اطلاعیه

Collapse
No announcement yet.

اتصال pwm به ماسفت و کنترل دور موتور

Collapse
X

• فیلتر
  • زمان
  • Show
Clear All
new posts

اتصال pwm به ماسفت و کنترل دور موتور

سلام دوستان،
    میخواستم بوسیله ی pwm که از میکرو میگیرم، یه ماسفتو درایو کنم و در نتیجه بتونم باهاش برق 220 ولت DC رو کنترل کنم و باهاش یه موتور یونیورسال (یا همون ذغالی خودمون) کنترل دور بشه. ولی نمیدونم باید چجوری و از چه ماسفتی استفاده کنم و چجوری ماسفتو به میکرو وصل کنم تا ایزوله باشه(مثلا میتونم از اوپتوکوپلر استفاده کنم، ولی نحوه اتصالاتو بلد نیستم)
    و در آخر مداری که با پل دیود 220 ac رو به 220 dc تبدیل کنه. یه شماتیک خیلی کمکم میکنه.
    ممنون میشم اگه زودتر جواب بدین، بدجور گیر کردم
    انسانها 10 دسته اند: دسته ای که باینری میدانند و دسته ای که باینری نمیدانند!

پاسخ : اتصال pwm به ماسفت و کنترل دور موتور

دوباره سلام، خواهشا کسایی که با ماسفت کار کردن کمک بنمایند :read:
    به نظرتون این مداری که توی پروتئوس با 555 بستم توی عمل کار میکنه؟ البته قسمتی که مربوط به 555 میشه حتما کار میکنه، ولی نحوه راه اندازی ماسفتو شک دارم درست باشه (توی پروتئوس خوب جواب میده)، به نظرتون میشه با این یه موتور معمولی رو کنترل دور کرد؟ اگه نه پس قسمت قدرتشو باید چجوری ببندم که جریان بیشتری بتونم بکشم؟ در ضمن ولتاژ 220 ولت DC هست. در مورد ایزولاسیون با اوپتوکوپلر هم یه کمکی بکنید.خدا خیرتون بده
    عکس مدار:

دیدگاه

اولا کنترل دور موتور تک فاز چیز جالبی در نمیاد . یعنی اگه بخوای دورشو کم کنی صدا میده و درست کار نمیکنه .
      در مورد درایور ماسفت میتونم ir2101 , ir 2104 رو معرفی کنم .
      توی دیتا شیت مدار کاملش وجود داره
      اگه بخوای با ترانزیستور معمولی درایو کنی فکر میکنم ماسفت داغ کنه .
      و در مورد یکسو سازی فقط کافیه PIV دیود ها و ولتاژ خازن صافی رو در نظر بگیری

دیدگاه

نوشته اصلی توسط ababakz
        اولا کنترل دور موتور تک فاز چیز جالبی در نمیاد . یعنی اگه بخوای دورشو کم کنی صدا میده و درست کار نمیکنه .
        در مورد درایور ماسفت میتونم ir2101 , ir 2104 رو معرفی کنم .
        توی دیتا شیت مدار کاملش وجود داره
        اگه بخوای با ترانزیستور معمولی درایو کنی فکر میکنم ماسفت داغ کنه .
        و در مورد یکسو سازی فقط کافیه PIV دیود ها و ولتاژ خازن صافی رو در نظر بگیری
        همونطور که توی پست اولم گفتم، موتور مورد استفاده، موتور یونیورسال هستش، موتورهای یونیورسال هم با ولتاژ DC و هم AC میتونن کار کنن و به راحتی با یک دیمر ساده قابل کنترل هستن، مثل موتور جارو برقی یا دریل و پنکه سقفی و... (همشون جاروبک دارن) حالا چرا من نمیخوام از دیمر استفاده کنم، دقیقا بخاطر همین چیزی که شما اشاره کردین، "صدا".
        دیمر با فرکانس برق شهر کار میکنه و بخاطر همین ممکنه موتور بلرزه و صدا بده، ولی اگه فرکانس بالا باشه صدا نخواهیم داشت. حالا کسی نیس یه توضیحی در مورد سوالهای مطرح شده توی پست اول بده؟ :cry2:

دیدگاه

لطفا صبر کنید...
        X