اطلاعیه

Collapse
No announcement yet.

مشکل نوسان دما در lm35

Collapse
X

• فیلتر
  • زمان
  • Show
Clear All
new posts

پاسخ : مشکل نوسان دما در lm35

نوشته اصلی توسط hossein.m98 نمایش پست ها
    خوب همینجا بفرمایید. خیالتون راحت کسی به شما پروژه شسته رفته به این راحتی نمیده. نکاتی که گفته شده رعایت کنید، باید جواب بگیرید.
    آخه دوستان گفتن به مدارت خازن و سلف وصل کن من متوجه نشدم چطوری من تو سایت ها گشتم و آموزش درست کردن دماسنج با فایل هگزشو گرفتم تو بیسکام هم انواع برنامه نویسی کردم مدارشو طبق همین سایت ها البته بصورت ساده بدون هیچ خازن، سلف، یا مقاومتی پایه های aref و avcc و vcc به هم وصل کردم دو تا gnd هم به هم وصل کردم اما همش ی عدد ثابت511 درجه یا200 و خورده ای نشون میده واقعا گیج شدم نمیدونم چیکارش کنم

دیدگاه

نوشته اصلی توسط Jalil_m نمایش پست ها
      آخه دوستان گفتن به مدارت خازن و سلف وصل کن من متوجه نشدم چطوری من تو سایت ها گشتم و آموزش درست کردن دماسنج با فایل هگزشو گرفتم تو بیسکام هم انواع برنامه نویسی کردم مدارشو طبق همین سایت ها البته بصورت ساده بدون هیچ خازن، سلف، یا مقاومتی پایه های aref و avcc و vcc به هم وصل کردم دو تا gnd هم به هم وصل کردم اما همش ی عدد ثابت511 درجه یا200 و خورده ای نشون میده واقعا گیج شدم نمیدونم چیکارش کنم
      ببینید مهم ترین منبع دیتاشیت میکروکنترلر هستش؛ این مدارات رو شما باید از روی دیتاشیت ببینید و به میکروکنترلر وصل کنید. برای بحث نویز هم همونطوری که گفتم بهتره یه فیلتر نرم افزاری براش بذارید که روش های مختلفی داره. ساده ترینش رو قبلا گفتم اینجا

دیدگاه

خوب همینجا بفرمایید. خیالتون راحت کسی به شما پروژه شسته رفته به این راحتی نمیده. نکاتی که گفته شده رعایت کنید، باید جواب بگیرید.
        ببینید مهم ترین منبع دیتاشیت میکروکنترلر هستش؛ این مدارات رو شما باید از روی دیتاشیت ببینید و به میکروکنترلر وصل کنید. برای بحث نویز هم همونطوری که گفتم بهتره یه فیلتر نرم افزاری براش بذارید که روش های مختلفی داره. ساده ترینش رو قبلا گفتم اینجا
        همین منو کلافه کرده که مدارو از رو دیتاشیت میکرو بستم همه پایه ها درست و دقیقه همینجوری هم تو پروتئوس کشیدم دقیق اونجا کار میکنه هیچ نویزی نداره فقط من سنسور دما رو بهش وصل نکردم یه دمای بالا ثابتی رو نشون میده من چند وقت پیش هم رو میکروکنترل atmega 16 بستم بازم همین مشکلو داشتم گفتم شاید سوخته باشه حالا ی atmega 8 خریدم بازم همون مشکل بنظرتون چیکار کنم برا این میگم تلگرام تا عکس از مدارم و پروتئوسم بگیرم شاید شما عیب کار منو فهمیدید بازم ممنون از پاسخگویتون

دیدگاه

همین منو کلافه کرده که مدارو از رو دیتاشیت میکرو بستم همه پایه ها درست و دقیقه همینجوری هم تو پروتئوس کشیدم دقیق اونجا کار میکنه هیچ نویزی نداره فقط من سنسور دما رو بهش وصل نکردم یه دمای بالا ثابتی رو نشون میده من چند وقت پیش هم رو میکروکنترل atmega 16 بستم بازم همین مشکلو داشتم گفتم شاید سوخته باشه حالا ی atmega 8 خریدم بازم همون مشکل بنظرتون چیکار کنم برا این میگم تلگرام تا عکس از مدارم و پروتئوسم بگیرم شاید شما عیب کار منو فهمیدید بازم ممنون از پاسخگویتون
          برنامتون رو قرار بدید اینجا. فقط حتما از تگ مناسب کد استفاده کنید تا بهم نریزه. در مورد عکس هم عکس رو در سایت هایی که فضای ذخیره سازی رایگان در اختیارتون میذارن آپلود کنید و توسط تگ "اضافه کردن عکس"، اینجا قرارش بدید.

دیدگاه

برنامتون رو قرار بدید اینجا. فقط حتما از تگ مناسب کد استفاده کنید تا بهم نریزه. در مورد عکس هم عکس رو در سایت هایی که فضای ذخیره سازی رایگان در اختیارتون میذارن آپلود کنید و توسط تگ "اضافه کردن عکس"، اینجا قرارش بدید.
            اینم لیک برنامه و عکس مدار تو پروتئوس دقیقا مثل همین مدارو بستم هیچ قطعه اضافه ای نبستم منظورم خازن و سلف و... لطفا نگاه کنید بعد نظرتونو بگید

جدیدترین ویرایش توسط Jalil_m; ۲۱:۱۸ ۱۳۹۸/۰۷/۰۷.

دیدگاه

اینم لیک برنامه و عکس مدار تو پروتئوس دقیقا مثل همین مدارو بستم هیچ قطعه اضافه ای نبستم منظورم خازن و سلف و... لطفا نگاه کنید بعد نظرتونو بگید

http://uupload.ir/files/5rny_1569779148288786982948.jpg
              حسین جان میتونم بپرسم کدوم شهری من ایلامم اون 98 قد اسمت فک کنم همشهری باشیم

دیدگاه

سلام
                اگر رفرنس ADC روی 2.56 ولت داخلی بوده و پین AREF رو به VCC وصل کردید، احتمالا ADC میکروکنترلر رو به فنا دادید! این باگه پروتئوسه که در این حالت AREF باید به VCC وصل باشه؛ با این کار توی عمل خیلیا از جمله خودم ADC میکروکنترلرشون رو به فنا دادن.
                بهتره تغذیه AVCC از VCC جدا شده و به صورت فیلتر شده با سلف تامین بشه که مدارش توی دیتاشیت هست. توی حالت رفرنس داخلی بهتره روی AREF یک مدار خازنی قرار بگیره که فکر میکنم اونم توی دیتاشیت هست.
                اما در مورد خروجی ADC شما هرکاری هم که بکنید مقداری نویز خواهید داشت؛ علی الخصوص که احتمالا از PCB مناسب استفاده نکردید و مدار رو روی برد بورد بستید. بهتره برای ثابت شدن خروجی دما از یک فیلتر نرم افزاری استفاده کنید. مثلا به این شکل که 5 تا سمپل بگیره و مقدار متوسط اونها رو به عنوان خروجی ADC در نظر بگیره. از اونجایی که تغییرات این سنسور خیلی کمه، این نوع فیلترها مشکلی ایجاد نخواهند کرد و نتایج به هم نزدیک خواهد بود.
                درسته، ممکنه سویچ ولتاژ بعد از ماکس رفرنس رو بسوزونه. اون موقه دیگه امکان سویچ به رفرنس های مختلف نیست و باید حتما AREF رو از بیرون کنترل کرد. دیگه همیشگی میشه وصل کردنش به VCC. ولی مشکلی برای بقیه ADC پیش نمیاد
                Si vis pacem, para bellum

دیدگاه

حسین جان میتونم بپرسم کدوم شهری من ایلامم اون 98 قد اسمت فک کنم همشهری باشیم
                  خیر بنده ایلام نیستم. متاسفانه با بسکام هم تا حالا کار نکردم بنابر این نمیتونم کمکی در موردش بکنم. اما برای این سنسور بهتره از ولتاژ رفرنس 2.56 داخلی استفاده کنید و پایه AREF رو همونطوری که دیتاشیت توصیه کرده با یک خازن به زمین متصل کنید(فکر میکنم یک خازن ظرفیت پایین در حد چند نانو فاراد مناسب این کار باشه). توی این حالت عدد قرار گرفته در رجیسترهای خروجی ADC مقدار دما به سلسیوس رو توی خودشون ذخیره میکنن.
                  بهتره همونطوری که گفتم هر بار که میخوایید مقدار دما رو محاسبه کنید، چند بار نمونه بگیرید و از بین این نمونه ها میانگین گیری کنید. به این شکل تغییرات به نرمی در خروجی نمایش داده میشن. اگر مشکلی در سنسور و میکروکنترلر نباشه، دما نباید تغییرات شدیدی داشته باشه. ضمنا از اونجایی که کمیت دما ذاتا نمیتونه شدید تغییر کنه، اگر فواصل بین محاسبه دما چند ثانیه باشه هم مشکلی پیش نمیاد.

دیدگاه

ممنون دوستان بالاخره درستش کردم واقعا دست گلتون درد نکنه فقط حالا ی مشکل دیگه دارم که دمایی که نشون میده 7 الی 8 درجه کمتره نوسان نداره فقط دما اشتباهه ممنون میشم راهنمایی کنید

دلیل: ادغام دو پست برای جلوگیری از اسپم

ممنون دوستان بالاخره درستش کردم واقعا دست گلتون درد نکنه فقط حالا ی مشکل دیگه دارم که دمایی که نشون میده 7 الی 8 درجه کمتره نوسان نداره فقط دما اشتباهه ممنون میشم راهنمایی کنید

دیدگاه

سلام اساتید محترم
                      من با اردوینو و lm35 یک مدار بستم گاهی اوقات دما را درست نشون میده گاهی اوقات دما را ۳۰۰ یا ۴۰۰ درجه نشون میده به اتصال پایه ها شک داشتم همه را لحیم کردم اما باز هم مشکل حل نشد ممکن اشکال از کجا باشه ممکن سنسور خراب باشه ؟

دیدگاه

نوشته اصلی توسط Masoud1234567 نمایش پست ها
                        سلام اساتید محترم
                        من با اردوینو و lm35 یک مدار بستم گاهی اوقات دما را درست نشون میده گاهی اوقات دما را ۳۰۰ یا ۴۰۰ درجه نشون میده به اتصال پایه ها شک داشتم همه را لحیم کردم اما باز هم مشکل حل نشد ممکن اشکال از کجا باشه ممکن سنسور خراب باشه ؟
                        با سلام
                        احتمال خرابی سنسور کمه. پرشهای دمایی معمولا بخاطر نویز میتونه باشه. برای کاهش نویز در ADC بر اساس دیتاشیت بهتره پایه ARef را با یک خازن 100nF به گراند وصل کنید.
                        اگر شرایط بهتر نشد نحوه اتصال و برنامتون را بگذارید تا بشه بررسی کرد.
                        موفق باشید.

دیدگاه

سلام اساتید محترم
                          احتمال خرابی سنسور کمه
                          شما احتمالا مدارتون نویز داره
                          کار هایی که می تونین بکنین بین مثبت و منفی یه خازن بزرگتز بزارید
                          بین هر دوپایه تغذیه هر مصرف کننده ای یک خازن عدسی 104 بزارید تا نویز های درحد مگاهرتز رو از بین ببره
                          اگر دارین از AVR استفاده می کنین پایه Vref و پایه خروجی از سنسور رو هم به با خازن عدسی به زمین وصل کنین
                          اگر با این کار ها مشکل رفع نشد احتمال زیاد یا برنامه یا مدار مشکل داره. من احتمال میدم مشکل در ولتاژ مدارتونه. مدارتون چند ولته. با مولتی متر هم ولتاژشو اندازه بگیرید و بگید

دیدگاه

نوشته اصلی توسط Matin_Mirzadeh نمایش پست ها
                            احتمال خرابی سنسور کمه
                            شما احتمالا مدارتون نویز داره
                            کار هایی که می تونین بکنین بین مثبت و منفی یه خازن بزرگتز بزارید
                            بین هر دوپایه تغذیه هر مصرف کننده ای یک خازن عدسی 104 بزارید تا نویز های درحد مگاهرتز رو از بین ببره
                            اگر دارین از AVR استفاده می کنین پایه Vref و پایه خروجی از سنسور رو هم به با خازن عدسی به زمین وصل کنین
                            اگر با این کار ها مشکل رفع نشد احتمال زیاد یا برنامه یا مدار مشکل داره. من احتمال میدم مشکل در ولتاژ مدارتونه. مدارتون چند ولته. با مولتی متر هم ولتاژشو اندازه بگیرید و بگید
                            من خودم با میکرو PIC کار می کنم و در اغلب PIC ها ّFixed Voltage Refrence (FRV) وجود داره که این قابلیتو میده که ولتاژ خاصی(مثلا 4.096) رو به ADC به عنوان Vref بدی تا اگه منبع تغذیه دقیق نباشه مثلا بین 4.6 تا 5.1 ولت بده اون ولتاژ ورودی رو با اون ولتاژ تعیین شده مقایسه کنه. اگر َAVR هم این قابلیتو داره انجام بدین چون خیلی خیلی تاثیر دراه

دیدگاه

نوشته اصلی توسط Matin_Mirzadeh نمایش پست ها
                              من خودم با میکرو PIC کار می کنم و در اغلب PIC ها ّFixed Voltage Refrence (FRV) وجود داره که این قابلیتو میده که ولتاژ خاصی(مثلا 4.096) رو به ADC به عنوان Vref بدی تا اگه منبع تغذیه دقیق نباشه مثلا بین 4.6 تا 5.1 ولت بده اون ولتاژ ورودی رو با اون ولتاژ تعیین شده مقایسه کنه. اگر َAVR هم این قابلیتو داره انجام بدین چون خیلی خیلی تاثیر دراه
                              با سلام
                              میکروهای AVR معمولا دارای ولتاژ رفرنس داخلی هستند که مقدار آن در میکروهای مختلف متفاوت میباشد. در صورت نیاز به اعمال ولتاژ رفرنس دلخواه نیز میتوان از پایه ARef استفاده کرد.

دیدگاه

سلام اساتید محترم
                                باسلام
                                احتمال بسیار زیاد علت نویز مدار هستش. حتمااااا از خازن های 10 و 100 نانو برای هم قسمت تغذیه میکرو و Vref و هم تغذیه سنسور استفاده کنید. یه خازن 100 نانو هم خروجی سنسور وصل کنید.
                                ضمنا حتما از میانگین گیری تو برنامتون استفاده کنید. مثلا تعیین کنید 3 ثانیه تاخیر ایجاد بشه تو نمایش دما و 10 ورودی سنسور رو بخونه بعد اون 10 ورودی رو میانگین بگیره و بعد از 3 ثانیه نشون بده.
                                *** کمترین توقع از یک فرد تحصیل کرده، دانستن املاءِ صحیحِ کلمات است ***

دیدگاه

لطفا صبر کنید...
                                X