اطلاعیه

Collapse
No announcement yet.

ADC

Collapse
X

• فیلتر
  • زمان
  • Show
Clear All
new posts

ADC

سلام به همه دوستان
    برای یه قسمت از پروژه ام نیاز دارم تا با ADC یه ولتاژی رو بخونم و مقدار اون رو پیدا کنم. یه سری تحقیق کردم و چندتا سوال برام پیش اومد که اگه امکانش باشه می خواستم دوستان راهنمایی کنن:

1- آیا میشه با ADC اتمگا 32 یا 64 ولتاژ مرجع رو بیشتر از 5 ولت، مثلا 8 ولت گذاشت؟
    2- آیا میشه با ADC اتمگا 32L یا 64L ولتاژ مرجع رو بیشتر از 3.3 ولت، مثلا 5 یا 6 ولت گذاشت؟
    3- درصورتی که پاسخ دو سوال بالا منفی باشه برای این اندازه گیری با ماکسیمم ولتاژ گفته شده چه روشی پیشنهاد میکنین؟ آیا از تقسیم ولتاژ مقاومتی میشه کمک گرفت؟ روش دیگه ای غیر از تقسیم ولتاژ مقاومتی هست؟
    4- مدت زمان یک نمونه برداری در این مدل از میکروها چجوریه؟ فرض کنین من دقیقا بخوام 210 میکروثانبه بعد از این که یه اینتراپت خارجی فعال شد مقدار ولتاژ آنالوگ که به سر میکرو وصل میشه رو بخونم، برای این کار چه کاری باید انجام بدم؟ حساب کتاب هاش چجوری میشه؟ چه راهی رو پیشنهاد میدین؟

درضمن این نکته رو بگم که من با Codevision کار میکنم و اگه توضیحی که مربوط به کامپایلر میشه لطفا برای Codevision توضیح بدین.

ممنون.

پاسخ : ADC

سلام
    جواب منفی است واز مقسم واتاژ استفاده کنید

دیدگاه

mehrzad119 ممنون از پاسختون، فقط اگه میشه یه توضیح و دلیلی برای پاسختون ارائه بدین ممنون میشم.

یه سوال دیگه هم اینجا اضافه میکنم: برای تقسیم ولتاژ هرچی مفاومت ها مقدار بیشتری داشته باشند مثلا به جای دو تا 10K دو تا 1M بذاریم، خب طبیعتا جریان کمتری میکشند. درسته؟ حالا برای بزرگ انتخاب کردن مقاومت هیچ محدودیتی نداریم؟ یا نه یه عاملی با بزرگ تر انتخاب شدن مخالفه؟

درضمن اگه میشه سوال چهارم رو هم یه توضیحی درموردش بدین.

باز هم ممنون از پاسختون

دیدگاه

سلام
        تا جاییکه من میدونم به هیچ پایه ای از میکرو (غیر از RESET) نمیتونید ولتاژی بالاتر از 5.5 ولت بدین.(در حالیکه تغذیه +5 باشد).
        بنابراین شما میبایست حتما از تقسیم مقاومتی یا روشهای مشابه استفاده کنید.
        مقاومت در حد ده کیلو خوب و جریان عبوری از آن خیلی ناچیزه
        در جواب سوال چهارم: شما باید در روتین وقفه اینتراپت حارجی یک تایمر رو فعال کنید که 210 میکرو ثانیه بعد سر ریز شده و اینتراپت بده و در تنظیمات ADC میتونید این گزینه را فعال کنید که با سرریز تایمر شماره X به صورت اتوماتیک عملیات تبدیل شروع بشه.(برای توضیحات کاملتر پیشنهاد میکنم فیلم آموزشی استاد کی نژاد رو حتما حتما ببینید)
        ضمنا سرعت نمونه برداری بخش ADC بسته به تنظیمات رجیسترهای مربوطه میتونه کند و سریع بشه، که از کمترین حالت 13 میکرو ثانیه تا نهایتا 260 میکرو ثانیه میتونه متغیر باشه.

http://imenbazar.com

دیدگاه

پاسخ : پاسخ : ADC

نوشته اصلی توسط quasar
          mehrzad119 ممنون از پاسختون، فقط اگه میشه یه توضیح و دلیلی برای پاسختون ارائه بدین ممنون میشم.

یه سوال دیگه هم اینجا اضافه میکنم: برای تقسیم ولتاژ هرچی مفاومت ها مقدار بیشتری داشته باشند مثلا به جای دو تا 10K دو تا 1M بذاریم، خب طبیعتا جریان کمتری میکشند. درسته؟ حالا برای بزرگ انتخاب کردن مقاومت هیچ محدودیتی نداریم؟ یا نه یه عاملی با بزرگ تر انتخاب شدن مخالفه؟

درضمن اگه میشه سوال چهارم رو هم یه توضیحی درموردش بدین.

باز هم ممنون از پاسختون
          همیشه انتخاب مقاومت بیشتر خوب نیست.
          مثلا پایه های دیجیتال میکرو هم نیاز به بک حداقل جریان برای کار کردن دارند.
          در ضمن هرچقدر مقاومت بیشتر باشه، نویزی که روی اون پایه میفته بیشتر میشه.
          به نظر من 100k انتخاب کنید. داخل دیتاشیت مقداری براش ندیدم، اما تجربه ای که دارم، همیشه این مقدار رو بالای 10 میکروآمپر انتخاب می کنم.
          ---------
          .
          .
          ...........

دیدگاه

نوشته اصلی توسط امیر افشارنوری
            سلام
            تا جاییکه من میدونم به هیچ پایه ای از میکرو (غیر از RESET) نمیتونید ولتاژی بالاتر از 5.5 ولت بدین.(در حالیکه تغذیه +5 باشد).
            بنابراین شما میبایست حتما از تقسیم مقاومتی یا روشهای مشابه استفاده کنید.
            مقاومت در حد ده کیلو خوب و جریان عبوری از آن خیلی ناچیزه
            در جواب سوال چهارم: شما باید در روتین وقفه اینتراپت حارجی یک تایمر رو فعال کنید که 210 میکرو ثانیه بعد سر ریز شده و اینتراپت بده و در تنظیمات ADC میتونید این گزینه را فعال کنید که با سرریز تایمر شماره X به صورت اتوماتیک عملیات تبدیل شروع بشه.(برای توضیحات کاملتر پیشنهاد میکنم فیلم آموزشی استاد کی نژاد رو حتما حتما ببینید)
            ضمنا سرعت نمونه برداری بخش ADC بسته به تنظیمات رجیسترهای مربوطه میتونه کند و سریع بشه، که از کمترین حالت 13 میکرو ثانیه تا نهایتا 260 میکرو ثانیه میتونه متغیر باشه.
            ممنون امیرخان، خب نظرتون برای استفاده از یک بافر آنالوگ بعد از تقسیم ولتاژ چیه؟ چه مدل بافری آنالوگی رو بهم پیشنهاد میکنین؟

درمورد سوال چهارم بذارید یکی از فرضیاتی که دارم رو اینطور مطرح کنم: من میخوام 210 میکروثانیه بعد از یه اتفاقی(اینتراپت) ولتاژ سر پایه A/D خونده بشه، یعنی دقیقا میخوام sample سر 210 میکروثانیه گرفته بشه، پس آیا اینطور درسته که 210میکروثانیه بشمارم و بعد Start Conversion بزنم یعنی بیت ADSC از ADCSRA رو فعال کنم. به بیان دیگه آیا sample دقیقا هنگام فعال شدن ADSC گرفته میشه...

دیدگاه

نوشته اصلی توسط ajapyy
              همیشه انتخاب مقاومت بیشتر خوب نیست.
              مثلا پایه های دیجیتال میکرو هم نیاز به بک حداقل جریان برای کار کردن دارند.
              در ضمن هرچقدر مقاومت بیشتر باشه، نویزی که روی اون پایه میفته بیشتر میشه.
              به نظر من 100k انتخاب کنید. داخل دیتاشیت مقداری براش ندیدم، اما تجربه ای که دارم، همیشه این مقدار رو بالای 10 میکروآمپر انتخاب می کنم.
              ممنون ajapyy،
              خب نظرتون برای استفاده از یک بافر آنالوگ بعد از تقسیم ولتاژ چیه؟ چه مدل بافری آنالوگی رو بهم پیشنهاد میکنین؟ درضمن اگه بافر استفاده کنم آیا بازم میشه مقدار مقومت ها رو هم بیشتر انتخاب کرد؟
              درمورد سوال چهارم هم اگه نظرتون رو بگین ممنون میشم.

دیدگاه

ممنون ajapyy،
                خب نظرتون برای استفاده از یک بافر آنالوگ بعد از تقسیم ولتاژ چیه؟ چه مدل بافری آنالوگی رو بهم پیشنهاد میکنین؟ درضمن اگه بافر استفاده کنم آیا بازم میشه مقدار مقومت ها رو هم بیشتر انتخاب کرد؟
                درمورد سوال چهارم هم اگه نظرتون رو بگین ممنون میشم.
                استفاده از بافر اینجا خیلی نیاز نیست. مثلا توی منبع تغذیه ها آخرش یک بافر میزارن که جریان دهی کم نیاره. یا تو تقویت کننده های ابزاری وقتی میخوان به پایه مرجعش ولتاژ بدن از بافر استفاده می کنن. (به خاطر اینکه امپدانس دیده شده باید کم باشه). به نظرم استفاده از بافر خیلی هم واجب نیست.
                اگر از بافر هم میخوای استفاده کنی، یک تقویت کننده عادی بزار سر راهش. از این پ امپ های عادی هم میتونی استفاده کنی. فقط کمی سریع باشن تا تو تغییر ولتاژ سریع عقب نمونن. امپدانس ورودی هم برای اینکه اثر بارگزاری نداشته باشه، باید بالا باشه. می تونی از LF353 استفاده کنی.

4- مدت زمان یک نمونه برداری در این مدل از میکروها چجوریه؟ فرض کنین من دقیقا بخوام 210 میکروثانبه بعد از این که یه اینتراپت خارجی فعال شد مقدار ولتاژ آنالوگ که به سر میکرو وصل میشه رو بخونم، برای این کار چه کاری باید انجام بدم؟ حساب کتاب هاش چجوری میشه؟ چه راهی رو پیشنهاد میدین؟
                شما میخوای بعد از 210 میکرو ثانیه تبدیل شروع بشه یا اینکه بعد از 210 میکرو ثانیه دیتا آماده باشه ؟
                درسته که تو کدویژن فرکانس نومنه برداری بالاست در حدود صد کیلو هرتز. اما این فرکانس تقسیم میشه بر 8 کانال . چون این مدل مولتی پلکس هستش. اما زمان تبدیل. تو دیتاشیت گفته برای اولین تبدیل 25 تا کلاک میخواد تا تبدیل تموم بشه. با این اوصاف زیر 210 میکروثانیه طول میکشه تبدیل تموم بشه و دیتا آماده باشه. حالا شما کمی بیشتر در مورد این قسمتت توضیح بده.
                ---------
                .
                .
                ...........

دیدگاه

سلام
                  در تایید صحبت های دوستمون
                  هر پایه میکرو در حالت adc حداکثر 10 میکرو آمپر جریان میکشه و شما نیازی به بافر ندارید.
                  شما میتونی از دیتاشیت میکرو مورد نظر --> قسمت electrical charastrictics--> جدول مربوط به adc رو مطالعه کنید.

دیدگاه

ممنون ajapyy،
                    توضیحاتتون فوق العاده بود!! تشکر!

من میخوام دقیقا ولتاژی که تو 210 میکروثانیه میافته رو به دست بیارم. یعنی اون ولتاژی که توی t=210us هست.... منتظر پاسخ تون میمونم...

ممنون

دیدگاه

نوشته اصلی توسط امیر افشارنوری
                      سلام
                      در تایید صحبت های دوستمون
                      هر پایه میکرو در حالت adc حداکثر 10 میکرو آمپر جریان میکشه و شما نیازی به بافر ندارید.
                      شما میتونی از دیتاشیت میکرو مورد نظر --> قسمت electrical charastrictics--> جدول مربوط به adc رو مطالعه کنید.
                      ممنون امیر جان،
                      درمورد سوال چهارم با توضیحاتی که بازهم اضافه کردم اگه میشه نظرتون رو بگین....

دیدگاه

من تا جاییکه اطلاع دارم قسمت ADC دارای یک مدار SAMPLE AND HOLD هست و اگر شما در لحظه فوق دستور تبدیل رو بدین، 1.5 سیکل کلاک ADC نمونه برداری اولیه انجام میشه(SAMPLE AND HOLD) و بعد تبدیل از روی اون صورت میگیره.

دیدگاه

امیدوارم مشکلتون حل شده باشه

دیدگاه

لطفا صبر کنید...
                          X