اطلاعیه

Collapse
No announcement yet.

hs1101 بدون 555

Collapse
X

• فیلتر
  • زمان
  • Show
Clear All
new posts

hs1101 بدون 555

سلام دوستان میشه راجعبه عکس زیر توضیح بدین خیلی رو مخه :angry: :angry:
    کل اینترنتو گشتم اما جز مثال زیر(برنامه نویسیش) چیز دیگه ای نبود مدار زیر هم نوعی rc هست
    با تشکر

کد:
      ' What's a Microcontroller - PolledRcTimer.bs2
      ' Reaction timer program modified to track an RC-time voltage decay.
      ' {$STAMP BS2}
      ' {$PBASIC 2.5}
      timeCounter VAR Word
      counter VAR Nib
      DEBUG CLS
      HIGH 7
      DEBUG "Capacitor Charging...", CR
      FOR counter = 5 TO 0
      PAUSE 1000
      DEBUG DEC2 counter, CR, CRSRUP
      NEXT
      DEBUG CR, CR, "Measure decay time now!", CR, CR
      INPUT 7
      DO
      PAUSE 100
      timeCounter = timeCounter + 1
      DEBUG ? IN7
      DEBUG DEC5 timeCounter, CR, CRSRUP, CRSRUP
      LOOP UNTIL IN7 = 0
      DEBUG CR, CR, CR, "The RC decay time was ",
      DEC timeCounter, CR,
      "tenths of a second.", CR, CR
      END

Reply With Quote Reply With Quote

اضافه شده در تاریخ :
    اقا یعنی هیچ کس نمیدنه چطوری زمان شارژو دشارژخازنو محاسبه کنیم و از طربق اون مقدار خازنو به دست بیاریم البته این کار از طریق میکرو انجام بشه :angry: :angry: اخه سنسور بالا یه سنسور رطوبت خازنیه که بنا به رطوبت موجود مقدارش تغییر میکنه من فکر میکنم از طریق adc و تایمر 0 بشه این کارو کرد اما اطلاعات کافی ندارم
    این سنسور دقیقیه اما 555 براش مناسب نیست :sad: دوستان عزیز لطفا راهنمایی کنید
    با تشکر

سقراط : دانش من بدانجایی رسید که فهمیدم هیچ نمیدانم.

پاسخ : hs1101 بدون 555

شما مقاومت رو یه مقدار زیادتر قرار بده و بعد پایه میکرو ور حروجی کن و پایه رو تو وضعیت High قرار بده
    و بعد از چند ثانیه پایه رو صفر کن و با یه پایه دیگه وضعیت خود خازن رو بخون به محض صفر کردن پایه تایمر
    رو استارت کن تا خازن وضعیت صفر رو بده و از رابطه t=4rc مقدار خازن رو بدست بیار
    البته اگر از طریق ADC مقدار شارژ خازن رو بخونی خیلی دقیقتر میتونی ظرفیت خازن رو بدست بیاری
    این یه روش بود که به ذهن من میرسید
    میشه یه نوسان ساز درست کرد و فرکانیش رو با میکرو خوند و ظرفیت خازن رو بدست آورد که یکم مفصل تر میشه ولی دقیقتر هست

دیدگاه

نوشته اصلی توسط ehsanbagheri
      شما مقاومت رو یه مقدار زیادتر قرار بده و بعد پایه میکرو ور حروجی کن و پایه رو تو وضعیت High قرار بده
      و بعد از چند ثانیه پایه رو صفر کن و با یه پایه دیگه وضعیت خود خازن رو بخون به محض صفر کردن پایه تایمر
      رو استارت کن تا خازن وضعیت صفر رو بده و از رابطه t=4rc مقدار خازن رو بدست بیار
      البته اگر از طریق ADC مقدار شارژ خازن رو بخونی خیلی دقیقتر میتونی ظرفیت خازن رو بدست بیاری
      این یه روش بود که به ذهن من میرسید
      میشه یه نوسان ساز درست کرد و فرکانیش رو با میکرو خوند و ظرفیت خازن رو بدست آورد که یکم مفصل تر میشه ولی دقیقتر هست
      دست گلت بابت پاسخت درد نکنه :wow: یک سوال چطوری وضعیت وضعیت صفر خازن یا همون پایان دشارژ میکرو متوجه میشه :read:
      با تشکر

دیدگاه

یکی از پین های میکرو رو به اون قسمت که نوشته P7 وصل میکنیم و تو یه لحظه خروجی رو یک میکنیم که خازن دشارژ کامل بشه
        و بعد از یه تایم مناسب که به حد اقل و حداکثر خازن و مقدار مقاومت بستگی داره و بعد از گذشت اون زمان خروجی رو صفر میکنید
        حالا باید جایی که خازن و مقاومت به هم وصل هستند رو به یه op-amp وصل کنید و op-amp رو به صورت مقایسه کننده باید ببندی
        وقتی ولتاژ از حدی بالاتر رفت خروجی رو یک کنه در غیر این صورت صفر باشه
        بقیش هم که برنامه نویسی هست
        از این عکس هم میتونید استفاده کنید و پتانسومتر رو به شکلی تنظیم کنید که خازن به 90 درصد شارژ رسید مدار خروجی رو تغییر بده

دیدگاه

نوشته اصلی توسط ehsanbagheri
          یکی از پین های میکرو رو به اون قسمت که نوشته P7 وصل میکنیم و تو یه لحظه خروجی رو یک میکنیم که خازن دشارژ کامل بشه
          و بعد از یه تایم مناسب که به حد اقل و حداکثر خازن و مقدار مقاومت بستگی داره و بعد از گذشت اون زمان خروجی رو صفر میکنید
          حالا باید جایی که خازن و مقاومت به هم وصل هستند رو به یه op-amp وصل کنید و op-amp رو به صورت مقایسه کننده باید ببندی
          وقتی ولتاژ از حدی بالاتر رفت خروجی رو یک کنه در غیر این صورت صفر باشه
          بقیش هم که برنامه نویسی هست
          از این عکس هم میتونید استفاده کنید و پتانسومتر رو به شکلی تنظیم کنید که خازن به 90 درصد شارژ رسید مدار خروجی رو تغییر بده
          با تشکر از شما
          ایا به غیر از اپ امپ راه دیگه ای نیست مثلا یک بار پایه رو یک کنیم و به صورت سریع توسط adc نمونه برداری کنیم و سپس تبدیل توسط adc رو اغاز کنیم و با توجه به تعداد نمونه برداری و میزان ولتاژ و میزان زمان صرف شده مقدار رو محاسبه کنیم چون دست من فقط به صورت نرم افزاری بازه و دسترسی انچنانی به سخت افزار ندارم
          با تشکر

دیدگاه

لطفا صبر کنید...
          X