اطلاعیه

Collapse
No announcement yet.

ساخت کنترلر دما PID فازی با AVR [آموزشی]

Collapse
X

• فیلتر
  • زمان
  • Show
Clear All
new posts

پاسخ : ساخت کنترلر دما PID فازی با AVR [آموزشی]

[glow=red,2,300] با تشکر از اقای مهدی[/glow]
    واقعا که زحمت کشیدید .. تشکر دارم :job:

چند سوال ؟ اول ما اون دیتا ها رو چجور بدست بیاریم >.. خب میگیم که حتما باید از روی پروسه ای که قراره تحت کنترل قرار بگیره
    خب ورودی میشه همون دما ( البته توی مثال دما .. که خیلی هم جامع ست )
    خروجی هم که اینگار صفر و یک .. خاموش روشن ... که همواره یک .. یعنی روشن ؟ حالا چه میزان روشن ؟
    حداکثر خروجی ؟ ( مثال : از هیتر استفاده کردیم )

2_ من با متلب کار نکردم ... و متوجه اول فیلم نشدم اصلا مهم نیست

3_ من هر کاری کردم نتونستم دیتای وردی رو وارد نرم افزار کنم .. توی فیلم هم واضح مشخص نیست
    اینگار فیلم دچار مشکل میشه و روند کار مشخص نیست
    این قسمتو میگم

دیدگاه

با سلام.
      ورودی و مقداره خطا رو باید کجا درج کنیم.(تو هر دو نرم افزار)

با تشکر از اقا مهدی .

دیدگاه

خواهش میکنم دوست عزیز...
        ای بابا...متلب همون فایل کد که گذاشتم رو ران کنید دستگیرتون میشه چی به چیه...یادتون نره از آخر اون کلیپ جایی که با متلب ضرایب تعیین میشد نتیجه گیری کنید و اینجا بزارید...پست یازدهم اصلی ترین حرفش همین نتیجه گیریه آخرشه

اول ما اون دیتا ها رو چجور بدست بیاریم
        خب با هر روشی که میتونید...خود من هیتر رو روشن کردم و بلافاصله شروع به نمونه گیری با میکروکنترلر کردم و همزمان واسه لپ تاپ با ارتباط سریال میفرستادم...شما میتونید روش های دیگه استفاده کنید..اینش اختیاریه...

خب ورودی میشه همون دما
        نه دیگه...ورودی همون ولتاژی هست که به هیتر اعمال میشه و خروجی پروسه یا فرایند همون دمای هیتر هست که ازش نمونه میگیریم...در کنترل فیدبک همیشه از خروجی نمونه میگیریم...بله در مواردی هم از وروردی نمونه میگیریم که اون در کنترل فیدفوروارد هستش که در آینده بررسی میشه...

خروجی هم که اینگار صفر و یک .. خاموش روشن ... که همواره یک .. یعنی روشن ؟ حالا چه میزان روشن ؟
        اون صفر و یک در واقع با اولین مقدار صفر شروع میشه و تا آخر هم 1 می مونه...اون ورودی هستش...داخل فیلم هم روی اون ستون لیبل input و روی ستون دما لیبل output گذاشتم...
        یه ستون دیگه هم هست که با پله 0.2 افزایش پیدا میکنه...اون زمان هستش و بر حسب ثانیه هم هست...

من هر کاری کردم نتونستم دیتای وردی رو وارد نرم افزار کنم .. توی فیلم هم واضح مشخص نیست
        شما اسم فایل رو وارد میکنید ولی پسوندش رو نمینویسید...پسوند فایل ورودی به گفته صاحب نرم افزار باید prn باشه
        یعنی شما اینطور اسمش رو وارد کنید :

کد:
        log.prn
        مشکل دیگه ای بود در خدمتم...
        تولید کننده تجهیزات برنامه پذیر اتوماسیون صنعتی

www.intelart.ir

دیدگاه

نوشته اصلی توسط rekima
          با سلام.
          ورودی و مقداره خطا رو باید کجا درج کنیم.(تو هر دو نرم افزار)

با تشکر از اقا مهدی .
          سلام
          دوست عزیز مقدار خطا رو نیاز نیست شما وارد کنید...
          ورودی هم نمیدونم دقیقا منظورتون چیه ولی اگه دیتا رو میفرمایید باید به نحوی از سیستمی که قراره کنترل بشه دیتا بگیرید...
          پست قبلی توضیح دادم...

www.intelart.ir

دیدگاه

سلام
            شرمنده ها ولی چجوری از یه ربات مسیریاب دیتا بگیرم؟؟(یا مثلا از یه هیتر)
            تنظیم ضرایب دیجیتال به چه شکلی هست؟؟
            با تشکر

دیدگاه

نوشته اصلی توسط rekima
              سلام
              شرمنده ها ولی چجوری از یه ربات مسیریاب دیتا بگیرم؟؟(یا مثلا از یه هیتر)
              تنظیم ضرایب دیجیتال به چه شکلی هست؟؟
              با تشکر
              خب از چی ربات میخاید دیتا بگیرید؟سرعتش گشتاور موتورش؟واسه هر متغیری که قراره ازش دیتا بگیرید باید سنسورشو داشته باشید و با یه واسط دیتا رو به جایی که امکان ذخیره ش باشه ارسال کنید...

www.intelart.ir

دیدگاه

سلام
                شما گفتید باید از سیستمی که قراره کنترل بشه دیتا بگیرید؟
                در ضمن اخه ربات مسیریاب دیجیتاله؟ولی شما گفتید این ضرایب ماله انالوگ هست
                با تشکر

دیدگاه

نوشته اصلی توسط rekima
                  سلام
                  شما گفتید باید از سیستمی که قراره کنترل بشه دیتا بگیرید؟
                  در ضمن اخه ربات مسیریاب دیجیتاله؟ولی شما گفتید این ضرایب ماله انالوگ هست
                  با تشکر
                  خود متغیر که یه متغیر پیوسته س...سرعت، دما،تنش،گشتاور این قبیل خروجی ها پیوسته هستن....و بله در ضمن اگه سنسورتون خروجی آنالوگ داشته باشه به یه ADC هم نیاز پیدا میکنید...
                  پست های اول این تاپیک رو بخونید در مورد متغیرهای سیستم توضیح دادم...

www.intelart.ir

دیدگاه

سلام
                    منظورتون ار دیتا چی هست؟
                    من چجوری میتونم ضرایب رو در ربات مسیریاب بدست بیارم؟
                    با تشکر

دیدگاه

نوشته اصلی توسط rekima
                      سلام
                      منظورتون ار دیتا چی هست؟
                      من چجوری میتونم ضرایب رو در ربات مسیریاب بدست بیارم؟
                      با تشکر
                      با سلام خدمت دوستان
                      من اولین چیزی که میتونم بگم به این دوستمون اینه : که حتما مروری به جزوه های pid داشته باشن
                      و درک بیشتری پیدا کنن

دیتا همون اطلاعاتی که باید پردازش بشه
                      باید کنترل بشه
                      خب شرایط pid میتونه کاملا متفاوت باشه
                      مثلا کنترل دما و یا اینکه کنترل سرعت ووو
                      مثلا تو همین مثال دما که میشه گفت جامع ست دیتا میشه همون ورودی و خروجی + زمان
                      مثلا دما =( خروجی ).. دمای سنسور که در محیط مورد نظر قراره کنترل بشه
                      البته این مرحله برای تعیین ضرایب
                      ضرایب که بدست اومد ... توی برنامه میکرو ( فرمول ها ) استفاده میشن

در کل تا جای که میتونید در این زمینه مطالعه کنید .. بعد مفاهیمی که درک نشدن رو بازگو میکنید . در رابطه با سرفصل ها

بازم تشکر دارم از اقای مهدی :
                      الان میرم امتحان میکنم ... من پسوندش نمینوشتم .. البته شک کردم .. ولی تو دل خودم گفتم فکر نکنم اینجور باشه

اضافه شده در تاریخ :
                      خب با زحمات دوست گرامی اقای مهدی من تونستم تقریا کار کردن با نرم افزار یاد بگیرم

خب خیلی خوب شد ... کامبیوتر کارو راحت کرده . .
                      ولی از اونجایی که من اصلا با نرم افزار متلب کار نکردم و لازمه که دانلودش کنم ...
                      و با توجه به فیلم شاید خوب متوجه نشدم در رابطه با مراحل کار با نرم افزار متلب
                      امیدوارم مشکلی پیش نیاد
                      در کل خیلی خوب بود
                      البته تعدادی سوال برام پیش اومده راجب به برخی گزینه های نرم افزار که مطرح میکنم
                      تا شناختمون راجب به مفاهیم بیشتر بشه
                      با تشکر

خب اولین گزینه که مختص به وارد کردن دیتا
                      دومیش هم که لیبل گذاری روی دیتاها

مرحله سوم : انتخاب مدل تابع ست که کمی توضیح لازم دارم
                      خب یه جورای باید کار با نرم افزار یاد گرفت ..
                      یه توضیح اجمالی برای گزینه ها که در عکس ها با کادر مشخص شده

و همچنین

دیدگاه

نوشته اصلی توسط دیجت
                        با سلام خدمت دوستان
                        من اولین چیزی که میتونم بگم به این دوستمون اینه : که حتما مروری به جزوه های pid داشته باشن
                        و درک بیشتری پیدا کنن

دیتا همون اطلاعاتی که باید پردازش بشه
                        باید کنترل بشه
                        خب شرایط pid میتونه کاملا متفاوت باشه
                        مثلا کنترل دما و یا اینکه کنترل سرعت ووو
                        مثلا تو همین مثال دما که میشه گفت جامع ست دیتا میشه همون ورودی و خروجی + زمان
                        مثلا دما =( خروجی ).. دمای سنسور که در محیط مورد نظر قراره کنترل بشه
                        البته این مرحله برای تعیین ضرایب
                        ضرایب که بدست اومد ... توی برنامه میکرو ( فرمول ها ) استفاده میشن

در کل تا جای که میتونید در این زمینه مطالعه کنید .. بعد مفاهیمی که درک نشدن رو بازگو میکنید . در رابطه با سرفصل ها

بازم تشکر دارم از اقای مهدی :
                        الان میرم امتحان میکنم ... من پسوندش نمینوشتم .. البته شک کردم .. ولی تو دل خودم گفتم فکر نکنم اینجور باشه

اضافه شده در تاریخ :
                        خب با زحمات دوست گرامی اقای مهدی من تونستم تقریا کار کردن با نرم افزار یاد بگیرم

خب خیلی خوب شد ... کامبیوتر کارو راحت کرده . .
                        ولی از اونجایی که من اصلا با نرم افزار متلب کار نکردم و لازمه که دانلودش کنم ...
                        و با توجه به فیلم شاید خوب متوجه نشدم در رابطه با مراحل کار با نرم افزار متلب
                        امیدوارم مشکلی پیش نیاد
                        در کل خیلی خوب بود
                        البته تعدادی سوال برام پیش اومده راجب به برخی گزینه های نرم افزار که مطرح میکنم
                        تا شناختمون راجب به مفاهیم بیشتر بشه
                        با تشکر

خب اولین گزینه که مختص به وارد کردن دیتا
                        دومیش هم که لیبل گذاری روی دیتاها

و همچنین

سلام
                        ممنون از پاسختون
                        تو pid مشکل ندارم فقط تو تنطیم ضرایب موندم.
                        حالا شما مثلا تو هیتر دیتا رو چجوری بدست میارین؟
                        با تشکر

دیدگاه

آقای فانی میشه بفرمایید چطور ضرایب آنالوگی که بدست میاد میشه در سیستم دیجیتال استفاده کرد ؟
                          اشک هایی که پس از هر شکست ریخته میشوند همان عرق هاییست که برای پیروزی ریخته نشده است

دیدگاه

پاسخ : پاسخ : ساخت کنترلر دما PID فازی با AVR [آموزشی]

نوشته اصلی توسط دیجت

سلام...خوبید؟
                            ببینید مدل تابع یعنی اینکه باید بدونید چه سیستمی رو قراره کنترل کنید...مگه تو پستای قبل اینو توضیح ندادم؟
                            سیستم های حرارتی سیستم های کند و تنبل هستند از مرتبه اول...پس مدلش میشه سیستم مرتبه اول بعلاوه تاخیر زمانی...یعنی وقتی وروردی بهش اعمال بشه بلافاصله پاسخ نمیده ...یعنی یه مدت زمانی (بسته به نوع سیستم) طول میکشه تا پاسخ بده...

در مورد شکل اول:
                            خب اون first order و second order که گفتم چی هستن....وقتی میگه plus dead time یعنی اینکه سیستم پس از گذتش مدت زمان خاصی به ورودی پاسخ میده...

اون قسمت هایی که lead time دارند رو در صورتی میتونم توضیح بدم که قبلش کنترلرهای پیش فاز و پسفاز رو توضیح داده باشم...واسه توضیح پیشفاز و پسفاز هم باید آشنایی کامل با تحلیل صفر و قطب و تحلیل فرکانسی داشته باشید که همین دو موضوع میشه نصف درس کنترل خطی...اینا رو باید خودتون بخونید...تو همه کتاب ها در موردش توضیح دادن...

شکل دوم:
                            منظورتون manipulated variable هست؟خب این میشه همون متغیر ورودی ما...تو این دیتایی که گذاشتم ورودی از نوع پله بود...یعنی اول با مثدار صفر شروع میشه و بعدش با مقدار K (که K یک عدد ثابت هست) ...مثل اینه که یه لامپ رو مستقیم بزنید به برق و صبر کنید تا دوران گذار رو طی کنه و به حالت دائمی برسه...شما در واقع با روشن کردن یک لامپ دارید بهش ورودی پله اعمال میکنید

شکل سوم:
                            خب اینم که اسمش روشه دیگه...کیفیت فیت کردن مدل با دیتا رو تعیین میکنه
                            اولیش(Fast Feet) با محاسابات کمتر دیتا رو فیت میکنه ولی یه مدل با خطای بیشتر بهتون تحویل میده
                            به همین ترتیب تا گزینه آخر که محاسبات بیشتری داره ولی مدل بهتری بهتون میده...وقتی تعداد دیتای خیلی زیادی ندارید روی گزینه high accuracyقرار بدید تا دقت بیشتری بده بهتون..

شکل چهارم:
                            اینا رو (به جز cohen con) هرچی فکرشو میکنم قبلا گفتم ها....
                            اگه نگفتم بگید تا دوباره توضیح بدم..

www.intelart.ir

دیدگاه

نوشته اصلی توسط rekima
                              سلام
                              خب میشه گفت مشکل اصلی همین تعیین ضرایب و همچنین مشکل اصلی خود بنده بود
                              ولی دوستمون اقای مهدی با این تاپیک اموزشی به کمک ما اومدن

خب ما از همین مثال دما استفاده میکنیم چون فهمش راحته
                              خب ما برای کنترل دما و استفاده از میکرو به این ضرایب احتیاج داریم .. و باید اون ها رو نسبت به محیط کنترل بدست بیاریم
                              یعنی این ضرایب با فرمول بدست نمیاریم .. بلکه از خود محیط و یا اون موردی که قراره با استفاده از pid کنترل مطلوبی داشته باشیم

خب همون جور که اقای مهدی هم در پست های قبل اشاره کردند این دیتا ها رو ما توسط سنسور باید ذخیره کنیم
                              خب ایشون از ارتباط سریال استفاده کردن
                              یعنی دمای سنسور رو با ارتباط سریال به کامبیوتر فرستادن .. که خودش نیاز به پروژه خاصی داره که در بحث این تاپیک خارج
                              فقط این مهم که شما دیتا رو بدست بیارید و ذخیره کنید در کامبیوتر .. برای تعیین ضرایب اولیه
                              که بعد از بدست اوردن ضرایب و تبدیل کردن اون ها به ضرایب دیجیتال میتونیم توی برنامه pid میکرو ازش بهره ببریم
                              پس این نرم افزارا فقط برای تعیین ضرایب مطلوب که باید بنا به پروژه خودت به بهترین شکل بدست بیان

همین

[glow=red,2,300]با تشکر از زحمات اقای مهدی[/glow]

دیدگاه

نوشته اصلی توسط mehran901
                                آقای فانی میشه بفرمایید چطور ضرایب آنالوگی که بدست میاد میشه در سیستم دیجیتال استفاده کرد ؟
                                دوست عزیز واسه اینکار باید مبانی کنترل دیجیتال رو بدونید...اگه عجله دارید و میخاید خودتون بحونید کتاب کنترل دیجیتال (نویسنده:کاتسوهیکو اوگاتا) رو بخونید...
                                اگه نه هم که متاسفانه باید صبر کنید که این تاپیک با همین شیب ملایمش بره جلو...

www.intelart.ir

دیدگاه

لطفا صبر کنید...
                                X