اطلاعیه

Collapse
No announcement yet.

دلیل نامشخص هنگ Atmega8

Collapse
X

• فیلتر
  • زمان
  • Show
Clear All
new posts

دلیل نامشخص هنگ Atmega8

با سلام خدمت تمامی اساتید و دوستان گرامی.

دوستان درصورتی که کسی بتونه مشکلی که در این تاپیک مطرح میشه رو برطرف کنه از سمت من یه شیرینی خواهد داشت.

دوستان کسی میدونه Atmega8 SMD که در بردهای فلاشر تابلو LED استفاده کردم چرا هنگ میکنه؟
    چند وقت پیش یه پروژه فلاشر تابلو LED بهم خورد که طرف 1000 تا فلاشر ازمون درخواست کرد و منم بعد از حدود یک هفته تحقیق و طراحی برد به این نتیجه رسیدم که اگر قسمتی از فلاشرهامون رو با برد کوچیکتر و آیسی SMD کار کنیم بسیار به صرفه تر خواهد بود.همه چی خوب پیش میرفت تا جایی که زنگ زدن و گفتن فلاشرا برگشت میخوره،ازون روز بدبختی ما شروع شد.از هر 100 فلاشر تقریبا 30 تاش برگشت میخورد.این یعنی فاجعه.یه مدت فروش فلاشر رو متوقف کردیم تا اول مشکلاتش برطرف بشه بعد روانه بازار بشه،اما هرچه تلاش کردیم به نتیجه نرسیدیم.

انواع تز ها رو خودمون و اطرافیانمون دادند که شاید مشکل برطرف بشه اما نشد:
    1-اولین چیزی که شکمون برد این بود که شاید پتانسیومتر مشکل داره،جنس پتانسیومترها رو تغییر دادیم اما نشد،
    2-مورد دومی که خیلی بهش امیدوار بودیم و کلی هم وقت و مخصوصا سرمایه مارو گرفت ایراد داشتن آیسی ها بود که فکر میکردیم چون چینیه به هر دلیلی ممکنه هنگ کنه،رفتیم و سه مدل آیسی و البته سری آخر 500 عدد تایوانی خریداری کردیم.اما بازم مشکل سرجاش بود.
    3-ایندفعه و بعد از تست 4 مدل آیسی شکمون رفت به برنامه ای که نوشتم.خب توی برنامه از اینتراپت 0 و ADC و تایمر 0 استفاده شده بودو البته کامپایلر کدویژن.یه برنامه با بسکام نوشتم که هیچ تایمر و ADC و یا اینتراپتی استفاده نشده بود. و فقط ست و ریست پایه ها رو داشتم.اما بازم نشد.

البته ما خیلی خیلی تلاش برای رفع این عیب کردیم که باعث شد خیلی چیزای عجیب مشاهده کنیم.
    مثلا
    1-بعضی از بردایی که هنگ میکرد،با حرارت به پایه ریست موقتا درست کار میکرد.
    2-بعضی از بردهای برگشت خورده بصورت کاملا اتفاقی دیگه هنگ نمیکرد.
    3-این مورد خیلی برام جالب بود و اونم اینکه از لای پایه های Aref و GND یه دود سفید رنگ با بوی سوختگی آیسی تولید میشد اما اتفاقا همون بردی که دود تولید میکرد موقع تولید کردن دود درست کار میکنه و تنها مشکلی که پیش میاد داغ کردن شدید 7805 هستش.که این داغ کردن هرچقدر هم ادامه داشته باشه نه رگولاتور میسوزه و نه خروجی رو قطع میکنه.

و گزینه 4- که تا حالا اصلا ندیده بودم اینکه بعضی از آیسی ها وقتی هنگ میکردن بشدت داغ میشدن :eek:
    تا حالا ندیده بودم AVR جماعت هنگ کنن و داغ بشن...

چندتا نکته که توی این پست به مرور اضافه میشه:
    1-امکان تغییر شماتیک تقریبا غیر ممکنه چون 1000 تا ازین بردا چاپ شده.مگر اینکه واقعا ایراد از برد ها باشه.

مشکلی که جدیدا برام پیش اومده بسیار حاد و خانمان براندازه و داره زندگی من رو تحت الشعاع قرار میده.
    هرگونه ایده و نظری با کمال میل اعمال میشه مگر اینکه قبلا خودمون اونکارو کرده باشیم.

پاسخ : دلیل نامشخص هنگ Atmega8

اینم شماتیک اتصالات Atmega8 SMD:

شماتیک از مدار تغذیه و ترانزیستور قدرت:

دیدگاه

خوب شما که میگی بعد از ریست درست کار میکنه بیا یه مدار ریست کننده خارجی کار بزار. من خودم همیشه بجای اون رگلاتور مزخرفای 7805 میام LM2576 میزارم.

دیدگاه

ممنون از همفکریتون.
        اما من نگفتم بعد از ریست درست کار میکنه،گفتم وقتی پایه ریست رو گرم میکنم موقتا درست کار میکنه.

درضمن احتمال تغییر برد وجود نداره.فقط در حد اضافه کردن یه خازن یا یه مقاومت.

دیدگاه

سلام
          من که احتمال میدم واسه ... منبع تغذیه است
          البته این رو هم بگم
          نه برنامه شما رو دیدم ...
          نه میدونم بارتون چیه ...
          فلاشرهاتون چی هستند ؟؟؟ POWER LED ؟؟
          منبع تغذیه 12 ولت مدارش چطوریه ؟؟؟
          برنامه رو بگذارید تا چکش کنیم ...
          ==============
          راستی
          چرا از ماسفت استفاده نکردید ؟؟؟
          هم کمتر داغ میکنه
          هم تلفاتش کمتره
          دیگه هم رگولاتور داغ نمیکنه ...
          ================
          یه چیز دیگه
          چرا Aref رو به VCC وصلش کردید ؟؟؟
          میتونستید از طریق برنامه نویسی وصلش کنید به VCC ...
          چرا مقاومت Pullup رو اینقدر کم گرفتید ؟؟؟
          10 کیلو هم خوب بود
          البته ربطی به مشکلاتی هم که گفتید نداره ...
          [b]چگونه همه پایه های میکروکنترلر AVR را PWM کنیم؟
          معرفی نرم افزارEasy 7segment (برای راه اندازی آسانتر 7segment )
          معرفی نرم افزار Codewizard PWM
          با من بیشتر آشنا شوید

دیدگاه

چون سوالاتتون زیاد بود توی همین نقل قول جواب میدم.

نوشته اصلی توسط Saman.Asadi
            سلام
            من که احتمال میدم واسه ... منبع تغذیه است
            امکان تغییر منبع تغذیه وجود نداره چون همه تابلو ال ای دی کار ها از همین منابع تغذیه سوییچینگ استفاده میکنن.
            البته این رو هم بگم
            نه برنامه شما رو دیدم ...
            نه میدونم بارتون چیه ...
            فلاشرهاتون چی هستند ؟؟؟ POWER LED ؟؟
            بارمون ال ایدی مهمولی کلاهی یا اوال هستش و نهایتا 2 آمپر از هر ترانزیرستور میگذره
            منبع تغذیه 12 ولت مدارش چطوریه ؟؟؟
            شماتیک تغذیه و میکرو رو توی پست دوم کذاشتم.
            برنامه رو بگذارید تا چکش کنیم ...
            چشم برنامه رو هم برم شرکت از روی سیستم کپی کنم صبح میزارم.اما حدثم اینه از برنامه نیست دوست گلم.چون همه به مشکل نمیخورن.فقط بعضیا
            ==============
            راستی
            چرا از ماسفت استفاده نکردید ؟؟؟
            دلیلش مغرون به صرفه بودن و عدم نیاز به اینهمه جریان
            هم کمتر داغ میکنه
            هم تلفاتش کمتره
            دیگه هم رگولاتور داغ نمیکنه ...
            اگه برد سالم کار کنه رگولاتور اصلا داغ نمیکنه...
            ================
            یه چیز دیگه
            چرا Aref رو به VCC وصلش کردید ؟؟؟
            نمیدونم و حدث میزنم شاید این خودش باعث مشکل شده باشه...
            میتونستید از طریق برنامه نویسی وصلش کنید به VCC ...
            چرا مقاومت Pullup رو اینقدر کم گرفتید ؟؟؟
            اونا نمادین هستن.در عمل 15 کیلو گذاشتم.
            10 کیلو هم خوب بود
            البته ربطی به مشکلاتی هم که گفتید نداره ...

دیدگاه

همانطور که آقای اسدی گفتن Aref را به vcc وصل نکنید. این کار غیر اصولی است. بین aref و زمین یک خازن 100 نانو بزارید.
              2- در صورتی که تغذیه نتونه جریان لامپ ها را تامین کنه افت ولتاژ خواهید داشت.در اینصورت برای کارکرد بهتر مدار خازن قبل از رگولانور را افزایش دهید همچنین می توانید از رگلاتور های LDO استفاده نمایید.
              3-حتما بین پایه ریست و زمین یک خازن 100 نانو یا بالاتر قرار دهید.
              4-بین pd2 و زمین هم یک خازن 100 نانو بزارید.
              5- از واچداگ استفاده کنید . و توی روتین تایمر wdr را ست کنید.
              این مواردی که ذکر کردم می تونه از عملکرد نا خواسته میکرو جلوگیری کنه .فعلا چیز دیگری به ذهنم نمی رسه.

دیدگاه

یک نکته دیگر:چون گفتید در بعضی از مدارها رگولاتور و میکرو داغ می کنه حدس می زنم که برد خوب تمیز نشده باشه.

دیدگاه

نوشته اصلی توسط DesignerEng
                  یک نکته دیگر:چون گفتید در بعضی از مدارها رگولاتور و میکرو داغ می کنه حدس می زنم که برد خوب تمیز نشده باشه.
                  افتاقا یکی از نتایجی که این اواخر بهش رسیدم اینه که شاید زمان ماندن برد توی اسید کم بوده و باعث شده مقداری مس روی برد و بین پایه ها بمونه که با چش دیده نشه.چون یبار بردی که دود میکرد رو آیسیش رو برداشتم و مشاهده کردم که بین اون پایه هایی که دود میکرد سیاه شدن.امانفهمیدم اون سیاهی ها چی بود...
                  بنظرتون این فکر میتونه منظقی باشه؟؟

نوشته اصلی توسط DesignerEng
                  همانطور که آقای اسدی گفتن Aref را به vcc وصل نکنید. این کار غیر اصولی است. بین aref و زمین یک خازن 100 نانو بزارید.
                  اگه فقط پایه Aref رو از روی برد بلند کنم که مستقیم به Vcc متصل نباشه کفایت نمیکنه؟حتما باید خازن هم بزارم؟
                  2- در صورتی که تغذیه نتونه جریان لامپ ها را تامین کنه افت ولتاژ خواهید داشت.در اینصورت برای کارکرد بهتر مدار خازن قبل از رگولانور را افزایش دهید همچنین می توانید از رگلاتور های LDO استفاده نمایید.
                  آخه بدبختی اینه که بردها وقتی که حتی هیچ باری ندارن هم هنگ میکنن.
                  3-حتما بین پایه ریست و زمین یک خازن 100 نانو یا بالاتر قرار دهید.
                  4-بین pd2 و زمین هم یک خازن 100 نانو بزارید.
                  5- از واچداگ استفاده کنید . و توی روتین تایمر wdr را ست کنید.
                  واچداگ هم استفاده کردم نشد.
                  این مواردی که ذکر کردم می تونه از عملکرد نا خواسته میکرو جلوگیری کنه .فعلا چیز دیگری به ذهنم نمی رسه.

بقیه موارد رو هم چشم.چک میکنم ببینم میشه یا نه.

دیدگاه

نوشته اصلی توسط Dr.Xylitol
                    افتاقا یکی از نتایجی که این اواخر بهش رسیدم اینه که شاید زمان ماندن برد توی اسید کم بوده و باعث شده مقداری مس روی برد و بین پایه ها بمونه که با چش دیده نشه.چون یبار بردی که دود میکرد رو آیسیش رو برداشتم و مشاهده کردم که بین اون پایه هایی که دود میکرد سیاه شدن.امانفهمیدم اون سیاهی ها چی بود...
                    بنظرتون این فکر میتونه منظقی باشه؟؟
                    آره . اگر بورد مونتاژ نشده داری ،حتما با مولتی متر چک کن ببین اتصالی نداشته باشند.

دیدگاه

برد مونتاژ نشده زیاد دارم.همین الان حدود 50 تا از بردها رو همون پایه هایی که دود میکردن رو با مولتی متر چک کردم.خبری نبود :sad:

دیدگاه

من چون اوایل که با smd کار می کردم با این مشکل ( داغ کردن یا کار نکردن میکرو) مواجه بودم به شما می گویم بیشتر اشکالات بردهای smd به کثیف بودن برد(بعد از لحیم کاری ) مربوط میشه.

دیدگاه

خب راه چاره چی میتونه باشه؟؟با اسپری کنتاکتشور قرمز بشورم بعد از لحیم کاری مشکل کثیفی دیگه نداره؟
                          آخه اونقدر من آیسی هارو تمیز و سریع لحیم میکنم که اصلا و ابدا آیسی داغ نمیشه.حالا کثیف بودنشو نمیدونم.درضمن موقع لحیم کردن آیسی حتما روغن لحیم هم میزنم.

دیدگاه

سلام
                            یه عکس از PCB تون بی زحمت بزارید.
                            ---
                            احتمالا یکی از دلایل هنگ کردن میکرو کشیدن جریان زیاد از پایه های میکرو ها هست.
                            وقتی فلاشر به هیچ ریسه ال ای دی وصل نیست هم هنگ میکنه؟

دیدگاه

نوشته اصلی توسط A-Ice Man
                              سلام
                              یه عکس از PCB تون بی زحمت بزارید.
                              ---
                              احتمالا یکی از دلایل هنگ کردن میکرو کشیدن جریان زیاد از پایه های میکرو ها هست.
                              وقتی فلاشر به هیچ ریسه ال ای دی وصل نیست هم هنگ میکنه؟
                              بله متاسفانه در بالا هم گفتم حتی وقتی هیچ باری بهشون متصل نیست هم هنگ میکنن.

این عکس از خود فلاشر:

عکس از پشتش:

PCB:

دیدگاه

لطفا صبر کنید...
                              X