اطلاعیه

Collapse
No announcement yet.

مشکل با پروگرام کردن ATMEGA1280

Collapse
X

• فیلتر
  • زمان
  • Show
Clear All
new posts

مشکل با پروگرام کردن ATMEGA1280

سلام
    دوستان من ATMEGA1280 خرید زدمش روی برد تبدیل حالا میخوام پروگرامش کنم اما پروگرامر نمیشناستش
    پروگرامر من واسه ECA هست (multi avr programmer)
    و نرم افزار progisp استفاده میکنم
    با خود بسکام هم زدم نشناخت :angry:
    لطفا راهنمایی کنید خیلی نیاز دارم بهش

پاسخ : مشکل با پروگرام کردن ATMEGA1280

سلام ، ویندوزت چیه ؟؟؟ درایور دستگاه نصبه ؟؟؟ از سالم بودن کابل USB مطمئنی ؟؟؟
    - اَللّهُمَّ عَجِّل لِوَلیِّکَ الفَرَج -
    ارتباط با من : ir02x6
    طراحی و ساخت انواع منابع تغذیه سوئیچینگ - SMPS Designer

دیدگاه

ویندوز من 8 هست 64 بیتی
      اره مطمئنم چون با ATMEGA16 و32 به راحتی پروگرام میکنم
      خیلی ضروری هست برام که ATMEGA1280 رو پروگرام کنم

اضافه شده در تاریخ :
      یعنی هیچکس با این میکروکنترلر کار نکرده که به من بگه بایاس این میکرو برای پروگرام کردن چجوریه؟؟؟؟؟

دیدگاه

سلام ، احتمالا باید فرکانس مربعی 1 مگاهرتز به یکی از پایه ها بدی تا میکرو شناخته بشه ، الآن حضور ذهن ندارم ... :rolleyes:
        - اَللّهُمَّ عَجِّل لِوَلیِّکَ الفَرَج -
        ارتباط با من : ir02x6
        طراحی و ساخت انواع منابع تغذیه سوئیچینگ - SMPS Designer

دیدگاه

پاسخ : پاسخ : مشکل با پروگرام کردن ATMEGA1280

نوشته اصلی توسط Ir02x6
          سلام ، احتمالا باید فرکانس مربعی 1 مگاهرتز به یکی از پایه ها بدی تا میکرو شناخته بشه ، الآن حضور ذهن ندارم ... :rolleyes:
          چشم تست میکنم این هم
          خواهش میکنم اگر میشه یه کم تمرکز کنید بگید دقیقا چیکار کنم که این پروگرام بشه
          به شدت بهش نیاز دارم

دیدگاه

سلام به همه
            من هم زمانی که با MEGA64 شروع به کار کردم خیلی اذیت شدم تا برای بار اول پروگرامش کنم
            نکاتی که توی کار بهش رسیدم رو می نویسم انشاالله به کارت بیاد:
            اول یه صلوات ثوابشم برای خودمون
            بزرگترین مشکلی که من داشتم این بود که با اینکه در لحیم کاری پایه ها روی برد تبدیل خیلی دقت میکردم و حساسیت زیادی به خرج میدادم و سابقه زیادی هم در لحیم کاری داشتم اما باز بعد از لحیم کاری MEGA64 و MEGA128 دیدم که بعضی از پایه ها درست لحیم به برد نشده بود که باعث میشد پروگرامر نشناسدش
            این رو بعد از تبدیل 3 یا 4 تا IC فهمیدم و قبلش فکر میکردم مشکل از IC ها یا پروگرامر هست (پروگرامر من TNM5000+ هستش )
            اگر با تست مرحله قبل نتونستی باز جواب بگیری :
            برای پروگرام کردن IC های میکروکنترلر باید ولتاژ راه اندازی میکرو (VCC , GND ,AVCC,AGND) همگی بهش وصل باشه.
            هیچ گونه قطعه دیگری روی پایه هایی که جهت پروگرام کردن مورد استفادست نباید وصل باشه منجمله پایه ریست
            در صورت وجود پایه PEN ، نباید پایه PEN در وضعیت LOW باشد اما نیازی به HIGH کردن هم ندارد.
            و پایه XTAL
            یکی از بهترین کارها اعمال یک فرکانس خارجی به پایه XTAL1 می باشد و فرکانسش می تونه یکی از موارد زیر باشه:
            250KHz
            500KHz
            1MHz
            2MHz
            4MHz
            8MHz
            16MHz
            من از 4MHz استفاده میکنم و تقریبا در بیشتر موارد جوابگو بوده
            و اگر نخوای از فرکانس خارجی استفاده کنی در موارد زیادی کار زیر جواب خوهد داد:
            1- از فرکانس (اسلاتور) داخلی استفاده نکنی(تو برنامه اسلاتور داخلی رو فعال نکی و از طریق فیوزبیت ها هم اسلاتور داخلی رو فعال نکنی)
            2- یک کریستال خارجی به پایه های XTAL1 و XTAL2 وصل کنی (به مقداری که در برنامه تعریف کردی) با داشتن دو خازن معمولا 22pF
            و نکته مهم دیگه هم اینکه پایه های پروگرامرت رو مطابق چیزی که در زیر نوشتم وصل کن
            کد:
            ISP Cable     :      MICRO

SDO/TDO/PGD/MISO  = MISO (PB3) Serial Data out ( PIN 22 of ATmega1280 )

RST/RESET/TMS   = RST ( PIN 30 of ATmega1280 )	

SCK/TCK/PGC    = SCK ( PIN 20 of ATmega1280 )

SDI/TDI/MOSI    = MOSI (PB2) Serial Data in ( PIN 21 of ATmega1280 )
            بخشی که سمت چپ هست مربوط به پایه های پروگرامرت میشه و اون نامهایی که بینشون بک اسلش "/" خورده نامهای دیگر هم هستن و هر شرکت ممکن هست از یکیش استفاده کرده باشه
            بخشی هم که در سمت راست قرار داره مربوط به پایه های میکرو کنترلرت میباشه که در اینجا مخصوصا برای MEGA1280 نوشتمشون
            اگر با کارهایی که گفتم جواب گرفتی که انشاالله جواب خوهی گرفت در همین تایپیک بگو که اگر شخص دیگه ای هم همین مشکل رو داشت بتونه راحت جوابش رو پیدا کنه
            PDF همین نوشته ها هم اضافه کردم.

--- فایل رو از ضمیمه پست دانلود کنید >
            فایل های پیوست شده
            ای خدا ، من باید از نظر علم از همه برتر باشم، تا مبادا که دشمنان مرا از این راه طعنه زنند. باید به آن سنگدلانی که علم را بهانه کرده و به دیگران فخر میآ*فروشند، ثابت کنم که خاک پای من هم نخواهند شد. باید همه آن تیره دلان مغرور و متکبر را به زانو در آورم، آنگاه خود خاضع ترین و افتاده ترین مرد روی زمین باشم.
            شهید دکتر مصطفی چمران
            اللهم صل علی محمد و ال محمد و عجل فرجهم
            ; C is not for children

دیدگاه

پاسخ : پاسخ : مشکل با پروگرام کردن ATMEGA1280

نوشته اصلی توسط مهدی رهی
              سلام به همه
              من هم زمانی که با MEGA64 شروع به کار کردم خیلی اذیت شدم تا برای بار اول پروگرامش کنم
              نکاتی که توی کار بهش رسیدم رو می نویسم انشاالله به کارت بیاد:
              اول یه صلوات ثوابشم برای خودمون
              بزرگترین مشکلی که من داشتم این بود که با اینکه در لحیم کاری پایه ها روی برد تبدیل خیلی دقت میکردم و حساسیت زیادی به خرج میدادم و سابقه زیادی هم در لحیم کاری داشتم اما باز بعد از لحیم کاری MEGA64 و MEGA128 دیدم که بعضی از پایه ها درست لحیم به برد نشده بود که باعث میشد پروگرامر نشناسدش
              این رو بعد از تبدیل 3 یا 4 تا IC فهمیدم و قبلش فکر میکردم مشکل از IC ها یا پروگرامر هست (پروگرامر من TNM5000+ هستش )
              اگر با تست مرحله قبل نتونستی باز جواب بگیری :
              برای پروگرام کردن IC های میکروکنترلر باید ولتاژ راه اندازی میکرو (VCC , GND ,AVCC,AGND) همگی بهش وصل باشه.
              هیچ گونه قطعه دیگری روی پایه هایی که جهت پروگرام کردن مورد استفادست نباید وصل باشه منجمله پایه ریست
              در صورت وجود پایه PEN ، نباید پایه PEN در وضعیت LOW باشد اما نیازی به HIGH کردن هم ندارد.
              و پایه XTAL
              یکی از بهترین کارها اعمال یک فرکانس خارجی به پایه XTAL1 می باشد و فرکانسش می تونه یکی از موارد زیر باشه:
              250KHz
              500KHz
              1MHz
              2MHz
              4MHz
              8MHz
              16MHz
              من از 4MHz استفاده میکنم و تقریبا در بیشتر موارد جوابگو بوده
              و اگر نخوای از فرکانس خارجی استفاده کنی در موارد زیادی کار زیر جواب خوهد داد:
              1- از فرکانس (اسلاتور) داخلی استفاده نکنی(تو برنامه اسلاتور داخلی رو فعال نکی و از طریق فیوزبیت ها هم اسلاتور داخلی رو فعال نکنی)
              2- یک کریستال خارجی به پایه های XTAL1 و XTAL2 وصل کنی (به مقداری که در برنامه تعریف کردی) با داشتن دو خازن معمولا 22pF
              و نکته مهم دیگه هم اینکه پایه های پروگرامرت رو مطابق چیزی که در زیر نوشتم وصل کن
              کد:
              ISP Cable     :      MICRO

SDO/TDO/PGD/MISO  = MISO (PB3) Serial Data out ( PIN 22 of ATmega1280 )

RST/RESET/TMS   = RST ( PIN 30 of ATmega1280 )	

SCK/TCK/PGC    = SCK ( PIN 20 of ATmega1280 )

SDI/TDI/MOSI    = MOSI (PB2) Serial Data in ( PIN 21 of ATmega1280 )
              بخشی که سمت چپ هست مربوط به پایه های پروگرامرت میشه و اون نامهایی که بینشون بک اسلش "/" خورده نامهای دیگر هم هستن و هر شرکت ممکن هست از یکیش استفاده کرده باشه
              بخشی هم که در سمت راست قرار داره مربوط به پایه های میکرو کنترلرت میباشه که در اینجا مخصوصا برای MEGA1280 نوشتمشون
              اگر با کارهایی که گفتم جواب گرفتی که انشاالله جواب خوهی گرفت در همین تایپیک بگو که اگر شخص دیگه ای هم همین مشکل رو داشت بتونه راحت جوابش رو پیدا کنه
              PDF همین نوشته ها هم اضافه کردم.

--- فایل رو از ضمیمه پست دانلود کنید >
              سلام
              ممنونم که پاسخ دادی دوست عزیز
              من تمام پایه ها چک کردم شکی ندارم که تمامی پایه ها به برد تبدیل اتصال دارند.
              اون که فرمودی کریستال بگذارم:
              کلا پروگرامر میکروکنترلر رو نمیشناسه پس از کجا باید بدونم چه کریستالی باید بگذارم؟
              بنظر شما بهتر نیست بیام و یک فرکانس 1 مگا با یه میکرو دیگه بسازم و بدم پایه xtal1 این میکروکنترلری که میخوام پروگرام کنم؟
              ضمنا من روی مدار اینو پروگرام میکنم (یعنی میکروکنترلر داخل مدار هستش) و اینکه به پایه ریسیت میکرو سلف و دیود و مقاومت وصل شده.
              بردم نوعی نیست بشه گذاشتش روی برد بورد.اینجوری هستش:

----------------------------------
              بنطر شما چه مدلی میشه اینو پروگرام کرد؟(بجز اینکه سیم کشی کرد پایه ها رو)

دیدگاه

اگر پایه ریست یا پایه هایی که به پروگرمر وصل هستند توی مدار به جایی وصل باشند
                مشکل ایجاد میکنه . نیاز به کریستال و کلاک خارجی نداری چون تا به حال این میکرو پروگرم
                نشده .شما باید حتما پایه های مورد استفاده پروگرمر رو آزاد کنید

دیدگاه

سلام
                  کلا پروگرامر میکروکنترلر رو نمیشناسه پس از کجا باید بدونم چه کریستالی باید بگذارم؟
                  اگر از این شیوه استفاده میکنی مقدار کریستال همونی باشه که در برنامه تعریف کردی(اما این شیوه زیاد مناسبی نیست و اعمال یک فرکانس خارجی خیلی بهتره)
                  بنظر شما بهتر نیست بیام و یک فرکانس 1 مگا با یه میکرو دیگه بسازم و بدم پایه xtal1 این میکروکنترلری که میخوام پروگرام کنم؟
                  بله این شیوه بهتره و مقادیره دیگه ای هم میتونی بدی که تو پست قبلی گفتمشون (من از 4MHz استفاده میکنم)
                  ضمنا من روی مدار اینو پروگرام میکنم (یعنی میکروکنترلر داخل مدار هستش) و اینکه به پایه ریسیت میکرو سلف و دیود و مقاومت وصل شده.
                  این شیوه خیلی بهتر از استفاده از بردبرد هست من هم تقریبا تمامی مدارهام رو با این شیوه پیش میبرم اما کاری که در کنار ساختن برد انجام میدم اینه که روی پایه های مورد نیاز جهت پروگرام کردن یک کلید دو وضعیتی میزارم و زمان پروگرام کردن در حالت قطع اتصال پایه های لازم از مدار اصلی و اتصالشون به پروگرامر هست و در زمان کار مدار قطع اتصال پایه های مدار از پروگرامر و اتصال به مدار اصلی
                  اما در گذشته یک برد جهت پروگرام کردن ic های این مدلی میساختم و تمامی نکات جهت پروگرام کردن رو داخلش رعایت میکردم و برای جا زدن ic هم از پین هدر استفاده میکردم و روی این برد ic هام رو پروگرام میکردم و بعد جداش میکردم و روی برد اصلی قرارش میدادم
                  چند نکته هم در مورد پین هدر :
                  1- از نوع پین هدر نظامی استفاده کن
                  2- پین هدر مادگی که شیوش معلومه اما پین هدر نری رو برعکس لحیم کن یعنی پایه هایی که قراره به برد تبدیل لحیم بشه رو به عنوان اتصال به پین هدر مادگی استفاده کن. برای بار اول که بخوای جا بزنی کمی سخته اما از دفعات بعد راحتتر میشه و برای در آوردنش هم از یک وسیله جهت اهرم کردن زیرش استفاده کن اینجوری عمر پایه ها زیاد میشه و خم یا شکستگی پیدا نمیکنه
                  و اینکه نکته آزاد کردن پایه های مورد استفاده هم دوست عزیزمون آقای ehsanbagheri بیانش کردن
                  موفق باشی
                  ای خدا ، من باید از نظر علم از همه برتر باشم، تا مبادا که دشمنان مرا از این راه طعنه زنند. باید به آن سنگدلانی که علم را بهانه کرده و به دیگران فخر میآ*فروشند، ثابت کنم که خاک پای من هم نخواهند شد. باید همه آن تیره دلان مغرور و متکبر را به زانو در آورم، آنگاه خود خاضع ترین و افتاده ترین مرد روی زمین باشم.
                  شهید دکتر مصطفی چمران
                  ; C is not for children

دیدگاه

فعلا که این یکی دودش درومد!!!!
                    اصلا هم نفهمیدم چرا
                    5 ولت بهش دادم اول خواستم پروگرام کن نشد.دوباره قطع کردم بهش دادم یک دودی کرد که نگو
                    سفارش دادم از eca به محض اینکه بهم برسه تست میزنم بهتون اطلاع میدم

دیدگاه

فعلا که این یکی دودش درومد!!!!
                      اصلا هم نفهمیدم چرا
                      خوب یجا اتصالی داشته که دودش درومده
                      این مدل ic هارو چجوری به برد تبدیلت میچسبونی؟
                      شهید دکتر مصطفی چمران
                      ; C is not for children

دیدگاه

آخه همشو تست زدم دیدم همش به آی سی متصل هست و هیچکدوم به هم راه نمیدن بعدا بهش تغذیه دادم
                        روی برد یه کوچولو روغن لحیم زدم بعدا پایه یک میکروکنترلر که سمت چپ پالا میشه(همون جا که یک نقطه کوچیک هست) رو گذاشتمش روی برد تبدیل(همونجا که یک نقطه کوچولو داره) پایه ها تنظیم کردم پایه یک آی سی رو با نک هویه قلعش رو آب کردم باقی پایه ها هم به همین ترتیب که کاملا از هم جدا بودند.زیر نور چراغ مطالعه هم گرفتم کاملا پیدا بود که اتصال نداشته.
                        این دفعه میخوام با هیتر این ای سی سوخته رو از روی برد بردارم و اون یکی جدید رو باز دوباره با هیتر بگذارم.نظر شما چیه؟

دیدگاه

سلام
                          آخه همشو تست زدم دیدم همش به آی سی متصل هست و هیچکدوم به هم راه نمیدن
                          اگر با مولتی متر تست کرده باشی درواقع یک ولتاژ در حد 2 ولت بین جفت جفت پایه ها اعمال کردی شاید این باعث آسیب دیدن بعضی از واحد های داخلی میکروت بشه (البته مطمئن نیستم)

اگر میخوای با این ic تازه شروع کنی بیا از همون اول جوری پیش برو که هیچ کدم از مراحل باعث بوجود اومد شک توی کارت نشه:
                          اول اینکه موقتا قید این ic که دود کرده رو بزن (البته گفتی که سفارش دادی)
                          دوم قید برد تبدیلشم بزن
                          سوم اینکه یه شیوه که خودم ازش برای مدارات آزمایشی استفاده میکنم استفاده کن تا اگر در آخر مشکلی داشت راحت تر بشه فهمید.
                          البته به این هم توجه داشته باش که اهمیت یک مدار آزمایشی از مداری که در آخر از روی اون به تولید میرسه خیلی خیلی و بازهم خیلی بیشتره
                          برای یک مدار آزمایشی جنس قطعات سعی کن همگی درجه یک باشه
                          سعی کن هر قطعه ای که یک بار هم ازش استفاده کردی در برد آزمایشیت ازش استفاده نکنی
                          منظورم از برد آزمایشی در اینجا بردیه که داخلش برای بار اوله که از یک قطعه خاصی استفاده میکنی مثل همین mega1280 شما
                          در حال حاظر خیلی فشرده درگیر یادگیری ضبط کردن صدا با vs1003 هستم کمی سرم خلوت تر شد شیوه ای که گفتم رو سعی میکنم با عکس و توضیح برات بزارم
                          توی این فاصله زمانی هم شما اگر میتونی موارد زیر رو تهیه کن:
                          سیم لحیم درجه یک و خیلی خیلی نازک ( کوچکتر از 0.8mm )
                          چسب سلیکن (مثل سیلیکن میمونه اما یک نوع چسب هست) قیمت زیر 10 هزار تومان و eca هم داره
                          یک ذره بین خیلی قوی (من از یک دوربین عکاسی قدیمی جدا کردم قدرتش بالای x60 واقعی هست)
                          برد تبدیل
                          خمیر فلاکس جنس خوب (سعی کن مدل آمپولی باشه) لوازم الکترونیکی فروشی ها دارن دو مدل 8 و 16 هزارتومنش رو من دیدم بهتره که 16 تومنی رو بگیری
                          یک مقدار تینر فوری (که بهش تینر 10 هزار هم میگن) اندازه 300cc هم باشه خوبه
                          یک آمپول و نیدل کوچک
                          یک برس مسواک نو که نرم هم نباشه
                          نوک هویه تمیز مدل رایج بازار نه زیاد تیز باشه نه نوک کج یا هرمدل دیگه ای ، ساده ساده باشه (گوت ژاپن خوبه قیمتش هم حدودا 4هزار تومنه)

شهید دکتر مصطفی چمران
                          ; C is not for children

دیدگاه

نوشته اصلی توسط مهدی رهی
                            سلاماگر با مولتی متر تست کرده باشی درواقع یک ولتاژ در حد 2 ولت بین جفت جفت پایه ها اعمال کردی شاید این باعث آسیب دیدن بعضی از واحد های داخلی میکروت بشه (البته مطمئن نیستم)

اگر میخوای با این ic تازه شروع کنی بیا از همون اول جوری پیش برو که هیچ کدم از مراحل باعث بوجود اومد شک توی کارت نشه:
                            اول اینکه موقتا قید این ic که دود کرده رو بزن (البته گفتی که سفارش دادی)
                            دوم قید برد تبدیلشم بزن
                            سوم اینکه یه شیوه که خودم ازش برای مدارات آزمایشی استفاده میکنم استفاده کن تا اگر در آخر مشکلی داشت راحت تر بشه فهمید.
                            البته به این هم توجه داشته باش که اهمیت یک مدار آزمایشی از مداری که در آخر از روی اون به تولید میرسه خیلی خیلی و بازهم خیلی بیشتره
                            برای یک مدار آزمایشی جنس قطعات سعی کن همگی درجه یک باشه
                            سعی کن هر قطعه ای که یک بار هم ازش استفاده کردی در برد آزمایشیت ازش استفاده نکنی
                            منظورم از برد آزمایشی در اینجا بردیه که داخلش برای بار اوله که از یک قطعه خاصی استفاده میکنی مثل همین mega1280 شما
                            در حال حاظر خیلی فشرده درگیر یادگیری ضبط کردن صدا با vs1003 هستم کمی سرم خلوت تر شد شیوه ای که گفتم رو سعی میکنم با عکس و توضیح برات بزارم
                            توی این فاصله زمانی هم شما اگر میتونی موارد زیر رو تهیه کن:
                            سیم لحیم درجه یک و خیلی خیلی نازک ( کوچکتر از 0.8mm )
                            چسب سلیکن (مثل سیلیکن میمونه اما یک نوع چسب هست) قیمت زیر 10 هزار تومان و eca هم داره
                            یک ذره بین خیلی قوی (من از یک دوربین عکاسی قدیمی جدا کردم قدرتش بالای x60 واقعی هست)
                            برد تبدیل
                            خمیر فلاکس جنس خوب (سعی کن مدل آمپولی باشه) لوازم الکترونیکی فروشی ها دارن دو مدل 8 و 16 هزارتومنش رو من دیدم بهتره که 16 تومنی رو بگیری
                            یک مقدار تینر فوری (که بهش تینر 10 هزار هم میگن) اندازه 300cc هم باشه خوبه
                            یک آمپول و نیدل کوچک
                            یک برس مسواک نو که نرم هم نباشه
                            نوک هویه تمیز مدل رایج بازار نه زیاد تیز باشه نه نوک کج یا هرمدل دیگه ای ، ساده ساده باشه (گوت ژاپن خوبه قیمتش هم حدودا 4هزار تومنه)
                            کاکو من خیلی عجله دارم.برای دانشگاه هست باید تا پنجم تحویل بدمش.فقط بهم بگو چه پایهایی و و چکونه بایاسش بکنم برای پروگرام کردن
                            .اینو بدونم حله.
                            به محض جواب گرفتن سریع میگذارمش اینجا.
                            دوست ندارم مثل sim900 بشه که روز و شب روش کار کردم و اینجا هیچکس بهم یاد نداد بعدا اومدم اینجا مثل هلو گذاشتمش و بعضیا معرفت یک تشکر هم نداشتند و حتی 48 ساعت براشون با یاهو وقت گذاشتم تا بستنش و آخرش نگفتن دستت درد نکنه و...

دیدگاه

سلام بر همه
                              کاکو من خیلی عجله دارم.برای دانشگاه هست باید تا پنجم تحویل بدمش
                              آخه کاکو چرا اینهمه دیر گرفتی دور پروژه؟
                              اگه شیراز بودم میومدم برات راش مینداختم
                              .فقط بهم بگو چه پایهایی و و چکونه بایاسش بکنم برای پروگرام کردن
                              .اینو بدونم حله.
                              اینارو که کامل توضیح دادم حتی شماره پایه هارو هم گذاشتم
                              سعی کن تا زمانی که سفارشت میرسه به دستت یه برد برای فقط پروگرام کردنش بسازی
                              اگر خواستی بگو مدارش رو برات طراحی میکنم و خودت کافیه روی یه برد سوراخ دار ببندیش اینجوری دیگه هیچ قطعه ای موقع پروگرام کردن روی مدار وصل نیست و بعید میدونم جوابت رو نده
                              شهید دکتر مصطفی چمران
                              ; C is not for children

دیدگاه

لطفا صبر کنید...
                              X