اطلاعیه

Collapse
No announcement yet.

ساعت با LCD ؟ ( C یا بیسیک )

Collapse
X

• فیلتر
  • زمان
  • Show
Clear All
new posts

ساعت با LCD ؟ ( C یا بیسیک )

سلام به همه دوستان عزیز
    کسی تا به حال برنامه ساعت با LCD عددی رو با بیسیک یا C نوشته ؟ ساعتی که قابل تنظیم باشه و از RTC هم استفاده نکرده باشه. حالا این ویژگیها خیلی هم مهم نیست کلا کسی ساعت رو با LCD با بیسیک یا C درست کرده؟ میخواستم ببینم اگر کرده حجم برنامه چقدر شده.
    ممنون
    از آنجا که گاهی فرصت بازخوانی پست نیست، بابت غلط های املایی و نگارشی احتمالی معذرت میخوام.
    هیچیک از پاسخ هایی که میدم را کاملا تایید نمیکنم و ممکن هست اشتباه کرده باشم، اگر من به نوشته ام مطمئن هستم شما مشکوک باشید.
    اگر در حل مشکل من کمک کردید و دکمه تشکر رو نزدم حتما فراموش کردم کوچکترین کمک شما برایم ارزشمند است!
    اگر به هر طریقی از من ناراحت شدید حتما با یک پیام خصوصی تذکر بدهید تا مشکل رو حل کنیم و رابطه ی صمیمانه، پایدار بماند.
    شاد و موفق باشید

پاسخ : ساعت با LCD ؟ ( C یا بیسیک )

بله مثالش داخل کتاب علی کاهه هست با تایمر ها کار کرده
    انجام پروژه های برنامه نویسی اندروید
    [glow=red,2,300]نرم افزار نقشه های پاور کامپیوتر اندورید[/glow]
    http://cafebazaar.ir/app/?id=com.atxdroid

دیدگاه

خیلی زیاد نمیشه (بیسیک) . همون مگا 8 کفاف میده .

دیدگاه

study جان سلام

اگه حجم برنامه برات خیلی برات مهمه میتونی از چیپ ساعت خارجی استفاده کنی.
        چگونه هوشمندانه بپرسیم

دیدگاه

ممنون محسن جان دوستم کتابش رو داره ازش میگیرم و کامپایلش میکنم تا حجم برنامه دستم بیاد.

خیلی زیاد نمیشه (بیسیک) . همون مگا 8 کفاف میده .
          یا قمر بنی هاشم MEGA8 ????!!!) ؟؟؟؟!!!!! ) فرزاد جان یجور نوشتی همون MEGA 8 آدم فکر میکنه منظورت ATINY 11 بوده :smile:
          میخواستم با ATINY26 ببندمش ولی چون ممکن هست بخوام از ISIS استفاده کنم و این تراشه توش نیست احتمالا با یکی از تراشه های سری 90S کار کنم مثلا 90S2313 که تایمر 16 بیت هم داره اگر لازم شد میتونم استفاده کنم. حافظه هم که خدا بده برکت دو کیلو داره، یعنی حدود 1000 خط کد میتونم توش بنویسم جا زیادم میاد. این 90S2313 تو بازار گیرم که میاد نه؟

study جان سلام

اگه حجم برنامه برات خیلی برات مهمه میتونی از چیپ ساعت خارجی استفاده کنی.
          حمید جان حجم برنامه همیشه برام مهم هست کلا در حال نوشتن برنامه هم که هستم خط به خط حجمش رو پیش خودم حساب میکنم ولی معمولا مشکلی با حجم ندارم . اینکه اینقدر از دوستان میخوام حجم های برنامه هاشون رو بهم بگند به خاطر این هست که میخوام مطمئن بشم که برنامه اسمبلی که نوشتم ناشیانه نوشته نشده باشه و حتی الامکان کوتاه ترش کنم، ولی به هر حال ممنون میشم اگر در مورد این چیپی که گفتی یکم توضیح بدی چون تابحال باهاش کار نکردم.
          از هر سه شما دوستان که برای پاسخ دادن وقت صرف کردید ممنونم.

از آنجا که گاهی فرصت بازخوانی پست نیست، بابت غلط های املایی و نگارشی احتمالی معذرت میخوام.
          هیچیک از پاسخ هایی که میدم را کاملا تایید نمیکنم و ممکن هست اشتباه کرده باشم، اگر من به نوشته ام مطمئن هستم شما مشکوک باشید.
          اگر در حل مشکل من کمک کردید و دکمه تشکر رو نزدم حتما فراموش کردم کوچکترین کمک شما برایم ارزشمند است!
          اگر به هر طریقی از من ناراحت شدید حتما با یک پیام خصوصی تذکر بدهید تا مشکل رو حل کنیم و رابطه ی صمیمانه، پایدار بماند.
          شاد و موفق باشید

دیدگاه

سلام دوست عزیز . ببین شما واسه این کار می تونی هم از RTC استفاده کنی هم از آیسی هایی که با پروتکل I2C کار می کنن . برای انتخاب نوع میکروتون هم می تونید از ATmega8 استفاده کنید . توی پروتئوس هم قابل شبیه سازی هست . در ضمن به نظر من اگه مدار و دقت فوق العاده مد نظرتون نیست می تونید ازRTC میکرو استفاده کنید یعنی همون تایمر دو در حالت آسنکرون . برنامه ی ستش هم می تونید بااسکن یه کیبورد 4*3 به سادگی بنویسید . حجمش هم اصلا زیاد نمی شه . در ضمن می تونید آخرین مقدار ساعت رو در حافظه ی EEPROM قرار بدید تا در هنگام ریست یا رفتن برق از آخرین وضعیت زمانی مطلع بشید . برنامش هم زیاد نمیشه اگه خواستسد بگید تا سورسش رو پلود کنم . موفق باشید

[hr]عاشقان نقطه ی پرگار وجودند ولی عشق داند که در این دایره سرگردانند
            دوستان! مدتی کمتر به سایت میام ..

دیدگاه

نوشته اصلی توسط حسام الدین
              سلام دوست عزیز . ببین شما واسه این کار می تونی هم از RTC استفاده کنی هم از آیسی هایی که با پروتکل I2C کار می کنن . برای انتخاب نوع میکروتون هم می تونید از ATmega8 استفاده کنید . توی پروتئوس هم قابل شبیه سازی هست . در ضمن به نظر من اگه مدار و دقت فوق العاده مد نظرتون نیست می تونید ازRTC میکرو استفاده کنید یعنی همون تایمر دو در حالت آسنکرون . برنامه ی ستش هم می تونید بااسکن یه کیبورد 4*3 به سادگی بنویسید . حجمش هم اصلا زیاد نمی شه . در ضمن می تونید آخرین مقدار ساعت رو در حافظه ی EEPROM قرار بدید تا در هنگام ریست یا رفتن برق از آخرین وضعیت زمانی مطلع بشید . برنامش هم زیاد نمیشه اگه خواستسد بگید تا سورسش رو پلود کنم . موفق باشید

[hr]عاشقان نقطه ی پرگار وجودند ولی عشق داند که در این دایره سرگردانند
              حسام الدین جان بابت راهنمایی ممنونم
              در مورد انتخاب آی سی که به نظر خودم ATMEGA8 برای این کار خیلی زیاده یعنی اصلا احتیاجی به این همه امکانات و حافظه که مگا 8 داره ندارم احتمالا از همون 90S2313 استفاده میکنم توی Proteus هم میشه شبیه سازیش کرد.
              برای set کردن هم از 3 تا کلید معمولی استفاده میکنم برنامه اسکن کیبورد حدودا 100 بایت از حافظه رو میگیره ولی با 3 تا کلید میشه این حجم رو کمتر از یک سوم کرد. احتمال خیلی زیاد از تایمر و RTC هم استفاده نکنم. در مورد قطع برق چیزی در نظر نگرفته بودم ولی حالا که شما فرمودی شاید از یک باطری Back up استفاده کنم.
              البته این کار رو نمیخوام به عنوان یه پروژه انجام بدم وگرنه روش زیاد کار میکردم فقط تمرین کد نویسی هست برای اینکه بتونم با کمترین حجم برنامه بهترین جواب رو بگیرم چون برای نوشتن این برنامه به اسمبلی چندین روش وجود داره که من میخوام متوجه ضعف و قوت هر روش بشم.
              باز هم تشکر
              شاد و موفق باشید

دیدگاه

راستی فراموش کردم بگم:
                اگر لطف کنی و فایل HEX رو بزاری ممنون میشم، بقیه چیزها لازم نیست.
                تشکر.
                شاد و موفق باشید

دیدگاه

Study جان ، نوشتی بالاخره ساعتو ؟

منظورم از اون چیپ ساعت DS1307 بود. احتمالا شنیدی اسمشو .
                  پروتکل ارتباطیش هم I2C هست.
                  چگونه هوشمندانه بپرسیم

دیدگاه

بله حمید جان امشب یا بهتره بگم امروز صبح حدود 12:30 یا همون 00:30 :smile: خدا قسمت کرد پاک نویس جزوم تمام شد نشستم پای برنامه نویسی حدود 45 دقیقه پیش تمام شد جواب هم داد، منتها میخوام باز هم روش کار کنم چون مخم تو حالت Stand By داشت کار میکرد یکم فکر میکنم خرکی نوشتمش میشه راحت تر و با حجم کمتر نوشتش. اینی که حالا داره بهم جواب میده حجمش شده 456 بایت فکر میکنم اگر وقت بزارم روش خیلی بشه کمترش کرد چون از تکنیک های خلاصه کردن برنامه هم به اون صورت استفاده نکردم ولی با این وجود همینی که حالا هست توی همون ATTINY2313 هم که بریزمش هنوز یک کیلو و نیم جا اضافه هست یعنی میشه با ATTiny2313 تاریخ و زنگ و ... هم براش در نظر بگیریم، پایه ها همشون رو هم برای LCD و دگمه های تنظیم ساعت از 13 تا پایه استفاده شد، از تایمر و RTC استفاده نکردم فقط از اینتراپت خارجی صفر برای وارد شدن به حالت تنظیم ساعت استفاده کردم، بقیه امکانات آی سی بدون استفاده موند. غیر از LCD و میکرو قطعه دیگه ای هم نداره،( پتانسیومتر تنظیم نور LCD هست ) باید یکم با زمانش بازی کنم تا کاملا دقیق بشه بعد مدارش رو روی یک برد دیگه که لازم ندارم ببندم بزارمش ببینم در ماه چقدر عقب و جلو میشه. امشب دیگه مخم جواب نمیده که تعداد دقیق سایکل هارو بشمارم.
                    در مورد چیپ ممنون توی Proteus دیدمش.
                    شاد و موفق باشید

دیدگاه

به به.
                      میبینم که حسابی گردو خاک کردی ها ! :biggrin:

راستی چرا از RTC میکرو استفاده نکردی ؟
                      چون اگه ازش استفاده کنی میتونی میکرو رو توی لوپ اصلی برنامه به خواب ببری و هر یک ثانیه با وقفه RTC از خواب که بیدار میشه الگوریتم افزایش زمانت هم ساعت رو یه ثانیه زیاد کنه.

چون برای تنظیم هم از اینتراپت استفاده کردی وقتی هم که دکمه تنظیم ساعت زده میشه میکرو از خواب میپره و میشه ساعت رو تنظیم کرد.

همونطور که خودتم میدونی مزیت این روش اینه که وقتی میکرو در حالت Sleep میره مصرف توانش هم کمتر میشه و باتری کمتر هدر میره .

البته اینا فقط پیشنهاد بود.
                      تصمیم اصلی با خودته. چون خود برنامه نوس اونم برنامه نویس اسمبلی شرایط رو بهتر از کس دیگه ایی میدونه .
                      چگونه هوشمندانه بپرسیم

دیدگاه

حمید جان داشتم برنامه رو نگاه میکردم یهو دیدم یه روتین کوچک اون وسط گزاشته که هیچکس تحویلش نمیگیره و صداش نمیزنه و خودش هم صداش در نمیاد یهو متوجه صوتی خودم شدم، :icon_razz: موقع نوشتن برنامه جزء به جزء چکش میکردم که هر قسمت کار خودش رو درست انجام بده، بعد کد اضافی که برای چک کردن بود رو پاک میکردم، این یدونه بنده خدا صداش در نیومده بود که آقا منم پاک کن، همینجوری وسط برنامه برای خودش وول وول میخورد، دیگه امروز به دادش رسیدم، حجمش شد 440 بایت. البته یه سری کد هم برای جلوگیری از خطاهای احتمالی نوشتم که اگر نباشند هم باز ساعت کار خودش رو همینطوری که حالا هست انجام میده اگر اونا هم پاک کنم حجمش میشه 420 بایت ولی ترجیح میدم اونا باشند.

راستی چرا از RTC میکرو استفاده نکردی ؟
                        چون اگه ازش استفاده کنی میتونی میکرو رو توی لوپ اصلی برنامه به خواب ببری و هر یک ثانیه با وقفه RTC از خواب که بیدار میشه الگوریتم افزایش زمانت هم ساعت رو یه ثانیه زیاد کنه
                        دیدم هی از خواب بیدار بشه دوباره بخوابه بدخواب میشه سر به سرش نزاشتم :smile: حرف درستی میزنی، اینجوری که میگی خیلی بهتر هست ولی چون جنبه تمرین و یادآوری داشت گفتم بهتره با این حلقه ها و محاسبه cycle ها بیشتر کار کنم که روون بشم آخه 10 ماهی خدمت بودم هر چی تا قبل از خدمت کار کرده بودم رو باید مرور کنم. ایشالا این رو کامل OK کردم با RTC امتحانش میکنم.
                        شاد و موفق باشید

دیدگاه

نوشته اصلی توسط mohsen.HEX
                          محسن جان پریشب مثالی که گفتی رو از روی کتاب دوستم نوشتم و کامپایل کردم، حجمش شد 1150 بایت. بازم نسبت به اون چیزی که انتظار داشتم بد نیست، البته نبستمش ببینم چطور جواب میده و تنظیم میشه و ایرادهاش چیه ( اگه داشته باشه ) ولی فرض رو بر این گرفتم که درست جواب میده و مشکلی نداره
                          این بار برنامه همون ساعت رو دوباره با اسمبلی به یک روش دیگه نوشتم و جواب گرفتم که البته باز هم از RTC و Timer استفاده که نکردم هیچ، از اینتراپت صفر که تو برنامه قبلی استفاده کرده بودم هم استفاده نکردم، حسابی ساده شد حجمش هم دوباره کمتر شد چه کمتری هم، شد 278 بایت فکر کنم دیگه چینی ها هم نتونند برنامه رو به این خوبی ماست مالی کنند. آدم با این چیزا که ور بره فرق بین کار خوب و کار بد رو متوجه میشه اینکه چرا 2 تا چیز که یک کار رو انجام میدن از لحاظ قیمت اینقدر تفاوت دارند، این تازه تفاوت نرم افزاری هست سخت افزار هم میشه همینجوری ماست مالی کرد.
                          شاد و موفق باشید

دیدگاه

نوشته اصلی توسط Study
                            راستی فراموش کردم بگم:
                            اگر لطف کنی و فایل HEX رو بزاری ممنون میشم، بقیه چیزها لازم نیست.
                            تشکر.
                            سلام syudy جان . در مورد برنامه گفتی که فایل HEX اش رو بذارم .
                            این فایل HEX برنامه ...
                            http://www.4shared.com/file/48838286...k_Set_HEX.html

این فایل Source برنامه ...
                            http://www.4shared.com/file/48837042..._Set_text.html

این فایل Proteus مدار ...
                            http://www.4shared.com/file/48838191...k_Set_DSN.html

دوتا نکته در مورد برنامه .
                            اول اینکه این برنامه قسمتی از یه پروا¾ه ی کلی تر بود که توی اون امکانات زیادی با این کیبورد پشتیبانی میشد . مثلا با کیبورد باید یه پسورد 5 رقمی رو وارد می کردیم ، تنظیمات کنترلی یه شمارنده روانجام میدادیم ، یه پیام حرفی 6 کاراکتری رو تایپ می کردیم و جند تا feature دیگه . برای همین هم از کیبورد استفاده کردیم در غیر این صورت همونطور که جنابعالی هم اشاره کردید می تونستی با دو تا باتن عمل ست رو انجام بدیم .
                            دوم اینکه این مدار توی مدل نرم افزاری خوب اجرا نمیشه و صفحه ی LCDآ‌ فلیکر زیاد داره اما در مورد سخت افزار به خوبی اجرا میشه و جواب میده . موفق باشید .

[hr]مرا عهدیست با جانان که تا جان در بدن دارم هوا خواهان کویش را چو جان خویشتن دارم
                            دوستان! مدتی کمتر به سایت میام ..

دیدگاه

سلام
                              نگین که ایام امتحانات شد و همه اومدن واسه پروژه! حقیقتاً 2 تا امتحان شدیداً سرنوشت ساز و سخت دارم که این یکی توش پیدا نیست... :sad:
                              نمایش ساعت توسط میکروی avr هست. روی lcd باید باشه و قابلیت تنظیم داشته باشه.
                              من فرصت نوشتنش رو ندارم، یعنی اصلاً اینقدر بلد نیستم که بخوام بنویسمش. توی basic یه چیزیایی بلدم، ولی تو C اصلاً... کلی از نمره هم مربوط به این پروژ اختصاص داره...

خواهش میکنم به دادم برسین، این 2 هفته رو که تنها وقت خوندنه، مجبورم به یه تحقیق دیگه برسم، به خدا موندم اینو چکار کنم... :cry2:
                              واقعاً نمیدونم چجوری بنویسمش، باید سورس C توی کد ویژنش رو هم بدم. بدون کیبورد، توسط چند تا سوییچ تنظیم بشه و 24 ساعته باشه ، روی یه lcd 2*16 نمایش بده و حتماً از تایمر 0 استفاده کنه...
                              کمک میکنید؟ :cry2:
                              منو بی جواب نذارین... :cry:
                              دلی دارم که از تنگی در او جز غم نمی گنجد........ غمی دارم ز دلتنگی که در عالم نمیگنجد

دیدگاه

لطفا صبر کنید...
                              X