اطلاعیه

Collapse
No announcement yet.

سون سگمنت

Collapse
X

• فیلتر
  • زمان
  • Show
Clear All
new posts

پاسخ : سون سگمنت

برخی از 7 سگمنت های موجود در بازار دارای دیکودر داخلی هستند. این مدل 7سگمنت نیازی به آی سی دکودر ندارند . بنابر این اگه اسم سگمنت رو بگین بهتر میشه راهنمایی کرد .

نوشته اصلی توسط MAHDI ZAMANI
    برای نمایش با ICباید کد BCDعدد رو به iCبدی به همین سادگی :nice:
    درسته .
    البته چند تا راه وجود داره !

در کل این محدودیت های پروژه است که تعیین میکنه از چه راهی استفاده کنیم.
    اِنَّ الَّذِینَ یُحِبُّونَ أَنْ تَشِیعَ الْفاحِشَهُ فِی الَّذِینَ آمَنُوا لَهُمْ عَذابٌ أَلِیمٌ فِی الدُّنْیا وَ الْآخِرَهِ وَ اللَّهُ یَعْلَمُ وَ أَنْتُمْ لا تَعْلَمُونَ.
    کسانى که دوست دارند زشتی ها در میان مردم با ایمان شیوع یابد عذاب دردناکى براى آنها در دنیا و آخرت است، و خداوند میداند و شما نمی‏دانید. (نور19)

دیدگاه

پاسخ : آموزش سون سگمنت کاتد مشترک به روش رفرش و استفاده از ترانزیستور

اول باید بدونیم کاتد مشترک یعنی چی ؟
      به شکل زیر نگاه کنید .

میبینیم که 8 تا led کاتدهاشون به هم وصل شده .
      برای اتصال یه سگمنت تکی راحت سر مشترک رو به زمین وصل میکنیم . و بقیه رو با یه مقاومت 330 اهمی به پایه میکرو .

چرا 330 اهم ؟ چون خروجی avr پنج ولتیه . 2.3 ولت رو led میافته . ( به سایز led بستگی داره ) و 10 میلی آمپر هم ازش رد میشه . ( قانون اهم )

تو این حالت کار برنامه نویسی ما خیلی آسونه و فقط کافیه به پایه های میکرو مقدار بدیم .
      --------------------------------------------------------------------

حالا اگه این سگمنت بشه 2 تا آیا عاقلانه است بیاییم 16 تا پایه حرومش کنیم ؟
      یا اگه بشه 5 تا :cry2: پایه کم میاریم .
      در این حالت میان اون پایه مشترک رو میدن به یه ترانزیستور و از روش رفرش استفاده میکنن .

چون کاتد مشترکه باید از npn استفاده کنید .

این ساده ترین مدل بود .

اِنَّ الَّذِینَ یُحِبُّونَ أَنْ تَشِیعَ الْفاحِشَهُ فِی الَّذِینَ آمَنُوا لَهُمْ عَذابٌ أَلِیمٌ فِی الدُّنْیا وَ الْآخِرَهِ وَ اللَّهُ یَعْلَمُ وَ أَنْتُمْ لا تَعْلَمُونَ.
      کسانى که دوست دارند زشتی ها در میان مردم با ایمان شیوع یابد عذاب دردناکى براى آنها در دنیا و آخرت است، و خداوند میداند و شما نمی‏دانید. (نور19)

دیدگاه

مدار زیر هم برای حالتیه که جریان کشی سگمنت ها زیاد باشه .( بزرک باشن )

نقشه سون سگمنت مولتی پلکس کاتد مشترک

نقشه سون سگمنت مولتی پلکس اند مشترک

دیدگاه

حالا خودم یه سوال ترانزیستوری دارم :
          چرا تو مدار آند مشترک همون ترانزیستورهای کاتد مشترک رو جابجا نکرده ؟ ( جای npn رو با pnp عوض نکرده ؟ )
          این ترانزیستورها چه ملاکی برای انتخاب شدن دارن ؟

دیدگاه

ممنون از بابت پاسختون از مباحث بالا و مالتی پلکس کردن در فیلم های جناب طراح به کلی توضیح داده شده من خودم بدون ایسی کار کردم در صورتی که زمان رفرش بیش از 6 یا 7 میلی سانیه باشه تصویر لرزش داره من سون سگمنت کاتد مشترک دارم اما از ایسی های درایوشون اطلاعی ندارم و تا حالا باهاشون کار نکردم ونمیدونم باید چه نوعی وچه شماره ای تهیه کنم فقط همین bcd به گوشم خورده و در شبیه ساز پرو تئوس باهاش کار کردم و درمورد سوالتون دقیقا سوالتون رو متوجه نشدم
            با تشکر
            سقراط : دانش من بدانجایی رسید که فهمیدم هیچ نمیدانم.

دیدگاه

مهندس دقیقا سوالتون چیه ؟ راه اندازی با همین ترانزیستور هاست . نهایتا uln2003 یا uln2803 جایگزین ترانزیستورها میشه ! (البته تو کاتد مشترک )
              راه انداز های دیگه ای هم هست که مثلا با spi با میکرو ارتباط برقرار میکنه . اونها نیاز به رفرش ندارن .
              یه حالت هم هست که به هر سگمنت 4 تا پایه اختصاص بدید . این حالت هم نیاز به رفرش نداره .

-----------------------------------------------------------------------
              و اما سوال خودم :
              تو 2 تا شکل آخری که گذاشتم ترانزیستورها رو مقایسه کنید .
              تو اولی از bc337 به عنوان npn , از bc557 به عنوان pnp استفاده کرده .
              تو دومی از bc547 به عنوان npn , از bc327 به عنوان pnp استفاده کرده .

چرا ؟ مثلا اگه bc337 با bc327 استفاده میشد چی میشد ؟؟؟

دیدگاه

احتمالا به خاطر ولتاژ و جریانشون هست به موقعیت و محل قرار گیری ترانزیستور ها توجه کنید
                سوال من هم این هست که از چه ایسی استفاده کنم الان ایسی های مبدل bcd گوناگونی وجود داره و درباره اون ها چیزی نمیدونم وباهاشون به صورت عملی کار نکردم
                با تشکر
                سقراط : دانش من بدانجایی رسید که فهمیدم هیچ نمیدانم.

دیدگاه

فک کنم7447
                  http://s6.uplod.ir/i/00674/9cm41hm4inx0.jpg

دیدگاه

7447 برای آند مشترک
                    7448 برای کاتد مشترک

74LS247,8 هم هست .
                    برای اطلاعات بیشتر دیتاشیتشون رو دانلود کنید.

دیدگاه

لطفا صبر کنید...
                    X