اطلاعیه

Collapse
No announcement yet.

تولید فرکانسهای متغیر با بکارگیری یک PWM

Collapse
X

• فیلتر
  • زمان
  • Show
Clear All
new posts

تولید فرکانسهای متغیر با بکارگیری یک PWM

سلام، بچه ها کسی میدونه که میشه با استفاده از یک PWM مثلا در تایمر 0، شکل موج با فرکانسهای مختلف ولی با دیوتی سایکلهای یکسان ایجاد کرد؟
    بحث دیوتی سایکل که به تنظیم رجیستر OCR0 برمیگرده و اینجا ثابت است، من کلا قصد دارم 4 تا کلید برای میکرو بذارم که مثلا اگه کلید 1 فشار داده شد یه شکل موج با فرکانس 200 هرتز ایجاد کنه و اگه کلید 2 فشار داده شده فرکانس 300 هرتز تا ... . که این تغییر فرکانس به TCNT0 مربوط میشه، کسی تجربه عملی رو داره که در این حالت با تغییر TCNT0 مدار جواب بده؟

پاسخ : تولید فرکانسهای متغیر با بکارگیری یک PWM

اگر فرکانست نخوای خیلی بالا باشه میتونی با استفاده از وقفه و تعریف یک شمارنده شکل موج مورد نظرت رو بسازی.
    یعنی هروقت وقفه سرریز تایمر اتفاق افتاد شما دوتا متغیر رو افزایش میدید که یکی برای دیوتی سایکل و دیگری برای فرکانس هست و بعد که به مقدار مورد نظر رسید پایه دلخواه رو صفر و یک میکنه
    ... و (بدانید) گرفتن تصمیمهاى محکم (براى رسیدن به اهداف بزرگ) با خوش گذرانى و سفرهآ‌هاى رنگین سازگار نیست و چه بسیار که خواب شبانه تصمیمهاى محکم روز را از میان برده و تاریکیآ‌ها، خاطره همتآ‌هاى بلند را از یادها محو کرده است. (نهجآ‌البلاغه، خطبه211)

امام علی (ع):کسی که به وقت یاری رهبرش در خواب باشد، با لگد دشمنش بیدار می شود (غررالحکم،ص 422)

دیدگاه

کسی تا حالا با تغییر رجیستر TCNT و تنظیم مقدار اون برای فرکانسهای مختلف تونسته جواب بگیره؟ اصلا میشه این کارو کرد؟

دیدگاه

کسی نمیدونه؟ یعنی هیچکس فرکانس متغیر با میکرو تولید نکرده؟ :question:[glow=red,2,300][/glow]

دیدگاه

نوشته اصلی توسط Soheilas
          کسی تا حالا با تغییر رجیستر TCNT و تنظیم مقدار اون برای فرکانسهای مختلف تونسته جواب بگیره؟ اصلا میشه این کارو کرد؟
          من گرفتم.
          یعنی اگه بخوای فرکانستو تغییر بدی معمول ترین راه اینه که تعداد پله شمارش شده توسط تایمر رو تغییر بدی.
          البت راه های دیگه ای هم داره
          گفت که دیوانه نهی لایق این خانه نهی

دیدگاه

نوشته اصلی توسط Finder_
            من گرفتم.
            یعنی اگه بخوای فرکانستو تغییر بدی معمول ترین راه اینه که تعداد پله شمارش شده توسط تایمر رو تغییر بدی.
            البت راه های دیگه ای هم داره
            میشه بیشتر توضیح بدین؟ پله شمارش شده منظورتون همون رجیستر TCNT هستش که در برنامه کدویژن مقدار دهی کنم؟

دیدگاه

ببین تایمر از صفر شروع میکنه به شمردن و به مقدار پیک که برسه سرریز میشه. مقدار تایمر در ریجیستر TCNT ذخیره میشه. بعد از هر سرریز مقدار TCNT صفر میشه.
              فرض کن تایمر از صفر تا 255 میشماره . میشه 256 پله.
              حالا اگه بخوایم این تعداد پله رو کمتر کنیم یا باید مقدار پیک تایمر رو تغییر بدیم یا باید یه کاری کنیم تایمر از صفر شروع به شمارش نکنه. مثلا از 100 شروع کنه.
              باید توی هر بار که سرریز رخ میده رجیستر TCNT رو دستکاری کنیم. مثلا بذاریم 100. حالا از 100 شروع میکنه به 255 که رسید دوباره سرریز میشه. میشه 156 پله.
              به همین راحتی تعداد پله های تایمر و نتیجتا فرکانس رو تغییر دادیم.

دیدگاه

مرسی فایندر، من بر اساس فرکانسی که میخام تولید کنم مقدار TCNT رو حساب کردم از فرمول مد FAST PWM ، دقیقا میخاستم همینو بدونم که ایا درسته یا نه؟ ..ممنونم از کمکتون...راهنماییتون خیلی خوب بود

دیدگاه

خواهش میکنم.
                  اگه در پیاده سازی هم مشکل داشتین بیان کنید

دیدگاه

ممنونم واقعا، خیلی گیج شده بودم، دارم شماتیک مدار رو حاضر میکنم الان..مرسی

دیدگاه

لطفا صبر کنید...
                    X