اطلاعیه

Collapse
No announcement yet.

برنامه نویسی avr

Collapse
X

• فیلتر
  • زمان
  • Show
Clear All
new posts

برنامه نویسی avr

سلام
    من 2 تا کتاب آموزش avr خریدم از آقایون(امیرره افروز و علی سلیمیان )که متآسفانه هیچ کدوم
    در مورد آموزش c چیزی ندارند و آموختن این زبون رو به خواننده واگزار کردند.دستش درد نکنه
    خلاصه ما که بی خیال زبون c شدیم.چون وقت ندارم نمیتونم حالا حالاها یاد بگیرم.
    واسه همین 3 راه واسم میمونه
    اول اینکه کلآ بی خیال یاد گرفتن avr بشم .که عمراً بی خیال شم.
    دوم اینکه باز هم برم سراغ همون رفیق شفیقم اسمبلی که مدتهای مدیده نون و نمک هم و میخوریم.
    سوم اینکه به پیشنهاد دوستان کتاب آقای کاهه که برای برنامه نویسی به زبون بیسیک هست رو بخونم.
    حالا اگه پیشنهاد دوستان زبون شیرین اسمبلیه کی میدونه avr رو با زبون اسمبلی تو محیط چه نرم افزاری
    میشه برنامه ریزی کرد؟
    واینکه آیا میشه از همین پروگرمهای stk 200/300 برای این کار استفاده کرد.
    واگه پیشنهاد کتاب آقای کاهست آیا ایشونم خوندن زبان بیسیک رو به خواننده واگزار کردند؟اگه اینطوریه دستش درد نکنه.

واگه دوستان راهکار دیگه ای هم دارند خوشحال میشم نظراتتون رو بدونم.
    اگه یکی هم یه تاپیک بزاره واسه کمک به کسانی که با برنامه نویسی به هر زبون حالا مشکل دارند تا اونجا سوالاتشون رو مطرح کنند جای دوری نمیره.
    گیرم گلاب ناب شما اصل قمصر است/اما چه سود، حاصل گلآ‌های پرپر است!-از آن زمان که آیینهآ‌گردان شب شُدید*آیینه دل از دَم دوران مکدر است-وقتی بهار، وصله ناجور فصلآ‌هاست*وقتی تبر، مدافع حق صنوبر است-وقتی به دادگاه عدالت، طناب دار*بر صدر میآ‌نشیند و قاضی و داور است-از من مخواه شعرِ تر، ای بیآ‌خبر ز درد!*شعری که خون از آن نچکد ننگ دفتر است!-ای از تبار هرچه سیاهی، سرشتآ‌تان*رنگ جهنم است تمام بهشتآ‌تان
    "گزیده ابیاتی چند از بیداد خراسانی"

پاسخ : برنامه نویسی avr

سلام
    دوست عزیز اینی که هست کتاب ظاهرا شما خیلی بد پسندین
    avr & code vision مولف محمد امین مصلایی انتشارات سروش و دانش 184 صفحه

میکرو کنتر های avr مولف محمد مهدی پرتوی فر و فرزاد مظاهریان و یوسف بیانلو انتشارات نص 560صفحه به همراه سی دی من زنگ زدم انتشاراتشون برام فرستادن
    خاستی بگو شمارشو بزارم
    در ضمن بسکام خودش stk-200/300 رو پشتیبانی میکنه و من دقیقا نمیدونم احتمالا کدویژن هم خودش پشتی بانی میکنه
    موفق باشی
    انجام پروژه های برنامه نویسی اندروید
    [glow=red,2,300]نرم افزار نقشه های پاور کامپیوتر اندورید[/glow]
    http://cafebazaar.ir/app/?id=com.atxdroid

دیدگاه

سلام
      محسن جان ربطی به پسندیدن من نداره باور کن موقع خرید کلی مطالب کتاب هارو اینور و اونور کردم که به نظرم اینا خوب اومده بودن.
      بقیه که اصلآ چیزی توضیح ندادن به اون صورت.اگه شما هم بیای اینجا (مشهد) گفته من رو تایید میکنی.

من میدونم بسکام stk-200/300 رو پشتیبانی میکنه . کدویژن هم پشتی بانی میکنه.من منظورم اون نرم افزاریه که بشه توش با زبون اسمبلی برنامه نوشت.و توسط stk-200/300 پروگرمش کرد.
      راستی شما برنامه نویسی c رو بلد بودی یا با همین کتاب ها یاد گرفتی؟
      اگه با همینا یاد گرفتی میشه بگی کدومش بهتر بوده و اینکه قیمت روزش چنده؟
      اگه شماره مرکز پخشش رو هم بدی که عالیه چون فکر نکنم مشهد گیر بیاد.
      یا حق
      گیرم گلاب ناب شما اصل قمصر است/اما چه سود، حاصل گلآ‌های پرپر است!-از آن زمان که آیینهآ‌گردان شب شُدید*آیینه دل از دَم دوران مکدر است-وقتی بهار، وصله ناجور فصلآ‌هاست*وقتی تبر، مدافع حق صنوبر است-وقتی به دادگاه عدالت، طناب دار*بر صدر میآ‌نشیند و قاضی و داور است-از من مخواه شعرِ تر، ای بیآ‌خبر ز درد!*شعری که خون از آن نچکد ننگ دفتر است!-ای از تبار هرچه سیاهی، سرشتآ‌تان*رنگ جهنم است تمام بهشتآ‌تان

دیدگاه

نوشته اصلی توسط heidarali
        سلام
        محسن جان ربطی به پسندیدن من نداره باور کن موقع خرید کلی مطالب کتاب هارو اینور و اونور کردم که به نظرم اینا خوب اومده بودن.
        بقیه که اصلآ چیزی توضیح ندادن به اون صورت.اگه شما هم بیای اینجا (مشهد) گفته من رو تایید میکنی.

من میدونم بسکام stk-200/300 رو پشتیبانی میکنه . کدویژن هم پشتی بانی میکنه.من منظورم اون نرم افزاریه که بشه توش با زبون اسمبلی برنامه نوشت.و توسط stk-200/300 پروگرمش کرد.
        راستی شما برنامه نویسی c رو بلد بودی یا با همین کتاب ها یاد گرفتی؟
        اگه با همینا یاد گرفتی میشه بگی کدومش بهتر بوده و اینکه قیمت روزش چنده؟
        اگه شماره مرکز پخشش رو هم بدی که عالیه چون فکر نکنم مشهد گیر بیاد.
        یا حق
        سلام بر شما ای سحر خیز
        اولا شما برنامه avr studo رو میتونی از سایت فکر میکنم atmel بگیری و اگه اشتباه نکنم خودش stk200-300 پشتیبانی میکنه و اگر هم نداشت بیخیال با پروگرامر های کامپایلر دیگر پروگرام کن من خودم زیاد این کارو کردم یه بار یه برنامه که مال دستگاه جوجه کشی بود رو از روی میکروی دوستم برداشتم(یه بار فکر نکنی دزدیدم ) با بسکام و از دوباره با همون بسکام پروگرام کردم و برای صحت کار اونو روی برد خود دوستم امتحان کردم
        نتیجه گیری شما با داشتن فایل هگز یا بین برنامت میتونی اونو با هر پرگرامری پرگرام کنی

دوما من اصلا از c چیزی سر در نمیارم و این کتابا رو از انتشاراتشون در خاست دادم موقه ای که از برنامه نویسی سر در نمی یاوردم اخه من حدود یک ساله شروع به این کار کردم

سوما من با بیسیک جون کار میکم و کامپایلر م هم بسکام هست کتابم کتاب علی کاهه و استادم استاد بزگ eca
        موفق باشی
        راستی فکر میکنم داخل سی دی که همراه کتاب علی کاهه میدن avrstudo هم باشه اگر نبود با یه سرچ کوچک در گوگل میتونی به راحتی پیدا کنی

دوست عزیز اگه وقت داشتی نایب زیارت ما هم باش

دیدگاه

سلام.

در مورد کامپایلر اسمبلی بگم که هم توی بسکام و هم کدویژن می تونی اسمبلی بنویسی و کامپایل کنی و با پروگرامر های معمولی هم پروگرام کنی. فرم اسمبلی نوشتن توی کدویژن به صورت زیره:

#asm
          ldi r19,data1
          ldi r20,data2
          #endasm

علامت # باید قبل از asm باشد. توی فونت مشکلی هست که علامت درست نشون داده نشده

دیدگاه

نوشته اصلی توسط افشین راجی
            سلام.

در مورد کامپایلر اسمبلی بگم که هم توی بسکام و هم کدویژن می تونی اسمبلی بنویسی و کامپایل کنی و با پروگرامر های معمولی هم پروگرام کنی. فرم اسمبلی نوشتن توی کدویژن به صورت زیره:

#asm
            ldi r19,data1
            ldi r20,data2
            #endasm

علامت # باید قبل از asm باشد. توی فونت مشکلی هست که علامت درست نشون داده نشده
            بله حق با اقا افشین هست در بسکام هم میشه و من الان یادم نیست وقتی رفتم خونه دستورشو برات میزارم

دیدگاه

نوشته اصلی توسط heidarali
              دوم اینکه باز هم برم سراغ همون رفیق شفیقم اسمبلی که مدتهای مدیده نون و نمک هم و میخوریم.
              درود
              چطور دلت میاد این رفیق شفیق رو ول کنی؟؟!!!!
              به نظر من برای انتخاب زبان برنامه نویسی باید ببینی که هدفت از برنامه نویسی چی هست و در چه سطحی و در چه زمینه ای میخوای کار کنی. یعنی باید ببینی اگر ماشین زبان شما رو یاد بگیره کارت راه میوفته یا اینکه شما هم باید زبان اون رو یاد بگیری. بستگی داره به اینکه چجور پروژه هایی بخوای انجام بدی.
              اسمبلی رو با چه میکرویی کار میکردی دوست عزیز؟ 8051؟
              از آنجا که گاهی فرصت بازخوانی پست نیست، بابت غلط های املایی و نگارشی احتمالی معذرت میخوام.
              هیچیک از پاسخ هایی که میدم را کاملا تایید نمیکنم و ممکن هست اشتباه کرده باشم، اگر من به نوشته ام مطمئن هستم شما مشکوک باشید.
              اگر در حل مشکل من کمک کردید و دکمه تشکر رو نزدم حتما فراموش کردم کوچکترین کمک شما برایم ارزشمند است!
              اگر به هر طریقی از من ناراحت شدید حتما با یک پیام خصوصی تذکر بدهید تا مشکل رو حل کنیم و رابطه ی صمیمانه، پایدار بماند.
              شاد و موفق باشید

دیدگاه

.
                ""حالا اگه پیشنهاد دوستان زبون شیرین اسمبلیه کی میدونه avr رو با زبون اسمبلی تو محیط چه نرم افزاری
                میشه برنامه ریزی کرد؟""

با اجازه از بزرگان سایت . شما میتونید تو همون محیط avr stadio به زبان اسمبلی برنامتونو بنویسین و کامپایل کنید انتشارات نشر علوم یه کتاب برای همین نرم افزار داره (اصول و راهنمای کار با میکروکنترلرهای avr : جان مورتن ترجمه حدادشرق) البته برنامه نوشتن باهاش یکم کشدار میشه
                چه دعایی کنمت بهترازاین ،که کنار پسر فاطمه هنگام اذان ، سحر جمعه ای پشت دیوار بقیع قامتت قد بکشد در دو رکعت به نمازی که نثار حرم و گنبد برپا شده ی حضرت زهرا بکنی ... انشاالله

دیدگاه

دوست عزیز اگر برنامه اسمبلی رو توی AVRStudio بنویسی هم میتونید کامپایلش کنید هم اینکه برای عیبیابی و دیدن کارش بعد از اسمبل کردن برنامه خط به خط اجراش کنید و محتویات رجیسترها و ... روی هنکام اجرای هر خط ببینید. تا اونجا که یادم هست برای 8051 هم از این نمونه شبیهساز ها داشتیم.
                  اگر هم دوست نداشتید از برنامه ای برای کدنویسی استفاده کنید توی Notepad بنویس بعد Save As رو بزن و با فرمت ASM ذخیره کن، باز هم اگر خیلی بیکار بودید میتونید مستقیم فایل HEX رو هم خودتون بنویسین که دیگه نیازی به اسمبل کردن هم نباشه. :icon_razz:
                  نگفتید قبلا اسمبلی رو با چی کار کردید. :rolleyes: :smile:
                  از آنجا که گاهی فرصت بازخوانی پست نیست، بابت غلط های املایی و نگارشی احتمالی معذرت میخوام.
                  هیچیک از پاسخ هایی که میدم را کاملا تایید نمیکنم و ممکن هست اشتباه کرده باشم، اگر من به نوشته ام مطمئن هستم شما مشکوک باشید.
                  اگر در حل مشکل من کمک کردید و دکمه تشکر رو نزدم حتما فراموش کردم کوچکترین کمک شما برایم ارزشمند است!
                  اگر به هر طریقی از من ناراحت شدید حتما با یک پیام خصوصی تذکر بدهید تا مشکل رو حل کنیم و رابطه ی صمیمانه، پایدار بماند.
                  شاد و موفق باشید

دیدگاه

سلام
                    در مورد کتاب ها بگم که من جفتش رو دارم. کتاب سلیمیان که عیناً ترجمه دیتاشیت هست و به هیچ دردی نمی خوره! اگه یه خورده زبان بلد باشی می تونی دیتاشیت رو دانلود کنی و پول کتاب هم ندی :biggrin:
                    تا جایی که من خودم دیدم و شنیدم، کتاب ره افروز بهترین انتخاب هست. زبان c هم چیزی نیست که بشه همراه با آموزش avr توضیحش داد. من پیشنهاد می کنم اول برو c یاد بگیر و بعدش بیا سراغ avr. من خودم هم قبلاً با اسمبلی 8051 می نوشتم اما :
                    1- زبان اسمبلی یه زبان واحد و استاندارد نیست و هر میکرویی اسمبلی خاص خودش رو داره
                    2- ساختمان avr خیلی پیچیده تر از 8051 هست و نوشتن کد با استفاده از اسمبلی برای این میکرو کار خیلی مشکلیه
                    3- زبان c هم ساده تره و هم اینکه خیلی سطح بالا نیست. به عبارتی در عین حال که شما راحت تر و کوتاه تر کد می نویسی ، ارتباطت رو هم تا حدودی با سخت افزار حفظ می کنی
                    4- زبان C خیلی پرکاربرد هست و بعداً به دردت می خوره!

دیدگاه

با سلام
                      خوشحالم از اینکه رقبت عزیزان رو واسه کمک میبینم.
                      من با زبون اسمبلی و با میکروهای 8051 کار کردم.اون زمانی که جوانتر بودم و میرفتم کلاس همیشه گروه ما زود تر از بقیه
                      از برنامه ها جواب میگرفت.واسه پروژه نهایی هم فقط گروه ما تونست اون رو تحویل بده.
                      خودمم چند تا چیز ساختم.
                      از جمله:دماسنج ، ساعت ، تقویم (میلادی ، شمسی ، قمری )،تابلو روان واسه اعلام ساعت اذان ،آی دی کالر تلفن

من نرم افزار هارو دارم (CodeVisionAVR,bascom,AVRSTUDIO,Proteus)
                      میشه یه کم در مورد نوشتن اسمبلی در محیط CodeVisionAVR بیشتر توضیح بدین؟
                      واینکه چطوری باید پیکربندی بشه؟

دیدگاه

احسان جان من پست شمارو ندیده بودم شرمنده
                        راجع به مطالبتون باید بگم که اصلآ وقتی برای یاد گرفتن c ندارم.
                        ناچارم از همین اسمبلی استفاده کنم تا در آینده c رو بیاموزم.
                        به نظر من کتاب آقای سلیمیان کامل تر ازآقای ره افروز توضیح دادن هر چند که به من زیاد کمکی نشد.

دیدگاه

خوشحالم که به قول دوست عزیزمون آقا حمید شما هم اهل دلی ( برنامه نویسی اسمبلی )
                          ببخشید که اینقدر طولانی نوشتم چون تازه میخوای برنامه نویسی AVR رو شروع کنی مناسب دیدم دانسته ها و تجربه های اندک خودم رو از برنامه نویسی های مختلف که ممکن هست بخوای یاد بگیری بگم شاید به انتخابت کمک کنه.
                          اگر مشکل کمبود وقت داری فکر کنم بیسیک رو زودتر از همه یاد بگیری. همونطور که آقا احسان نوشت برنامه نویسی اسمبلی در AVR پیچیده تر از 8051 هست دستوراتش هم خیلی بیشتر هست وخیلی فرق میکنه، ولی تکنیک های برنامه نویسی و فرمت کلی همون هست یعنی برای شما که قبلا 8051 رو با اسمبلی کار کردی یاد گرفتن اسمبلی AVR کار نشدنی نیست ولی کار راحتی هم نیست به خصوص اگر بخواید حرفه ای اسمبلی بنویسید. اما نتیجه ای که میگیرید هیچ موقع شما رو پشیمون نمیکنه، من برنامه نویسی اسمبلی AVR رو که شروع کردم توی تهران غیر از کتاب بیسیک کاهه هیچی گیر نمیومد ( اگر اشتباه نکنم انقلاب بود که بهم معرفی کرده بودند کتاب گیر بیارم چون من شیراز بودم و به تهران زیاد آشنا نبودم اونجاهارو گشتم ) اون موقع هنوز خود آی سی های AVR شیراز نیومده بود و من از تهران و اصفهان آی سی و پروگرامر گرفتم، ولی با این وجود تونستم اسمبلی رو یاد بگیرم منظورم این هست که شما هیچ کتابی هم که گیر نیاری میتونی یاد بگیری آخه من هم مثل شما قبلش با 8051 کار میکردم ولی اگر میخوای اسمبلی رو در حد حرفه ای یاد بگیری این رو بدون که نسبت به C و بیسیک کار بسیار سخت تری باید انجام بدی چون اولا منابع یادگیری کمتری داری دوما خیلی حوصله و وقت باید برای یادگیریش صرف کنی، سوما اطلاعاتت از وسایل جانبی که میخوای باشون کار کنی رو باید بالا ببری چون اسمبلی اینجوری نیست که بش بگی آقا من میکرو رو وصل کردم به فلان وسیله دیگه خودت ردیفش کن، همه چیز به عهده خودت هست. اگر جایی بی دقتی بکنی و برنامه جواب نده پیدا کردن اون بی دقتی کار مشکلی هست و وقت زیادی میگیره. از طرفی هم افرادی که بتونن تو رو در برنامه نویسی اسمبلی کمک کنند کمتر هستند تا C و Basic .
                          اینها نمونه مشکلاتی هست که برای برنامه نویسان اسمبلی همواره وجود داره و باعث میشه که افراد از اسمبلی به طرف زبانهای سطح بالاتر رانده بشن. متاسفانه تعدادی از دوستان من بودن که همینطور شدن و قید اسمبلی رو زدند.
                          اما در مقابل اینها اسمبلی برتریهایی داره که باعث شده که برنامه نویسان اسمبلی با این مشکلات کنار بیان و به کارشون ادامه بدن.
                          اول از همه اینکه همه چیز دست خودت هست، میدونی برای هر خط کدی که مینویسی در میکرو چه تغییراتی ایجاد میشه و تاثیر هر خط از برنامه رو دقیقا در همه جای میکرو حس میکنی، مثل این میمونه که خودت دست کردی تو میکرو و با سرعت خیلی بالا میتونی همه چیز رو با دست تغییربدی منتهی باید از قبل بدونی که میخوای کی به کدوم قسمت دست بزنی.
                          دوم: از اونجا که همه چیز دست خودت هست پس هیچ کدی غیر از کدی که میخوای ایجاد نمیشه به همین دلیل حجم برنامه ای که مینویسی نسبت به برنامه های C و Basic معمولا چندین برابر کمتر هست، دقت کن که چندین برابر کمتر هست نه چندین بایت. تنها در صورتی ممکن هست حجم برنامه های اسمبلی بزرگتر مساوی با اونها بشه که برنامه نویس خیلی ناشیانه برنامه رو نوشته باشه.
                          دلایل دیگه هم زیاد هست که دیگه نمیگم چون برتریهای اسمبلی بیشتر حس کردنی هست تا گفتنی و همین دو دلیل بالا برای خودم کافی هست که به اسمبلی گیر بدم به خصوص که این دلایل رو عملا حس تجربه کردم.
                          به هر حال اگر بخوای اسمبلی AVR رو حرفه ای یاد بگیری باید خیلی زحمت بکشی من اگر این وقت رو روی C یا بیسیک گزاشته بودم مثل خیلی ار دوستانی که اینجا هستند حالا برای خودم CodeVision یا Bascom سیار شده بودم ، ولی با این وجود از اینکه وقتم رو صرف اسمبلی کردم نه تنها پشیمون نیستم بلکه خیلی هم خوشحالم، حتی چند ماه پیش که از خدمت موقتا آزاد شدم دیدم نصف بیشتر برنامه نویسی اسمبلی رو فراموش کردم و تصمیم گرفتم از نو شروع کنم و C رو حرفه ای یاد بگیرم ولی هر چی با خودم کلنجار رفتم دیدم نمیتونه جای اسمبلی رو برام بگیره و دوباره زدیم به اسمبلی و خدارو شکر خوب زود یادم اومد و دارم هنوز روش کار میکنم.
                          C رو هم اگر بتونی یاد بگیری و حرفه ای کار کنی خیلی عالیه، با بیسیک و C میتونی خیلی زودتر به چیزی که میخوای برسی ولی با اسمبلی خیلی دیرتر به چیزی میرسی که خودت هم فکر نمیکردی برسی .
                          خوش و موفق باشی
                          شاد و موفق باشید

دیدگاه

سلام
                            با توجه به گفته دوستمون من زبون بیسیک رو هم امتحان میکنم ببینم چطوریه.
                            دیشب که یه چیزایی خوندم به نظرم ساده تر اومد از C.
                            ولی جریان این پروگرم کردن محدود بسکام چیه؟شنیدم برنامه های بزرگ رو قبول نمیکنه درسته؟
                            اگه اینجوریه تمام ورژن هاش این طوریه یا نه باید کرک بشه؟

دیدگاه

بیسیک بی عیبه
                              من تا 18 kbهم پروگرام کردم

atiny1...... هم پروگرام کردم فقط کریستال می خاد
                              نمیدونم چرا tiny 15 نمیشه کسی بلده؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟

2.......
                              در ضمن من dataای کارت تلفن رو خوندم مشکلم اینه که ولتاز باجه تلفن 1.7 v ولته
                              کسی راهی داره
                              ؟؟
                              این جوری نمیشه با یه ولتاز خارجی io رو کنترل کرد
                              اپتو کوپلر هم نمیشه یه مقاومت کوچولو داره
                              یه اپتو کوپلر ایده ال می خام
                              علم چندانکه بیشتر خوانی چون عمل در تو نیست نادانی

دیدگاه

لطفا صبر کنید...
                              X