سلام
شما یه خازن 10 نانو عدسی را موازی کنید با ADC و پایه دیگه هم به زمین ...
این روش عالی جواب میده تو محیط نویزی ...
موفق باشید
مقدار این 10نانو رو تجربی بدست اوردید یا دلیل خاصی داره ؟
اگه مثلا 100 نانو بذاریم بهتر نیست ،فرکانس های بیشتری رو فیلتر میکنه .
ای خدا ، من باید از نظر علم از همه برتر باشم، تا مبادا که دشمنان مرا از این راه طعنه زنند. باید به آن سنگدلانی که علم را بهانه کرده و به دیگران فخر میآفروشند، ثابت کنم که خاک پای من هم نخواهند شد. باید همه آن تیره دلان مغرور و متکبر را به زانو در آورم، آنگاه خود خاضع ترین و افتاده ترین مرد روی زمین باشم.
شهید دکتر مصطفی چمران
مقدار این 10نانو رو تجربی بدست اوردید یا دلیل خاصی داره ؟
اگه مثلا 100 نانو بذاریم بهتر نیست ،فرکانس های بیشتری رو فیلتر میکنه .
بستگی به ثابت زمانی داره ... ولی فکر کنم 100 نانو بگذاری هم خوب باشه
اگر مقدار مقاومتها زیاد باشه باید کمتر بگذاری ولی اگر مقدار مقاومتها کمتر بود ظرفیت خازن هم بیشتر بگیر ...
من خودم روی ولوم 10 کیلو اهم 100 نانو گذاشتم عالی جواب داد ...
محیط کاملا" نویزی ...
توی محیط نویزی Noise Filter رو حتما بگذارید
خیلی بهتون کمک میکنه
توی موبایل از قطعاتی مثلEMIF10-1K010F2برای کی-پدها استفاده میکنن. همون طور که می دونید و دیدید فوق العاده عالی هستن. توی دنیای امبدد هم بهتره از قطعاتی مثل اینا استفاده بشه.
بستگی به ثابت زمانی داره ... ولی فکر کنم 100 نانو بگذاری هم خوب باشه
اگر مقدار مقاومتها زیاد باشه باید کمتر بگذاری ولی اگر مقدار مقاومتها کمتر بود ظرفیت خازن هم بیشتر بگیر ...
من خودم روی ولوم 10 کیلو اهم 100 نانو گذاشتم عالی جواب داد ...
محیط کاملا" نویزی ...
توی محیط نویزی Noise Filter رو حتما بگذارید
خیلی بهتون کمک میکنه
هم از شما و هم از روح الامین ممنونم که جواب میدید.
در خصوص این نویز فیلتر میشه یکم بیشتر توضیح بدید .ظاهرا قطعه ای هستش.تو ایران گیر میاد؟تا حالا ندیده بودم
ای خدا ، من باید از نظر علم از همه برتر باشم، تا مبادا که دشمنان مرا از این راه طعنه زنند. باید به آن سنگدلانی که علم را بهانه کرده و به دیگران فخر میآفروشند، ثابت کنم که خاک پای من هم نخواهند شد. باید همه آن تیره دلان مغرور و متکبر را به زانو در آورم، آنگاه خود خاضع ترین و افتاده ترین مرد روی زمین باشم.
شهید دکتر مصطفی چمران
هم از شما و هم از روح الامین ممنونم که جواب میدید.
در خصوص این نویز فیلتر میشه یکم بیشتر توضیح بدید .ظاهرا قطعه ای هستش.تو ایران گیر میاد؟تا حالا ندیده بودم
بله
قیمتش پارسال حدود 4 هزار تومن بود ... الان دیگه نمیدونم چقدره ...
داخلش چندتا سلف و خازن هست و برای فیلتر کردن موج سینوسی استفاده میشه ...
فرض کنید توی یک شبکه فشار ضعیف در یک لحظه وسایل مختلفی خاموش یا روشن می شوند ... که این خود باعث میشه شکل موج سینوسی از شکل واقعیش خارج بشه ... در حقیقت خاموش و روشن شدن و حتی نوع مصرف وسایل برقی در یک شبکه باعث میشود تا فرکانس های دیگه تولید بشوند ...
در اصطلاح به این فرکانس های بالاتر که روی شکل موج سینوسی اصلی می نشیند ، هارمونیک گفته می شود .
به احتمال زیاد اسم هارمونیک به گوشتون خورده دیگه ....
اگر دو برابر فرکانس روی موج اصلی بشینه میگن هارمونیک دوم داره ....
اگر سه برابر بشینه روی موج میگن هارمونیک سوم داره ...
و الی آخر ....
کار این نویز فیلتر اینه که برق رو فیلتر کنه که موج سینوسی با هارمونیکهای ضعیفتری ظاهر بشه ...
موفق باشید اضافه شده در تاریخ :
راستی
یادم رفت بگم
بدنه این فیلتر که به یکی از پایه های خروجی وصل هست را حتما حتما حتما به Earth (زمین) وصلش کنید تا نویز گیری بهتر انجام شود
موفق باشید
توی موبایل از قطعاتی مثلEMIF10-1K010F2برای کی-پدها استفاده میکنن. همون طور که می دونید و دیدید فوق العاده عالی هستن. توی دنیای امبدد هم بهتره از قطعاتی مثل اینا استفاده بشه.
شما خودتون از این قطعه استفاده کردید؟لحیم کاری این نوع پکیج چه جوریه ؟اطلاعی دارید که کجا گیر میاد واسه خریدش؟ و نهایتا اینکه اینطور از دیتاشیت فهمیدم ؛10خروجی ورودی داره که میشه از هر کدوم برای هر قسمتی که می خواهیم روش اثر نویز حداقل بشه استفاده کنیم مثل adc یا کانال های پرتکل های ارتباطی یا ...درسته؟
سوالام زیاد شد :redface:
شهید دکتر مصطفی چمران
شما خودتون از این قطعه استفاده کردید؟لحیم کاری این نوع پکیج چه جوریه ؟اطلاعی دارید که کجا گیر میاد واسه خریدش؟ و نهایتا اینکه اینطور از دیتاشیت فهمیدم ؛10خروجی ورودی داره که میشه از هر کدوم برای هر قسمتی که می خواهیم روش اثر نویز حداقل بشه استفاده کنیم مثل adc یا کانال های پرتکل های ارتباطی یا ...درسته؟
سوالام زیاد شد :redface:
من نه. تا حالا زیاد مورد آنچنانی نداشتم.
واسه لحیم کاری باید از هواداغ استفاده کنید. جایی که می خوایید لحیم کاری کنید روغن فلکس می ریزین و اینو می ذارین روش و هواداغو روش میگیری. خودش میگیره. پکیجش هم به شدت کوچیه! 2.39*2.39 میلی متر هستش!
کاربردش رو هم توی دیتاشیتش نوشته که آخریش نوشته MCU Boards که یعنی بردهای میکروکنترلی. شما باید واسه کربردش به دیتاشیت مراجعه کنید ولی اینو بگم که کاربردش خیلیه و مخصوصا واسهESDو EMIهستش. واسه خرید هم اطلاعی ندارم.
سلام
با تشکر از همه دوستانی که همکاری میکنن و جواب میدن ....
تو این روش مثلا اگه 50 تا کلید داشته باشیم ،
اولا باید 50 مقاومت مختلف استفاده کنیم .. درسته؟؟
دوما فاصله ولتاژی بین خروجی کلید ها چقدر باید باشد؟؟
مثلا اگه فاصله ولتاژی بین این کلید تا کلید بعدی 0.1 ولت باشه میترسم قاط بزنه ها ....
دوستی که گفتن ازش استفاده کردن ، مقاومتها چطور انتخاب شدن؟؟؟
ممنون میشم بگین ...
تیم کاوش در مسابقات بین المللی ایران اپن 2016.نمایشی.مین یاب.
علم را باید در آزمایشگاه یاد گرفت نه در دانشگاه!
سلام
مثلا اگه فاصله ولتاژی بین این کلید تا کلید بعدی 0.1 ولت باشه میترسم قاط بزنه ها ....
ممنون میشم بگین ...
سلام
ممنون میشم بگین ...
شما اگه مقاومت ها رو از نوع دقیق انتخاب کنی، ولتاژ تغذیه تون هم ثابت باشه، خیالتون راحت میشه که کار میکنه.
حتی اگه تغذیه تون تغییر هم بکنه، میتونین ولتاژ رفرنس میکرو رو به شکل خارجی تامین کنین. ( البته نمیدونم AVR این قابلیت رو داره یا نه؟ PIC که داره...بخیل نیستم ها! :mrgreen: خدا کنه AVR هم قابلیت تامین ولتاژ رفرنس ADC به شکل خارجی رو داشته باشه تا بعضی ها :icon_razz: حرص نخورن! اصلا هم منظورم روح الامین نیست! :biggrin: )
شما اگه مقاومت ها رو از نوع دقیق انتخاب کنی، ولتاژ تغذیه تون هم ثابت باشه، خیالتون راحت میشه که کار میکنه.
حتی اگه تغذیه تون تغییر هم بکنه، میتونین ولتاژ رفرنس میکرو رو به شکل خارجی تامین کنین. ( البته نمیدونم AVR این قابلیت رو داره یا نه؟ PIC که داره...بخیل نیستم ها! :mrgreen: خدا کنه AVR هم قابلیت تامین ولتاژ رفرنس ADC به شکل خارجی رو داشته باشه تا بعضی ها :icon_razz: حرص نخورن! اصلا هم منظورم روح الامین نیست! :biggrin: )
ولتاژ مرجع ADC میکروهای AVR از سه منبع تامین میشه
1 : Vref
2 : داخلی (اکثرا 2.56 ولت را دارد و در بعضی مدلها 1.1 ولت هم دارا هستند)
3 : VCC
در این پروژه باید از روش سوم استفاده بشه که اگر ولتاژ تغذیه کم و زیاد شد به نسبت همان ولتاژ مرجع نیز تغییر کند ...
موفق باشید
نوشته اصلی توسط pars_paya
سلام
ممنون میشم بگین ...
چرا از روش ماتریسی استفاده نمیکنید ؟؟
یه صفحه کلید 8 در 8 طراحی کنید و دوپورت هم بگذارید مخصوص این 64 تا کلید ...
یه میکروی مگا8 بگذارید و اون رو با TWI بخوانید ...
خیلی راحت ...
دیگه احتیاجی به محاسبه نیست ...
این کیپدو من خیلی وقت پیش ایدشو داشتم ، امااز طرفی دیدم باید
1- مقاومت ها رو محاسبه کنم چون اگه مثلا 2تا کلید همزمان فشرده بشن عددی مشابه در نیاد
2-نویز محیط هم کمو بیش بی تاثیر نیست
نساختمش ، ولی اگه حوصله به خرج بدیم میشه روش حساب باز کرد و واسه خیلی از پروژه ها به کار برد .
نکته ای خیلی حائز اهمیه اینه که داریم با ADC مقدارهارو می خونیم ، اگه ولتاژ تغییر کنه قعلا محاسباتم بهم میریزه ، پس بهتره
1-از ولتاژ تغذیه خود میکرو به عنوان VREF استفاده نموده
و اینم ایده من که در قسمت پایین میگم
2-یکی دیگه از پایه های ADC رو بعنوان آنالوگ بخونیم و بههمین پایه تقسیم مقاومتی بزنیم از VCC و GND که یک ولتاژ ثابتی بدست می یاد ؛ حالا هر موقع کلید هارو خواستیم بخونیم یه رفرنسی از همین پایه بگیریم و بعد طبق همین تشخیص بدیم کدوم کلید خورده تا دیگه دچار خطا نشه سیستمون
وقتی گریبان عدم با دست خلقت می درید/وقتی ابد چشم تو را پیش از ازل می آفرید/وقتی زمین ناز تو را در آسمانها می کشید/وقتی عطش طعم تو را با اشکهایم می چشید/من عاشق چشمت شدم ، نه عقل بود و نه دلی/چیزی نمی دانم از این دیوانگی و عاقلی/یک آن شد این عاشق شدن ، دنیا همان یک لحظه بود/آن دم که چشمانت مرا از عمق چشمانت ربود/وقتی که من عاشق شدم شیطان به نامم سجده کرد/آدم زمینی تر شد و عالم به آدم سجده کرد /بودم و چشمان تو ، نه آتشی و نه گلی/چیزی نمی دانم از این دیوانگی و عاقلی/.
دیدگاه