اطلاعیه

Collapse
No announcement yet.

مدار کنترل سرعت موتور dc

Collapse
X

• فیلتر
  • زمان
  • Show
Clear All
new posts

مدار کنترل سرعت موتور dc

سلام دوستان میخوام یه مداری درست کنم که با 2 ولوم مثلا 5k بشه سرعت یک یک موتور دی سی 12 ولتی را کنترل کرد بدین صورت که زمانی ولوم اول رو کم و زیاد کردیم موتور مثلا در جهت راست با تغییر سرعت بچرخه و در حالت حداکثرولوم موتور خاموش بشه و زمانی که ولوم دوم رو کم و زیاد کردیم موتور در جهت چپ با تغییر سرعت بچرخه که در حالت حداکثر ولوم موتور خاموش بشه (با یک ولوم 3 پایه هم میشه استفاده کرد که از 3 پایه اش استفاده شده).البته به صورت کلیدی با استفاده از 4 رله بصورت شکل زیر هست رو درست کردم ولی میخوام تغییر سرعت موتور رو هم داشته باشم . دوستان راهنمایی کنند چه کار کنم ؟

http://8pic.ir/images/11l04kqu1f8hqyrllozs.jpg

پاسخ : مدار کنترل سرعت موتور dc

فک نمیکنم با رله بتونی از L298 استفاده کن
    http://s6.uplod.ir/i/00674/9cm41hm4inx0.jpg

دیدگاه

با رله نمیتونی دور موتور رو کنترل کنی! (البته اگه سرعت رله خیییییییلی زیاد باشه میشه!)
      خودت رو اذیت نکن!
      اول یه L298 بزار (5000 تومنه!)
      دوم جهت موتور رو با یه کلید کنترل کن که راحت باشی! (مثلا وقتی کلید وصله موتور راست گرد و وقتی قطعه موتور به چپ میگرده!)
      برای این کار باید به پایه های Input در L298 مقدار بدی که 2تا پین از میکرو رو لازم داره!
      سوم به یه پتانسیومتر (ولوم) مقدار رو (دستی) وارد میکنی و با میکرو میخونی و (اگه لازم باشه اصلاحش میکنی!) بعد با PWM بده به پایه Enable در L298!

این قسمت هم کلا نمیخواد انجام بدی!(اصلا نخون!)
      وقتی این کار به نتیجه رسید، "اگه خواستی" میتونی کلید رو برداری و مقدار وسط ولوم رو بخونی و اگه مقادیر دریافتی بیشتر از اون بود موتور به راست بچرخه و اگه کمتر بود به چپ و میزان سرعت براساس اختلاف مقدار خونده شده ی ولوم از مقدار وسطش باشه!

دیدگاه

مرسی دوست عزیز بابت راهنماییت من چند سالیه برنامه نویسی نمیکنم کلا فراموش کردم این مدارم خیلی واسم ضروریه میتونی واضح تر توضیح بدی یا اگه برنامه ای داری بذار اگه بیسیک باشه بهتره -
        برای اینکه ولوم به میکرو معرفی کنم باید از adc استفاده کنم؟ و چطور باید این مقدار خوانده شده رو برای فعال کردن pwm استفاده کنم ؟ با تشکر

دیدگاه

دقیقا بگو میخوای چه بکنی برات برنامه شو مینویسم
          http://s6.uplod.ir/i/00674/9cm41hm4inx0.jpg

دیدگاه

ببخشید دوست عزیز که زحمتون دادم
            اصلا ولومو ولش کن .
            میخوام با 2 تا سوئیچ(کلید) جهت موتور را عوض کرد یکی راست گرد و یکی دیگه چپ گرد .
            و با 2 تا میکرو سوئیچ سرعت موتور رو کم کرد یکی افزایش بده و یکی دیگه کاهش بده .این برای موتور 1-
            برای موتور 2 هم بدین صورت که با 2 تا دیگه سوئیج جهت موتور کنترل شه
            ولی با همان 2 میکرو سوئیچی که سرعت موتور 1 رو کنترل میکرد سرعت موتور2 هم کنترل کنه
            که کلا میشه 4 تا سوئیچ و 2 تا میکروسوئیچ . در ضمن این نکته هم بگم برای تغییر جهت موتورها از سوئیچ یا کلید استفاده میکنم که در صورتی هر دو قطع یا صفر هستند موتور مربوطه خاموش بشه
            امیدوارم واضح گفته باشم

دیدگاه

لطفا صبر کنید...
            X