اطلاعیه

Collapse
No announcement yet.

تابلو روان رنگی

Collapse
X

• فیلتر
  • زمان
  • Show
Clear All
new posts

پاسخ : تابلو روان رنگی

نوشته اصلی توسط kasper
    سلام.می خواستم بپرسم کسی تا بحال تابلو روان رنگی ساخته است؟

منظورم تابلوهایی که فقط می توانند سه رنگ اصلی را تولید کنند نیست.
    منظورم ساختن تابلو روانی است که با استفاده از LED هایی که می توانند سه رنگ اصلی (سبز-آبی-قرمز) را تولید کنند (LED های چهار پایه) بتواند حدود 4000 رنگ را تولید کند.

مثل برنامه Paint که اگر روی قسمت جعبه رنگها در پایین این برنامه دابل کلیک کنید و روی Define Custom Colors کلیک کنید و به باکسهای Red و Green و Blue از صفر تا 255 عدد دلخواه بدهید رنگهای مختلفی تولید می شود.(در این مورد عکس زیر را نگاه کنید)

اصلا همچین چیزی امکان پذیر است؟ و تا بحال همچین تابلویی دیده اید؟
    (ابعاد این تابلویی که می خواهم بسازم شانزده LED در شانزده LED می باشد)

ضمنا اگر ایده ای درباره نحوه تولید این تعداد رنگ دارید بگویید.(با استفاده از AVR)
    باسلام

لطفا ، اینجا رو ملاحظه بفرمایید .
    http://www.eca.ir/forum2/index.php?topic=11863.0

دیدگاه

سلام برای r-2r هرچی مقدار r را گذاشتین 2 برابر ان را برای 2r قرار بده

lm324 هم فکر کنم باید به عنوان بافر استفاده بشه

http://www.eecs.tufts.edu/~dsculley/tutorial/opamps/opamps5.html
      :bye

دیدگاه

پاسخ : تابلو رنگی

سلام.
        از آنجایی که هیچکدام از این روشها به صرفه نیست (حتی روش دیاگرام نردبانی مقاومتی آنهم به خاطر تخیلی شدن PCB آن) رفتم از یکی از اساتید پرسیدم که فرمودند باید PWM نرم افزاری استفاده کرد.یعنی باید از دستورات DELAY استفاده کرد و سطرها را روشن کرد و با یک فاصله زمانی که با ازمون و خطا بدست می اید آنها را خاموش کرد.در اینصورت فقط برنامه نویسی سختتر می شود و باید با آزمون و خطا مقادیر درست را دراورد و هزینه سخت افزاری خیلی کاهش پیدا می کند.(مثل تابلوهای معمولی که فقط از لچ و تعدادی المان دیگر استفاده می کنند)
        یه سری محاسبات هم انجام داد که به نظر (از لحاظ تئوری) درست بودند ولی نمی دونم عملی باشند یا نه؟ نظر شما چیه؟

یک سوال داشتم: کدام مغازه در جمهوری LED های RGB ارزون می فروشد؟
        که با تعداد زیاد ارزون تر هم بشه.البته اینم خیلی مهمه که کیفیت LED هایش خوب باشد.

دیدگاه

پاسخ : تابلو رنگی

نوشته اصلی توسط kasper
          سلام.
          از آنجایی که هیچکدام از این روشها به صرفه نیست ................ باید PWM نرم افزاری استفاده کرد..........
          یک سوال داشتم: کدام مغازه در جمهوری LED های RGB ارزون می فروشد؟
          که با تعداد زیاد ارزون تر هم بشه.البته اینم خیلی مهمه که کیفیت LED هایش خوب باشد.
          با سلام
          بله باید از روش PWM استفاده کنید ، ولی نه با ایجاد تاخیر ، بلکه باید توسط قطعات لاجیک ، PWM و تقسیم بندی گامهای آن و ..........را طراحی نمایید!!
          در کل ، انجام این پروژه ، هزینه بسیار زیادی را بشما تحمیل مینماید .!!!!
          قیمت یک ال ای دی آرجی بی اس ام دی با کیفیت مطلوب ، بین 500 تا 1000 تومان میباشد .
          برای داشتن یک صفحه 16 * 16 با ال ای دی های آرجی بی ، بهتر است تا از RGB LED MATRIX آماده استفاده نمایید ، تا از ال ای دی های آرجی بی و ساخت بورد مدار چاپی و ..........

برای تهیه ، فقط یک صفحه 16 * 16 ، باید 4 عدد RGB LED MATRIX 8*8 ( که قیمت هر ماتریس تا یک ماه پیش حدود 30000 تومان بود ) استفاده کنید .

دیدگاه

با سلام.
            از جوابتون خیلی ممنونم.
            چرا با قطعات سخت افزاری؟یه توضیحی بدهید که چرا نمی شه از طریق نرم افزاری این کار را انجام داد؟ (از طریق نرم افزاری به نظر عملی میاد)

اصلا منظورتون از قطعات سخت افزاری چیه؟ (منظورتون استفاده از FPGA است یا یه چیز تو این مایه ها ؟)

یعنی در صورت استفاده از FPGA دیگر لازم نیست از میکرو استفاده کنیم؟

خب اگه باید از FPGA استفاده کنیم چند عدد FPGA لازم داریم؟

ضمنا من با FPGA کار نکردم. در چه حدی باید با FPGA کار کنم؟
            اون پروژه که لینکش را گذاشتید هم نگاه کردم اما کامل نبود.( اصلا نمی خواستم پای FPGA بیاد وسط )

در کل برای کاهش قیمت این پروژه چی کار می توانم بکنم؟ ضمنا فکر کنم که استفاده از LED RGB معمولی خیلی ارزونتر از MATRIX LED RGB دربیاد.یه جا قیمت گرفتم به تعداد می شد دونه ای 200 تومان .( البته کیفیتش مثل 500 تومانی ها نبود)
            خواهش می کنم همه سوالات را جواب بدهید.ممنون

دیدگاه

نوشته اصلی توسط kasper
              ...................
              * چرا با قطعات سخت افزاری؟یه توضیحی بدهید که چرا نمی شه از طریق نرم افزاری این کار را انجام داد؟ (از طریق نرم افزاری به نظر عملی میاد)
              ** اصلا منظورتون از قطعات سخت افزاری چیه؟ (منظورتون استفاده از FPGA است یا یه چیز تو این مایه ها ؟)
              *** یعنی در صورت استفاده از FPGA دیگر لازم نیست از میکرو استفاده کنیم؟
              **** خب اگه باید از FPGA استفاده کنیم چند عدد FPGA لازم داریم؟
              ***** ضمنا من با FPGA کار نکردم. در چه حدی باید با FPGA کار کنم؟
              ****** اون پروژه که لینکش را گذاشتید هم نگاه کردم اما کامل نبود.( اصلا نمی خواستم پای FPGA بیاد وسط )
              *******در کل برای کاهش قیمت این پروژه چی کار می توانم بکنم؟ ضمنا فکر کنم که استفاده از LED RGB معمولی خیلی ارزونتر از MATRIX LED RGB دربیاد.یه جا قیمت گرفتم به تعداد می شد دونه ای 200 تومان .( البته کیفیتش مثل 500 تومانی ها نبود)
              ..................
              با سلام

* شما برای تولید نور های مختلف از یک ال ای دی آرجی بی ، حد اقل به سه واحد PWM GENERATOR نیاز دارید ، اگه میتونید این سه واحد رو با ایجاد و یا راه اندازی تایمر و یا کانتر در یک میکرو ایجاد نمایید و این کار وقتی زیادی را از میکرو شما نمیگیرد !!! ، پس به قطعات دیگه نیازی ندارید .
              ** در صورتی که واحد های PWM GENERATOR را با استفاده از قطعات لاجیک ، طراحی نمایید ، فقط کافیست ، اطلاعات HEX پیکسل مورد نظر ( بطور مثال R : 0E2h G: 0AAh B : 087H ) رو توسط میکرو ، از فایل مربوطه خوانده و آن را عینا در حافظه PWM GENERATOR کپی نمایید ، مابقی کار ( تولید رنگ ) توسط ماژول PWM GENERATOR انجام خواهد شد .
              *** بدلیل اینکه تعداد چیپهای مورد نیاز برای طراحی PWM GENERATOR نسبتا زیاد است ! و این خود حجم سخت افزار و بورد رو زیاد میکنه ، بهینه ترین حالت ، استفاده از FPGA و یا CPLD میباشد ، به این ترتیب که شما مدار مورد نظر رو طراحی نموده و آن را در FPGA پیاده سازی مینمایید ، مزایای این روش هم که در تاپیکهای مربوطه شرح داده شده .
              **** تعداد FPGA بستگی به طراحی لاجیک شما دارد .
              ***** در تاپیک مربوط به FPGA اطلاعات مناسبی قرار داده شده ، مطالعه بفرمایید .!
              ****** دلیل اینکه فرمودید ( ..اون پروژه که لینکش را گذاشتید ..... کامل نبود ) صرفا بدلایلی از جمله 1 - هزینه زیاد 2 - عدم نیاز بازار 3 - مشغله و اجرای پروژه های دیگر و ...... بوده ، هر چند که در اون تاپیک ، بنده اسکلت بندی کار رو تا حدود نسبتا مناسبی شرح دادم .
              *******قبلا هم عرض کردم ، بهتره که از ماتریس استفاده کنید تا از ال ای دی های جداگانه ، ممکنه که یه ال ای دی آر جی بی و یا تعدادی از اون ، به ظاهر ارزونتر ! از ماتریس ساخته شده باشه ، ولی طراحی بورد و مونتاژ ال ای دی های اس ام دی بروی بورد و مقاومتهای ال ای دی ها و ........... ،کاریست بس طاقت فرسا و هزینه بر .

دیدگاه

سلام.
                بازهم ممنون.
                می گردم اگه از این LED RGB DOT MATRIX آشغالی و ارزون بود می گیرم. (مهم نیست که کیفیت LED هاش بالا باشه)
                از دونه ای 30000 تومان ارزونتر نیست؟
                آخرش نگفتید که منظورتون از قطعات لاجیک دقیقا چیه؟

مهم: اگه منظورتون FPGA است در این صورت واسه تابلو 16*16 چند تا FPGA نیاز است؟ (بهترین FPGA چند کانال PWM می تواند تولید کند؟ البته FPGA ارزون باشه.) ( 48 کانال PWM لازم دارم)

یکجایی در صحبتاتون فرمودید که در این صورت وقت زیادی از میکرو شما گرفته نمی شود.خب میکرو را واسه این می زاریم که وقتش گرفته بشه اما در عوض هزینه مدار بیاد پایین.درسته؟

ضمنا با این روش PWM نرم افزاری حداقل می توان چند تا رنگ درست کرد.درسته که مثل PWM سخت افزاری نمی شه اما می شه تا یه حدی ازش استفاده کرد.نظر شما چیه؟

در آخر به نظر شما واسه این پروژه حدودا چقدر پیاده می شم؟
                بازم خیلی ممنونم.

دیدگاه

نوشته اصلی توسط kasper
                  .................
                  آخرش نگفتید که منظورتون از قطعات لاجیک دقیقا چیه؟
                  مهم: اگه منظورتون FPGA است در این صورت واسه تابلو 16*16 چند تا FPGA نیاز است؟ (بهترین FPGA چند کانال PWM می تواند تولید کند؟ البته FPGA ارزون باشه.) ( 48 کانال PWM لازم دارم)
                  یکجایی در صحبتاتون فرمودید که در این صورت وقت زیادی از میکرو شما گرفته نمی شود.خب میکرو را واسه این می زاریم که وقتش گرفته بشه اما در عوض هزینه مدار بیاد پایین.درسته؟
                  ضمنا با این روش PWM نرم افزاری حداقل می توان چند تا رنگ درست کرد.درسته که مثل PWM سخت افزاری نمی شه اما می شه تا یه حدی ازش استفاده کرد.نظر شما چیه؟
                  با سلام

قبل از ادامه بحث ، حتما این مورد رو بصورت کامل ، مطالعه بفرمایید .
                  http://homepages.which.net/~paul.hills/Circuits/PwmGenerators/PwmGenerators.html

دیدگاه

سلام.
                    باشه.اول این مطلب را دقیقا مطالعه می کنم و بعدش بحث را پی می گیریم.
                    ممنونم.

دیدگاه

با سلام

جهت پیگیری بحث ، مداری ، برای یک ماتریس 16 * 16 با ال ای دی آرجی بی ، با پروتل 98 طراحی کردم ، که امیدوارم بدرد بخور باشه .

و یک شماتیک برای درایور

دیدگاه

بنام خدا
                        با سلام ، خدمت دوستان گرامی و علاقه مندان به پروژه های طراحی و ساخت تابلو های روان رنگی

طرح شماتیک یک تابلو روان رنگی آرجی بی( 32 در 32 ) ، 512 رنگ و قابل ارتقاء به سطر و ستون بیشتر ، تقدیم میگردد .

توضیحات تکمیلی در مورد چیپ مورد استفاده این طرح در اینجا http://amir-moayeri.mihanblog.com/

و در ادامه ماجرا ، راه اندازی یک ماتریس ال ای دی 8 در 8 آرجی بی ............

[flash=200,200]http://www.youtube.com/v/j366cr6RYDg&hl=en&fs=1[/flash]

دیدگاه

سلام
                          من در زمینه تابلو تازه کارم ولی اگر از روش تابلو چرخانpropller استفاده کنیم چطور هزینه هم پایین می آید
                          مرسی
                          حسن

دیدگاه

LT8500 : این آی سی مخصوص کار با LED هست و می تواند 48 خروجی PWM با دقت 12 بیت تولید نماید .

[ftp=ftp://www.linear.com/product/LT8500]http://www.linear.com/product/LT8500[/ftp]

دوستان اگر تو بازار ایران گیر آوردند یه خبری به ما هم بدن
                            *** کم رنگ ترن قلم جهان از. پررنگ ترن حافظه  جهان ماندگارتر است ***

دیدگاه

دوستان برای ساخت تابلو روان های معمولی (تک رنگ ) روال اینه که طرح مورد نظر رو به یه نرم افزار داده میشه و اون نرم افزار کد های مربوط به اون طرح رو تولید می کنه و ما با استفاده از اون کدها در برنامه طرح رو روی تابلو نمایش می دیم تا اینجا که سوالی ندارم
                              اما اگه بخواییم یه تصویر رنگی رو روی تابلو روان رنگی نمایش بدیم این روال به چه صورت هستش؟ یعنی آیا این هم توسط تولید کد به واسطه نرم افزار هستش ؟ خب اگه آره که این نرم افزار چه جوری مشخص می کنه که LED باید در چه لحظه چه رنگی رو نشون بده ؟ آیا یه کد هم برای رنگ تولید می کنه ؟
                              روال این کار چه جوریه :question:
                              خداوند بی نهایت است اما به قدر نیاز تو فرود می آید ، به قدر آرزوی تو گسترده می شود و به قدر ایمان تو کارگشاست.
                              [hr]

دیدگاه

لطفا صبر کنید...
                              X