو موج رو با w1, w2 تعیین میکنیم و دامنه رو با k1 , k2 حال در هر لحظه اگر بخواهیم خروجی رو تعیین کنیم میشه مجموع y1 , y2
مهم نیست چه مدرکى دارید
مهم این است که چه درکى دارید . . .
دیدگاه
-
نوشته اصلی توسط pencilدوست عزیز من نمیدونم چرا اینقدر بردران مهندس علاقه دارن با میکرو پولو هوا کنن !میکرو که قطعه دیجیتاله بهتره از یدونه پ امپ استفاده کنی
دیدگاه
-
اگر در مورد اصل هدفی که دارید بیشتر توضیح بفرمایید شاید بهتر بتونم کمکتون کنم.
ولی به هر حال برای ساختن موج سینوسی و یا به طور کلی یک خروجی آنالوگ شما باید تعداد سطوح ولتاژی رو برای ساخت یک سیگنال انالوگ تعیین کنید و از روشهای مانند PWM و DAC خارجی متناسب استفاده کنید . فرض کنید که میخواهیم یک موج سینوسی 1 کیلو هرتز درست کنیم که خط صفر رو میگیریم دو و نیم ولت ، حداکثر ولتاژ یا پیک مثبت رو 5 ولت و حداقل ولتاژ یا پیک منفی رو صفر ولت در نظر میگیریم. تعداد سطوح ولتاژ رو 8 بیتی در نظر میگیریم و از روش pwm استفاده میکنیم.
در مرحله اول یک جدول باید تهیه کنیم که با اعداد 0 تا 255 سطوح ولتاژی موج سینوسی رو بسازیم. به سطح ولتاژ صفر ولت عدد 127 و پیک ولتاژ مثبت یعنی 5 ولت 255 و پیک ولتاژ منفی یا صفر ولت عدد 0 تعلق می گیرد. فرض کنید تعداد پله های ولتاژ را فرض کنید 20 عدد در نظر میگیریم یعنی 10 پله ولتاژ برای رسیدن از 2.5 تا 5 ولت و 10 پله برای رسیدن از 2.5 تا 0 ولت. یک سیکل موج سینوسی را به چهار قسمت تقسیم میکنیم. هر قسمت از لحاظ زاویه ای میشود p/2 . حال اعداد متناسب را برای یکی از چهار قسمت یک سیکل حساب میکنیم .
عدد اول 127 میشه. عدد دوم میشه 128sin(1p/20)+127 عدد سوم 128sin(2p/20)+127 و همینطور تا عدد یازدهم که میشه 128sin(10p/20)+127
که حسابش کنی میشه 127،147،166،185،202،217،230،242،248،253،255
اگر این اعداد رو در pwm میکرو قرار بدی میتونی یک موج مربعی که پهنای پالس اون متناسب با این اعداد هستش رو در خروجی pwm درست کنید. یعنی ابتدا 127 رو در pwm قرار میدید و به همین ترتیب تا اعداد دیگر
یک مساله دیگه فرکانس موج تولیدیه که مدت زمانی که هر عدد pwm رو در خروجی داریم فرکانس رو تعیین میکنه ما در اینجا اگر توجه کنید در هر نیم سیکل 10 پله داریم و یک سیکل میشه 40 پله و اگر بخواهیم فرکانس رو یک کیلو بگیریم، زمان هر سیکل میشه 1 میلی ثانیه که هر پله میشه یک چهلم اون یعنی 25 میکرو ثانیه .
یک نکته دیگم فرکانس خود pwm هستش و چند نکته سخت افزاری دیگه که اگر لازم شد بعدا خدمتتون میگم در ضمن توی اینترنت و همین فروم هم زیاد در این موارد بحث شده که میتونه مفید باشهمهم نیست چه مدرکى دارید
دیدگاه
-
نوشته اصلی توسط bayatmbkدوست عزیز خودمم میدونم... ولی شاید کاری داشته باشم که میکرو ارجحیت داره تا بقیه قطعات...دوست عزیز همه به میکرو وارد نیستن واینجا جایست برای کمک به دیگران نه عرض اندام...
ما کی باشیم عرض اندام کنیم!!
رفقا مهم نیست چطوری بازی می کنید؛ اگه شروع نکنید، قطعا بازنده هستید.
دیدگاه
-
باتشکر از پاسخی که دوست عزیز میثم دادند...در کل هدف از ترکیب دو شکل موج برای تشخیص وزن اهداف به کمک فرکانس دارم که فقط میخوام با میکرو کار بکنه چون فرکانس دقیق میخوام و حذف امواج مزاحم برای همین میخواستم اطلاعاتی در این زمینه کسب کنم بخصوص شنیدم با کمک سیستم ترکیب کننده دیجیتال فرکانس DFS میتونم به هدفم برسم که اگر کسی از دوستان در این زمینه اطلاعات داره بده ممنون میشم...تشکر
دیدگاه
-
نوشته اصلی توسط bayatmbkدر کل هدف از ترکیب دو شکل موج برای تشخیص وزن اهداف به کمک فرکانس دارم که فقط میخوام با میکرو کار بکنه چون فرکانس دقیق میخوام و حذف امواج مزاحم
یک روش معمول برای تولید موج با میکرو همون بود که توضیح دادم خدمتتون ولی من هنوز هدف شما رو متوجه نشدم که میخواهید چکار کنید
منظورتون از تشخیص وزن اهداف چیه؟
خیلی فرکانس تولیدی میکرو دقیق هم نیست مخصوصا اینکه تعداد پله های ولتاژ کم باشه منظورم اینه که یک موج سینوسی خیلی صاف به شما نمیده و نوسانسازهایی مناسبتر و دقیقتر وجود دارند که البته بسته به کاربرد شما داره که از چه روشی استفاده کنید
مهم نیست چه مدرکى دارید
دیدگاه
دیدگاه