اطلاعیه

Collapse
No announcement yet.

خداحافظی با نویز در avr و میکروکنترلرها

Collapse
X

• فیلتر
  • زمان
  • Show
Clear All
new posts

خداحافظی با نویز در avr و میکروکنترلرها

نکات مهم برای حذف نویز :
    1- استفاده از خازن 100 نانو فاراد در نزدیکترین محل برای اتصال تغذیه آی سی ها
    2- استفاده از فیلتر ال سی که می تواند با یک خازن صد نانو و یک سلف 10 میکرو هانری ایجاد شود برای تغذیه AVREF در میکرو کنترلر ها
    3- کشیدن یک لایه مسی در دور مدار چاپی و اتصال آن به زمین
    4- کشیدن یک لایه آلومینیومی ( که توسط چسب شیشه ای از دو طرف عایق شده ) روی میکرو ها و اتصال آن به زمین
    5- استفاده از یک لایه فویل آلومینیوم که با چسب پهن از دو طرف عایق شده و دور تا دور مدار کشیده شده است برای مکان های پر نویز صنعتی که اگر طوری سوراخدار پیدا کنید نیز جواب بهتری می دهد
    6- کشیدن یک لایه مسی دور ترانس به طوری که از لحاظ عایقی محافظت شده باشد و به زمین متصل شده باشد
    7- برای حذف نویز تغذیه مدار باید از خازنهای الکترولیت با ظرفیت بالا در خروجی مدار تغذیه استفاده کنید
    8- استفاده از سلف های 10 میکرو هانری از خط تغذیه به مدار تغذیه شونده تاثیر نویز را تا حد زیادی کم می کند.
    9- در مدارهای دیجیتالی پایه گیت هایی که مورد استفاده قرار نمی گیرد را زمین کنید.
    10- در مدارهایی که حرارت تولید می کنند از خنک کننده مناسب استفاده شود زیرا یکی از مهم ترین نویز ها نویز حرارتی می باشد
    11- در مدارهای سوئیچینگ بهتر است هر بخش مدار جدا از هم باشد
    12 - در مدارهایی که هم دارای قسمت آنالوگ و هم دارای قسمت دیجیتال هستند سعی کنید کل مدار را ابتدا جدا از هم ایجاد کنید و هم چنین خطوط تغذیه را و در آخر آنها را توسط یک سیم به هم اتصال دهید این گونه نویز مدار تا حد زیادی کاهش می یابد.
    13- استفاده از منابع تغذیه خطی در مدارات حساس به نویز
    14- برنامه نویسی مناسب به طور مثال : استفاده از حذف بانس به صورت نرم افزاری در هنگام خواندن کلید و یا استفاده از مد ADC Noise reduction برای خواندن ADC

اضافه شده در تاریخ :
    از دوستان عزیز هم خواهش می کنم تجربیات خودشون رو در مورد مهار نویز و استفاده بهینه از avr و راهکار های خوبشون رو قرار بدن . ممنون

sigpic

پاسخ : خداحافظی با نویز در avr و میکروکنترلرها

سلام بر همگی
    نکات مهم رو شما گفتین. فقط چند تا نکته به نظرم فراموش شده:
    1- استفاده از VDR در خروجی رله ها و در ورودی برق شهر
    2- استفاده از EMI فیلتر در مسیر برق شهر برای حذف نویزهای روی برق شهر
    3- توجه ویژه به تقسیم ستاره ای زمین در طراحی PCB
    4- استفاده از تغذیه جداگانه برای میکرو و سایر قطعات جریان کش مثل سون سگمنت ها، LCD و مخوصا رله ها
    5- قرار دادن دیود هرزگرد در دو سر بوبین رله ها
    6- در صورت امکان جدا کردن ورودی هایی که از خارج به میکرو میان توسط اپتوکوپلر چون ورودی هایی که از خارج برد میان، دارای نویز هستند و از طریق اپتوکوپلر داده بشن بهتره.

همین ها یادم بود. یکسری فایل در مورد مقابله با نویز از اینترنت جمع کرده بودم که خیلی به دردم خورد. اگه پیدا کردم اینجا میذارم بقیه هم استفاده کنن

دیدگاه

استفاده از AVR در محیط صنعتی و مقابله با نویز

اکثر مواردی که در فایل بالا آمده، برای اولین بار در پست زیر منتشر کردم و بعدا در دهها سایت و وبلاگ کپی شد:

http://www.eca.ir/forum2/index.php?t...2068#msg192068

اوژن: به معنای افکننده و شکست دهنده است
      دانایی، توانایی است-Knowledge is POWER
      برای حرفه ای شدن در الکترونیک باید با آن زندگی کرد
      وضعمان بهتر می شود، اگر همه نسبت به جامعه و اطراف خود مسوول باشیم و نگوئیم به ما چه
      قوی شدن و خوب ماندن - خوبی کردن به دیگران یک لذت ماندگار است
      اگر قرار باشد نفت و منابع خام را بدهیم و چرخ بگیریم، بهتر است چرخ را از نو اختراع کنیم
      ساعت کار بدن اکثر انسان ها کمتر از 800000 ساعت است و بعد از آن از کار می افتد

دیدگاه

سلام بچه ها
        من ی مشکلی پیدا کردم ک دارم کلافه میشم
        :sad: :sad: :sad: :sad:
        تو ات مگا 16 از ای دی سی استفاده میکنم ولی وقتی پایه ای دی سی زمین میکنم بازم این ای دی سی مقدار نشون میده و نویز داره
        این روش هایی ک شما گفتید رو انجام دادم ب غیر از اون موردی که نرم افزاری باید کاری انجام بدم
        اون رو متوجه نشدم
        اگه میشه اون رو توضیح بدید
        این برنامه ی منه که با این برنامه بازم مشکل داره
        اگه کمکم کنید یه دنیا ممنونتون میشم
        با تشکر
        کد:
        $regfile "m16def.dat"
        $crystal = 8000000
        $lib "glcdKS108.LBX"
        $include "font8x8.font"
        Dim X As Integer , A As single , B As Integer
        Config Graphlcd = 128 * 64sed , Dataport = Portd , Controlport = Portc , Ce = 5 , Ce2 = 4 , Cd = 3 , Rd = 2 , Enable = 1 , Reset = 0
        Setfont Font8x8
        Cls
        Config Adc = Single , Prescaler = Auto , Reference = Internal
        Enable Adc
        Start Adc
        Config Timer1 = Counter , Edge = Rising
        Lcdat 5 , 6 , "Hossein" , 0
        Wait 1
        Star:
        Cls
        Counter1 = 0
        Wait 1
        X = Counter1
          If X > 1000 Then
          A = X / 1000
          Lcdat 1 , 1 , A
          Lcdat 8 , 4 , "KHz"
          End If
           If X < 1000 Then
           Lcdat 1 , 1 , X
           Lcdat 8 , 4 , "Hz"
           End If
        B = Getadc(0)
        Lcdat 4 , 6 , B
        lcdat 4,50,"V"
        Wait 2
        Goto Star
        End                             'end program
        گر جهنم میروی
        مـــردانـــه رو
        www.gitinet.org

دیدگاه

پاسخ : پاسخ : خداحافظی با نویز در avr و میکروکنترلرها

سلام
          این رو ببین
          http://www.eca.ir/forum2/index.php?topic=88465.msg546197#msg546197

sigpic

دیدگاه

میگم من اینو هم دیده بودم ولی بازم متوجه نشدم قضیه چیه؟
            چه جوری اثر نویز کلاک سی پی یو رو بر adcخنثی کنم؟
            گیج شدم :| :cry2:
            گر جهنم میروی
            مـــردانـــه رو
            www.gitinet.org

دیدگاه

نوشته اصلی توسط salimio2
              میگم من اینو هم دیده بودم ولی بازم متوجه نشدم قضیه چیه؟
              چه جوری اثر نویز کلاک سی پی یو رو بر adcخنثی کنم؟
              گیج شدم :| :cry2:
              هنگامی که از IDLE استفاده می شود باعث قطع شدن کلاک در همه مدارات می شود و فقط adc کار می کند و بعد از کار مجدد کلاک cpu وصل می شود و باقی کارها انجام می شود
              اگر برنامه را دیده باشید و با برنامه خود مقایسه کنید و به تغییرات دستورات مورد استفاده در هنگام کار با adc توجه کنید به تفاوت های این دو برنامه پی خواهید برد و اگر این برنامه ها را در عمل آزمایش کنید میزان تاثییر زیاد adc noise reduction را متوجه می شوید.

sigpic

دیدگاه

درسته از دستور idle استفاده باید بکنم ولی وقتی این دستور رو میزنم وقتی میخام باقی کار ها رو انجام بدم نیاز به روشن کردن دوباره کلاک سی پی یو نیس؟
                گر جهنم میروی
                مـــردانـــه رو
                www.gitinet.org

دیدگاه

نوشته اصلی توسط salimio2
                  درسته از دستور idle استفاده باید بکنم ولی وقتی این دستور رو میزنم وقتی میخام باقی کار ها رو انجام بدم نیاز به روشن کردن دوباره کلاک سی پی یو نیس؟
                  به دستورات زیر توجه کنید :
                  کد:
                  $regfile = "m8def.dat"
                  $crystal = 1000000
                  .....
                  Config Adc = Single , Prescaler = 8
                  Enable Interrupts
                  Enable Adc
                  On Adc Adc_isr
                  .....
                  Start Adc
                  A = Getadc(0)
                  Idle
                  Stop Adc
                  ......
                  End
                  Adc_isr:
                  Return
                  هنگامی که کار adc شروع شود به مد idle می رویم و با تمام شدن کار adc خود adc توسط وقفه میکرو را بیدار می کند و طبق دستور return به مکان قبلی باز میگردد که در آنجا دستور stop adc مشاهده می شود و بعد باقی کارها انجام خواهد شد .
                  امیدوارم با تست به صورت عملی خودتان بهتر این مفهوم را دریابید.

sigpic

دیدگاه

شما نمی تونید با فیبر دو لایه به استاندارد رفع نویز صنعتی یا هر چی دیگه برسین. حالا میکرو اش می خواهد هر چی باشه. AVR, PIC, ....

دیدگاه

توجه ویژه به تقسیم ستاره ای زمین در طراحی PCB
                      سلام و عرض ادب
                      عید همگی مبارک

تاکید بسیار زیادی شده که " زمین " مدار بصورت " ستاره ای " تقسیم بشه.
                      اگر مدار دارای "پلی گان " بود ؛ اونوقت تکلیف این تقسیم ستاره ای چی میشه ؟
                      یا به اندازه آرزوهایت تلاش میکنی یا به اندازه تلاشت ارزو میکنی

دیدگاه

نوشته اصلی توسط آقای دکتر نمایش پست ها
                        تاکید بسیار زیادی شده که " زمین " مدار بصورت " ستاره ای " تقسیم بشه.
                        اگر مدار دارای "پلی گان " بود ؛ اونوقت تکلیف این تقسیم ستاره ای چی میشه ؟
                        طبق تجربه ی کاری نویز ایجاد شده ببه خیلی عماول بستگی دار - من یک مشکلی که جدیدا پیدا کرد م این هست که خود زمین هم زمین نیست یعنی توی rf یک a+bj واردمدار خواهد شد که اختلال ناچیزی ایجاد میکند مثلا پالس های مربعی لبه ی تیزی نخواهند داشت و اگر سیمی از کنار این سیم عبور کند یک ولتاژ مربعی در داخل سیم دوم القا خواهد شد و با یک ولتاژ dc جمع میشه .....
                        که پردازش صوتی را بی کیفیت می کند
                        ظاهرا تو کار های معمولی نویز خیلی ناچیز است به شرط این که ترک ها مسیر مستقیم و کوتا ه دااشته باشند که به صورت انتن عمل نکنند
                        نویز بیرون هم با قرار دادن مدار در باکس آهنی .حله میشه
                        و نویز منبع با فریت بیت
                        البته به هم ریخته گی سیگنال روی پورت ها با درصد بالا مربوط به ترانزیستور درایور داخل پورت ها است
                        و اما سوال چرا اتصال ستاره یی ؟ اتصالا با سر و ته بسته چه مشکلی به وجود می آورد ؟
                        به نظرم اتصالات با سر های باز ولتاژی که در بازو ها القا شده سر گردان باقی می ماند و مشکل ایجاد می کند اما اگر سر و ته یک ترک به هم وصل باشد نویز جریان پیدا می کند و تبدیل به حرارت می شود .
                        شاید نباید خیلی به این چیز ها حساس شویم چون از کار اصلی ما را باز خواهد داشت .

دیدگاه

نوشته اصلی توسط Hesam_M نمایش پست ها
                          شما نمی تونید با فیبر دو لایه به استاندارد رفع نویز صنعتی یا هر چی دیگه برسین. حالا میکرو اش می خواهد هر چی باشه
                          ببخشید، شما این موضوع رو به صورت تجربی به دست آورده اید و یا سورس علمی براش دارید؟

چون من با چند مدار صنعتی سر و کار دارم که بعضی دو لایه و حتی چهار لایه هستند.

دیدگاه

سلام دوستان . من با PIC کار می کنم ، همونطور که می دونید PIC خیلی به نویز حساسه و وقتی آلومینیوم بهش نزدیک می کنم 1 ثانیه رو 0.1 ثانیه می کنه و چیزی به پایه کلاکش نزدیک بشه 1 تانیه میشه 4 ثانیه . راهی نیست که به طور قطعی و کامل نویز ها حذف بشه و درست کار کنه؟

دیدگاه

نوشته اصلی توسط Matin_Mirzadeh نمایش پست ها
                              سلام دوستان . من با PIC کار می کنم ، همونطور که می دونید PIC خیلی به نویز حساسه و وقتی آلومینیوم بهش نزدیک می کنم 1 ثانیه رو 0.1 ثانیه می کنه و چیزی به پایه کلاکش نزدیک بشه 1 تانیه میشه 4 ثانیه . راهی نیست که به طور قطعی و کامل نویز ها حذف بشه و درست کار کنه؟
                              سلام این اولین باری هست که می*شنوم که pic به نویز خیلی حساسه
                              نمی خواهم وارد بحث تکراری اینکه این میکرو نویز پذیرش کمتره و
                              اون بیشتره بشم ولی اگه درست ازش استفاده بشه نویزپذیرش
                              پایین هست این مورد که میگین در مورد آلومینیوم رو بهتره به شکل
                              تصویری در انجمن قرار بدین که دوستان بهتر بتونن کمک کنن
                              قصه زندگی همیشه با مدادی که ما دوست داریم نوشته نمی شه .....

دیدگاه

لطفا صبر کنید...
                              X