سلام
فرق بین AVR-ARM-PIC و 8051 چیه؟؟؟؟؟؟؟؟؟
و آیا FPGA هم میکروکنترلره؟؟؟؟فرقش با 4 مورد بالا چیه؟؟؟؟؟؟
علیک سلام
یمی از فرقای اصلیشون سرعتشون هستش. مثلا ARM از دو تای دیگه جدا میشه. ARM رجیستراش 32 بیتی هستش و AVR 8 بیتی. PIC هم فکر کنم 8 بیتیه. بازم ARM سریع تره. واحدهای جانبی توی ARM به مراتب از AVR و PIC بیشتره. از هر لحاظ به جز قیمت ARM از بقیه بهتره. تو عکس زیر فرقشون با هم رو می تونی ببینی.
اینم بگم که کلا FPGA از میکروکنترلرا جداست. نظر من اینه یا برو سراغ میکروکنترلر یا سراغ FPGA !!
پس چرا من رفتم avr یاد گرفتم!!!>>>>avr که جلوی اینا لنگ هم نمیتونه بندازه....!!!! >>>>>یه دلیل میتونی بگی که ملت باید avr رو یاد بگیرن؟؟؟
اشتباه نکن کارای ساده را کسی نمیاد با میکرو قوی تر کار کنه پس به نظرم اشتباه نیس رفتی یاد گرفتی در ضمن به نظرم با avr مبانی کار با میکرو مثل adc pwm راحتتر میشه یاد گرفت
fpga هم در همین حد بگم که شما میتونید گیت ها و مداراتی که با گیتا طراحی میشند را روش پیاده سازی کنید
با وریلاگ یا vhdl براش برنامه مینوسند چیزی باحالیه!
برنامه هس براش که چطوری اینو پیاده سازی کنه که از لحاظ سرعت یا مثلا حجم اشغال شده و ... بهینه سازی کنه و بعد پیاده سازی کنه
مدل هایی داره به کابل فیبر نوری وصل میشه و تبادل اطلاعات میکنه با سرعت فک کنم 28 گیگ در ثانیه!!!
هر میکروکنترلری را بهر کاری ساختند :biggrin:
به نظرت منطقی هست برای کنترل چراغ راهنمایی از ARM11 استفاده کنی ؟ oo: خوب معلومه که اینجور جاها AVR و PIC 8bit کارایی داره
ضمناً مهمترین پارامتر ارزیابی سرعت میکرو تعداد دستور در واحد ثانیه هست که با واحد MIPS (میلیون دستورالعمل در ثانیه(million instructions per second)) مطرح میشه
پس چرا من رفتم avr یاد گرفتم!!!>>>>avr که جلوی اینا لنگ هم نمیتونه بندازه....!!!! >>>>>یه دلیل میتونی بگی که ملت باید avr رو یاد بگیرن؟؟؟
شما میکروکنترلر رو یاد گرفتی :job: خوبیش هم اینه که از راه آسونش شروع به این کار کردی. مثالی که دوستمون زدند. بخوای یه کیپد راه بندازی از ARM استفاده می کنی ؟ مسلما نه.
AVR هم کم چیزی نیست، من با AVR مدارهایی رو راه انداختم که توش IC هایی با قیمت بالا به کار رفتند. (فقط خواستم بگم AVR کم چیزی نیست).
نترس ARM هم کاری نداره راحت میتونی اونم یاد بگیری.
fpga پس چیه؟؟؟؟
اما بحث شیرین FPGA :wow:
همونطور که بهت گفتم میکروکنترلر و FPGA دو تا مسیر جدا از هم هستن. یکی میکروکنترلر هستش اون یکی پردازنده. زمینه کاری FPGA برای کاربردهای نظامی و مخابراتی هستش نه راه اندازی کیپد و این جور چیزا.
ضمناً مهمترین پارامتر ارزیابی سرعت میکرو تعداد دستور در واحد ثانیه هست که با واحد MIPS (میلیون دستورالعمل در ثانیه(million instructions per second)) مطرح میشه
حرف شما درسته اما مهمترین نیست. وقتی CPU میاد و با رجیستر 32 بیتی کاری می کنه دستورات بیشتری رو توی یک کلاک انجام میده تا یک CPU با MIPS دو برابر ولی رجیستر 8 بیتی !!!
حرف شما درسته اما مهمترین نیست. وقتی CPU میاد و با رجیستر 32 بیتی کاری می کنه دستورات بیشتری رو توی یک کلاک انجام میده تا یک CPU با MIPS دو برابر ولی رجیستر 8 بیتی !!!
دوست من ، یک بار دیگه جمله من را بخون
من گفتم تعداد دستورالعمل در ثانیه ، بحث سر 8بیتی و 32بیتی نبود، شما نمیتونی میکرو 8بیتی را با 32 بیتی قیاس کنی ، من این موضوع را مطرح کردم که دوستان فرکانس کلاک را برای قیاس سرعت انتخاب نکنند، پارامتر تعیین کننده سرعت همون MIPS هست نه فرکانس کلاک ، البته این دو رابطه مستقیم دارند.
موفق باشید
امام علی (علیه السلام) : الزکات العلم نشرهُ/ زکات علم نشر آن است
پس یاد گیری avr مقدمه ای هستش برا arm درست میگم؟؟؟؟؟
وقتی avr تو صنعت استفاده نمیشه....آخه براچی باید یادش گرفت...یه راست بریم سراغ arm دیگه؟؟؟>>>تازه محیط صنعتی پر از نویز هستش و میکرو avr هم ماشاالله .....
نظرتون؟؟؟؟
ممنون از دوستمون که pdf رو گزاشتن....خوندوم 8 صفحه از 9 صفحش رو.......این طور فهمیدم که : مثلا وقتی ما میخوای یه مدار منطقی رو درست کنیم(که ممکن هست انواع مشکلات سر راهمون ایجاد بشه....مثلا مدار یه جاش اتصالی داره...یه سیم درست وصل نشده و به دلایل مختلف ممکن هست مدار درست کار نکند....منظور موقع عملی بستن هستش)به جای این کار ما میایم از fpga استفاده میکنیم و به صورت نرم افزاری مدارمون رو میکشیم و میدیم به fpga >>>حالا از fpga تو مدارمون استفاده میکنیم.....در واقع این fpga برنامه ریزی شده کار همون مداری که باید با وصل کردن کلی گیت منطقی ایجاد میشد رو میکنه...............
درست گفتم؟؟؟؟
دوست من ، یک بار دیگه جمله من را بخون
من گفتم تعداد دستورالعمل در ثانیه ، بحث سر 8بیتی و 32بیتی نبود، شما نمیتونی میکرو 8بیتی را با 32 بیتی قیاس کنی ، من این موضوع را مطرح کردم که دوستان فرکانس کلاک را برای قیاس سرعت انتخاب نکنند، پارامتر تعیین کننده سرعت همون MIPS هست نه فرکانس کلاک ، البته این دو رابطه مستقیم دارند.
موفق باشید
درسته ، اما من از جمله تون چون گفته بودی میکرو ! این طور برداشت کردم.
پس یاد گیری avr مقدمه ای هستش برا arm درست میگم؟؟؟؟؟
وقتی avr تو صنعت استفاده نمیشه....آخه براچی باید یادش گرفت...یه راست بریم سراغ arm دیگه؟؟؟>>>تازه محیط صنعتی پر از نویز هستش و میکرو avr هم ماشاالله .....
نظرتون؟؟؟؟
ممنون از دوستمون که pdf رو گزاشتن....خوندوم 8 صفحه از 9 صفحش رو.......این طور فهمیدم که : مثلا وقتی ما میخوای یه مدار منطقی رو درست کنیم(که ممکن هست انواع مشکلات سر راهمون ایجاد بشه....مثلا مدار یه جاش اتصالی داره...یه سیم درست وصل نشده و به دلایل مختلف ممکن هست مدار درست کار نکند....منظور موقع عملی بستن هستش)به جای این کار ما میایم از fpga استفاده میکنیم و به صورت نرم افزاری مدارمون رو میکشیم و میدیم به fpga >>>حالا از fpga تو مدارمون استفاده میکنیم.....در واقع این fpga برنامه ریزی شده کار همون مداری که باید با وصل کردن کلی گیت منطقی ایجاد میشد رو میکنه...............
درست گفتم؟؟؟؟
چرا تو صنعت استفاده نمیشه !!! جواب قبلی منو خوندی !! پر از نویز یعنی چی !! الان میان تابلو روان با AVR درست می کنن میفروشن ... تومان. میان باهاش دستگاه برای فیزیوتراپی تولید می کنن میفروشن چندین میلیون تومان. قرار نیست که همه جا از ARM استفاده بشه. بعدشم مثلا کار تایمر تو AVR با ARM شبیه به همه، کار با واحد ADC، SPI، USART و ... مثل AVR هستش. وقتی یکی رو مهارت پیدا کنی بقیه رو هم میتونی راحت تر یاد بگیری.
به نظر من کلا FPGA رو الان ول کن. چون زبون برنامه نویسیش هم با C متفاوته. برداشتت هم اشتباهه. ببین FPGA برای مدارهای مخابراتی و نظامی مثل رادار، پردازش سیگنال و تصویر و ... کاربرد داره. برای 4 تا گیت منطقی (حتی 40 تا..) که نمیان از FPGA استفاده کنن !!
اما قسمت دوم برداشتت درسته.
چرا تو صنعت استفاده نمیشه !!! جواب قبلی منو خوندی !! پر از نویز یعنی چی !! الان میان تابلو روان با AVR درست می کنن میفروشن ... تومان. میان باهاش دستگاه برای فیزیوتراپی تولید می کنن میفروشن چندین میلیون تومان. قرار نیست که همه جا از ARM استفاده بشه. بعدشم مثلا کار تایمر تو AVR با ARM شبیه به همه، کار با واحد ADC، SPI، USART و ... مثل AVR هستش. وقتی یکی رو مهارت پیدا کنی بقیه رو هم میتونی راحت تر یاد بگیری.
به نظر من کلا FPGA رو الان ول کن. چون زبون برنامه نویسیش هم با C متفاوته. برداشتت هم اشتباهه. ببین FPGA برای مدارهای مخابراتی و نظامی مثل رادار، پردازش سیگنال و تصویر و ... کاربرد داره. برای 4 تا گیت منطقی (حتی 40 تا..) که نمیان از FPGA استفاده کنن !!
اما قسمت دوم برداشتت درسته.
داش محسن گل....
تو نت همه جا نوشته و خودت هم تو پست اولت ...اون عکسه...داری میگی AVR خیلی نویز پزیره.....پس چطور میشه از aVR تو صنعت استفاده کرد؟؟؟؟؟؟
(فقط نگو که باید نویز پزیریش رو کاهش بدیم.)
حالا من AVR رو یاد میگیرم بعد میرم سراغ ARM>>>>که فک کنم یه 2 سالی وقط بخواد(یادگیری+انجام پروژه های مختلف)>>>>حالا بعدش باید چیکار کرد>؟؟؟؟؟
راستی داستان XMEGA چیه؟؟؟؟>>>به ARM میرسه یا باید لنگ بندازه ^_^؟؟؟؟
داش محسن گل....
تو نت همه جا نوشته و خودت هم تو پست اولت ...اون عکسه...داری میگی AVR خیلی نویز پزیره.....پس چطور میشه از aVR تو صنعت استفاده کرد؟؟؟؟؟؟
حالا من AVR رو یاد میگیرم بعد میرم سراغ ARM>>>>که فک کنم یه 2 سالی وقط بخواد(یادگیری+انجام پروژه های مختلف)>>>>حالا بعدش باید چیکار کرد>؟؟؟؟؟
تکنیک هایی برای حذف نویز وجود داره که خیلی زیادن و نویز هم فقط از بیرون از مدار وارد نمیشه و خیلی وقت ها داخل مدار قطعاتی هستن که سیگنال نامطلوب تولید میکنن
بهتره برای آشنایی بیشتر با نویز و زوش های حذف آن یه مقاله که داخل سایت تکنو الکترو هست رو دانلود کنید
داخل انجمن هم به این تایپیک سر بزنید http://www.eca.ir/forum2/index.php?topic=18456.0
کره شمالی با avr داره plc میسازه و داخل کشور خودمون شرکت هایی هستن که یا avr دارن توی محیط صنعتی و پزشکی نون در میارن
در رابطه با سوال دوم :
باید دید که الان در چه رشته ای و در چه مقطعی درس میخونین و در آینده چه شغلی گیرون میاد و شرایط چطور خواهد بود
آخه نویز داریم تا نویز. مثلا تو کارای فرکانس پایین مثل رصد کردن کیپد، کار با نمایشگرا، ارتباط سریال ما انچنان نویز نداریم. مثلا محیط نویز میندازه روی دیتای ارسالی توسط یوزارت. میان و خط رو بهینه میکنن نه میکرو رو. میان از 485 استفاده میکنن. هر چقدر هم میخواد محیط نویزی باشه. اون عکس مقایسه 4 تا با هم هستش. وقتی داری با فرکانس بالا مثلا چندین مگا روی بردی کار میکنی فرکانس نشتی پیدا میکنه میرا روی پایه های AVR. اونجا ممکنه اشتباه بشه. اما کنترل نرم افزاری هم هستش.
اولا وقت نه وقط
بعدشم تو 6 ماه بعد برو روی ARM، همزمان پیش ببر اونارو. مهم اینه که تو بدونی AVR چه کارا میتونه بکنه بعدا تو پروژه هات استفاده کنیش و صرفه جویی تو زمان و هزینه بشه.
راستی داستان XMEGA چیه؟؟؟؟>>>به ARM میرسه یا باید لنگ بندازه ^_^؟؟؟؟
قضیه لنگ انداختن نیست. XMEGA به پای ARM نمیرسه. نمیخواد بری دنبالش. چون منبع یادگیری هم کمتر داره.
دیدگاه