اطلاعیه

Collapse
No announcement yet.

اندازه گیری جریان

Collapse
X

• فیلتر
  • زمان
  • Show
Clear All
new posts

پاسخ : اندازه گیری جریان

از سیستمی که داخل Clamp استفاده شده کمک بگیر هم خیلی راحت هم خیلی ارزون :mrgreen:
    آسمان بار امانت نتوانست کشید قرعه کار به نام من دیوانه ردند
    سلطانی دو عالم باشد از آن آن کس سلطان بیامدست و درویش رفته باشد

دیدگاه

با سلام خدمت شما دوستان عزیز :nerd:
      با اجازه ی شما :redface:

راستش در مورد اندازه گیریه این جریان می تونم دو روش رو پیش نهاد کنم که دوستان هم به اون اشاره کردن
      یکی از مفاهیم اولیه که هر فرد برقی در ابتدای کار با اون روبه رو می شه اینه که آمپر متر یک وسیله ی اندازه گیریه که به صورت موازی در مدار قرار می گیره ، ولی باید به این نکته دقت کرد آمپر متر یک گالوانومتره با مقاومت بسیار بالاس که به صورت موازی با یه مقاومت با مقدار بسیار پایین در مدار قرار می گیره و همون طور که دوستان فرمودن تنظیم کردن و به دست آوردن این مقاومت با مقدار پایین و توان دفع حرارتیه بالا کار بسیار سختیه ولی من می خوام یه روش ساده برای تهیه ی این مقاومت پیشنهاد بدم .

همین طور که در این تصویر می بینید برای اندازه گیری مقدار جریان لازم نیست از مقاومت سری در مدار استفاده کنیم ونگران تلفات حرارتی در سیم باشیم یک سیم با طول دلخواه رو انتخاب می کنیم قطر این سیم باید یک صدم قطر سیم اصلی باشه در این حالت جریانی که سیم با قطر کم رد می شه در صورتی که به صورت موازی با طول برابری از سیم اصلی قرار بگیره تقریبا برابر 0.1 آمپر می باشد که توسط یک گالوانومتر با قابلیت تنظیم در مدار اندازه گرفت البته یک راه دیگر هم می تونه استفاده از مقاومت متغییر موازی در مدار باشه:

ولی راه دوم که من این راه رو پیش نهاد می کنم که راه مطمئن تری هم هست استفاده از ترانس ct هست
      بله بعضی از دوستان فرمودن که ممکنه این جریان دی سی باشه ولی خوب ما می تونیم در جریان های dc هم از نوع خاصی از ترانس های ct هم استفاده نمود...

چه جوری؟
      به این شکل دقت کنید:

در این مدار جریان DC قسمت قدرت می تواند میزان فوران و میزان ضریب نفوذی هسته ی CT را تغییر دهد در نتیجه می تواند ظرفیت سلفی ثانویه ی این CT را تغییر دهیم و جریان قسمت اولیه نیز که توسط یه منبع DC دیگه تامین میشه با این عمل تغییر می کند که می توان با اندازه گیری این تغییرات میزان جریان DC را نیز توسط CT اندازه گیری کنیم....

امیدوارم این اطلاعات به دردتون بخوره....

موفق باشید... :nerd:
      هر کجا هستم، باشم / آسمان مال من است / پنجره فکر هوا عشق زمین مال من است ...
      بعضی وقت ها آدما طوری می بینن که نمی بینن، بعضی وقت ها طوری می بینن که اشتباه می بینن، بعضی وقت ها می بینن ولی سعی می کنن مثل دیگران ببینن، ولی موفق اون کسی که سعی می کنه متفاوت و قشنگ ببینه.

دیدگاه

نوشته اصلی توسط امیر حیدری
        ولی راه دوم که من این راه رو پیش نهاد می کنم که راه مطمئن تری هم هست استفاده از ترانس ct هست
        بله بعضی از دوستان فرمودن که ممکنه این جریان دی سی باشه ولی خوب ما می تونیم در جریان های dc هم از نوع خاصی از ترانس های ct هم استفاده نمود...

چه جوری؟
        به این شکل دقت کنید:

در این مدار جریان DC قسمت قدرت می تواند میزان فوران و میزان ضریب نفوذی هسته ی CT را تغییر دهد در نتیجه می تواند ظرفیت سلفی ثانویه ی این CT را تغییر دهیم و جریان قسمت اولیه نیز که توسط یه منبع DC دیگه تامین میشه با این عمل تغییر می کند که می توان با اندازه گیری این تغییرات میزان جریان DC را نیز توسط CT اندازه گیری کنیم....

امیدوارم این اطلاعات به دردتون بخوره....

موفق باشید... :nerd:
        سلام !
        راهکار جالبی بود ولی دوست عزیز زمانی که جریان DC اون هم جریانی که تا نزدیک 100 امپر میتونه برسه از سیم پیچ CT عبور کنه هسته CT کاملا به اشباع میره ( حتی 1/10 این جریان هم می تونه هسته CT رو به اشباع ببره بنابراین درست شبیه اون چیزی که توی ترانزیستور در حالت اشباع اتفاق می افته . اینجا هم زمانی که CT مثلا روی جریان 20 امپر
        به اشباع مغناطیسی میرسه دیگه شما نمی تونی از ثانویه کمترین تغییری رو سنس کنی همونطوری که وقتی ترانزیستور میره به اشباع افزایش جریان بیس روی جریانی که از کلکتور میگذره بی تاثیره .

راه حل این تاپیک یا استفاده از سنسور ااثر حاله یا اینکه اگر جریان AC هست از CT استفاده بشه یا اگر مایل نیستند که از ااثر حال استفاده کنند باید از تغییرات شدت میدان مغناطیسی اطراف سیم حامل جریان بوسیله یک قلاب شبیه کلمپ که شعاع مناسبی بر اساس میزان دقت مورد نیاز جریانی گذرنده از سیم .....

ضمنا این روش در سیستمهای بدون وقفه (uninterruptible power systems ) یا همون UPS های جدید که به صورت online با توان بالای 40KVA ساخته میشه مورد استفاده قرار میگیره ( یعنی از CT خبری نیست ) .....
        آسمان بار امانت نتوانست کشید قرعه کار به نام من دیوانه ردند
        سلطانی دو عالم باشد از آن آن کس سلطان بیامدست و درویش رفته باشد

دیدگاه

مگه یک سنسور اثر هال چنده که نمی خوای استفاده بکنی؟
          من پارسال 700تومن خریدم

شهریار
          Circuit Designers Choose Different Horses For Different Courses!

دیدگاه

سلام

آقا همه ی دوستان نظریات جالبی دادن اما انگار ما این وسط شلوغ کردیم ولی از صاحب تاپیک خبری نیست
            ِِDie for Life, Not Live to Die
            Freedom Fighter
            " ناخود گاه، هریک از ما ، از نامیرائی خود یقین دارد " . فروید

دیدگاه

سلام
              از همه دوستان ممنونم
              تا همین الان سر کار بودم و معذرت می خوام
              همه نظرات رو خوندم و جالب اینکه تقریبا همه راه ها رو قبلا امتحان کردم
              من برا جریان AC میخوام . سنسور اثر هال 8000 تومان در صورتی که کل برد به قیمت 10000
              فروش می ره . خودم تا کیدم در مورد CT هست . یکی هم دادم پیچوندن ولی در ست از اب در نیومد
              چون تو 13 امپر به اشباع میرفت . راهی رو که الان دارم تست می کنم اس تفاده از حلقه فریت هست
              که سیم از وسطش رد میشه . من هم چند دور سیم دور حلقه می پیچم (10-15 دور سیم 05)
              و جریان (ولتاژ) القا شده رو می سنجم
              از همه دوستان که نظر دادند(و باز هم مشارکت میکنند) ممنونم
              از اینکه دیر جواب دادم معذرت می خوام

دیدگاه

اگه اینقدر وحشت داری باید از سنسور غیر تماسی استفاده کنی
                خدا گفت : به جهنم ببریدش، او برگشت و با تعجب به خدا نگاه کرد. خدا گفت : به بهشت ببریدش. فرشتگان پرسیدند: چرا؟! خدا گفت : او هنوز به من امیدوار است...

دیدگاه

سلام دوستان
                  باز هم معذرت
                  من 15 دور سیم 05 تلفن رو دور یه هسته فریت حلقه ایی پیچوندم . توی 11 امپر 0.5 ولت DC داد
                  هالا یه سوال میشه یه نسبت بست و بفهمیم در 99 امپر چقدر می ده
                  تا یادم نرفته بگم که من خورو جی سیم پیچ رو دادم پل دیود و خازن صافی.
                  ممنون

دیدگاه

اقایون من که معذرت خواستم پس چرا جواب نمیدید؟

دیدگاه

اقایون من که معذرت خواستم پس چرا جواب نمیدید؟

دیدگاه

نوشته اصلی توسط fazel459
                        سلام دوستان
                        باز هم معذرت
                        من 15 دور سیم 05 تلفن رو دور یه هسته فریت حلقه ایی پیچوندم . توی 11 امپر 0.5 ولت DC داد
                        هالا یه سوال میشه یه نسبت بست و بفهمیم در 99 امپر چقدر می ده
                        تا یادم نرفته بگم که من خورو جی سیم پیچ رو دادم پل دیود و خازن صافی.
                        ممنون
                        خب به نظر من شما باید چند تا جریان دیگه رو هم همینطوری اندازه بگیری تا بشه براش رابطه ای بدست آورد.
                        دلا یاران سه قسمند ار بدانی
                        زبانی اند و نانی اند و جانی
                        به نانی نان بده از در برانش
                        محبت کن به یاران زبانی
                        و لیکن یار جانی را به دست آر
                        به جانش جان بده تا می توانی

دیدگاه

به نظر شما رابطه خطیه یا لگاریتمی؟

دیدگاه

احتمالا خطی هست.