اطلاعیه

Collapse
No announcement yet.

الکتروکاردیوگراف ( ECG ) با استفاده از AVR

Collapse
X

• فیلتر
  • زمان
  • Show
Clear All
new posts

الکتروکاردیوگراف ( ECG ) با استفاده از AVR

با سلام خدمت دوستان عزیز می خواستم با AVR و یک lcd گرافیکی یک الکتروکاردیوگراف یا ECG بسازم مشکل من در مدارات ورودی است که سیگنال ضربان قلب رو از بدن میگره همچنین این سیگنال از بدن چگونه گرفته میشه !!! اتصالات اون سیم های معمولی هستند یا حتما باید از اتصالات مربوطه که در بیمارستان ها استفاده میشه باید استفاده کرد. :cry2: :cry2: :cry2: :cry2:
    به دیگران بیاموز تا بتو بیاموزند
    bioosun@gmail.com

پاسخ : الکتروکاردیوگراف ( ECG ) با استفاده از AVR

این سوال رو آقای خان ملک باید جواب بدن :smile:
    There is nothing so practical as a good theory. — Kurt Lewin, 1951

دیدگاه

با توجه به کاربرد مورد نظرتون از حداقل دو، تا حدود 12 نقطه اندازهآ‌گیری بر روی بدن متصل میشه. سیمها هم زوج سیمهای تابیده شده ای هستند که سرشون به یک سوکت استانداردی متصله. این سوکت قابلیت اتصال به پَدهای مخصوصی داره، که یکبار مصرفند و انواع مختلفی هم دارند. هم سیم و هم پَد رو میتونید از فروشگاههای منیریه تهیه کنید.

اگه درک تئوری عملکرد براتون مهمه، کتاب مهندسی پزشکی نوشته webster برای مطالعه اولیه مناسبه و درباره تمام موارد بالا توضیحات خوبی داده.

دیدگاه

نقشش این هست

http://www.4shared.com/file/44118430/3e538179/_2__Schematic.html

فایل کاملش (که دارای توضیحات هست) 1.5 مگ هست با توجه به این که ADSL ام شارژ نداره و با دایال پ اومدم نمی تونم برات پلودش بکنم
        اگر بدردت می خوره بگو برات پلود کنم

HTH - Shahriar
        Circuit Designers Choose Different Horses For Different Courses!

دیدگاه

از لطف همگی ممنون . مدارتون عالی بود . اما چندتا مشکل

1- آیسی AD629 گیر نمی یاد
          2- آیا اتصالات رو میشه ساخت مثلا یک چندتا بازو بند چسپی ساخت که روش یک نوار فلزی قرار دادیم تا سیگنال رو از بدن دریافت کنه من یک جا توی اینترنت دیده بودم که از سکه برای الکترود ها استفاده می کرد !!!! راستش می خوام به عنوان پروژه پایانی بدم بره اینقدر کارهام مونده که وقت ندارم پروژه پایانی خودم رو انجام بدم (( کوزه گر از کوزه شکسته آب می خورد ))
          به دیگران بیاموز تا بتو بیاموزند
          bioosun@gmail.com

دیدگاه

سلام
            آمپلیفایر مداری که آقا شهریار داده فکر میکنم جوابگو باشه یعنی تا بعد از IC2b
            ببینید سیگنال ECG دارای پهنای باند بین 01. تا 250 هرتز و دامنه بسته به الکترود بین 1 تا 5 میلی ولته.اولین مرحله یک طبقه تقویت کننده اینسترومنتشن با
            CMRR بالا (AD620)جهت کاهش نویز که اونجا در ورودی یک BP Filter هم گذاشته.بعد یکی دو طبقه فیلتر فعال میگذارند و سیگنال را تقویت میکنند.
            اما در ECG ما یک سیگنال دو قطبی داریم یعنی دو لید و یک نوترال (البته در کارهای درمانی سه یا پنج ویا 12 لید استفاده میشه). که در طبقه ورودی لیدها سوئیچ میشود و الگوهای مختلفی میدهد.و نوترال از الکترودهائی که به دستها و پاها وصل میشود گرفته میشود.
            برات پایان نامه یک مادر مرده چینی را میگذارم به شرطی که قول بدی کامل بخونی و یاد بگیری نه کپی کنی.
            http://www4.ncsu.edu/~xzhang11/PDF/525_proj1.pdf

در مورد ad620 از آقای نجفی در همین سایت سئوال کن (رئیس همه ad620هاست) و اگه گیرت نیومد میتونی همون را 3 تا اپ امپ ببندی به منابعت رجوع کن صددرصد طرح Instrumentation Amlifier را توضیح داده.
            در ضمن این طرح ها را برای مصارف تجاری فقط با باطری میتوانید ببندید (به خاطر جریان BF) واگر به هر صورتی از برق شهر تغذیه شود باید طبقه ورودی کاملا ایزوله شود(سیگنال ها با اپتو کوپلر ارسال شود و تغذیه طبقه ورودی نیز سوئیچینگ با نشتی بسیار پائین باشد)

اما در مورد الکترود اگه میخواهی نمره ات را بگیری با آنها شوخی نکن حتما قبل از وصل کردن ژل الکترود بزن وروی پوست را با الکل پاک کن تا نویز کم شه یه سر برو جمهوری -ولی عصر (بازار لوازم پزشکی) فکر کنم قیمت چست لید های یکبار مصرف زیاد سنگین نباشه.در ضمن از دانشگاهتون سئوال کن شاید سیمولاتور ECG داشته باشن با اون تست هاتو انجام بدی بهتره.

موفق باشی

دیدگاه

این متن کاملش

http://www.4shared.com/file/44165558/275ac037/SILICON_Cardigraph.html
              البته این آقا سیگنال رو از طریق USB می فرسته به PC

دو سه سال پیش سنسور های یک بار مصرفش خیلی ارزون بود اگر جای شما گرون بود میتونی از سوپر سر کوچه آقای X بخری!

جناب ملک
              تا تنور داغه ما بچسبونیم
              1- فرکانس های پایین در سیگنال ECG معرف چی هست؟ اینکه گفتین 01. هرتز برام خیلی جالبه! البته فرکانس های بالاش رو هم بگین بد نیست!
              2- من یک مدت با یک شرکتی کار میکردم برای این دستگاه های بیهوشی (Drager - Fabius) و مانیتور (هنوز حالت کار آموزی می رفتم) همون موقع ها قرار شد برای یک نفر یک دستگاه ضربان سنج بسازم. (پروژه دانشجویی) توی اون دستگاه ها یک چیزی بود بهش میگفتن انگشتی که به نوک انگشت اشاره وصل می شد که من فکر میکردم برای شمارش ضربان قلب هست. عین همون یکی ساختم و کار کرد و تموم شد رفت. بعدا تو خدمت یک آشخوری بود که فوق لیسانس مهندسی پزشکی داشت گفت اون انگشتی برای سنجش اکسیژن خون هست نه ضربان قلب. ولی چند وقت پیش یک نفر دیگه گفت جفنگ گفته اکسیژن خون رو جور دیگه ای می سنجن و چون دیگه با اون شرکت کار نمی کنم نتونستم بفهم مال چی بود. حالا شما مجمع ت.م.ن. بگو ببینیم انگشتی مال چی هست؟

Circuit Designers Choose Different Horses For Different Courses!

دیدگاه

سیگنال ecg سیگنال برایندیه از سیگنال مجموعه سلولهای بافت عصبی قلب که از AV-node صادر میشه و در بدن با فازهای متفاوتی منتشر میشه.و اون چیزی که شما روی پوست مشاهده میکنی سیگنالی با دامنه 0.05 تا 3 میلی ولت
                و باند فرکانسی 0.01 تا 100 هرتزه.
                وثبت اون معمولا به دو شکل 4 سیمه یا 10 سیمه است.که در مدل 4 سیمه شما 6 سیگنال متفاوت(یا 6 لید) و در مدل 10 سیمه 12 لید رو ثبت میکنید.
                چند نکته که باید رعایت کنی اینه که :
                1-امپدانس ورودی 10مگا لازمه
                2-باید سیستمت از بدن ایزوله باشه
                3-گین بیش از 1000 میخوای
                4-cmrr زیاد
                شما نیاز به یک طبقه pre amp دارید که باید از طبقه تقویت کننده اصلیتون ایزوله بشه.
                شما نیاز به یک noch fitler روی 50 هرتز دارید.
                در ورودی نیاز یه یک محدود کننده ولتاژ جهت محافظت دارید.
                در ضمن بدلیل دامنه کم این سیگنال برای حذف نویزی که روی بدن میافته باید یه فکری بکنید.معمولا مدار تزریق پای راست استفاده میشه.
                و همینطوری که دوستان گفتند در تقویت کننده اصلی هم معمولا از ad620 استفاده میشه.
                Be sure your sin will find you out

دیدگاه

سلام
                  از دوست عزیزمون آقای قلبی تشکر میکنم که در بحث ما شرکت کردنند.در دنباله صحبتهای ایشون باید بگم ECG برای دو منظور استفاده میشه اولین منظور در حالتی تشخیصی است که باید برای از دست نرفتن اطلاعات کل باند را (01. -250) را داشته باشیم .دومین منظور فقط مونیتورینگ میباشد که در این حالت مهم شکل کلی کمپلکس QRS و ریت آن میباشد که شما میتوانید از بخشی از هارمونیک ها ی با توان پائین صرفنظر کنید بطور مثال باند را بین یک هرتز تا 35 تا 40 هرتز محدود کنید چون شما اگر ناچ فیلتر قرار دهید عملا بین 40 تا 60 هرتز بلا استفاده است.این روش بیشتر در تشخیص آریتمی ها کاربرد دارد. بطور مثال در سیستم های هولتر مونیتورینگ .
                  من فکر میکنم آقای رستمی چون فقط میخواهند سیگنال نمایش دهند این روش را بروند.
                  اما در مورد مدار شما datasheet AD620 را دانلود کنید در آن طرح طبقه اول تقویت کننده را با مدار مدار تزریق پای راست داده شما فقط به یک فیلتر BP و مدار گین آملیفایر احتیاج دارید. فیلتر راهم من برایتان طراحی کردم همراه فایل پروتئوس (خیلی وقت بود دلم برای فیلتر ها تنگ شده بود).باند اون بین یک تا 35 هرتزه که جواب میده .یک فیلتر بالا گذر بک هرتز پاسیو و یک فیلتر پائین گذر Salen-key درجه دو که کاسکید شدن :
                  http://www.4shared.com/file/44250351/ace1fc6d/ECG_FILTER1.html

مقاومت ها 1در صدباشه وخازن ها پلیستر.
                  در مورد سئوال آقا شهریار بخش عمده دستگاههای سنجش اکسیژن ساچورشن NI (غیر تهاجمی) بصورت اپتیکی(انگشتی)است
                  موفق باشید

دیدگاه

ناچ فیلتر

با سلام شماتیک ناچ فیلتررو میخواستم . میخوام پروژ ه ی ساخت بدم اگه دارین لطفا بفرستین. با تشکر

دیدگاه

با سلام
                      من مدار ECG رو با AD620A بستم و جواب رفتم.
                      اینم دیتاشیتش
                      http://www.analog.com/static/imported-files/data_sheets/AD620.pdf

دیدگاه

[]
                        با سلام
                        .agar mishe madareshoo be manam bedin ta alan 4 obrd zadam javab nemide

دیدگاه

نوشته اصلی توسط رضا خان ملک
                          سلام
                          آمپلیفایر مداری که آقا شهریار داده فکر میکنم جوابگو باشه یعنی تا بعد از IC2b
                          ببینید سیگنال ECG دارای پهنای باند بین 01. تا 250 هرتز و دامنه بسته به الکترود بین 1 تا 5 میلی ولته.اولین مرحله یک طبقه تقویت کننده اینسترومنتشن با
                          CMRR بالا (AD620)جهت کاهش نویز که اونجا در ورودی یک BP Filter هم گذاشته.بعد یکی دو طبقه فیلتر فعال میگذارند و سیگنال را تقویت میکنند.
                          اما در ECG ما یک سیگنال دو قطبی داریم یعنی دو لید و یک نوترال (البته در کارهای درمانی سه یا پنج ویا 12 لید استفاده میشه). که در طبقه ورودی لیدها سوئیچ میشود و الگوهای مختلفی میدهد.و نوترال از الکترودهائی که به دستها و پاها وصل میشود گرفته میشود.
                          برات پایان نامه یک مادر مرده چینی را میگذارم به شرطی که قول بدی کامل بخونی و یاد بگیری نه کپی کنی.
                          http://www4.ncsu.edu/~xzhang11/PDF/525_proj1.pdf

در مورد ad620 از آقای نجفی در همین سایت سئوال کن (رئیس همه ad620هاست) و اگه گیرت نیومد میتونی همون را 3 تا اپ امپ ببندی به منابعت رجوع کن صددرصد طرح Instrumentation Amlifier را توضیح داده.
                          در ضمن این طرح ها را برای مصارف تجاری فقط با باطری میتوانید ببندید (به خاطر جریان BF) واگر به هر صورتی از برق شهر تغذیه شود باید طبقه ورودی کاملا ایزوله شود(سیگنال ها با اپتو کوپلر ارسال شود و تغذیه طبقه ورودی نیز سوئیچینگ با نشتی بسیار پائین باشد)

اما در مورد الکترود اگه میخواهی نمره ات را بگیری با آنها شوخی نکن حتما قبل از وصل کردن ژل الکترود بزن وروی پوست را با الکل پاک کن تا نویز کم شه یه سر برو جمهوری -ولی عصر (بازار لوازم پزشکی) فکر کنم قیمت چست لید های یکبار مصرف زیاد سنگین نباشه.در ضمن از دانشگاهتون سئوال کن شاید سیمولاتور ECG داشته باشن با اون تست هاتو انجام بدی بهتره.

موفق باشی
                          جناب خان ملک این پایاننامه که لینک دادین پاک شده میشه یک جای دیگه پلود کنید چون یک مقدار بهش نیاز دارم.
                          متشکرم
                          I ❤️ ECA

دیدگاه

شما کی اینو بستین؟
                            من هم بستم ولی خروجی نگرفتم
                            البته سیم ورودی شیلد نبود
                            من حداقل 10 تا فیلنر تو مدار گذاشتم باز هم نتونستم جواب بگیرم
                            یعنی وقتی لید رو به پوست میچسبونم
                            دیگه فقط سیگنال های غیر سیگنال قلب میگیرم

دیدگاه

نوشته اصلی توسط sohei34000
                              شما کی اینو بستین؟
                              من هم بستم ولی خروجی نگرفتم
                              البته سیم ورودی شیلد نبود
                              من حداقل 10 تا فیلنر تو مدار گذاشتم باز هم نتونستم جواب بگیرم
                              یعنی وقتی لید رو به پوست میچسبونم
                              دیگه فقط سیگنال های غیر سیگنال قلب میگیرم
                              منم هنوز جواب نگرفتم
                              من سیگنالم خیلی ضعیفه و دامنه نویز 50 هرتز روش میوفته و از بینش میبره... :angry:
                              Reveng will surely come... Your hard time are ahead
                              // - - - - - - - - - -
                              برگه های کتاب به منزله بالهایی هستند که روح ما را به عالم نور و روشنایی پرواز میآ*دهند. فرانسوا ولتر
                              // - - - - - - - - - -
                              اگر برای هرچیزی به غیر از علاقه ی شدیدتان به الکترونیک تلاش کنید ، خیلی دور نخواهید رفت / خیلی هم خوب نخواهید شد.
                              // - - - - - - - - - -

دیدگاه

لطفا صبر کنید...
                              X