اطلاعیه

Collapse
No announcement yet.

نیاز به شتاب سنج با AVR

Collapse
X

• فیلتر
  • زمان
  • Show
Clear All
new posts

نیاز به شتاب سنج با AVR

سلام
    دوستان من میخوام یک سنسور شتاب سنج رو به یک جسمی وصل بکنم.بعدا از بالا رها کنم بیاد سمت زمین.
    من الان شتاب و زمان رو نیاز دارم.کسی میدونه چجور میشه اینکارو کرد؟با بسکام.اولویت اولم هم سخت افزار هست یعنی مدارش که چجور باشه و چه چیزی میخواد و...
    خیلی ضروری هست لطفا راهنمایی کنید.

پاسخ : نیاز به شتاب سنج با AVR

سلام به نظر بهتره از سنسور dxl330 استفاده کنی چون خروجیش ولتاژه و با adc راحت شتاب بدست میاد البته باید کالیبر کنی تو نت هم مدار و برنامش فراوونه خودمم یکی ساختم نسبتا خوب جواب میده ولی برای زمان باید یه فکر دیگه ای کنی مثلا شاید بشه از شتاب مشتق بگیری(مشتق عددی) بعد اگه مشتق یه عدد بزرگی شده(تجربی بدست میاد) و اگه مثبت بود تایمر شروع به کار کنه و اگه مشتق یه عدد بزرگ و منفی شد عدد تایمر خونده بشه خلاصه اینکه فکر نکنم سنسوری باشه که زمان رو هم بگه باید با همچین ترفند هایی بست بیاری

دیدگاه

پیشنهاد شما برای این پروژه با AVR چی هست؟

من الان بیشتر نیاز به سخت افزارش دارم.
      واسه زمان نمیشه اینجوری عمل کرد؟
      ما جرم جسم رو داریم
      شتاب هم که بدست میاریم.
      فرمولی هست که بشه بهش زمان رو بدست اورد؟
      مدار اینجوریه که این جسم به بالا پرتاب میشه،بعدا میاد شتاب رو میگیره و به محض برخورد به زمین(تشخیص با سنسور ضربه سنج)زمان رو هم استپ میکنه و نشون میده یا اینکه مثلا با فرمول بدست میاره.کلا من شتاب جسم و زمانش تا برخورد به زمین رو میخوام.
      دوستان پیشنهادشون چی هست؟
      ضروری هست دوستان

دیدگاه

پس به قول خودت میتونی زمان رو با سنسور ضربه بدست بیاری و مشکل زمان حل میشه برای اندازه گیری شتاب از هر سنسوری استفاده کنی باید حواست باشه که وقتی جسم پرتاب میشه نباید در طی پرتاب نسبت به محور z تغییر جهت بده یعنی همیشه محور z سنسور زاویه اش رو با خط عمود بر زمین حفظ کنه اونوقت میتونی از مدار زیر و کدی که برای میکرو کنترلر میذارم شتاب رو بدست بیاری
        کد:
        $regfile = "m16def.dat"
        $crystal = 1000000

Config Lcdpin = Pin , Db4 = Portd.4 , Db5 = Portd.5 , Db6 = Portd.6 , Db7 = Portd.7 , E = Portd.1 , Rs = Portd.0
         Config Adc = Single , Prescaler = Auto
         Start Adc
        Dim B As Word , G As Word , T As Integer
        Cursor Off
        For T = 0 To 100
        G = Getadc(0)
        Waitms 10
        Next

Cls
        Do
        B = Getadc(0)
        B = B - g
        Home
        Lcd B ; " "
        Waitms 10

Loop
        End

فقط قبل از این که جسم رو پرتاب کنی باید یک ثانیه سنسور رو اصلا تکون ندی تا شتاب زمین رو بدست بیاره و از شتاب جسم کم کنه و اگه با زبان بیسک آشنا هستی باید با توجه به نوع و کیفیت سنسور اون رو کالیبر کنی کار آسونیه چون این سنسور خطیه
        برای اینکه با پایه های سنسور آشنا بشت دیتا شیت اون رو هم میذارم دانلود کن پایه هاش مشخصه ولی باید روی یه برد لحیم بشه که بهتره بدی تعمیر کارای موبایل برات لحیمش کنن موفق باشی
        http://roboeq.ir/files/id/638/name/adxl330.pdf

دیدگاه

الان مشکل من فقط محاسبه زمان هست.
          برای شتاب که سنسور شتاب میبندیم و شتاب رو میگیرم.
          برای زمان از لحظه پرتاب تا لحظه فرود میخوام بدونم چجور باید اندازه بگیرم؟
          یعنی کسی نمیدونه؟؟ :angry:

دیدگاه

این فقط یه پیشنهاده عصبی نشیا
            میشه از یه سنسور مادون قرمز و یه فرستنده مادون قرمز استفاده کنی به این صورت که وقتی اون جسم پرتاب شد از بین این سنسور و فرستندش عبور کنه و نور برای یه لحظه قطع بشه با قطع شدن نور سنسور به یکی از وقفه های میرو فرمان بده و تایمر شروع کنه به شمردن و وقتی جسم برگشت و دوباره از بین سنسور و فرستندش عبور کرد دوباره به وقفه فرمان بده و تایمر توقف کنه و اینطوری زمان بدست بیاد اگه فکر میکنی به درد میخوره کد و مدار رو هم بذارم بازم اشاره میکنم این یه پیشنهاد بود لطفا عصبی نشد. :biggrin: :biggrin:

دیدگاه

سلام
              والا شما باید انرژی پتانسیل را حساب کنید U=mghبعد برابرباانرژی جنبشی قرار بدی که باتوجه به داشتن شتاب وجرم می تونی زمان وسرعت بدست بیاری طبق فرمول های کنکوری)))))))) که دقیق یادم نیست پیرشدیم:|
              Ali Reza Tarkesh Esfahani

Yahoo: amt_1390@yahoo.com

دیدگاه

نوشته اصلی توسط saeedfirooz
                این فقط یه پیشنهاده عصبی نشیا
                میشه از یه سنسور مادون قرمز و یه فرستنده مادون قرمز استفاده کنی به این صورت که وقتی اون جسم پرتاب شد از بین این سنسور و فرستندش عبور کنه و نور برای یه لحظه قطع بشه با قطع شدن نور سنسور به یکی از وقفه های میرو فرمان بده و تایمر شروع کنه به شمردن و وقتی جسم برگشت و دوباره از بین سنسور و فرستندش عبور کرد دوباره به وقفه فرمان بده و تایمر توقف کنه و اینطوری زمان بدست بیاد اگه فکر میکنی به درد میخوره کد و مدار رو هم بذارم بازم اشاره میکنم این یه پیشنهاد بود لطفا عصبی نشد. :biggrin: :biggrin:
                کاکو این مثلا یک توپ میشه که در هر مکان پرتاب شد بالا باید شتاب و زمان فرودش به زمین محاسبه کنه.
                اینکه شما فرمودید نمیشه :biggrin: :sad: :mrgreen:

دیدگاه

نوشته اصلی توسط Ali Chiefer
                  سلام
                  والا شما باید انرژی پتانسیل را حساب کنید U=mghبعد برابرباانرژی جنبشی قرار بدی که باتوجه به داشتن شتاب وجرم می تونی زمان وسرعت بدست بیاری طبق فرمول های کنکوری)))))))) که دقیق یادم نیست پیرشدیم:|
                  این خوبه اما انرژی پتانسیل رو چجور بدست بیارم؟
                  m جرم هست که دارم
                  g عدد ثابت
                  h ارتفاع
                  خب الان باز h مجهول هست.

دیدگاه

نوشته اصلی توسط محمد مومنی تزنگی
                    این خوبه اما انرژی پتانسیل رو چجور بدست بیارم؟
                    m جرم هست که دارم
                    g عدد ثابت
                    h ارتفاع
                    خب الان باز h مجهول هست.
                    خوب دیگه دادا الان رفتم فرمول هارا دیدم نمی شه دیگه شما باید ارتفاع یا سرعت نهایی داشته باشی وگرنه کلا نمی شه یک سرعت سنج شاید باید به پروژه ات اضافی کنی
                    Ali Reza Tarkesh Esfahani

Yahoo: amt_1390@yahoo.com

دیدگاه

کاکو شما میگی یه جسم من خودم به شخصه هر جسمی به فکرم رسید جز توپ.من روم زیاده هر چی به فکرم برسه میگم کاری ندارم بشه یا نه :biggrin:
                      یه پیشنهاد دگر:
                      وقتی توپ یا همون جسم معروف که فرمودین به سمت بالا پرتاب بشه قاعدتا شتابش از شتاب زمین که 9.8 هست کمتر میشه پس میشه تو برنامه بگی هر وقت شتاب اون جسم معروف از شتاب زممین یعنی 9.8 کمتر شد زمان رو بشماره بعد وقتی رسید به نقطه اوج شتاب دوباره با شتاب زمین برابر میشه پس دوباره تو برنامه بنویس اگه شتاب با شتاب زمین برابر شد زمان متوقف بشه حالا زمان رو در 2 ضرب کن میشه زمان کل. خدا کنه بشه

دیدگاه

نوشته اصلی توسط Ali Chiefer
                        خوب دیگه دادا الان رفتم فرمول هارا دیدم نمی شه دیگه شما باید ارتفاع یا سرعت نهایی داشته باشی وگرنه کلا نمی شه یک سرعت سنج شاید باید به پروژه ات اضافی کنی
                        نمیشه از شتاب سرعت رو بدست اورد؟
                        مشکلی نداره هرچی باید بهش اضاف بشه اشکالی نداره.
                        سرعت سنج چیه میشه توضیح بدید؟

دیدگاه

نوشته اصلی توسط saeedfirooz
                          کاکو شما میگی یه جسم من خودم به شخصه هر جسمی به فکرم رسید جز توپ.من روم زیاده هر چی به فکرم برسه میگم کاری ندارم بشه یا نه :biggrin:
                          یه پیشنهاد دگر:
                          وقتی توپ یا همون جسم معروف که فرمودین به سمت بالا پرتاب بشه قاعدتا شتابش از شتاب زمین که 9.8 هست کمتر میشه پس میشه تو برنامه بگی هر وقت شتاب اون جسم معروف از شتاب زممین یعنی 9.8 کمتر شد زمان رو بشماره بعد وقتی رسید به نقطه اوج شتاب دوباره با شتاب زمین برابر میشه پس دوباره تو برنامه بنویس اگه شتاب با شتاب زمین برابر شد زمان متوقف بشه حالا زمان رو در 2 ضرب کن میشه زمان کل. خدا کنه بشه
                          ایول.فکر کنم این 98 درصد جواب بده.دمت گرم کاکو.
                          یعنی بدون حتی ضربه سنج هم میشه این کارو کرد دیگه؟وقتی شتاب از 9.8 کمتر میشه شروع به شمارش میکنه.وقتی مساوی میشه متوقف میشه نهایتا در دو ضرب میشه و زمان بدست میاد.

دیدگاه

خب خداروشکر انشا... که جواب بده ما هم احساس کنیم به یه دردی خوردیم :wow: فقط من نمیدونم اگه این مثلا توپ یا جسم معروف بخواد تو هوا دور خودش بچرخه و راستای z سنسور عمود به زمین نباشه جچوری با سنسور شتابشو فقط در راستای z بدست میاری :eek: راستش خودم الان درگیر یه پروژم که همچین مشکلی دارم اگه وقت داشتی و البته حوصله ما رو هم یاری کن.

دیدگاه

سلام ...

ببین دوست من ...
                              من نمیدونم این سنسورت واقعا شتاب رو اندازه میگیره یا نه !!! ولی فرض میکنیم واقعا شتاب رو اندازه میگیره ... اگر فیزیک دبیرستان یادت باشه همیشه شتاب یک متحرک که سقوط آزاد میکنه ... برابر g هست ... حتی اگر شما اون رو به بالا پرتاب کنید ... به نقطه اوج برسه و دوباره به زمین برگرده در لحظه به لحظه حرکت شتاب متحرک برابر g هست x=1/2gt^2+v0t . در نقطه اوج تنها سرعت صفر میشه ولی شتاب برابر g isj .

اما در دنیای واقعی که شما دارین اون رو پرتاب میکنین در دو نقطه شتاب با عدد g برابر نیست یکی در زمان t0 که شما دارین اون رو به سمت بالا پرتاب میکنین ... و دیگری زمانیکه جسم به زمین برخورد میکنه و میایستد ...

اگر من جایه شما باشم الگوریتم زیر رو اندیشه میکنم ...

1- 1- در درون یک حلقه For دائما مقدار شتاب رو میخونم ... هر وقت شتاب برابر -9.8 شد یعنی همون لحظه بوده که توسط دست به سمت آسمون رها شده و سینماتیک حرکت آغاز شده ( تا قبل از اینکه شتاب -9.8 شود هنوز گلوله در دستان پرتاب کننده بالا و پائین میرود ) و دقیقا همان زمانی که شتبا برابر -9.8 شد یعنی گلوله به سمت آسمان پرتاب شده است ... و در این زمان تایمرم رو راه اهندازی میکردم .
                              2- هر وقت هم شتاب حرکت صفر شد ... یعنی متحرک به زمین خورده و حرکت تموم شده است و باید تایمر رو نگه داری .

یک بازر هم براش میزارم تا شروع و پایان حرکت را اطلاع رسانی بکنه .

دیدگاه

لطفا صبر کنید...
                              X