اطلاعیه

Collapse
No announcement yet.

نویز قفل برقی روی avr

Collapse
X

• فیلتر
  • زمان
  • Show
Clear All
new posts

نویز قفل برقی روی avr

سلام اساتید.برم سر اصل مطلب.من مداری دارم که قفل برقی (قفل برابری)رو کنترل میکنه.اما هر بار قطع و وصل نویز شدیدی روی میکرو میاد که حتی باعث میشه میکرو از کار بیفته کلا یا قفل کنه یا هنگ کنه.با اینکه تغذیه قفل برقی از میکرو رو جدا کردم اما بازم این نویز شدید هست.
    لطفا کسایی که با نویز گیری کار کردن و جواب گرفتن پاسخ بدن و جوابای تئوری که فقط جایی دیدن رو نگن :redface:.مرسی از لطفتون

پاسخ : نویز قفل برقی روی avr

سلام دوست عزیز
    شماتیک مدار قرار بدید و جزئی تر مدارتون شرح بدید

دیدگاه

این کلیت مداره یعنی چیز خاصی نداره.دیود هرزگرد نداره.تغذیشم معمولیه با خازن1000میکرو ورودی و 104خروجی رگولاتور.تغذیه قفل برقی از مدار جداس

دیدگاه

با سلام
        دوست عزیز فرمودین دیود هرزگرد نداره؟دیود هرزگرد حتما لازم هست در غیر اینصورت هم باعث نویز میکرو و هم باعث اسیب دیدن ترانزیستور میشه

شما میتونید از اپتکوپلر جهت روشن کردن ترانزیستور استفاده کنید در اینصورت میکروکاملا از قسمت سویچ ایزوله میشه و هیچ نویزی از قسمت رله وارد میکرو نمیشه
        درضمن پایه ریست میکرو هم با مقاومت 10 کیلو به vccمتصل باشه

دیدگاه

دیود هرزگرد داره طبق تصویر.اشتب گفتم...نویزش قوی هس نمیدونم چ کنم

دیدگاه

راهکارهای موثر در رفع نویز مدارات صنعتی :

1. میکروکنترلر از نوع مرغوب و ترجیحا SMD باشه.

2. حتما فیلتر پائین گذر شامل خازن 100 نانو و سلف 10 میکروی قسمت آنالوگ به دیجیتال میکرو رو وصل کنید. حتی در مواقعی که نمی خواید از مبدل آنالوگ به دیجیتال استفاده کنید.

3. تا جائیکه ممکنه فرکانس کاری میکرو رو با انتخاب کریستال مناسب پائین بیارید.

4. حتما از مقاومت های پول پ خارجی استفاده کنید. برای ولتاژ 5 ولت بهترین مقاومت در محدوده ی 4.7 کیلو تا 10 کیلو هست.

5. از مدار ریستی که در فایل پیوست اومده استفاده کنید.

6. تا اونجائیکه ممکنه از LCD در مد 8 بیتی استفاده کنید یا در مد 4 بیتی ، بیت های کم ارزش رو Pull Down کنید. یا اینکه از LCDهای اشمیت تریگر استفاده کنید.

7. برای کنترل رله ها استفاده از سری ULN‌ به جای ترانزیستور توصیه میشه.

8. رله ها رو در یک طرف برد و دور از میکروکنترلر و سایر قطعات قرار بدید. حتی بهتره که برای رله ها یک برد جداگانه طراحی کنید که با کابل فلت به برد میکروکنترلر وصل بشه.

9. حتما برای روشن و خاموش کردن رله ها از اپتوکوپلر و تغذیه جداگانه برای رله ها استفاده کنید. اپتوکوپلرها ULNهارو کنترل می کنن و ULNها ، رله ها رو.

10. در تنظیم فیوزبیت ها زمان استارت پ رو بیشترین مقدار ممکن در نظر بگیرید.

11. خازن های کریستال میکرو خیلی خیلی مهم هستن. حتما در محدوده 10 تا 22 پیکو (بطور تجربی 18 پیکو) باشن. (اگه به دیتاشیت خود کریستال مراجعه کنید بهتره)

12. حتما فیوزبیت BODEN رو فعال کنید و فیوزبیت BODLEVEL رو روی 2.7 ولت تنظیم کنید.

13. حتما فیوزبیت CKOPT رو فعال کنید. حتما حتما! این فیوزبیت باعث میشه که پالس های تولید شده توسط کریستال دامنه ی 0 تا Vcc داشته باشن.

14. بین زمین میکرو و زمین مدار از یک فریت کوچیک استفاده کنید. از فریت بزرگتر میشه در خروجی منبع تغذیه متصل به مدار استفاده کرد.

15. حتما در دو سر بار سلفی 220 ولت از مدار اسنابر استفاده کنید. بطور مثال یک مقاومت 100 اهمی 3 وات که با یک خازن 100 نانو 450 ولت سری شده ، باید با دو سر بار سلفی 220 ولت موازی بشن.

منبع ایران میکرو
            هر گاه خداوند تو را به لبه پرتگاه هدایت کرد به خدا اطمینان کن،یا تو را از پشت خواهد گرفت یا به تو پرواز کردن خواهد آموخت.

دیدگاه

منم با یه همچین مشکلی مواجه بودم.درست یادم نیست یه خازن 10 یا 33 میکرو بذار به پایه بیس ترانزیستور و زمین. اون مقاومت 10 کیلو هم سر جاش باشه.(اگه درست یادم باشه)
              الهم صل علی محمد و آل محمد و عجل فرجهم

دیدگاه

نوشته اصلی توسط pahpad electronix
                سلام اساتید.برم سر اصل مطلب.من مداری دارم که قفل برقی (قفل برابری)رو کنترل میکنه.اما هر بار قطع و وصل نویز شدیدی روی میکرو میاد که حتی باعث میشه میکرو از کار بیفته کلا یا قفل کنه یا هنگ کنه.با اینکه تغذیه قفل برقی از میکرو رو جدا کردم اما بازم این نویز شدید هست.
                لطفا کسایی که با نویز گیری کار کردن و جواب گرفتن پاسخ بدن و جوابای تئوری که فقط جایی دیدن رو نگن :redface:.مرسی از لطفتون
                استفاده از میکرو در اینجور جاها این مشکلاتم داره و حدفش میطلبه که کلیه تئوری جاتی که خودتون اشاره کردین رو سرچ کنین و در مدار خودتون پیاده کنید
                و اگر از روش بالا به هیچ وجه جواب نگرفتید :
                روش دیگر پیچوندن میکرو میباشد بدین صورت که به محض ارسال دستور یا قبل و یا بعد از ان (بستگی به روش انجام کار و زمان مورد نیاز برای برای باز یا قفل کردن قفل برقی دارد)از میکرو به قفل , یک دستور دیگر به یک رله بفرستید تا میکرو رو در زمان کارکرد قفل با یک رله خاموش کند و با استفاده از خازن به رله اجازه بدهید بعد از مدتی میکرو را روشن کند یا اینکه تغذیه میکرو و قفل رو از پایه های nc و no رله یک یا دو کنتاکت بگیرید طوری که همزمان برقدار نباشند
                و در صورت نیاز به داده ها قبل از خاموش شدن میکرو ان ها را در حافظه ایپرام ذخیره کنید

دیدگاه

سلام
                  فک نمیکنم راه اندازی یک رله سخت نر از راه اندازی یک موتور سه فاز 20 30 آمپری باشه!!!
                  فقط نکته مهم رعایت اصول الکتریکی و ایزولاسیون هست که باید رعایت بشه
                  در این موارد باید تغذیه جدای میکرو با فیلترهای مناسب حتما رعایت بشه که همین 7805 اگه درست و اصولی در مدار قرار بگیره کافیه
                  و در مرحله بعد ایزوله بودن خط فرمان به بار مصرفی
                  که در این مورد یک اپتوکوپلر ساده جوابگو هست وتمام
                  هیج کار خاص دیگه ای هم نمیخواد انجام بدین
                  هر احمقی میتواند چیزها را بزرگتر، پیچیده تر و خشن تر کند. برای حرکت در جهت عکس به کمی نبوغ و مقدار زیادی جرات نیاز است. (آلبرت انیشتن)

دیدگاه

نوشته اصلی توسط dadash anish
                    سلام
                    فک نمیکنم راه اندازی یک رله سخت نر از راه اندازی یک موتور سه فاز 20 30 آمپری باشه!!!
                    فقط نکته مهم رعایت اصول الکتریکی و ایزولاسیون هست که باید رعایت بشه
                    در این موارد باید تغذیه جدای میکرو با فیلترهای مناسب حتما رعایت بشه که همین 7805 اگه درست و اصولی در مدار قرار بگیره کافیه
                    و در مرحله بعد ایزوله بودن خط فرمان به بار مصرفی
                    که در این مورد یک اپتوکوپلر ساده جوابگو هست وتمام
                    هیج کار خاص دیگه ای هم نمیخواد انجام بدین
                    تغذیه مدار میکرو از قفل برقی جداس اما بازم همچین نویزی میده.تغذیه سوئیچینگ هست اما بازم برای اطمینان از خازن در ورودی و خروجی رگولاتور استفاده شده و رعایت شده.نویز قفل برقی بالاس

دیدگاه

پس مشکل در خط فرمانه که باید ایزوله بشه
                      هر احمقی میتواند چیزها را بزرگتر، پیچیده تر و خشن تر کند. برای حرکت در جهت عکس به کمی نبوغ و مقدار زیادی جرات نیاز است. (آلبرت انیشتن)

دیدگاه

دوستان ایراد رفع شد.منتهی هیچ کدوم از راه های تئوری جواب نداد...واسه اطلاع شما میگم فقط که تجربه ای شد.من بجای اینکه یه خازن 104 دو سر بوبین بذارم چون ولتاژی که سوئیچ میکردم 12dc بود یه خازن سرامیکی خوب گذاشتم دوسر خط سوئیچ رله یعنی اون دو پایه ای که مدار رو قطع و وصل میکنه.اینجوری نویز مغناطیسی و الکتریکی قفل برقی بشدت کاهش یافت و راه افتاد.البته خداروشکر :wow:
                        بازم مرسی از همه عزیزانی که لطف کردن و کامنت گذاشتن

دیدگاه

دوستان ایراد رفع شد.منتهی هیچ کدوم از راه های تئوری جواب نداد...واسه اطلاع شما میگم فقط که تجربه ای شد.من بجای اینکه یه خازن 104 دو سر بوبین بذارم چون ولتاژی که سوئیچ میکردم 12dc بود یه خازن سرامیکی خوب گذاشتم دوسر خط سوئیچ رله یعنی اون دو پایه ای که مدار رو قطع و وصل میکنه.اینجوری نویز مغناطیسی و الکتریکی قفل برقی بشدت کاهش یافت و راه افتاد.البته خداروشکر :wow:
                          بازم مرسی از همه عزیزانی که لطف کردن و کامنت گذاشتن
                          با سلام دوست عزیز خوشحالم که تونستید مشکل حل کنید میشه بفرمایید ظرفیت خازن سرامیکی که گذاشتید چقدره؟
                          اینجور که متوجه شدم شما خازن گذاشتین تو قسمت سویچ رله نه بوبین رله درسته؟

دیدگاه

سلام.آره.میدونم غیر منطقیه منم تو این سالهایی که الکترونیک کار میکنم این حرکت رو هیچ جا ندیدم نه آکادمیک نه تجربی.روی کاغذ غیر منطقی هستش چون خازن هنگام وصل عملا اتصال کوتاه میشه ولی همین خازن هنگام وصل شوک شدید مگنت قفل برقی که با دستم قابل حس بود رو تا حدود زیادی به سمت خودش میکشه و نویزی رو نمایشگرم و میکروم حس نمیکنم.قبل ازین میکروم بعد چند باز قطع و وصل از کار می افتاد.
                            خازن 39نانوفاراد سرامیکی(2.2نانو فاراد هم گذاشتم اما بعضی وقتا زیر سیبیلی نویز رد میکرد).ضمنا قفل برقی من 12dcبود
                            خلاصش خداروشکر...عاشق همین غیرقابل پیش بینی بودنای الکترونیکم :biggrin:
                            موفق باشید :nerd:

دیدگاه

سلام.آره.میدونم غیر منطقیه منم تو این سالهایی که الکترونیک کار میکنم این حرکت رو هیچ جا ندیدم نه آکادمیک نه تجربی.روی کاغذ غیر منطقی هستش چون خازن هنگام وصل عملا اتصال کوتاه میشه ولی همین خازن هنگام وصل شوک شدید مگنت قفل برقی که با دستم قابل حس بود رو تا حدود زیادی به سمت خودش میکشه و نویزی رو نمایشگرم و میکروم حس نمیکنم.قبل ازین میکروم بعد چند باز قطع و وصل از کار می افتاد.
                              خازن 39نانوفاراد سرامیکی(2.2نانو فاراد هم گذاشتم اما بعضی وقتا زیر سیبیلی نویز رد میکرد).ضمنا قفل برقی من 12dcبود
                              خلاصش خداروشکر...عاشق همین غیرقابل پیش بینی بودنای الکترونیکم :biggrin:
                              موفق باشید :nerd:
                              با سلام
                              نه دوست عزیز چندان کارت غیر منطقی هم نبوده :rolleyes: چون قفل برقیت حتما دارای بوبین هست بار سلفی محسوب میشه واسه همین موقع قطع رله ولتاژ ذخیره شده تو سیم پیچ قفل برگشت پیدا میکنه و باعث جرقه بین کنتاکت های رله میشه همین امر باعث ایجاد میدان الکترو مغناطیسی لحظه ای میشه و نویز...
                              اما با گذاشتن خازن هم ولتاژ برگشتی سیم پیچ جذب میشه هم bounce کنتاکت ها از بین میره

دیدگاه

لطفا صبر کنید...
                              X