اطلاعیه

Collapse
No announcement yet.

کسینوس فی متر

Collapse
X

• فیلتر
  • زمان
  • Show
Clear All
new posts

کسینوس فی متر

سلام
    ترم 3 برق هستم الکترونیک
    تو درس اندازه گیری الکتریکی پروژه ای داده شده بهم که باید دستگاهی بسازم که کسینوس فی رو برام نشون بده
    یکم ای وی آر بلدم و میخوام که با ای وی ار درستش کنم از طرفی کار عملی انچنانی تا بحال نکردم و زیاد تجربه و علمشو ندارم :sad:
    یکمم راهنمایی کنید که بتونم استارتشو بزنم برم دنبالش :rolleyes:

پاسخ : کسینوس فی متر

یعنی میخوای شار مغناطیسی رو به دست بیاری؟؟؟؟
    اللَّهُمَّ صَلِّ عَلَى مُحَمَّدٍ وآلِ مُحَمَّدٍ وعَجِّلْ فَرَجَهُمْ

اگه دوس دارید سریع به جواب برسید :
    1) قبل از پرسیدن سوال، بسرچید.
    2) سوالاتون رو با جزئیات کامل مطرح کنید.

دیدگاه

اممممم تا جایی که میدونم فی زاویه ی بین ولتاژ و جریان تو جریانای متناوبه و ما کسینوس اون زاویه رو میخواییم
      مثلا تو جریانای متناوب فرمول توان میشه: p=V*I*cosx ( اینجا x همون فی هسش)

دیدگاه

کسینوس فی ربطی به شار نداره !!! :icon_razz:
        برای شروع
        مباحث زیر رو باید بدونید
        1 گذر از صفر مدار گذر از صفر و مفهوم گذر از صفر
        شما برای اینکه مداری بسازید که
        اختلاف زمانی بین جریان و ولتاژ یک مصرف کننده
        رو بسنحد باید 2 عدد مداری طراحی کنید که
        یکی گذر از صفر ولتاژ مصرف کننده
        و دیگری گذر از صفر جریان مصرف کننده رو استخراج کنه
        حالا مفهوم گذر از صفر
        هر شکل موج ac دارای ولتاژ غیر ثابت است که در هر ثانیه 50 هرتز (برق شهر ) نوسان میکند این شکل موج در هر ثانیه 100 بار مقدار صفر به خود میگیرد
        مدار گذر از صفر باید لحظه که سیگنال (جریان یا ولتاژ ) از صفر به قسمت مثبت یا منفی در حال صعود است یک پالس به شما تحوید دهد
        بحث های بعدی در صورت پیگیری مطرح میشو د
        سوالات بنده از شما
        توان مصرف کننده ؟ (که مد نظر شما میباشد و قرار است کسینوس فی ان را اندازه گیری نمایید )
        [move][img width=133 height=100]http://bargiri.persiangig.com/aks/0.306310001356499787_taknaz_ir.gif[/img][/move]

دیدگاه

نوشته اصلی توسط حامد رحیمی
          کسینوس فی ربطی به شار نداره !!! :icon_razz:
          برای شروع
          مباحث زیر رو باید بدونید
          1 گذر از صفر مدار گذر از صفر و مفهوم گذر از صفر
          شما برای اینکه مداری بسازید که
          اختلاف زمانی بین جریان و ولتاژ یک مصرف کننده
          رو بسنحد باید 2 عدد مداری طراحی کنید که
          یکی گذر از صفر ولتاژ مصرف کننده
          و دیگری گذر از صفر جریان مصرف کننده رو استخراج کنه
          حالا مفهوم گذر از صفر
          هر شکل موج ac دارای ولتاژ غیر ثابت است که در هر ثانیه 50 هرتز (برق شهر ) نوسان میکند این شکل موج در هر ثانیه 100 بار مقدار صفر به خود میگیرد
          مدار گذر از صفر باید لحظه که سیگنال (جریان یا ولتاژ ) از صفر به قسمت مثبت یا منفی در حال صعود است یک پالس به شما تحوید دهد
          بحث های بعدی در صورت پیگیری مطرح میشو د
          سوالات بنده از شما
          توان مصرف کننده ؟ (که مد نظر شما میباشد و قرار است کسینوس فی ان را اندازه گیری نمایید )
          ممنون از راهنمایی هاتون.حتما پیگیری میکنمشون
          فقط من این پالسای دریافتی رو باید چیکار کنم؟
          اصن به وسیله ی چی باید این پالسارو تولید کنم؟
          در مورد توان مصرف کننده اطلاعاتی ندادن یا لااقل خودم اطلاعاتی نگرفتم از استاد.فقط بهم گفتن که میتونی از این فرمول کمک بگیری

دیدگاه

نوشته اصلی توسط latch
            ممنون از راهنمایی هاتون.حتما پیگیری میکنمشون
            فقط من این پالسای دریافتی رو باید چیکار کنم؟
            اصن به وسیله ی چی باید این پالسارو تولید کنم؟
            در مورد توان مصرف کننده اطلاعاتی ندادن یا لااقل خودم اطلاعاتی نگرفتم از استاد.فقط بهم گفتن که میتونی از این فرمول کمک بگیری
            متاسفم برای استادتون که راهنمایی برای طراحی وساخت یک مدار بدون هیچ بحثی فقط فورمول بیان کردن
            کدوم فورمول؟

پالس ها توسط اپ امپ ساخته میشود
            در بخش مدار گذر از صفر نیاز به یک اپتو کوپلر دارید و مدار بسیار ساده در بخش مدار گذر از صفر جریان کمی بحث سخت در میشود
            شما باید به روشی نمونه برداری از جریان را انجام دهید
            روش اول نمونه برداری مقا ومتی و روش دوم نمنو نه برداری با ترانس ct
            نمونه برداری مقاومتی :
            یک مقاومت کم اهم با کل مدار سری شده و جریان مصرف کننده باعث افت ولتاژ روی این مقاومت میشود این ولتاژ رابطه مستقیم با جریان دارد که میتوان برای ساخت مدار گذر از صفر جریان استفاده کرد
            روش ترانس ct هم تقریبا مثل همان روش می باشد
            ترانس ct یک مبدل جریان می باشد که برای کم کردن جریان مصرف کننده با یک ضریب خاص استفاده میشود
            و معمولا برای مصرف کننده های با توان بالا مورد استفاده قرار میگیرد
            [move][img width=133 height=100]http://bargiri.persiangig.com/aks/0.306310001356499787_taknaz_ir.gif[/img][/move]

دیدگاه

سلام علیکم
              یه ایده کم هزینه تر که احتیاج به پ امپ و اشمیت تریگر و اپتو و ... نداره، استفاده از مقایسه کننده آنالوگ خود میکرو کنترلرها است.
              اینکه دو تا سیگنالی که قرار است اختلاف فازشون رو اندازه بگیرید، بدید به ورودی های مقایسه کننده آنالوگ، بعد با قابلیت Capture event که توسط همین واحد مقایسه کننده trig میشه، با دقت خیلی بالا اختلاف زمانی دوتا سیگنال رو اندازه بگیرید. حالا اختلاف فاز می تونه از فاصله زمانی عبور از صفر دو تا سیگنال به دست بیاد
              پیشنهاد می کنم بخش Analog Comparator در دیتاشیت یکی از میکروهای avr، که می خواهید باهاش کار کنید رو بخونید.
              چون نمی دونم تا چه حد با avr آشنایی دارید، توضیح بیشتر نمی دم، تا اطاله کلام نشود. پیشنهاد می کنم بررسی کنید که این ایده رو می تونید اجرا کنید یا نه. اگر توانستید که فبهالمراد. :job: وگرنه ببنید در کجا اشکال دارید تا دوستان راهنمایی کنند.
              یه ایده دیگه که بدون تایمر قابل اجرا است اینه که با تریگ کردن adc توسط عبور از صفر یکی از سیگنال ها، مقدار اون سیگنال رو در لحظه عبور از صفر سیگنال دیگه اندازه بگیرید. که اینجوری یا سینوس یا کسینوس فی به دست میاد که به راحتی قابل تبدیل به هم خواهند بود. البته این کار مستلزم اندازه گیری پیک سیگنال ها به صورت مجزا خواهد بود تا مقدار اندازه گرفته شده، بر آن تقسیم شود.
              البته پر واضحه که سیگنال های ورودی به میکرو باید با ترانس یا تقسیم مقاومت و ... سطحشون بیاد پایین.
              امیدوارم واضح گفته باشم. اگه جایی ابهامی بود بپرسید.
              موفق باشید/
              ...یُجَاهِدُونَ فِی سَبِیلِ اللّهِ وَلاَ یَخَافُونَ لَوْمَهَ لآئِمٍ...
              مائده 54

دیدگاه

نوشته اصلی توسط سیمرغ
                سلام علیکم
                یه ایده کم هزینه تر که احتیاج به پ امپ و اشمیت تریگر و اپتو و ... نداره، استفاده از مقایسه کننده آنالوگ خود میکرو کنترلرها است.
                اینکه دو تا سیگنالی که قرار است اختلاف فازشون رو اندازه بگیرید، بدید به ورودی های مقایسه کننده آنالوگ، بعد با قابلیت Capture event که توسط همین واحد مقایسه کننده trig میشه، با دقت خیلی بالا اختلاف زمانی دوتا سیگنال رو اندازه بگیرید. حالا اختلاف فاز می تونه از فاصله زمانی عبور از صفر دو تا سیگنال به دست بیاد
                پیشنهاد می کنم بخش Analog Comparator در دیتاشیت یکی از میکروهای avr، که می خواهید باهاش کار کنید رو بخونید.
                چون نمی دونم تا چه حد با avr آشنایی دارید، توضیح بیشتر نمی دم، تا اطاله کلام نشود. پیشنهاد می کنم بررسی کنید که این ایده رو می تونید اجرا کنید یا نه. اگر توانستید که فبهالمراد. :job: وگرنه ببنید در کجا اشکال دارید تا دوستان راهنمایی کنند.
                یه ایده دیگه که بدون تایمر قابل اجرا است اینه که با تریگ کردن adc توسط عبور از صفر یکی از سیگنال ها، مقدار اون سیگنال رو در لحظه عبور از صفر سیگنال دیگه اندازه بگیرید. که اینجوری یا سینوس یا کسینوس فی به دست میاد که به راحتی قابل تبدیل به هم خواهند بود. البته این کار مستلزم اندازه گیری پیک سیگنال ها به صورت مجزا خواهد بود تا مقدار اندازه گرفته شده، بر آن تقسیم شود.
                البته پر واضحه که سیگنال های ورودی به میکرو باید با ترانس یا تقسیم مقاومت و ... سطحشون بیاد پایین.
                موفق باشید/
                ایده جالبی هست و چون اشنایی به قسمت مقایسه کننده انالوگ avr ندارم متاسفانه جز بخش های است که هیچ مطالعه و اشنایی ندارم

دیدگاه

نوشته اصلی توسط سیمرغ
                  سلام علیکم
                  موفق باشید/
                  مرسی از راهنماییتون
                  در مورد ترانس بهم گفتن که اگه از ترانس استفاده کنی فازت رو صفر میکنی و فکر کنم که گفتن ایزوله میکنه...حالا بجز این من میتونم ولتاژ متناوب بدم به قسمت مقایسه کننده میکرو؟ مگه نباید ولتاژ مستقیم باشه؟

دیدگاه

نوشته اصلی توسط latch
                    مرسی از راهنماییتون
                    در مورد ترانس بهم گفتن که اگه از ترانس استفاده کنی فازت رو صفر میکنی و فکر کنم که گفتن ایزوله میکنه...حالا بجز این من میتونم ولتاژ متناوب بدم به قسمت مقایسه کننده میکرو؟ مگه نباید ولتاژ مستقیم باشه؟
                    سلام
                    ببخشید که دیر جواب دادم.
                    1.ترانس فاز رو تغییر نمی دهد. برای ایزوله کردن و برای کاهش یا افزایش سطح ولتاژ به کار می رود.
                    2. به تغذیه میکرو باید ولتاژ ثابت بدهید. اما به قسمت مقایسه کنند به راحتی می توانید ولتاژ متناوب هم بدهید. البته سطح ولتاژ نباید زیاد باشد که به میکرو آسیب نزند.
                    موفق باشید/
                    مائده 54

دیدگاه

نوشته اصلی توسط سیمرغ
                      سلام
                      ببخشید که دیر جواب دادم.
                      1.ترانس فاز رو تغییر نمی دهد. برای ایزوله کردن و برای کاهش یا افزایش سطح ولتاژ به کار می رود.
                      2. به تغذیه میکرو باید ولتاژ ثابت بدهید. اما به قسمت مقایسه کنند به راحتی می توانید ولتاژ متناوب هم بدهید. البته سطح ولتاژ نباید زیاد باشد که به میکرو آسیب نزند.
                      موفق باشید/
                      یکم در مورد اون قسمت از میکرو ک لازم دارم بم اطلاعات میدید؟
                      هنوز تو هاله ای از ابهامم

دیدگاه

سلام

نوشته اصلی توسط latch
                        یکم در مورد اون قسمت از میکرو ک لازم دارم بم اطلاعات میدید؟
                        هنوز تو هاله ای از ابهامم
                        چه اطلاعاتی نیاز دارید؟ یعنی بیام مقایسه کننده آنالوگ رو به طور کامل توضیح بدهم؟؟
                        به طور خلاصه :
                        مقایسه کننده آنالوگ، دو مقدار ورودی که به پایه ی مثبت AIN0 و پایه منفی AIN1 اعمال می شوند رو مقایسه می کنه. اگر ولتاژ روی پایه مثبت بیشتر از ولتاژ پایه منفی بود، ACO یک منطقی می شود. خروجی مقایسه کننده می تونه طوری تنظیم بشه که بخش capture تایمر1 رو راه بندازه. همچنین مقایسه کننده می تونه یک وقفه رو هم فعال کنه.
                        این ترجمه مقدمه ای بود که تو دیتاشیت atmega16 نوشته بود.
                        حالا شما بگو تو کجاش مشکل داری کجا رو نفهمیدی تا دوستان یا بنده کمک کنیم.
                        بد نیست به این صفحه بری :
                        http://knowledgeplus.ir/electronics/AVR.aspx?lang=Fa
                        و قسمت سی و هفتم رو ببینی.

موفق باشی/
                        مائده 54

دیدگاه

لطفا صبر کنید...
                        X