اطلاعیه

Collapse
No announcement yet.

راهنمایی در مورد طراحی تایمر خاص

Collapse
X

• فیلتر
  • زمان
  • Show
Clear All
new posts

پاسخ : راهنمایی در مورد طراحی تایمر خاص

ممنون دوست عزیز: یعنی جواب نمیده!!!
    راستی میگم تو ان کدی که گذاشتم شما میتونی کد تقویم اش را حذف کنی !! من فقط کد ساعت میخوام!!!
    سپاس

دیدگاه

نوشته اصلی توسط icarus
      اون قدیم ندیما که RTC دم دست نداشتم یه بار اومدم همینجوری ساعت درست کنم
      هر یک دقیقه 2-3 دقیقه عقب جلو میرفت ساعت :mrgreen:
      برای تایمر هایی که زیاد حساس و بحرانی نیستن میشه این کارو کرد
      البته نمیدونم تابع wait بتونه 43200 میلی ثانیه یا 18000 ثانیه رو نگر داره باید نگاه کنم
      شاید روی بردبورد این کار رو کردی ...
      تا الان شما چندمین نفری هستید که این حرف رو میزنید ...
      یعنی واقعا کریستال ساعت روی میکرو خوب جواب نمیده ؟؟
      ==========================================
      بله میشه بدون کریستال ساعت به یک ثانیه دقیق رسید ...
      این لینک رو نگاه کنید
      http://www.eca.ir/forum2/index.php?topic=102648.0
      این هم فایل پایانی
      http://s5.picofile.com/file/8157115300/test_clock4.zip.html
      با فرکانس یک مگای داخلی این کار رو کردیم
      [b]چگونه همه پایه های میکروکنترلر AVR را PWM کنیم؟
      معرفی نرم افزارEasy 7segment (برای راه اندازی آسانتر 7segment )
      معرفی نرم افزار Codewizard PWM
      با من بیشتر آشنا شوید

دیدگاه

نه بحث برد بورد و اینا نیست
        من نه کریستال ساعت گذاشته بودم نه کریستال خارجی و نه آر تی سی
        میکرو رو خشک و خالی گذاشتم رو 8 مگ و شروع کردم به نوشتن البته واسه تست بود و نتیجه ای نمیخواستم بگیریم ال سی دی رو میخواستم تست کنم
        ولی نتایجش جالب بود یگی از علتهاشم تاخیر اجرای دستورات هست که باعث میشه هر دستور در حد نانو ثانیه تاخیر ایجاد کنه
        یعنی کد اینجوری بود که :
        کد:
        wait 1000
        sec ++
        یعنی از این خنده دار تر نمیشد :icon_razz:
        خب این کد از ده جا ایراد داره دیگه :rolleyes: ولی گفتم هدف اون لحظه چیز دیگه ای بود
        کریستال داخلی به نوسانات ولتاژ دما و خیلی چیزای دیگه حساس هست و نباید ییهو ازش انتظارای عجیب غریب داشت

اگه کریستال ساعت به میکرو وصل میشد این مشکلات پیش نمیومد
        من دوست ندارم خودم را درگیر مسئله بهشت یا جهنم بکنم ، چون در هر دو قسمت دوستان خوبی دارم !

دیدگاه

اساتید :sad:
          من عاقبت متوجه نشدم چه کار کنم!!؟؟
          ان 2 خط کد ساده ای که گذاشتم ایا جواب میده؟؟؟ کسی تست کرده!! من توی پرتئوس تست کردم و کریستال روی 8 مگا بود !!!! چند ثانیه تاخیر داشت!!! ایا کریستال 16 مگا به صورت خارجی بزارم درست میشه تاخیر اش؟؟؟
          در اصل این کد برای led چشمک زن هست که میخوام به جای led به رله وصل کنم!!!
          کد:
           PORTC.0=1;
                 delay_ms(18000);
                 PORTC.0=0;
                 delay_ms(43200);
          جناب اسدی ان لینکی که دادید برنامه اش دقیقا چه می کند؟؟؟ از ds1307 استفاده کردید!!
          من چون الگوریتم کدتان را متوجه نشدم!!
          سپاس

دیدگاه

نوشته اصلی توسط ircaspianhero
            ان 2 خط کد ساده ای که گذاشتم ایا جواب میده؟؟؟ کسی تست کرده!! من توی پرتئوس تست کردم و کریستال روی 8 مگا بود !!!! چند ثانیه تاخیر داشت!!! ایا کریستال 16 مگا به صورت خارجی بزارم درست میشه تاخیر اش؟؟؟
            در اصل این کد برای led چشمک زن هست که میخوام به جای led به رله وصل کنم!!!
            کد:
             PORTC.0=1;
                   delay_ms(18000);
                   PORTC.0=0;
                   delay_ms(43200);
            چشمک زن اینجوری ؟؟؟ باید اینقدر زمانش طولانی باشه ؟؟
            دستور تاخیری را 200 میلی ثانیه بگذارید و ببینید تند تند چشمک میزنه یا نه ...
            در ضمن باید این چهار خط توی یک حلقه بی نهایت باشد ... مثل (1)while
            در ضمن ورودی این تابع تاخیری از 1 تا 65535 بیشتر نیست و باید حواستون باشه ...
            فرکانس داخلی میکروکنترلر باید با تعریف فرکانس کاری در نرم افزار یکی باشد ... در غیر اینصورت دستورات تاخیری به درستی انجام نمیگیرد ...

جناب اسدی ان لینکی که دادید برنامه اش دقیقا چه می کند؟؟؟ از ds1307 استفاده کردید!!
            من چون الگوریتم کدتان را متوجه نشدم!!
            سپاس
            مداری که گذاشتم یک ساعت هست که با فرکانس داخلی (1MHz) میکروکنترلر کار میکنه و قابلیت این رو داره که آلارم هم تعریف کنید ...
            البته چون با فرکانس داخلی میکرو کار میکنه زیاد دقیق نیست ...
            از DS1307 استفاده نکردم ...

موفق باشــیـد
            با من بیشتر آشنا شوید

دیدگاه

ممنون دوست عزیز:
              چشمک زن اینجوری ؟؟؟ باید اینقدر زمانش طولانی باشه ؟؟
              دستور تاخیری را 200 میلی ثانیه بگذارید و ببینید تند تند چشمک میزنه یا نه ...
              دوست عزیز نگفتم که میخوام چشمک زن درست کنم :mrgreen: گفتم میخوام از کد اش برای قطع و وصل برق و تحریک رله استفاده کنم!!! ولی به جای led از رله استفاده میشه!
              توی ان کد که گذاشتم 18000 میلی میشه 5 ساعت و 43200 میلی میشه 12 ساعت !!! برای همین مقدار بالا گرفتم!!!
              در ضمن ورودی این تابع تاخیری از 1 تا 65535 بیشتر نیست و باید حواستون باشه ...
              پس جواب میده!!؟؟ من 43200 میلی میخوام اگر محاسباتم درست باشه!!! میگم: هر 1 ثانیه یعنی 1000 میلی ثانیه!!! و هر 1 ساعت 3600 ثانیه !!! 5 ساعت میشه چند میلی ثانیه!؟؟ ایا درست حساب کردم!؟؟؟ یعنی 43200: یعنی 5 ضربدر 3600 ثانیه!
              فرکانس داخلی میکروکنترلر باید با تعریف فرکانس کاری در نرم افزار یکی باشد ... در غیر اینصورت دستورات تاخیری به درستی انجام نمیگیرد ...
              من بیشتر توی حالت شبیه سازی یعنی پرتئوس میکرو کار کردم و تا حالا پراگرم نکردم اطلاعات روی ای سی !!! میگن مگا 8 حدود 8 مگاهرتز کریستال داخلی داره!!!
              ایا نیاز به اضافه کردن کریستال به صورت خارجی به مدار هست؟؟؟
              سپاس

دیدگاه

ممنون دوست عزیز:دوست عزیز نگفتم که میخوام چشمک زن درست کنم :mrgreen: گفتم میخوام از کد اش برای قطع و وصل برق و تحریک رله استفاده کنم!!! ولی به جای led از رله استفاده میشه!
                توی ان کد که گذاشتم 18000 میلی میشه 5 ساعت و 43200 میلی میشه 12 ساعت !!! برای همین مقدار بالا گرفتم!!! پس جواب میده!!؟؟ من 43200 میلی میخوام اگر محاسباتم درست باشه!!! میگم: هر 1 ثانیه یعنی 1000 میلی ثانیه!!! و هر 1 ساعت 3600 ثانیه !!! 5 ساعت میشه چند میلی ثانیه!؟؟ ایا درست حساب کردم!؟؟؟ یعنی 43200: یعنی 5 ضربدر 3600 ثانیه!من بیشتر توی حالت شبیه سازی یعنی پرتئوس میکرو کار کردم و تا حالا پراگرم نکردم اطلاعات روی ای سی !!! میگن مگا 8 حدود 8 مگاهرتز کریستال داخلی داره!!!
                ایا نیاز به اضافه کردن کریستال به صورت خارجی به مدار هست؟؟؟
                سپاس
                نه عزیزم
                هر 1000 میلی ثانیه معادل یک ثانیه است ...
                18000 میلی ثانیه میشه 18 ثانیه ...
                43200 میلی ثانیه میشه 43 ثانیه و 200 میلی ثانیه ...
                اگر برای زمانهای طولانی خواستید خاموش و روشن کنید یه نمونه کد نوشتم توی این لینک ...

البته به زمان بیسیک هست وخودتون به سی تبدیلش کنید ...
                موفق باشید
                با من بیشتر آشنا شوید

دیدگاه

ممنون دوست عزیز: ولی من برای 5 ساعت و 12 ساعت میخوام! ایا ان روش جواب میده!!
                  تو ان لینک هم زمان اش کم بود!! ثانیه بود!
                  روش بهتری سراغ دارید؟
                  ضمن ورودی این تابع تاخیری از 1 تا 65535 بیشتر نیست و باید حواستون باشه ...
                  سپاس

دیدگاه

اقا این سیستمی که میخای دستگاه امادش هست پنجاه تومن بود دوماه پیش
                    میشه بر اساس روزای هفته برنامه ریزیش کرد حتی و اینگه درروز چنبار روشن حاموش بشه
                    تو کوچه کنار پاساژ امجد اون مغازه کیت فروشیه داشت وگرنه لاله زار هست با امپرهای متفاوت

دیدگاه

ممنون دوست عزیز: ولی من برای 5 ساعت و 12 ساعت میخوام! ایا ان روش جواب میده!!
                      تو ان لینک هم زمان اش کم بود!! ثانیه بود!
                      روش بهتری سراغ دارید؟
                      سپاس
                      اصلا تاپیک رو خوندید ؟؟ مطالعه کردید ؟؟
                      5 * 3600 = 18000 ثانیه ...
                      12* 3600 = 43200 ثانیه ...
                      طبق اون برنامه ای که نوشتم مجموع این دو عدد نباید از 65535 بیشتر بشه
                      18000 + 43200 = 61200 ثانیه ...
                      پس میشه ...
                      زمانتون رو بدید به اون دو متغیر و مدار را ببندید ...
                      خروجی خاموش روشن میشه ...

موفق باشید
                      با من بیشتر آشنا شوید

دیدگاه

5 * 3600 = 18000 ثانیه ...
                        12* 3600 = 43200 ثانیه ...
                        طبق اون برنامه ای که نوشتم مجموع این دو عدد نباید از 65535 بیشتر بشه
                        18000 + 43200 = 61200 ثانیه ...
                        پس میشه ...
                        زمانتون رو بدید به اون دو متغیر و مدار را ببندید ...
                        خروجی خاموش روشن میشه ...
                        ممنون دوست عزیز: 2 مشکل وجود
                        1. زبان اش بیسیک هست
                        2. کد هاش قر و قاطی هست!! برای بازر و ... توش هست و سنسور mq و....

میشه ان قسمت کد مورد نظر که طبق فرمول گفتید تفکیک کنید !!؟؟

اقا این سیستمی که میخای دستگاه امادش هست پنجاه تومن بود دوماه پیش
                        میشه بر اساس روزای هفته برنامه ریزیش کرد حتی و اینگه درروز چنبار روشن حاموش بشه
                        تو کوچه کنار پاساژ امجد اون مغازه کیت فروشیه داشت وگرنه لاله زار هست با امپرهای متفاوت
                        دوست عزیز ممنون: ولی هدف یاد گرفتن هست و هزینه کمتر !!!! و من توی شهرستان هستم نه تهران!!

سپاس

دیدگاه

کاسپین جان چند تا موضوع هست که میخوام دوستانه بهت بگم امیدوارم به حساب دوستی بزاری و دلخور نشی

1-اگه از سوم دی ماه تا الان این ساعت که دارم پست رو مینویسم مدار رو رو برد بورد بسته بودی و کدها رو آزمایش میکردی تاحالا 20 بار جواب گرفته بودی
                          باورت بشه یا نشه من از خودم تنبل تر سراغ ندارم اگه این مشکل برای من پیش میومد اولین کاری که میکردم این بود که پروتئوس رو shift+del میکردم بعد رو برد بورد میبستم تست میگرفتم . از اینکه چیزی هم بشه نمیترسیدم چون نه میکرو طوریش میشه نه من نهایتش هم 3-4 تومن بشتر نیست که پریده (دلیلی نداره بپره)

2-بغل پروفایل آقای اسدی یا امضای چند تا از کاربرا رو اگه بخونی یه مطلب نوشته دقیقا حرف خود شماست که منظورش اینه که هدف یادگیریه
                          پس با یک بار خوندن کد ها و دیدا حتا اسم متغیر ها میشه خیلی قسمت هارو متوجه شد .
                          روش wait که شما میخوای ازش استفاده کنی اصلا روش خوبی نیست چون دقت نداره و توی اون فاصله میکرو بیکار میشینه در و دیوار نگاه میکنه

3-سعی کنید خودتون از کارکرد کد سر در بیارید معمولا من میگم به خودم که این یه معمای سخته(واسه اینکه جو بدم به خودم) اگه حلش کنم خیلی دمم گرمه و شروع میکنم به تحلیل و خوندن و درک کردن اینجوری اگه جایی باگ باشه یا مشکلی باشه راحت میشه حلش کرد. و وقتی حل میشه معما انگار که بهم جایزه دادن

4-نمیدونم میکرو بتونه دستور ویت به اون طولانی رو ذخیره کنه یا نه شاید اصلا اررور بده(الان دیدم که آقای اسدی مقدار دقیق رو هم نوشتند!! ممنون از ایشون)

5-آقای اسدی یه روش گفتند منم یه روش گفتم ولی هیچ کدوم رو در عمل تست نگرفتید حتی شبیه سازی موفقی هم انجام ندادید

6-خلاصه تمام این حرف هایی که زدم اینه که آقا شما استارت بزن ما که در نرفتیم اینجاییم بزار ببینیم تو عمل به چه مشکلی میخوری وگرنه من یا آقای اسدی یا سایر دوستان حتی کد آمادشم شاید داشته باشیم ولی همون طور که خودتون میگید هدف یادگرفتنه پس شروع کنیم ببینیم کجا مشکل پیش میاد

موفق باشید .
                          من دوست ندارم خودم را درگیر مسئله بهشت یا جهنم بکنم ، چون در هر دو قسمت دوستان خوبی دارم !

دیدگاه

ممنون دوست عزیز: 2 مشکل وجود
                            1. زبان اش بیسیک هست
                            2. کد هاش قر و قاطی هست!! برای بازر و ... توش هست و سنسور mq و....

میشه ان قسمت کد مورد نظر که طبق فرمول گفتید تفکیک کنید !!؟؟
                            اگر تاپیک رو خوب مطالعه کرده باشید متوجه میشوید که ایده کار به چه صورتی هست ...
                            من این کد رو براتون گذاشتم که برای شما یه نمونه کاری باشه که بتونید از روی اون یه نمونه کار دیگه ای بسازید و خودتون به زبان سی تبدیلش کنید ...
                            همیشه به دنبال ماهی نباش ... ماهی گیری را یاد بگیر !!!
                            با من بیشتر آشنا شوید

دیدگاه

ممنون دوستان: درسته هدف یاد گرفتن هست ولی شرایط اش ندارم :mrgreen: اگر دانشجو باشید می دانید چند روز دیگه امتحانات شروع میشه و اوضاع خراب هست!!! بعد اش اینکه من توی پرتئوس فقط کار کردم و پراگرام و قطعات ندارم و تا بگیرم طول میکشه بیاد دستم!!! و....
                              فعلا هلو بیا توی گلو میخوام و ماهی هم میخوام :icon_razz:
                              خلاصه وقت زیاد ندارم : مثل اینکه باید برگردم به خانه ی اول و سراغ همان ds1307 و گذاشتن تایمر به صورت دستی براش!!!
                              یک سئوال:
                              توی این دستور باید یک تابع void تعریف بشه و بعد توی بدنه اصلی برنامه فراخوانی بشه؟؟ مثلا یک تابع alarm hour و یک تابع alarm minute !!! درسته؟؟؟
                              کد زیر درسته ؟؟؟اگر ساعت 14 شد برق وصل بشه به رله!!!
                              برای ایجاد 12 ساعت وقفه یا قطع برق چه کدی باید نوشت؟
                              راستی چرا کد های زبان سی کم هستند !! بیشتر پروژه های تو وب بیسیک هستند!!!! :angry: کد ساعت خالی را پیدا کردم ولی بیسیک هست!! هی میگن سی خوب هست!!!! ولی ملت همه بیسیک کار می کنند!!
                              کد:
                              void alarm hour()
                              {
                              if(h==14)
                              {
                              PORTC.0=1;

}

}
                              کد:
                              if (hour==alram_hour && minute == alarm_minute){

do some stuff!! ;

}
                              سپاس

دیدگاه

ممنون دوستان: درسته هدف یاد گرفتن هست ولی شرایط اش ندارم :mrgreen: اگر دانشجو باشید می دانید چند روز دیگه امتحانات شروع میشه و اوضاع خراب هست!!! بعد اش اینکه من توی پرتئوس فقط کار کردم و پراگرام و قطعات ندارم و تا بگیرم طول میکشه بیاد دستم!!! و....
                                فعلا هلو بیا توی گلو میخوام و ماهی هم میخوام :icon_razz:
                                خلاصه وقت زیاد ندارم : مثل اینکه باید برگردم به خانه ی اول و سراغ همان ds1307 و گذاشتن تایمر به صورت دستی براش!!!
                                یک سئوال:
                                توی این دستور باید یک تابع void تعریف بشه و بعد توی بدنه اصلی برنامه فراخوانی بشه؟؟ مثلا یک تابع alarm hour و یک تابع alarm minute !!! درسته؟؟؟
                                کد زیر درسته ؟؟؟اگر ساعت 14 شد برق وصل بشه به رله!!!
                                برای ایجاد 12 ساعت وقفه یا قطع برق چه کدی باید نوشت؟
                                راستی چرا کد های زبان سی کم هستند !! بیشتر پروژه های تو وب بیسیک هستند!!!! :angry: کد ساعت خالی را پیدا کردم ولی بیسیک هست!! هی میگن سی خوب هست!!!! ولی ملت همه بیسیک کار می کنند!!
                                کد:
                                void alarm hour()
                                {
                                if(h==14)
                                {
                                PORTC.0=1;

}

}
                                کد:
                                if (hour==alram_hour && minute == alarm_minute){

do some stuff!! ;

}
                                سپاس
                                همون برنامه ساعتی که براتون گذاشته بودم رو تغییرش میدادید به تاخیر ساعت ....
                                کار سختی بود ؟؟؟
                                والا به خدا دوره زمونه به جایی رسیده که باید خودمون لقمه آماده رو بگذاریم توی دهن ملت!! :cry: :angry:

این هم کد :
                                [code=c]/************************************************** ***
                                This program was produced by the CodeWizardAVR V2.05.3 Standard
                                Project : Long delay
                                Version : 1.0
                                Date : 27/12/2014
                                Author : Saman Asadi

Chip type : ATmega8
                                Program type : Application
                                AVR Core Clock frequency: 8.000000 MHz
                                Memory model : Small
                                External RAM size : 0
                                Data Stack size : 256
                                ************************************************** ***/

#include <mega8.h>
                                #include <delay.h>
                                /*
                                __________ __________ __________
                                | ON | OFF | ON | OFF | ON |
                                _____| |__________| |__________| |_____....
                                Ton <----------> :
                                Toff <--------->:
                                Tper <-------------------->:
                                */
                                #define set_relay PORTB.0=1
                                #define reset_relay PORTB.0=0
                                unsigned int Ton,Tper,time; //for normal time _ max Tper = 65535 Seconds
                                //unsigned long int Ton,Tper,time; //for Long time _ max Tper = 4294967296 Seconds

// Timer2 overflow interrupt service routine
                                interrupt [TIM2_OVF] void timer2_ovf_isr(void)
                                {
                                if(++time == Ton)reset_relay;
                                else if(time == Tper)
                                {
                                set_relay;
                                time=0;
                                }
                                }

// Declare your global variables here

void main(void)
                                {
                                // Declare your local variables here

// Input/Output Ports initialization
                                // Port B initialization
                                // Func7=In Func6=In Func5=In Func4=In Func3=In Func2=In Func1=In Func0=Out
                                // State7=T State6=T State5=T State4=T State3=T State2=T State1=T State0=0
                                PORTB=0x01;
                                DDRB=0x01;

// Timer/Counter 2 initialization
                                // Clock source: TOSC1 pin
                                // Clock value: PCK2/128
                                // Mode: Normal top=0xFF
                                // OC2 output: Disconnected
                                ASSR=0x08;
                                TCCR2=0x05;
                                // Timer(s)/Counter(s) Interrupt(s) initialization
                                TIMSK=0x40;
                                // Global enable interrupts
                                #asm("sei&quot
                                Ton = 18000; //Seconds
                                Tper= 61200; //Seconds
                                while (1)
                                {
                                // Place your code here

}
                                }
                                [/code]

برنامه رو نگاه کنی متوجه خواهی شد ...

موفق باشیـــد

اضافه شده در تاریخ :
                                کریستال ساعت همراه با دوتا خازن روی پایه های 9 و 10 فراموش نشود

موفق باشید
                                با من بیشتر آشنا شوید

دیدگاه

لطفا صبر کنید...